Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 3x11 (spanyol LOST)

2014. január 15. 15:00 - Sigismundus

Ma egy extrasok LOST utalásokkal megfűszerezett részhez érünk, csak tessék számolni. Sarkcsillagon kemény az élet, Valeria és Julia reggeliznek és morzsázgatnak az ágyba. Pedig ez ellen szigorú apukai parancs van, a csajokat nem érdekli Montrero fedő tekintete. Csak arra kapják fel a fejüket, amikor a mindig kimért Montrero bevágja maga mögött az ajtót.

Clipboard02.jpg

Távozott a Sarkcsillag, kemény lett az élet a Szigeten. Páran ugyan még partraszálltak erősítésként, de a soha-ki-nem-fogyó Hajókamra az elúszott úgyhogy a maradtaknak rögtönözni kell. Például bot, forgács meg egyéb segítségével gyújtanak tüzet, mert az öngyújtó az kincs. Ainoa meg is únja inkább Vilmával kezd dumálni annak új kapcsolatról. Cho a koreai, akivel alig van közös szavuk, de jó is ez. Folytatnák még egy darabig, de ekkor Valakik a Sziget belsejéből fellőnek egy jelzőrakétát, kissé bennrekesztve mindenkiben a szót...

Sarkcsillag, Orvosi, Palomares fúrna valami polcoknak valót, jön Gamboa hogy kissé barátkozzon. Még azt a gúnyos poént is beveti, hogy ért az asztalossághoz, 2 évig dolgozott így mint Szent József. A poén nem jön be, Palomares morcosan fúrni kezd, majd rémülten elhátrál, mert a lyukból valami vörös kezd folyn.. Láttak már ilyet, vér. Gamboa nyeri vissza hamarabb hidegvérét, gúnyosan megjegyzi, a hajón volt már példa hogy valaki a falakban élt, na most Palomares talán megölte ? Borostás rájön hogy a vérző fal hideg, elkezdik hát papocskával kibontani és találnak egy kis vérbankot.

Clipboard05.jpg

Másik rejtély, Kapitány Ramiroval és Buborékkal rakatna rendet kabinjában. Amikor a figyelmes sántának feltünik egy vezeték a plafonon. Ott pedig nem lenne szabad lennie semminek, tűzrendészetileg. Kiderül hamar, egy kis kamerához vezet ami a Kapitány kabinját figyelte. Buborék boldogan kezdi felsorolni, biztos látta valaki Montrerot alsógatyában, meg Juliát.. de leállítják gyorsan és Ramiro felajánlja, hogy a vezetéket követve megtalálják a tettest. Bár azt mindketten tudják kinél is kellene keresni a monitort, Gamboánál. Közben kis lazítás, Esmelácska takarítt, mikor megszólítja 80éves Öregúr, hogy egyrészt mosolyogjon a lány, mert szép mosolya van. Másrészt az unokája szerint is szép mosolya van, csak Raton szégyellős és nem meri randira hívni. Butácska boldog, és belemegy egy olyan randiba amilyenbe még sohasem. Vissza az izgalmakhoz.

A Szigeten a vezérkar tárgyalja meg a dolgot. Ainoa bevallja amit Max mondott neki eltünésekor, hogy megvédeni akarja őket. És hogy utána kell menniük, mert bajban lehet, szerinte ő lőtte fel a rakétát. Julian kemény, és immár sokadszor a vérmatekot veszi elő. A rábízott 15 emberből egyet sem akar veszélyeztetni azért a kétszínű alakért. Végül megenyhül (természetesen) és Ainoa vezetésével kiküldi Chot, Pitit és Vilmát. De csak a parton és estére visszatérjenek.

Clipboard07.jpg

A vezetékkövetők alaposan meglepődnek, mert amit követnek az túlhalad a 9-es kabinon, Gamboa kabinján, nem a kolumb tehát a kukkoló. Itt Montrero figyelmét eltereli Julia aki bocsánatot kérne a reggeliért. Megbocsájtva, mondja Vajszív kapitány, de az ő, izé Ők családjában van pár szabály, például nem morzsáznak az ágyba. És izé, julia legyen szíves, de pár napig ne járkáljon aligsemmi fehérneműiben a kabinjukba, lehet..? Julia ez utóbbit (mivel Montrero nem magyarázta meg a miértet) alaposan félreérti és közli férjével hogy az ma este egy garantáltan morzsamentes ágyban aludhat. Egy másik kabinban. Ramiro és Buborék közben követték a vezetéket és az hol ért véget? Hát Buborék kabinjában...

Clipboard09.jpg

A Vérbankban is van meglepetés, Palomares ideges lesz, felfedezi hogy itt van az ő véréből is, meg Ainoa, Piti Uli, és a többiekéből is. Gamboa addig nem ideges amig fel nem fedezi hogy az ő vére is itt van, pedig nem emlékszik hogy adott volna valaha is ennyit. Úgyhogy az kényszerű koaliciós partnerek mennek Dr. Julia Wilsonhoz, kérdezni. Számonkérés máshol is, Ramiro kéri a laptopot amire letöltötte Buborék a kamera képeit. Félkegyelmű odaadja de kezd rohamot kapni, azt motyogja hogy a buborék-a-fejében elött ő nem volt jó, csak azóta. És nem emlékszik, miért is kamerázta be. Úgyhogy Ramiro nagyon együttérző, együtt védik meg a Kapitányt.

Clipboard11.jpg

Cukiságfaktor ami rejtélybe megy átt. Randi, Raton és esmela közt aki egy hozzá képest igen visszafogott ruhában állít be. De jajj, a kissrác nem tud táncolni így 80éves Öregúr ugrik be és lassúznak, dícséri a lányt hogy az jól táncol, Esmela boldog. Aztán a régimódian aranyos jelenet hirtelen megváltozik, amikor 80éves Öregúr folytatja, hogy a hotel fényképein Esmela mindig olyan komoly volt, és nem hitte hogy az apja Alexander valaha is magára hagyná őt.

Clipboard12.jpg

Sziget, felderítőkommandó. Piti azzal húzza Ainoát hogy belezúgott Maxba, mert megmentette apját a Toronyba. És csak egyszer látta így csillogni a szemét, amikor Ulival kezdődött a románc. Nagylány persze tagad, de nem túl meggyőzően, mert Max csak Max, de kék szeme van, meg izé... Aztán kegyes félbeszakítás, Vilma terhes nők gyakori szokásaként félrevonul pisilni. Piti és Ainoa meg, hogy hogynem megtalálják azt a kamerát amit ők tettek tengerre, szegény Solt keresendő.

Clipboard055.jpg

Lazítás szívzűrök. Ricardo miközben ő is elkezdi követni a vezetéket, Juliannak jelenti mit találtak, kamerával kémkedtek utána. Aztán átmegy panaszkodósba, Juliáról, hogy az morzsázott, meg saját szabályokat akar, bla-bla. DellaGuadra egy sátorban üldögélve azt a kényelmes tanácsot adja, legyen kemény, követelje a szabályokat. Julia ugyancsak rádiózik, Saloménak, hogy milyen már, egyoldalúan alkalmazkodnia kell? Szakácsné szintén egy sátorból azt szólja vissza, menjen bele, takarítson, majd később hozhat ő is szabályokat. Oké, rádiózásnak vége, és a poén ami miatt ezt ennyire kifejtettem. Míg Julia és a Kapitány külön helyekről, Julian és Salome ugyanabból a sátorból rádiózgattak, végighallgatták a másikét is, így adtak tanácsot. Majd a végén elégedetten összevihogtak, kissé izgalmassá tettik Montreroék házasságát.

Clipboard024.jpg

Így is lett, mert Julia elhatározta hogy kitakarít, de hogy lázadjon is egyszerre, mindezt egész kevés ruhában teszi, némi rúdtáncot is járva a partvissal. Nem látja ezt más mint Ramiro és Buborék a laptopon. De nem élvezhetik sokáig mert Kapitány is ideért vezetéket követve, és dühösen csapja le a laptopot. Sánta nagyon ég, félkegyelmű elkezdi nyüszítve sírni a földön, csoda-e ha a jóságos Ricardo 10 másodperc alatt megenyhül, és tejecskét ígér, meg hogy együtt leszerelik majd a kamerát.

Clipboard033.jpg

Másik rejtély, Gamboa megy 80éves Öregúrhoz, hogy miért faggatta az Esmelát, a válasz öreguras, csak megismerni akarja azokat az embereket akik közt az unokája felnő majd, ennyi. Maradhatna ennyiben is a dolog, de jő Raton, cápát rajzolt, erre az öreg elmeséli, látszólag Ratonnak, valójában a kolumbnak, hogy lehet cápát fogni. Ha az bekapta a csalit, akkor kitartóan, órákig napokig kell fárasztani, mert a cápa nehezzen adja fel. De ha a halász kitartó, a csali értékes, akkor sikerül. Kolumb egyetértően bólint, és elmeséli – ő is látszólag Ratonnak- a másik alternatívát, ha a cápa bevadul és lerántja a tenger mélyére a halászt.

Sziget, Felderítők. Ainoa és Piti míg várnak a másik kettőre, elkezdik megnézni a kis kamera felvételeét. Tenger tenger hátán, majd partrasodródás, megjelenik egy fekete nadrágos, elsötétül a kép. De a felvétel megy, hang van kép nincs, mint egy VV streamben, úgyhogy hallgatóznak. Léptek zaja, edénycsörgés, evés hangjai. Van itt egy ház a szigeten! Aztán leáll a felvétel. De ha elvitték, akkor miért hozták vissza a kamerát? Gyorsan rájönnek, hát hogy ők megtalálják.

Vilma közben elvégezte amiért félrevonult és most azon töpreng hogyan is értethetné meg Choval hogy vége annak ami el sem kezdődött? Van ugyanis egy jókora nyelvi szakadék köztük, koreai még egy szapnyol szót sem használ. Így kézjelekkel, mutogatással küldené el, a srác csak néz szomorúan. Nincs mit tenni, Vilma feláll, irány a part, aztán azt hallja Chotól, hogy tenga cuidadó! Majd az melléugrik egy bottal, és az utolsó pillanatban támaszt ki egy medvecsapdát, mielött az levágná a lány lábát.

Clipboard077.jpg

Na és akkor komolyodjunk.

Orvosi, Gamboa és Palomares végre kifaggatják Juliát mi is a sok vérplazma, ami az övék amúgy? Ja és már minden diák tudja hogy az Alxandria projektbe lettek kiválasztva. Doktornő válasza logikus, a projekt a túlélésről szól, ha valakinek sürgősen műtétre lenne szüksége, nem hozathatnak ugye vért máshonnan.És a vér egyfajta klónként, donorként vagy miként is alkalmazható. Papocska elfogadni látszik a magyarázatot, de nem túl lelkesen, távozik. Ekkor kérdi meg Gamboa, hogy ha eddig úgy tudta hogy a diákok kiválasztottak, akkor miért van itt az ő vére is? Hát azért van itt a Te véred is, mert te is Kiválasztott vagy, a Túléléshez. Jelentsen ez bármit, Ernesto Julia választától még idegesebb lesz. Julia viszont bátrabb, úgyhogy megy és kizárja közös kabinjukból férjét egy estére, mint Flinstone Vilma Frédit.

Sziget, Vilma lenyugodott, lába megmarad, csak nem tudják kihúzni a csapdából. Úgyhogy felteheti a százezer euros kérdést Chonak. Hogy lehet hogy spanyolul figyelmeztette a veszélyre, ráadásul kasztíliai dialektusban (az európai spanyolt hívják kasztíliainak)? Koreai kicsit rázza a fejét majd elismeri, beszél spanyolul, de hogy miért titkolta? Nos, mert végignézte ahogy az orosz hajó utasait megölik, így eldöntötte, ha nem tudnak tőle kérdezni akkor nem tudnak vele komolyabb kapcsolatot kialakítani. Így kevésbé vonják be a dolgokba is, amik veszélyesek lehetnek. Ez az ő túlélőstartégiája, és bevált eddig. Csakhogy kezdett ő is szerelmes lenni Vilmába, így feladta az álcát. De kéri hogy ezt ne árulja el másnak. Vilma az helyett hogy megsértődne, belemegy. Aztán a környező fák közt suttogás, levélzörgés zavarja meg a világnyelvet-titkoló koreai tengerészt.

Clipboard122.jpg

Sarkcsillag, éjszaka. Gamboa lopakodik be 80éves Öregúr kabinjába és Raton jegesmedvéjét vinné el, de az öreg ugye éber alvó. Elégedetten közli, ni a cápa ráharapott az értékes csalira! Buborék is rájön valamire, ugyanis nem kapcsolták ki a kamerát, így azt figyelte még órákig. És rájött hogy nem a Kapitányt akarta megfigyelni házasélet közben, mert a kamera a kabin falára volt irányítva, nem az ágyra vagy íróasztalra! Rohan Ramiróhoz ahogy csak tud, hogy rájött! Ő valamikor elrejtett oda valamit, amit elfelejtett, csak arra emlékezett hogy fontos az a hely! A Kapitányiban amúgy csak Julia és Valeria alszik. Illetve utóbbi felkelti elöbbit mert éjszaka közepe van, és ő gyümölcslevet kér. Nincs mit tenni, Doktornő elindul a Konyhába, nehéz az egyedülálló anyukák élete. Cukiságfaktor, míg egyedül van, Tündibündi csibészes mosollyal rádiózik papájának, hogy hozzon neki gyümilevet, mert nem akarja Juliát felébreszteni.

Felgyorsulnak az események. A Hídra jön az éjszakás őr Palomares, és hogy egy kék fóliadarabot amin a Toronyszálloda logója van, történt velük valami. Kapitány így a Hídra hívja új Elsőtisztjét Gamboát, azonnal. Az el is indul, de észreveszi sántát és félkegyelműt amint belopakodnak a Kapitányi kabinba. És mivel figyelmes ember, ő is észreveszi a vezetéket, és elkezdi visszafelé követni. Valeria újra bealudt, úgyhogy csendben dolgozik a két falbontó. Ramiro beméri a kamera alapján hova irányulhat az, megkocogtatja a falat és az kong. Gyorsan leszedik hát a képeket és a burkolatot és elő is kerül egy piros mappa. Amit égre-földre-tengerre keresnek a Valakik. Mindezt már borostás is végignézte a laptopon keresztül, és majdnem agyvérzést kap.

Clipboard091.jpg

Hajókonyha, Kapitány és Kapitányné itt futnak össze, és kibékülnek. Julia nem fog morzsázni ha Ricardo is ott van vele az ágyban, Julia nyugodtan morzsázhat ha ott lesz az ágyában, így. Első kibékülést ünnepelnek, egy csókkal, és nem az első veszekedést, grat, ez a pozitív szemlélet. Aztán irány a Híd mert a radaron feltünt a Torony. A srácok kabinja, Buborék és Raimro oson be, de már várja őket borostás. Ide a piros mappával, Roberto, mert az az enyém, te vetted el. Félkegyelmű vitatkozna, de sánta már tudja mire képes a kolumb, és átadja a mappát. Gamboa megenyhül, távoztában odaszól, aludjanak, mert a Toronyál szükség lehet az erőre. Majd kint a folyosón Palomares állítja meg. Van ugyanis egy másik elmélete is a vérbankról. Az Alexandria projektet ugye kiválasztott embereknek találták ki, a túlélésért. De mi van ha, nem ők, a diákok azok akiknek túl kell élni, hanem nagyhatalmú Valakik? És akkor ők, mind a Sarkcsillagon csak szervbanknak vannak, ezért van szükség az életben tartásukra? Hoppá.

Megint felpörögnek a dolgok. Sarkcsillagon Gamboa azonnal a kabinjába megy és egy műholdas telefonon hívja a tengeralattjárót, hogy megvan Roberto Shneider mappája. A hívást veszik, és haladéktalanul megindulnak a víz alatt ezerrel a Torony irányába. Borostás nyilván feszült volt, vagy kezdett önhitté válni? Mindenesetre elmulasztotta megnézni a mappa tartalmát. Azt ugyanis Ramiro és Buborék jóelőre kicserélték más papírokra, és most kabinjukban röhögnek.Sziget, hajnalodik, Cho és Vilma megint zörgést hallanak, de ez Piti és Ainoa, megtalálták őket szétnyitják a medvecsapdát.

Clipboard144.jpg

De sürgősen mert újra hallatszik a titokzatos zörgés, ez most Valaki más! Ainoa ideges is lesz, többieket leküldi a partra ő meg pisztollyal a kezében vár. De csak addig míg két feketeruhás el nem kezd lőni feléje, de nem rá. Nosza, kilövi a pisztoly tárát és ő is menekülni kezd.. Hát, nincsenek egyedül a Szigeten, ez már tény...

Címkék: el barco
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2014.01.15. 20:55:57

Kérdés: hogyhogy nem szinkronosan nézed?
:)
(csak a Raton, meg "tenga cuidadó!" részekből lett gyanús)

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2014.01.15. 21:57:41

@enzo23: Nem jött be a szinkron. Valahogy nem passzol a hangulatához.

enzo23 2014.01.15. 22:44:01

@Sigismundus: Hát, nem tudok nyilatkozni, én világéletemben szinkronnal néztem, úgyhogy nekem a feliratos lenne fura :)

Egyébként, ha érdekel, Raton=Egérke a szinkronban :D
süti beállítások módosítása