Hogy volt?

Barátok közt 6743-6746. rész

2014. január 20. 13:00 - julie0812

Gondolom mindenki tövig rágta a körmét a nagy izgalomban, vajon Miklós kimondja-e a (nem biztos hogy) boldogító igent Zsófinak vagy inkább mégis Nórát választja. De hiába a feszkó, Miki továbbra is csukott szemmel jár és a nagy vallomásban elmondja, ő a világ legboldogabb embere és bármi történjék, mindig Zsófi mellett lesz. Még mindig nem tudom eldönteni, vajon direkt adja-e a hülyét. Nóra csalódott, Zsófi megkönnyebbül.

1.jpg

Ezalatt a Rózsa irodájában Alíz és Bartha törik a fejüket, mihez kezdjenek szegény halott alkesszal. IQ bajnokunk egy filmben látott már hasonló szitut, amikor egy hulla rosszkor volt rossz helyen, úgyhogy meg is van az ötlet: el kell innen vinni, különben még rossz fényt vet a Rózsára a haláleset.

Peti és Hanna végre összejöttek, Peti egy-két gyógyító csók után máris sokkal jobb színben van, mehet is haza a kórházból.

2.jpg

Mind a tíz vendég gratulál a boldog ifjú párnak, Claudia szélesen vigyorog, Juli pedig Atikámat osztja, mert az nem akar tőle most rögtön gyereket. Juli anyaoroszlánként érvel, még azt is bedobja, hogy akkor inkább a volt férjétől, Alextől szül gyereket, mert egy baba megmentheti Peti életét és ez a legfontosabb. Nagysasszony sasolja őket, Atikám olyan ideges, hogy jól elküldi a vérbe.

Laci kissé becsiccsentve rendkívül színvonalas pohárköszöntőt mond, először Mikihez beszél, majd Gizihez, tisztára mintha halott lenne.

3.jpg

Bartha és Alíz a nyakukba veszik a napszemüveggel és baseball sapkával álcázott hullát, majd elcipelik a parkba, közben az összes szemtanúnak azt mondják, részeg az ürge. Teljesen hihető, hogy ketten pikk-pakk elhurcolnak egy magatehetetlen testet.

4.jpg

Nórát majd szétveti az ideg otthon, de az apjának azt mondja, csak Timi miatt ideges, mert majdnem ottmaradt a borospincében. Béla vigasztalja, azt mondja, lépjen tovább, hagyja a francba a Berényieket.

5.jpg

Balázs és Zsófika táncolnak a parkolóban, ami ugye a lagzi helyszíne, még szerencse, hogy magnóról is gondoskodott az esküvőszervező, majd Miki lekéri a menyasszonyt és hurrá, még egyszer hallhatjuk a Szeress most főcímdalát, sajnos ezúttal Miklós torkából, a hideg rázott, olyan szép volt.

6.jpg

Atikám átgondolta a gyerek dolgot, most már ő is akarja. Nem rágódott rajta túl sokáig. Zsófi idegei nem bírják tovább, kiborul és bőgni kezd, majdnem kitálal Julinak mindent, de a szipirtyó közbelép.

7.jpg

Peti és Hanna amint belépnek az udvarra, rögtön egymásnak esnek, pont akkor érkezik két ex is, NonStop és Balázska, utóbbi a szitu láttán rendkívül fájdalmas fejet vág, majd elhúz. A lakásba érve azonnal törli a kapcsolatát Hannával a konnektoron és apja nyomdokaiba lépve vedelni kezd bánatában. Az újdonsült szerelmesek Petiék kanapéján folytatják a cuppogást, majd megnézik maguknak a hálószobát is.

8.jpg

Alíz nem bír a lelkiismeretével, plusz be is van ronyózva a hullasétáltatás miatt, úgyhogy felhívja NonStop-ot, hogy jöjjön a parkba és segítsen neki visszavinni a padon ücsörgő testet a Rózsába. A hóbortos hétvégében lehet, hogy jó poén volt, de ez már fáj.

9.jpg

A lagzit elmossa az eső, úgyhogy Mikiék belevethetik magukat a nászéjszakába. Bartha látja őket, amikor hazaérnek és nem vág túl boldog fejet. Bánatában iszik ő is abból a jófajta teából whiskyből, mint az előbb a kis Berényi. New Bartha lelkizni próbál a bátyóval, de hiába.

10.jpg

Bartha a whisky után még két flakon tejszínhabot is be akar tolni, bemegy érte az irodába és majdnem dob egy hátast, amikor meglátja a hullát a székében – újra. Számon kéri Alízt, aki felsorolja az eddigi szemtanúkat, kábé az összes szereplő látta őket, ahogy ide-oda flangáltak a hullával.

11.jpg

Végre elviszik a holttestet, a rendőrök sem kérdezősködnek túl sokat, ügy lezárva. Aztán amikor Alíz NonStop-pal csacsog szegény megboldogult Kajatinról, eszébe jut, hogy talált a hulla zsebében egy papírfecnit, amiről kiderül, hogy egy lottószelvény, avagy barátokköztösítve tuti szelvény.

12.jpg

Nagysasszony a nászéjszaka előtt még meglátogatja Zsófit, nehogy most itt a célegyenesben feladja Miklós kicsinálását. Remek időzítés és helyszín. Zsófi már maga sem tudja mit akar. Miután a szipirtyó elhúz, Mikivel megbeszélik, hogy milyen remek életük is lesz együtt. Majd éjszaka Zsófi kioson az irodába és elégedetten terpeszkedik a főnöki székben, persze sminkben, fülbevalóval és cicifixszel. Miklós pedig szintén felébred, és olyan arcot vág mint aki mindent tud.

14.jpg

Balázs Lindának háborog Petiék miatt. Linda próbálja megnyugtatni, azért Balázs is tett rossz fát a tűzre, de a kis Berényit már semmi sem érdekli, még Lindának is odavág: te is megváltoztál. Linda sokkot kap. Balázs annyira nem bír magával, hogy éjszaka átmegy Petihez és megmondja neki, hogy többé már nem barátok. Na fene.

15.jpg

Míg a többieknél éjszaka van, Alíz otthon vasalgat, Bözsi mama vargabélest süt és közben a sanyarú sorsukról társalognak. Majd hirtelen beugrik Alíznak, hogy megnézze a lottó, vagyis tuti számokat. Úgy látom, anyagi gondok pipa.

Címkék: barátok közt
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.