Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Búra alatt - 1x10 Kezdődjék a játék

2014. január 14. 15:00 - Rimi

Tovább fokozódik a bezártság érzet a Búra alatt tízedik epizódjában. Fiatal hőseink keresik a negyedik kezet, a kijutás reményében. A kis Búrát ki lehetett ásni a földből gömb alakban, ez arra enged következtetni, hogy nagy verzió is a föld alá ér le. Érdekes, bár semmivel sem viszi előre a történetet, és eddig is sejtettük, hogy így van.

1.jpg

Norrie, Angie és Joe a pajtában ébrednek kisminkelve. Őrzik a kis búrát, mint a szemük fényét, Norrie még Joe-t is magához kötözi, nehogy megint elkolbászoljon. Ekkor látják meg, hogy a kis búrán belül egy hernyó téblábol. Vajon mit keres ott? Hát tuti bent ragadt, mint ők. Joe szerint ez egy király lepke lesz és szerintem is, mivel arról dumáltak eddig is, hogy a „király meg lesz koronázva” így fura lenne ha kikelne egy káposztalepke. Ahogy kiteszik a lábukat kiderült, hogy Dodi lesből figyel ki tudja mióta már a távolból.

2.jpg

Barbie otthagyva Juliát, reggel inkább Jimhez megy, és ez felettébb aggasztó. Közös ellenségük van, így valamiféle szövetség jött létre köztük, de egyikük sem hajlandó kiteregetni a kártyákat. Mivel Barbie-nak több esze van annnál, hogy Jim minden szavát készpénznek vegye, együtt kerekednek fel, hogy Maxine életbiztosítékát megkeressék. Az East Point tó közepén, a Madár-szigeten van egy ház, ami tökéletesnek tűnik. Végszóra megérkezik őfelsége, megkéri Jimet, hogy szerezzen neki csokoládés hajbalzsamot, és ez a legviccesebb dolog, ami a sorozatban történt. Barbie-t magával viszi.

3.jpgDodi jól megszívja a kis búrával, hiába kajtat utána és készít a telefonjával fotókat. Amint hozzáér, megégeti a kezét, és elrepül a francba, eszmélet vesztve. Még jó, hogy a kölykök ott vannak. Viszik is a kórházba, ahol kiderül, hogy azt hiszi a generátor rázta meg. Ha már arra járnak megkérdezik, volt-e arrafelé görcsrohamos egyén? Volt, de még a tizedikes bálon. Ebből Angie-nek leesik, hogy Ifi lehet a szóban forgó személy, ettől spontán elszalad.

4.jpg

Linda mutogatja nagy idegesen a talált felvételt Juliának. Igaza vót a vénasszonynak az első jelenetben. Mintha Lindát az aggasztaná legjobban, hogy nem tudja ki a nő felvételen, de nem tudja még, hogy addig jó neki. Duke-ról sokat nem tudhattunk, hiszen meghalt a sorozat elején, de most kiderül, hogy szeretett pecázni és a kalapját sose vette le. Tökéletesen lényegtelen információnak tűnik, de nem az mert a kalap ott pihen a szobában felakasztva és egy kulcsot rejt. Természetesen egy széfkulcsot.

Ifi elkap egy tolvajt, aki sót lopott és a cementgyárba igyekszik. Barbie és Max már ott vannak, ugyanis a nő kitalált valami felnőtt szórakoztatást, ami nem prostitúció, mert azt ellenzi. Verekedés. Amolyan búra alatti harcosok klubja. Max nem tétlenkedett.

5.jpgRennie szexi napszemüvegben és motorcsónakon érkezik a szigetre. Ott rátalál egy nőre, aki az eddig eltitkolt autóreklámjából ismeri a férfit. Mindenképpen szeretnénk látni. Nagyon megnyerő szövegének hála, betessékelik kávézni.

Angie mikor felhagy a Cooper futás felkészítővel, elmondja Joe-nak és Norrie-nak, hogy hol volt az első hétben. Tutira Ifié a negyedik kéz, mert régen volt Neki is rohama. Apropó, meg kell mutatni a festményt is a többieknek.

Ifi a sóval közelít a cementbányába. Mit keres ez itt? Nem is engedik be, annyira unalmas a pólója. Kár, mert így lemarad az év bunyójáról, Barbie-t egy tag nagyon el akarja náspángolni.Rennie tanácsos cukkoral kéri-e a kávét? Tök nyolc, mert most kiderül, hogy Agatha néni, aki behívta kakaós csigázni, Maxine anyja. Látom én már mi lesz ennek a vége, hiába van az öreglánynál egy puska. Itt az ideje a nosztalgiázásnak, osztálytársak voltak gimiben. Csak Agatha teherbe esett Maxine-nel és mivel nem tudta eltartani a lányát, férfiakkal bújt ágyba. Na, már tudjuk is, hogy honnan az ellenszenv a prostitúció iránt. Ám az idős hölgy azt is elmondja, hogy mindent tud, nála vannak a bizonyítékok Rennie ellen a propán ügyében. Barbie-ról nem is beszélve.

6.jpgNorrie és Joe csak pislognak, hogy Ifi anyja – akinek a nevét talán még sosem említették a sorozat folyamán – lefestette a pink csillagokat. „Meg kell keresnünk Ifit!” – szól Norrie, és mint egy varázsütésre a háta mögött terem az említett. Jól össze is verekszenek Joe-val, de a csajok ezt nem hagyják, mert részesei valami nagyszerűnek. Kicsit kezdem azt hinni, hogy nem is a srácok testi épségéért aggódnak, hanem azért, hogy mindenképpen ki tudjanak jutni a Búra alól.

7.jpgNem értem a logikát abban, hogy lemennek a cementgyárba összeveretni magukat, csakhogy mások jól szórakozzanak és kapjanak egy kis sót alkalomadtán. Barbie legyőzhetné ellenfelét, de nem akarja, hogy Maxine győzzön. Ez hiba volt, mert Max az ellenfelére fogadott. Tehát, megverték, veszített, és Max-nek lett igaza. Azt hiszem, ez rossz döntés volt.

8.jpgJulia tart egy kis beszámolót Lindának arról, hogy a férje a pénz miatt lépett le, pedig most mekkora infláció van a Búrán belül. Most, hogy az értékmegőrzőben kötegével veszi őket körül a lóvé, nem tudom, hogy nem jut eszébe senkinek eltenni párat a szebb időkre. Linda feltöri az ajtót, mert a durváskodás az ő privilégiuma, nem keres kulcsokat. A széfben megtalálnak egy aranyos sárga csillagot Seriff felirattal. Ezt Linda adta Duke-nak miszerint a doki találta a szíve helyén a műtét közben. Valamint egy levelet. Persze. Megindítóan leírja, hogy Perkins Seriff mindent azért tett, hogy a drogokat távol tudja Chester’s Milltől, mert a fia is függő lett. Így inkább droggyártásban és pénzmosásban segített, hogy más városok lakó legyenek drogfüggők. Persze, ezzel a saját munkáját nem könnyítette meg a városban? Dehogynem. Ha már ott járnak Julia is körülnéz mi lapul a családi értékmegőrzőben. Életbiztosítás, és ebből egyenesen következik, hogy Barbie-val is meg kell vitatni valamit.

10.jpgBigJim közben vélhetően utolsó útjára viszi Agathat. Mindenesetre a nő véletlenül esik bele összekötözött kézzel a vízbe, Jim még vissza is megy érte, de meggondolja magát és inkább otthagyja megfulladni.

11.jpgBarbie-t Max ápolgatni próbálja, és közben megbeszélik miért jó az, hogyha tartoznak nekik az emberek. Barbie nem így gondolja, mert mi van, ha elfogynak a készletek és végleg elszabadul a pokol? El is indul, hogy bevalljon mindent Juliának, vagy legalább is erre enged következtetni a viselkedése. Ez pedig Maxnek egyáltalán nincs ínyére. Julia időközben mindent összerakott magában. Megtalálta a pisztoly nélküli töltényeket otthon, és már mindent tud, Babie-nak semmit nem kell mondania. Annyira nincs is kiakadva a férje halála miatt. Sőt még jövőjük is lehet, kérdem én, hogy hogyan? Ha a Búra el is tűnik, Barbie-t – életbiztosítás ide vagy oda – le kéne csukni gyilkosságért, nem?

12.jpgVégszóra összegyűlik a négy kéz. Igen, Ifié a negyedik. Megérintik a mini Búrát és pink csillagok jelennek meg körülöttük, szépen világítva. Jól néz ki,mondják, de mit jelenthet?

13.jpg

Címkék: Búra alatt
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása