Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Revolution 2x07– The Patriot Act

2014. január 13. 09:00 - Smokey the bear

Monroe ébredezik a koporsóban; szemébe hull a föld, amit épp Rachel lapátol le róla nem túl lelkesen, de céltudatosan. Nem egy kellemes ébredés, az szent. Nyílik a koporsó: ne mozogj – adja parancsba Rachel. Úgy is van, a Walking Dead zombi-statisztái is jó ideig tanulják hogyan is kell azt. Monroe-t, valami jófajta drognak köszönhető szerencsés feltámadása után a városon kívül, egy elhagyatott házban helyezik nem örök nyugalomra. Szegénykém olyan reménykedő fejjel bámulja az őt ébresztgető Miles-t, hogy már én sajnálom. Arról próbálja meggyőzni, hogy a haverja örül annak, hogy visszatért, és ha már így alakult, akkor talán azt is elmondhatná, merre van a fia. Miles nem jó fej, csak annyit mond, hogy majd ha itt lesz az ideje, akkor Bass mindent megtud. Charlie értetlenkedik, miért mentette meg az anyja az ősellenségüket? Rachel rezzenéstelen arccal rávágja, hogy azért, meg szükségük van rá. Ja, meg azért, mert Charlie ezt kérte. Kedves gesztus nem mondom, de azért az anyai szeretetet nem pótolja. Szerintem.

saviour.jpg

A beszélgetést egy robbanás szakítja félbe. Aaron és a barátnője éppen a városban sétál, és közösen szidja a Kormány tanügyi előírásait, amikor mellettük a levegőbe repül egy épület. Három halott az eredmény, Aaronék nincsenek köztük. Gene rögtön megy Trumanhoz panaszra. Meggyanúsítja, hogy a Kormány robbantott, márpedig ilyen nem történhet az Ő városában. A parancsnok rögtön leoltja, nincs olyan Gene városa. Jobb lesz, ha meghúzza magát. Ahogy a többi városlakó is, legalább is ez derül ki Trumannak a tömeghez intézett rögtönzött észosztásából. Természetesen mindent a nem létező Andover-klánra fog, és „biztonsági okokból” kijárási tilalmat rendel el, illetve megduplázza az őrséget. A tömegben előkerül dr. Horn, aki Rachellel kíván beszélni, és kicsit zokon veszi, hogy a nő nem emlékszik rá, pedig együtt dolgoztak a Védelmi Minisztériumnak. Dr. Horn jelenleg az elnök tudományos főtanácsadója, és ő köröztette Rachelt. Azt akarja megtudni, mit csinált a nanorobotokkal, mert hogy valamit, az biztos. A jó doktor értesült az öngyulladásokról, és most infót akar. Rachel terel. Egyelőre sikeresen.

horn.jpg

Rachel le is adja a drótot a többieknek. Aaront ki kell juttatni a városból, mert Horn keresni fogja. Legalább a pihengető Monroe-nak is veszik egy kis hasznát megőrzésügyileg. Aaron hisztérikus, és utasítja a többieket, hogy juttassák ki Cynthiát is vele együtt, különben nem megy sehova. Miles egy tükör segítéségével üzenetet küld Bass-nak, akinek a geekmentés helyett jelenleg a kajáláson , jobban mondva az éhségen jár az esze. A nagyobbik probléma viszont az, hogy Gene kihallgatta az előbbi beszélgetést, a barátnőmentés említése pedig előhívott egy emléket hét évvel az elsötétedés utánról. Felesége sok más városival együtt kolerában elhalálozott. A temetésről hazafelé menet a szomorú doktort meglátogatja egy titokzatos férfi, aki kolera elleni vakcinát nyújt át öregnek hozzátéve, hogy van ott még több is, ahonnan ez jött. A fickó vissza akarja szerezni azt az Amerikát, amit ő ismert, amiben nem kellett harmadik világbeli kórokban idő előtt meghalni, és ehhez Gene segítségét kéri.

countryback.jpg

Kicsivel arrébb Jason ébredezik. Az apja valami lötyivel itatja, hogy kitisztuljon belőle a drog. A fiú bizonygatja, hogy már jól van. Allenford nem hisz neki. Meg is mondja Neville-nek, hogy nagy hiba lenne a srácot szabadon engedni, mert amint szabadul, tuti levágja mindkettejüket. A távolból puskaropogás hallatszik, menniük kell. Az őrnagy szabadon engedi Jasont, azzal a feltétellel, hogy ha rájuk támad, vagy leleplezi őket, akkor a továbbiakban nem az ő, hanem a halál fia lesz.

release.jpg

Gene megy a hazafiaknak jelenteni. Be is mutatják Hornnak. Gene már éppen elmondaná, amit tud, de ekkor a doki (a másik) kabátjára téved a tekintete. Egy kitűzőt lát, rajta egy olyan szimbólummal, ami valami rejtélyes kínzásos emléket idéz fel, ezért inkább mellébeszél. Elég bénán csinálja, látszik Horn fején, hogy nem vette be. Gene erkölcsi válságban. Folytatja a visszaemlékezést. A vakcinás ember egy random fickót vegzál elég durván, és amikor az elájul, Gene-nek kell újraélesztenie, hogy folytatni tudják. Kicsivel később a doki, az udvaron a véres kezeit mossa, és a furcsa szimbólumos anyagba törli. Csatlakozik hozzá Shaw, a kínzó is. Gene ki van akadva a vérontástól, szerinte ez nem helyes. Shaw azt ismételgeti, hogy ők a jó fiúk, és egy újabb adag oltóanyaggal zsarolja a dokit. Egy halál, hogy kevesebb halál legyen. Az apokaliptikus Amerikában mindenkinek Istenkomlexusa van, úgy látszik.

sign.jpg

Charliék mérlegelik a lehetőségeiket. Eléggé fogytán vannak az ötleteik, amikor megjelenik Gene, és felajánlja, hogy ha már úgy is kihallgatta őket, akkor segít kiszöktetni Aaront és Cynthiát a városból. Minden héten egyszer elmegy gyógynövényekért a városon kívülre. A szekere aljában elrejti a szökevényeket, és az ügy megoldva. Számára ez becsületkérdés lett, túl sokáig tűrte, hogy a Kormány embereket öljön.

cosy.jpg

Nevillék immár nappal bandukolnak, és egy elhagyatott telephez érnek. Az őrnagy mozgásra lesz figyelmes, és félelme hamarosan beigazolódik, mert a házból kadétok kezdenek el rájuk lőni. A sorozat történetében először Neville-nek kifogy a lőszere. A patthelyzetet Jason oldja fel azzal, hogy előbújik a fedezékből, és magát barátnak tettetve bemegy a támadókhoz. Kis idő múlva kikiált a többieknek, hogy nyugodtan követhetik, minden OK. Allenford habozik, Neville azonban előbújik. Az épületben a fülig véres Jasont találja, aki megbízhatóságát bizonyítandó, megölte a fegyvereseket. Az őrnagy arcán megdöbbenés, és elismerés tükröződik, pedig van egy olyan érzésem, hogy lesz még itt bonyodalom.

kill.jpg

Aaron csomagol. Megint. A barátnője a támogatásáról biztosítja. A szöktetésre azonban nem biztos, hogy sor kerül, mert Gene dokinál megjelenik Shaw (micsoda véletlen, hogy pont ő), hogy a másik dokihoz kísérje. Horn elmondja, hogy tud Aaron feltámadásáról, mert ezt pletykálják a városban. (Gratulálunk Cynthia!) Hacsak Aaron nem maga Jézus, akkor itt valami bűzlik. A kérdés tehát, hogy irányítja Rachel a nanorobotokat, és hol van Aaron? Gene-ből most tör elő a becsület, és nem nagyon akar segíteni, mert ezek csúnya, gonosz emberek. Horn nem hatódik meg, inkább felemlegeti Gene korábbi bűneit. Igaz, hogy embert nem ölt, de mindent végignézett, nem kérdezősködött, csak begyűjtötte a gyógyszereket, és a város hőse lett. Nincs itt az érzelgősség ideje, vagy elmond mindent, amit tud, vagy Horn egyenként löveti le a város lakóit, Charlie-val bezárólag. Gene beszél. Az esti találkozóra Aaronékkel magával viszi Hornéket is, de a geek és csaja, csak nem akar megjelenni. Jóhogy, Miles és Rachel a távolból figyelik, ahogy az öreg Hornékkal beszél. Miles gyanította, hogy gáz van, és bejött neki. Rachel kiakad. Az apjára.

truth2.jpg

Nevillék pihengetnek. Allenford a tűz mellett monológba kezd. El kellene mennie északra, hogy végre megkeresse a fiát. Ha Jason magához tért, akkor talán még neki is van remény. Az őrnagy itallal kínálja, és közben felhívja a nő figyelmét, hogy jelenleg szökevény, és ha egy hazafi meglátja, ott helyben megöli. Közben úgy vigyorog, mint egy tejbetök. Allenford folytatná, de váratlanul kidől. Neville nem kínálgat csak úgy valakit, minden hátsó szándék nélkül. Mire a nő felébred, ki van kötözve. Neville azt szeretné tőle megtudni, hogy merre is találják a férjét, aki magas beosztású katonatiszt a Kormány seregében.

allenford.jpg

Horn a csapatával dolgavégezetlenül elvonul, de azért még kegyelemdöfésként odaveti Gene-nek, hogy a lánya biztos rájött az apja viselt dolgaira. Gene összeomlik. Életbe lép a B terv. Aaronék egy régi szennyvízcsatornán át menekülnek. Addig szöszmötölnek a csatornafedéllel, hogy közben Horn is kiszúrja merre mehettek, és utánuk megy a katonákkal. Mire az aknához érnek Aaronék már bent vannak, a többiek meg valahogy eltűnnek szem elől. A két szökevény kijut a csatornából, de rögtön fegyveresekkel találják szembe magukat. Szerencsére megjelenik Monroe, és jól lekaszabolja a katonákat. Kicsit még gyenge lábakon áll, talán nem ártott volna neki az előbb kaját vinni. Az alacsony vércukorszint nem kedvez a harci kedvnek, bár a hajnalban a vérvételnél tobzódó agresszív nyugdíjasok biztos nem értenek egyet velem ebben a kérdésben. Újabb fegyveresek érkeznek, üldözőbe veszik Monroe-t, a többieket pedig lefogják. Cynthiát elvonszolják, és éppen agyon akarják lőni, amikor Aaron szándékosan addig dühöng, amíg lángra nem lobbantja a támadókat. A másik két katona csak álmélkodik, Monroe ezt kihasználva gyorsan elnyiszálja a torkukat. Cynthia ledöbben, már megint egy problémás pasit választott.

burn.jpg

A trió beveszi magát az erdőbe Monroe rejtekhelye felé. Cynthia kissé, mondjuk úgy, feszült. Nem hiába a négy diploma, Aaron rájön, hogy nem Monroe-tól jön rá a frász, hanem tőle. Végül is érthető, a nő együtt csillagtúrázik a pasijával, aki egyszer már meghalt, de feltámadt, és most egy pillantásával embereket éget halálra; meg egy háborús bűnössel, akit nemrég a látott meghalni a kivégzőasztalon. Hát, én is ki lennék. A városban közben megy az elszámolás. Horn figyelmezteti Matheson papát, hogy kerítse elő a lányát, mert ha ő találja meg hamarabb, akkor abban nem lesz köszönet. Charliék egy üres épületben bujdosnak. Menniük kéne, de Rachelre rájön a sírógörcs Gene árulása miatt. Miles nem mond el a lánynak semmit, csak, mint bölcs családfő bólogat, amikor végre Charlie nyugtatólag átöleli az anyját. Nagyon úgy fest, már csak magukra számíthatnak.

Címkék: Revolution
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2014.01.13. 12:25:51

"akkor a továbbiakban nem az ő, hanem a halál fia lesz."
:DD

Smokey the bear 2014.01.13. 23:36:49

@enzo23: Hát igen, ez nagyon adta magát:)
süti beállítások módosítása