Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Trek (TOS) S01E07 – What Are Little Girls Made Of? – Ki pótolhat egy embert?

2014. január 16. 13:00 - Kapitánylány

Csillagidő 2712.4 Az Enterprise az EXO-III nevű bolygó körül kering, Dr. Roger Korby tudóst keresik, aki már 5 éve nem adott magáról hírt. A kapitány nem ad sok esélyt arra, hogy életben van, már két expedíció is kereste sikertelenül. Christine Chapel nővér elárulja, hogy Roger utoljára valami földalatti barlangokról számolt be. Uhura már többször próbálta a kommunikációt, de nem válaszolt rá senki, ekkor jelentkezik be Korby.

01.jpg

„Az űr a legvégső határ. Ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó, melynek feladata különös új világok felfedezése, új életformák, új civilizációk felkutatása, és hogy eljusson oda, ahová még ember nem merészkedett." Először halljuk a ma már legendás mondatot Kirk kapitánytól.

A kapitányi naplóból kiderül, hogy nem csak Korby élte túl, hanem a kutatótársai is, egy földalatti romvárosban találtak menedéket. Roger óhaja, hogy Kirk egyedül jöjjön le a bolygóra (ez Spock-nak nem tetszik), de Jim előtte még elárulja a férfinak, hogy a jegyese is itt van, a nővérke, szóval akkor ő is mehet. Ketten letranszportálnak, de mivel nem fogadja őket senki, Kirk kér le két biztonságit is, vagyis töltelék tiszteket. Rayburn marad a barlangbejáratnál, Matthews pedig elkíséri főhőseinket. (Nem is tudom minek foglalkozom a nevükkel, úgy is mindjárt meghalnak...) Elindulnak megkeresni Korby-t, Christine nem figyel oda és majdnem lezuhan a mélybe, Kirk még időben elkapja. Brown jelenik meg, Korby asszisztense, ekkor egy kiáltást hallunk, Matthews leesik, Brown szerint rendkívül csúszós a talaj, de mi látjuk, hogy egy rossz arcú behemót vonul el a helyszínről. Kirk kiadja a parancsot Rayburn-nek, álljon készenlétben egy biztonsági osztag, valamint óránként jelentkezzenek be egymásnak, és ha nem kapnak jelet, akkor küldjék le őket. Rayburn azonban nem tud jelentést tenni a hídnak, a behemót megöli előtte.

02-1.jpgTöltelék tiszt 1 és 2

02-2.jpg

Brown útban a professzor felé elmeséli a bolygó lakóinak a történetét, a felszín lakhatatlanná vált, ezért a föld alá menekültek, ahol folyamatosan elgépiesedett a kultúrájuk, ennek a maradványaira bukkant a kutatócsoport. Andrea jelenik meg a színen, a nővérke kicsit féltékenykedik, nem emlékszik, hogy Roger említette volna bármikor is Andreát. Megjelenik a kérdéses személy is, csókban forrnak össze a nővérkével (ennyit arról, hogy bele van zúgva Spock-ba, mármint Christine, még mielőtt). Kirk próbál kapcsolatba lépni Rayburn-nel, Roger próbálja leállítani, de Jim nem nyugszik, mivel a tisztje nem jelentkezik, ezért a hajót próbálja elérni, de Brown fegyvert fog rá. Korby nem engedheti, hogy több ember jöjjön le a bolygóra, de mindjárt mindent elmagyaráz, Andreát küldi lefegyverezni Kirk-öt. Jim-et nem érdekli a téma, túszul ejti a lányt, majd jól sikerült vetődéssel az asztal mögül lelövi Brown-t. A szobába belép a behemót, majd a kapitányunkat feltűzi a falra, onnan veszi észre Kirk, hogy Brown robot.

03-1.jpg

03-2.jpg

Kirk bejelentkezik a hídon, Spock ne aggódjon, minden rendben van, ekkor látjuk meg, hogy nem Jim beszél, hanem a behemót utánozza a hangját, nem kér erősítést. Roger be akarja mutatni azt a sok csodát, amit itt felfedezett, például: Ruk kitűnően utánozza mindenki hangját, még a nővérkéét is, bár ez a profnak nem tetszik, utasítja a behemótot, hogy ezt ne tegye többé, Christine neki tabu, sőt még engedelmeskednie is kell neki. Korby 24 órát kér a kapitánytól, hogy meggyőzze. Kiderül, hogy Ruk még a régi időkből való, sokkal fejlettebb mint Brown. Kirk megpróbál újra elszökni, de behemót elkapja, majd átdobja a szoba másik végébe.

04.jpg

Andrea meglátogatja a nővérkét, nem érti miért boldogtalan a nő, hiszen megtalálta a vőlegényét, de az csak a kapitány hogyléte felől érdeklődik. Megjelennek a fiúk is, kiderül, hogy Andrea is android, csak parancsokat teljesít, nincsenek érzelmei, rögtön bemutatót is tartunk, csókolja meg Jim-et, majd üsse meg. Kirk szerint akkor Brown is parancsot teljesített amikor fegyvert fogott rá. Roger meg akarja mutatni a felfedezését, utána Kirk érteni fogja. Ruk egy bábut helyez az android készítő gépbe, Kirk-ből készül Korby másolatot készíteni. Hihetetlenül gyorsan forgó gép leállása után a nővérke nem tudja megállapítani ki az igazi kapitány, most már csak a gondolatait kell lemásolni. Jim rájön, hogy az androidot akarják felküldeni a hajóra, ezért hamis gondolatokat kezd el ismételni, Spock-ot nyomorult félvérnek titulálja.

05-1.jpgEgy képet Gabba kedvéért...

05-2.jpg... és egy képet AaannnaaA kedvéért.

Andrea vacsorához terít, a nővérke és a kapitány ül az asztalhoz, az android szerint biztos sok a megbeszélnivalójuk. Kirk a nő hűségére kíváncsi, elárulná-e Christine a vőlegényét, ha azt a parancsot adná ki, nővérke nem szeretne választani közöttük, inkább lökjék le őt is a szakadékba. Elmegy az étvágya, Jim-nek meg nincs is, hiszen ő a másolat, tökéletes átverés. Az igazi kapitány még teszteli egy kicsit az androidot, kíváncsi az emlékeire, de a másolat mindenre helyes választ ad. Végül lehull a lepel Roger-ről, a halhatatlanság a cél, hiszen az android örökké él, de ehhez el kell jutnia egy olyan bolygóra, ahol van elég erőforrás, erre kell az Enterprise.

06.jpg

Kirk a székéről leszedett madzaggal hirtelen fojtogatni kezdi a professzort, majd megszökik a barlangrendszerbe, Korby behemótot küldi el likvidálni, nővérke utánuk fut, azt parancsolja Ruk-nak, hogy ne bántsa a kapitányt. Ruk a nő hangján próbálja csapdába csalni a férfit, de az egy szikladarabbal próbál az óriásra rátámadni sikertelenül, majd elvesztve az egyensúlyát a szakadékba zuhan. Kirk a szakadék szélén kapaszkodik, Ruk pedig felhúzza, csak engedelmeskedik Christine-nek.

07.jpgNem szeretném kommentálni...

Az Enterprise fedélzetére az ál-Kirk érkezik, Spock nem várta, Jim már megy is vissza, csak az útitervek kellenek neki. Spock szerint azok bizalmas információk, erre Kirk a már betanított mantrát mondja el, nyomorult félvérnek nevezve a vulkánit. Az android izgatottnak látja Spock-ot, de ne aggódjon, mindjárt jön vissza Korby-val és a többi tudóssal. Spock, immáron egyedül, kéreti a biztonságiakat a transzporterállomásra, ha Kirk már nincs ott, ők is lemennek a felszínre.

08.jpg

Az android és Korby az útiterveket beszélik át, már meg is találták a megfelelő bolygót. Közben az igazi Jim-hez Andrea érkezik, a férfi arra kéri a lányt, hogy csókolja meg, de Andrea a csók után próbálja pofon vágni Kirk-öt, mint azt korábban már megtette. Jim megakadályozza, majd heves csókban forrnak újra eggyé, a lány teljesen megzavarodik, ez nincs a programjában. Kirohan a szobából, a férfi menne utána, de Ruk visszalöki az ágyra. Kirk faggatni kezdi az óriást, hogy mi történt a régiekkel, kiderül, hogy az alkotók megijedtek tőlük, megpróbálták őket leállítani. Jim elkezdi ellen hangolni Ruk-ot, próbálkozása sikeres, a behemót rátámad a belépő professzorra, de annak még sikerül eltüntetnie Ruk-ot. Korby, Christine és Kirk elindulnak a folyosón, egy szobába belépve Jim rátámad Roger-ra, a prof keze beakad a becsukódó ajtóba, ami ezáltal megsérül, kiderül, hogy Korby is android.

09.jpg

Roger-re teljesen átfagyva, súlyos sérülésekkel talált rá Ruk, sokkal jobban érzi magát így android testben. Ekkor jelez be a riasztó, betolakodók érkeztek, Andreát hívja, hogy intézze el őket. A lány fegyverrel a kezében ál-Kirk-kel találkozik, csókolózni szeretne vele, de a férfi nem találja logikusnak ezt a cselekedetet, ezért Andrea lelövi Jim-et. Korby még mindig bizonygatja, hogy ő ember, ekkor lép be Andrea, kicsit ledöbben amikor rájön, hogy az androidot ölte meg, nem riadókra programozták be. Roger lassan kezd megőrülni, Kirk próbálja rávenni a fegyver átadására, Korby bizonyítva az emberségét végül átadja. Andrea azonban nem hajlandó odaadni a fegyverét, Roger felé fordulva szerelmet vall a férfinak, meg akarja csókolni, Korby tiltakozik, majd amikor a lány megcsókolja, a férfi meghúzza a ravaszt, mindketten megsemmisülnek. Spock-ék végszóra érnek oda.

10.jpg

A híd képernyőjén a távolodó bolygót látjuk, Christine köszönetet mond a kapitánynak, kiderül, hogy a hajón marad. Spock-ot kicsit aggasztja az android szóhasználata, primitívnek tartja a félvér használatát. Kirk megfogadja, hogy ha legközelebb ilyen helyzetbe kerül, akkor majd elgondolkozik a használatán, majd kiadja a kormányosnak a parancsot egy újabb kaland felé.

11.jpg

Címkék: star trek tos
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2014.01.16. 14:36:29

Mintha ezt a részt láttam volna az AXN Sci-Fi-n. De itt egy kicsit elvesztem a sok névben.
Lehet, hogy nem kellett volna a két vörösinges ágyútöltelék nevével is terhelni :D

Kapitánylány 2014.01.16. 15:11:16

@Is: ejnye hát, a két töltelék töltötte be a legfontosabb két szerepet, csak illik már megemlékezni róluk, pláne ha már megkerestem a wikipédián, ennyit megérdemelnek :D
igaz, sok ember szerepelt benne, sőt, valaki duplán is, de nem rossz kis rész ez, csak Spock szerepelt keveset

AaannnaaA 2014.01.16. 16:35:35

Hát kérem, az első bekezdést elolvastam, aztán nem bírtam ki, és végigtekertem a képekért.
Te kis gonosz, képes voltál Töltelék 1 és 2-nek elnevezni őket? :))
A nekem készült képet köszönöm, a no commentes meg extra vicces.
Na megyek olvasni.

Kapitánylány 2014.01.16. 16:47:48

@AaannnaaA: a no kommentes kép pedig hűen hozzátartozik a mostani hogyvolt helyzethez, pedig ezt a képet nem most lőttem! :D egyre inkább érzem a boszorkány mivoltomat! (ugye @Is:?) :) (megjegyezném, miután szóltam Neked AaannnaaA eltűnt a kép az "Így fürdik egy hippi" bejegyzésből a főoldalon)

Kapitánylány 2014.01.16. 16:50:06

@AaannnaaA: hát a kép alatt töltelék nevet kapták, de a hogyvoltban már megkapták a becsületes nevüket, ennyit megérdemelnek :D

AaannnaaA 2014.01.16. 16:57:41

@Kapitánylány: Akkor mázlid van, legalább nem ég a retinádba, bármilyen kép legyen is az (nem óhajtok a tovább gombra kattintani, az eddigiek alapján úgyis sejthető mi van rajta).
Igen, a boszorkányság alakul, a posztjaink körül farkakat lóbálnak, erre Te lősz egy olyan képet, amin Kirk tart a kezében egy hímtagra erősen hajazó "kelléket". Lehet a Kapitánylány helyett fel kellene venned a Boszorkánylány nevet :)
Na beszéljünk a részről is. Azt el kell ismerni, hogy jó volt, tényleg volt benne pár csavar, amire csak kapkodtuk a fejünket.
De Jim húzása jópofa volt, amikor rájött, hogy a személyiségét is át akarják rakni az androidba, csúnyákat gondolt Spock-ról, hogy ha majd a hasonmása találkozik a zöldvérűvel, az azonnal észrevehesse, hogy valami nem stimmel :)

AaannnaaA 2014.01.16. 16:58:33

@Kapitánylány: Ja, végülis nem hívhatod minden részben tölteléknek a töltelékeket, még a végén azt hinnék az olvasók, hogy rokonok :P

Julia Dream · http://bakelitmania.blog.hu 2014.01.16. 21:34:05

Nahát, mindig nagy öröm rajongótársakkal összeakadni! :) Ha nem bánjátok rendszeres vendég leszek a TOS posztok alatt. Meglepően kevés részt láttam eddig, úgy hogy van mit pótolnom.
Látom az egyik kedvenc képemet is betettétek :)
Van egy-két mókás melléfogás a sorozatban, de a kapitány által markolászott szikladarab mindent visz...

Pácsó Ármándó 2014.01.16. 21:56:22

@Julia Dream: Gondolom a kellékesek szétröhöghették az agyukat a háttérben :-)

Julia Dream · http://bakelitmania.blog.hu 2014.01.16. 22:03:10

@St. Pácsó Ármándó: Biztos vagyok benne :) Shatner nem örvendett valami nagy népszerűségnek a stábtagok körében, a Trouble with Tribbles "epikus" jelenetében egyenesen azon versenyeztek, hogy ki találja többször fejbe a nyikkanó szőrös izékkel :)

Julia Dream · http://bakelitmania.blog.hu 2014.01.16. 22:27:10

@St. Pácsó Ármándó: Távolságtartó és lenéző volt még a közvetlen színészkollégákkal is, csak Nimoy-jal volt barátinak mondható a viszonya.

Pácsó Ármándó 2014.01.16. 22:30:57

@Julia Dream: Nem is gondoltam volna, köszi a háttérinfót.

Kapitánylány 2014.01.17. 09:02:20

@Julia Dream: üdvözöllek a klubban, mindig nagy öröm új hogyvoltolvasóval megismerkedni! :) melyik a kedvenc képed?

a tribblis rész valami fenomenális, ezen információ alapján meg még jobb! újra kell néznem! :D

Julia Dream · http://bakelitmania.blog.hu 2014.01.17. 09:54:02

Szia, természetesen a félreérthető alakú sziklás, valamelyik kellékes nagyon kics.szett szegénnyel :)

A tribblis rész még nincs meg (csak az első évadot tudtam megszerezni), de már számtalanszor megnéztük a Youtube-on a kislányommal. Hatalmasakat nevet mikor apró nyikkanással valamelyik fejbetalálja a halom alatt gubbasztó kapitányt.

Lenne egy kérdésem is: az AXN-en is "Berényi András" Spock magyar hangja? Mert a falnak tudnék menni mikor a 60-as évek szexszimbóluma egy antiférfi hangján szólal meg. Sajnos nem tudok tőle elvonatkoztatni.

Gabba 2014.01.18. 07:51:34

@Kapitánylány: kösz a névreszóló képet, de lássuk be, mégis csak a félméteres konty az igazi

a műbráneres kép tényleg epic :D

Pácsó Ármándó 2014.01.18. 08:19:35

@Gabba: És a kék-zöld keresztpántos ruci?!

NocadLee · http://nocadlee.hu 2014.01.24. 11:18:05

A "nocomment"-kép halálosan vicces. :-D

Shatnerről én azt olvastam, hogy Nimoyra is pipa volt annak idején, mert úgy érezte, az ő karaktere jobb, mint az övé. Állandóan lenyúlta a szövegeit, meg hasonlók. Csak jóval a sorozat után békültek ki, de most már nagy haverok... :-))
süti beállítások módosítása