Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Parade's End (Az utolsó angol úriember) - 1x05 (Sorozatzáró)

2014. január 14. 13:00 - AaannnaaA

1918 februárjában járunk, egy frontra tartó vonaton érdekes társaság húzza meg magát közös vagonban: Christopher, McKechnie és Perowne került össze – a trióból csak a középső nem büntiből van itt, bár ő annak érzi. Légitámadás van, összekucorodva, behúzott nyakkal beszélgetnek. Úgy nézem McKechnie némileg kinőtte magát – már nem üvölt magából kikelve a félelemtől bombázás közben, Perowne annál inkább be van tojva.

McKechnie még mindig a Christopher által (az előző részben) írt költeményt lóbálja, hogy most már tényleg hamarosan lefordítja latinra három perc alatt. Hősünk a füle botját nem mozdítja. Latinosunk ekkor másik irányból támad, és azt állítja, hogy Chris a feleségét ajánlotta a tábornoknak előléptetésért cserébe (ez már nem ucsi kicsit?). A férfinek meglepődni sincs ideje, Perowne ugyanis verbálisan a vádlónak ugrik, de gyorsan észbe kap, hogy rohadtul nem az ő dolga egykori szeretőjét védeni. McKechnie leesett állal les a kirohanásra, aztán tovább szapulja Christophert – igazán nem értem mi az utálata oka.

1.jpg

Valentine-nak születésnapja van, boldogan ébred és szalad édesanyjához. Még üdvözlő táviratot is kapott a jeles alkalomra, mely latinul íródott – nem, nem szerelmese küldte, hanem az öccse. Így persze azonnal a háborúra kerül a szó, és a lány elkámpicsorodik, mert nem akar úgy ünnepelni, hogy egy szerette talán már nem él. Anyja nyugtatja, hogy az öccse egészséges, de Valentine nem rá gondolt – ezzel felrohan a szobájába. Mrs. Wannop startol utána, most esett le neki, hogy lánya odavan Christopherért, jól le is tolja, amiért egy nős férfiba szerelmes; Valentine viszont kijelenti, hogy amint hősünk hazatér, ő a szeretője lesz.

2.jpg

Christopher megérkezett a frontra, és mivel most épp nem támadnak a németek, egy katona kíséretében bejárja a lövészárok jókora részét, terepszemlét tartandó. Közben megpillantják Bill (Williams) ezredest (akinek mostantól hősünk a helyettese), és a változatosság kedvéért az ezredes személyében újabb zizzent katonát köszönthetünk. A tag ugyanis kimászik az árokból, egy szál piásflaskával a kezében, átsétál a senki földjén a német árokig, ott farkasszemet néz egy német katonával, hozzávágja a flaskát és visszabattyog a saját oldalára. Mikor újra fedezékben van, kedélyesen közli, hogy a németek nincsenek otthon. Mehh.

Valentine iskolájában a női öltözőben fiatal tanítványai könyvet olvasnak fel hangosan egymásnak, szőkénk a folyosóra kihallatszó kacarászásra lesz figyelmes, ám belépésekor a lányok szétrebbennek. Távozásuk után megtalálja a sebtében nem túl jól elrejtett könyvet, mely a házasság alatti szexuális életről szól. Azonnal berongyol vele tanár társaihoz, ám rövid szópárbaj után úgy dönt, nem fújja be a lányokat az igazgatónál a nem éppen szalonképes irodalom rejtegetéséért, hanem szó nélkül visszateszi a könyvet, had „okosodjanak"...

3.1.jpg

3.2.jpg

A fronton ádáz csata zajlik a németekkel, Christopherék a lövészárok védelmében próbálják megállítani az ellenség előretörését. Ebben a küzdelemben Potty Perowne életét veszti.

Grobyban Michael nevelője felügyeletével épp lefekvéshez készülődik, mikor Sylvia magához hívatja. Miközben a földszinten fia érkezését várja, édesanyjának arról beszél, hogy szeretné kivágatni a nagy cédrust, szerintem leginkább azért, hogy Christophert bosszantsa. Attól a gondolattól pedig, hogy a háború után ura esetleg nem hozzá, hanem Valentine-hoz tér vissza, rettenetesen behergeli magát, és az épp ekkor belépő fiára kiabál. Anyja letolja ezért, és javasolja, hogy keressen valamilyen értelmes célt az életének, mire Sylvia kiböki – ő Indiát szeretné. Mi vaaan? - kérdi Mrs. Satterthwaite velem együtt.

A lövészárokban az egyre zizzentebb Bill ezredes épp üres üvegeket vagdos a német harcállások felé, mikor hősünknek elege lesz, és közli egyik beosztottjával, hogy elkíséri az ezredest a dokikhoz, és egyben ideiglenesen átveszi a parancsnokságot.

4.1.jpg

4.2.jpg

Sylvia barátnője szüleivel teázik, és megtárgyalják, hogy a barátnő végül elvált a férjétől (attól, akit a válás idején Sylvia szórakoztatott, hogy ne viselje meg úgy a dolog), és hozzáment új választottjához. Mikor ezt megtárgyalják, Mrs. Tietjens végre kiböki, miért is van itt: barátnője édesapja befolyásos ember a hadügyminisztériumban, és ő azért jött, hogy némi kedvezményt hízelegjen ki – ám nem férjének, hanem Campion tábornoknak.

Sylvia előadja, hogy szerinte a tábornoknak nem Franciaországban kellene állomásoznia, hanem a fronton hősi érdemeket szereznie, hogy ezáltal nemesi címet kapjon, majd ennek révén India alkirálya lehessen. Nem mellesleg barátnője új férje befolyásos laptulajdonos, ez is tábornokunk hasznára lehetne. Ezt nem akarom elhinni – ez a nő tényleg azért helyezkedik, hogy Campiont Indiába juttassa? Már anyjának említette, hogy ő is oda vágyik, mégis milyen szerepet szán ebben a tábornoknak???

5.jpg

A következő jelenetben már azt látjuk, hogy Campion hazatért Angliába, a pályaudvaron pedig Sylviával beszélget. Azért jött haza, hogy csapatai helyzetéről tárgyaljon a felső vezetéssel, bár arra számít, hogy felmentik a szolgálat alól, és ezzel karrierjének is lőttek. Sylvia meghívja a hétvégére Grobyba, ahol barátnője és annak új, befolyásos férje lesz jelen. Behalok a nőtől. Campion persze nem fog gyanút, inkább Christopherről beszél, elmondja, hogy a férfi most a fronton harcol, jutalmul a Sylvia-féle kavarásért Franciaországban. A nő erre csak azt válaszolja, hogy a férje így dicsőséget szerezhet magának.

Nos, mi látjuk, a dicsőséghez az út jelen esetben sárban dagonyázáson át vezet. Egyik katonája lép hozzá, és elmondja, hogy a többiek nagyon örülnek, hogy hősünk vezeti őket, de ő szerényen elhárítja a dicséretet. Ekkor trombitaszó üti meg a fülüket, mire beosztottja közli, hogy holnap fellépés lesz, McKechnie a „jelölteket" hallgatja meg. Latintudorunk rögtön meg is jelenik, Christopher pedig kéri, hogy vegyen fel rohambilit, ha nem likas buksival akarja a napot befejezni. McKechnie kikéri magának, hogy utasítgatják, de hősünk nyugodtan közli, hogy jelenleg ő a góré. Latinosunk kérdi, hogy mi lesz Bill ezredessel, és mikor megtudja, hogy Chris „betegállományba" küldte zakkant felettesét, kiakad, szerinte hősünk így akar előrejutni a ranglétrán. A férfinak itt durran el az agya, és egyszerűen elzavarja az okoskodót. Azt azonban nem olyan könnyű lerázni, kicsivel később újra Christopher nyomában lohol, és boldogan dörgöli az orra alá, hogy két nap múlva Campion lesz az egész sereg vezére (Sylvia elintézte? - kérdem én).

6.1.jpg

6.2.jpg

McKechnie végre távozik, Christopher pedig Aranjuez hadnaggyal kezd beszélgetni. Ő maga Valentine-re gondol, aztán, hogy elterelje a figyelmét, a hadnagy kedveséről kérdez. Annak rögtön lekonyul a füle, hiányzik neki a lány – arról beszél, hogy ha megsérül, talán már nem is fog kelleni szerelmének, de hősünk most nem figyel a beszédre, mert pár soros dalocskát ír, majd hívatja a trombitást, hogy a holnapi dzsemborira szíveskedjék megtanulni.

Ekkor megindul a német bombázás, Christopher pedig Bill ezredes elé járul. A férfi nem örül annak, hogy „betegállományba" rakták, bár elismeri, hogy most nem képes a vezetésre, aztán egy hirtelen huszárvágással hősünknek esik, miszerint azt hallotta, ő Campion törvénytelen fia (komolyan mondom, kezd nagyon bosszantani ez a rengeteg fasz pletyka). Christopher visszakaffog, hogy ő a tábornok keresztfia (ideje volt megtudnunk). Az ezredes még fut pár díszkört, de végül hivatalosan rá ruházza a zászlóalj ideiglenes vezetését. Hősünk ezután elindul a lövészárokban terepszemlét tartani, és mikor egy kis időre magára marad, ismét Valentine jár az eszében, még a könnye is kicsordul.

7.1.jpg

7.2.jpg

Egy katonája hamit hoz, közben beszélgetni kezdenek – kiderül, hogy a srác ismeri őt, meg Grobyt is, nosztalgiáznak hát egy kicsit. Aztán Aranjuez érkezik, együtt indulnak vissza, hogy a „főnök" a lövészárok egy másik részén is körülnézhessen, miközben újra német támadás kezdődik.

Christopher alig tud két mondatot szólni a katonákhoz, amikor egy bomba vágódik be, őt pedig a levegőbe veti. Miután visszapottyan látjuk, hogy egészben van, ami Aranjuezre már nem igaz: egy adag föld alatt sérült arccal agonizál. Hősünk szerencsére élve húzza ki a törmelék alól, majd mikor a hadnagyot hordágyon elviszik, megrendülten baktat utána. Ekkor lép elé Campion tábornok, aki jócskán lebassza hősünket varacskos disznó kinézete miatt, az eszébe sem jut annak a fasznak, hogy a férfi talán okkal tántorog sáros, véres ruhában félig az eszméletvesztés szélén. Christopher némán tudomásul veszi a letolást.

8.1.jpg

8.2.jpg

Sylvia egy szórakozóhelyen múlatja az időt egyedül, mikor megpillantja Gerald Drake-t (emlékszünk házasságkötése előtti szeretőjére, aki akár Michael apja is lehet). Hozzá lép, beszélgetni kezdenek, aztán egy hotelszobában végzik (ezennel vége a nő 5+ éves „szüzességének").

Akció után először Christopher a téma, a nő Drake-től tudja meg, hogy ura a fenti jelenetben látott hősiességéért még kitüntetést sem kapott, mert Campion azt állította, nincs elég mennyiségű érdemrend. Bahh. Drake szerint nemsokára vége a háborúnak – a nő úgy tűnik örül annak, hogy férje hazatér (??). Mindenesetre újabb menetre már nem vállalkozik egykori szeretőjével, tőle már ez is teljesítmény.

9.jpg

Nos, a háborúnak tényleg vége, épp Christophert látjuk hazatérni. A lakás töküres (az asszony a bútorokat elvitette), mindössze egy levél várja, melyet elolvasva megrendül – irány Groby. És igen, jól sejtettem, felesége kivágatta a hatalmas cédrust a ház elől, mely olyan kedves volt a Tietjens család számára.

Sylvia ágyban fekszik, nagybeteg (állítólag), férjét azonban jobban izgatja a fa sorsa – gyanítom most már átlát a nő mesterkedésein. Az jól letolja, hogy miért nem érkezett meg hamarabb, de hősünk kórházban volt, így nem tudott előbb jönni – azzal távozik, nem úgy néz ki, mintha tovább érdekelné felesége sorsa. Az udvaron még felcsíp két kisebb hasábot az épp aprítás alatt álló fából, majd visszatér Londonba.

Valentine édesanyjához rohan vidáman, együtt örülnek a háború végének, és ezzel a Wannop fiú megmenekülésének. Macmaster is boldogan lohol feleségéhez ünnepelni, de Edith óbégatva fogadja, azon őrjöng, hogy Christopher életben maradt – pedig arra számított, hogy meghal. Milyen kedves. Be van fosva, hogy hősünk visszakéri a lóvét, amit kölcsönadott nekik, és miután Sylvia nem áll szóba vele, így Edith kénytelen lesz Valentine-hoz, mint Christopher vélt szeretőjéhez visszanyalni magát, azzal már hívja is. Na jó, ennél lejjebb nehéz lesz süllyedni – Macmasternek is megnyúlik a képe felesége szavaitól.

10.1.jpg

10.3.jpg

Valentine is meglepődik a hívástól, de édesanyja figyelmezteti, hogy Edith hosszú ideje felé sem nézett. Aztán Christopherre terelődik a szó, Mrs. Wannop könyörög lányának, hogy ne hulljon a férfi karjába, de sok sikerrel nem jár, mert másnap látjuk, amint szőkénk hősünk lakása felé szalad.

Az ajtóban csípi őt el, épp indul valahová – mindketten megrendülnek a találkozástól. Christopher elmondja, hogy a bátyjához készül az egyik fahasábbal, Valentine vele tart. Mark meglehetősen morcosan fogadja öccsét és a lányt, majd megpillantja a fahasábot, s mikor megtudja, hogy ez a cédrus maradéka, fogja, és a tűzre hajítja. Hm, úgy látom undokkenyeret reggelizett.

Christopher a visszaúton, lakása felé tartva mondja hősnőnknek, hogy nem szándékozik Sylviától elválni, de őt ez nem zavarja, csak a férfival szeretne lenni. Az boldogan közli, hogy hamarosan megérkeznek a barátai, és kéri, hogy míg ő készülődik, Valentine fogadja őket. A lány bólint, azzal belépnek a lakásba. Odabent meglepetésükre Sylvia tartózkodik, meglehetősen lekezelően beszél kettejükkel. Először is megismétli, hogy nagyon beteg, és holnap műtét vár rá, de Valentine legorombítja, miszerint az egész csak egy nagy kamu, hogy kínozhassa a férjét. Sylvia megsértődik, és kérdi urát, hogy tényleg szőkénket választja-e – választ nem kap, csak néma hallgatást, de ő ebből is ért, sok boldogságot kíván, és távozik.

11.1.jpg

11.2.jpg

Hősünk készülődni kezd, közben pedig megérkeznek a barátai, akik nem mások, mint egykori katonatársai. Valentine fogadja őket: McKechnie jön, aztán Bill ezredes, majd Aranjuez (szegény fél szemére megvakult, de legalább él, Chrisnek hála), kedvese is elkísérte. Christopher eközben felöltözött, de mielőtt lemenne vendégeihez, kipillant az ablakon, és a túloldali ház ablakában meglátja Macmastert. Az szerényen int neki, barátja viszont nem méltatja érdemi válaszra.

Odalent a katonák kezdik csinálni a hangulatot, megérkezik még egy társuk gramofonnal, aztán leér Christopher is. Mindenki ujjongva fogadja, ő pedig begyújt a kandallóba – a megmaradt hasáb cédrust dobja rá, hát ennyit a múltról. A vidám társaság táncolni és énekelni kezd, szerelmespárunk pedig a mulatság közepén, csak egymást látva boldogan ringatózik a zene ütemére; aztán még látjuk, amint végre együtt töltik az éjszakát is.

12.1.jpg

12.2.jpg

Másnap reggel Sylviához váltunk - műtét nincs, csak közös lovaglás egy parkban Campion tábornokkal, akinek felteszi a nagy kérdést: ha elválik Christophertől, elveszi-e feleségül? Ijedt tekintet a válasz...

33 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fehér cipő 2014.01.14. 14:28:58

Nagyon jó hogyvolt volt. Kedvem támadt újranézni az egészet.

AaannnaaA 2014.01.14. 14:39:56

@fehér cipő: Örülök, hogy jól szórakoztál! Épp kezdtem elkenődni, hogy ilyen valóságsó hogyvót rengetegben engem a kutya sem olvas :)
Én épp a könyvet olvasom, amiből a sorozat készült, de eddig valahogy a sori jobban tetszik (ritka alkalmak egyike).

zitoka 2014.01.14. 18:34:27

@AaannnaaA: Mijaz,hogy a kutya se olvas? Hát én kutya se volnék? :(
Persze,csak viccelek! :) Nagyon vártam már a hv-t. De most ez az utolsó volt? Én még olvasnám tovább is...

AaannnaaA 2014.01.14. 20:26:00

@zitoka: Aranyos vagy! Sorry, csak eléggé morcos lettem, amikor megláttam, hogy két perccel ezután az írásom után milyen poszt jött ki. Komolyan, én fél napomat ezzel töltöm, aztán lenyom egy... na hagyjuk.
Sajnos tényleg ez az uccsó rész :( Majd jön a Célszemély, azt lehet olvasni, de mást most nem írok, majd ha lecseng az őrület...

Arkhia 2014.01.14. 20:46:50

Én is olvastam, tetszett is, bár nem hiszem hogy megnézem, az ilyen sorozatok valahogy mindig csak felidegesítenek. :) (PoI hv lesz? :))

AaannnaaA 2014.01.14. 20:56:15

@Arkhia: Ööö, jó kérdést tettél fel :) Komolyan elgondolkodtam azon (lásd a fenti monológom), hogy leteszem a lantot májusig. Viszont addigra odakint lemegy az évad, így senki nem olvasna. Úgyhogy szerintem összeszorítom a fogam, és írok. Viszont a héten nem valószínű, hogy kész lesz, vasárnap ezt írtam, hétköznap esténként meg nem fér bele. Igyekszem, és reménykedem, hogy odakint hamarosan tartanak egy hét szünetet, hogy utolérjem magam :)
(Abba bele sem gondolok, hogy esetleg elkezdődik itthon a Homeland második évada - pedig sanszos - akkor lebetonozhatom a seggem a gép elé.)

Pácsó Ármándó 2014.01.14. 21:01:37

@AaannnaaA: Már megnéztem az első 3 részt az első PoI évadból. Tudom nem sok...

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.14. 21:06:16

@AaannnaaA: Én is olvaslak, minden posztodat, de magamban és nem hangosan szótagolva és az ujjammal követve a sorokat :) Ez most egy ilyen időszak, legyalul minket a Fekete Sereg. Mondom úgy, hogy AZT is nézem. Ne a kommentszámok alapján ítéld meg a munkád. Mi továbbra is szeretünk, és várjuk az írásaid. Köszi.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.14. 21:09:04

@AaannnaaA: @St. Pácsó Ármándó: Na tessék, Ármándó is veled van! Tiéd amerika, írjál, figyelünk, szeretünk.

AaannnaaA 2014.01.14. 21:16:48

@St. Pácsó Ármándó: De jóóóó! Most kezd majd beindulni, a lényeg, hogy mindegyik részt lásd, mert rengeteg apróságnak jelentősége van a későbbiek szempontjából. Ha eljutsz a nyolcadikig, nem fogod tudni abbahagyni :)

@aggyistenbiri: Nagyon édes vagy, köszönöm szépen!!!

zitoka 2014.01.14. 21:47:51

@AaannnaaA: Anna, most komolyan! Tényleg azt hiszed, hogy a VV lenyom téged? Ne már!Attól, hogy egy gyíktanonc a fütyijét himbálja a posztod felett, a te hv-d még értékesebbé válik, oázis a sivatagban! Miattad járok ide,miattad még ezt a sorozatot is elkezdtem olvasni ( nem is bántam meg! :) ). Nem vagyok nyalizós fajta, ha nem lennél szupi, megmondanám - kérdezd az Így jártam anyátokkal hv íróját, tudna mesélni... :D Tudod jól, hogy alig várom bármelyik sorozatodat. /Jut eszembe, mi van a Ray D-vel? :)/ Ha le állsz, akkor mi lesz velem? Még a végén meg kellene néznem ezeket a sorozatokat...hahh

zitoka 2014.01.14. 21:49:08

...nem le állsz, hanem leállsz

Pácsó Ármándó 2014.01.14. 22:41:18

@zitoka: És ekkor keletkezett a hasonlat: "himbálódzik, mint fütyi a poszt felett" :-)

AaannnaaA 2014.01.15. 07:32:19

@zitoka: Ez nagyon jól esett, köszi szépen! A lengetés tényleg betett tegnap. De amúgy tényleg nem tudnám abbahagyni, már lassan a véremmé válik :)
Ray pihen, mert a fontossági sorrend jelenleg a következő:
- PoI
- ha jön a magyar vetítés, akkor Homeland
- új Cumberbatch sorozat
- Ray

De amíg tart az őrület, és lesz szünet a PoI vetítésben, Homeland híján Ray kerül elő :)

Neoprimitív 2014.01.15. 09:20:47

Próbáltam én időt szakítani erre a sorozatra (angol is, meg Cumberbatch is), de nem megy. Viszont a hv alapján most nem is vagyok benne biztos, hogy kár - valahogy olyan "az író elment ebédelni és nem jött vissza" érzésem lett a befejezéssel.

A VV meg ne zavarjon, tömegek nézik, utána tömegek fikázzák, ennek blognak meg pénzt kell hoznia az indexnek. Ha nem lesz VV, akkor lesz ÉNBP, vagy Éden Hotel, vagy más.

A PoI-val tessék szíves lenni nem lemaradni, különösen a mai résszel nem, neked csinálták (Bear+Jim dömping) :)

AaannnaaA 2014.01.15. 09:30:46

@Neoprimitív: A másik Cumberbatch sorozat jobban be fog jönni, csak férjek végre hozzá a hogyvótjához - majd meglátod.
PoI-t igyekszem írni, csak időm lenne. A tegnapi részt már nagyon nézném, de reggel nem láttam a neten (nem mintha időm lett volna megnézni, de legalább leszedni). A múlt heti résszel is ez volt, úgyhogy gondolom Te máshonnan szeded, mint én. Szerintem estére fenn lesz az általam ismert helyeken is. Szóval írok ígérem, csak valahonnan időt kéne keríteni :)

Démétér 2014.01.15. 13:34:06

Ha bármilyen szempontból érdekes, én is olvaslak ám :) A sorozatot is szeretem, a stílusod is, csak itt ritkán kommentelek, ami miatt senki sem ismer, emiatt pedig még kevesebbet kommentelek.

AaannnaaA 2014.01.15. 13:50:03

@Démétér: Aranyos vagy, és köszönöm, hogy most jöttél! Gyere nyugodtan máskor is kommentelni bármelyik sorozathoz, örömmel veszek minden véleményt. (Meg mint látod, amúgy sem vagyok az a harapós fajta :)
Azért (is) írok hogyvótokat, hogy meg lehessen beszélni a történteket azokkal, akiket hozzám hasonlóan érdekel.

littlered516 2014.01.15. 15:48:14

Köszi a hogyvoltokat, jó volt, újra meg fogom nézni.
Melyik új Cumberbatch sorozat lesz hogyvoltban?

AaannnaaA 2014.01.15. 16:11:01

@littlered516: Szívesen. Hogy melyik lesz? Az meglepi, tessék kivárni :) Véget ér a fentebb már megmorgott őrület, és már írom is, addig nem. Annyit elárulok, hogy ennél régebbi...

BarBwire 2014.01.15. 16:17:57

@AaannnaaA:
Szia, most láttam a posztodat, és kedvem lett megnézni a sorozatot. Ne hagyd abba az írást, nekem bejön :-)

AaannnaaA 2014.01.15. 16:20:55

@BarBwire: Köszi szépen! Jó szórakozást, ha megnézed, nagyszerű sorozat kiváló színészekkel.

BarBwire 2014.01.15. 16:24:05

@AaannnaaA: Szeretem az angol filmeket, de be kell valljam, hogy erről még sosem hallottam. De még nem vagyok lemaradva semmiről ugye? :-)

AaannnaaA 2014.01.15. 16:41:26

@BarBwire: De nem ám :)
Angol sorozatokhoz legjobb segítség a BBC, rengeteg jó sorozat köszönhető nekik, klasszikusok is szép számmal, amiket öröm nézni (és nem csak csajoknak).
Többek között:
- Parade's End (ugye),
- North & South (hogyvótját megírtam, fsz: Richard Armitage)
- Jane Eyre (fsz: Toby Stephens és Ruth Wilson)
- Lark Rise to Candleford

... és hogy ne csak romantikusakat írjak
- Luther (fsz: Idris Elba s Ruth Wilson),
- Sherlock (fsz: Benedict Cumberbatch)

Most így hirtelen nem jut eszembe több, de ez a link ad némi segítséget, rengeteg jó angol sorozathoz:
www.sorozatjunkie.hu/category/uk/

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.15. 18:25:41

@AaannnaaA: Tessék, érdemes volt szirénáznod tegnap, kiugrottak a bokorból az eddig readonly-k is :)

Pácsó Ármándó 2014.01.15. 18:32:04

@Démétér: Én már kommenteltem veled, emlékszem :-)

Démétér 2014.01.15. 19:09:04

@St. Pácsó Ármándó: Én is emlékszem, de hízelgő, hogy te is :)

@AaannnaaA: A Sherlockot is te írod majd? Alig várom, nem mintha nem láttam volna, de itt olvasni mégis más.

AaannnaaA 2014.01.15. 20:22:49

@aggyistenbiri: :)
@Démétér: Szívesen megírnám, de annak már van hogyvótírója.

Pácsó Ármándó 2014.01.15. 21:14:56

@Démétér: Nagyon jókat írtál, még szép!

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.16. 17:50:17

@AaannnaaA: Az én gigaextra csomagomból a szolgáltató kilopta a BBC-ket 2 hete, ezért nekem "csak" a hv-id maradnak.
(netes nézésre nincs időm)

AaannnaaA 2014.05.28. 22:16:08

@littlered516: @Démétér: Gondoltam ezúton is jelezném Nektek: jövő héten szabin vagyok, úgyhogy végre megírom a másik Cumberbatch sorozat hogyvótjait, amit ígértem (jó régi ígéret, de végre hozzáférek). Ha minden jól megy, az összes részt feltöltöm, és megkérem a főnököt, hogy napiban élesítse. Persze ő a góré, úgyhogy ez még bőven változhat.
Nem mellesleg szándékosan homokba dugom a fejem, mert úgy néz ki nemsokára jön a Homeland 2. évada az RTLII-re, és inkább arra kellene előre gyúrnom (magyar vetítésnél nem szeretek csúszni), de már annyira ráizgultam a BC hogyvótra, hogy irány fejjel a homok :)
Egy dolog tehet max. keresztbe: döglődik a laptopom :(
Rajtam mindenesetre nem múlik :)
süti beállítások módosítása