Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt 02x19 - Lacey

2014. január 09. 15:00 - mysisterstheslayer

Henri kékhabos szülinapi tortát fúj – bizonyára Cicigombóc készítménye. A háttérben a nagy család tapsol, mégpedig Gold boltjában. Már egy ideje figyelem, hogy Gold boltjában random biciklik lógnak, bizonyára arra utalva, hogy itt is mindenki haza akar menni, mint íti. Oly valószerűtlen az egész, már eleve attól, hogy mindenki együtt van, hogy Regina évadvégi álma villan be, tuti ez is az lesz, vajon ki az álmodó. Ja, Regina nincs is jelen. Gold meg varázspálcát választ a fiúval, megmutatja hogyan kell használni, azaz porcelánná változtatja Henrit, és szilánkokra töri a botjával. Hiszen nem hagyhatja, hogy a fiú legyen a végzete. És ezzel fel is ébred az ágyában, ahogy sejtettük.

vlcsnap-2014-01-05-21h58m31s80.png

Gold és Regina figyeli a távolból Henri és Mackófej kardozását. Jah, Reginának senki se szólt, hogy ki Henri apukája, és elég dühös hogy így nagyszülőként rokona lett Rumpinak. Rumpi szemmel láthatóan valóban nem így tervezte ezt az egészet, és ugyanúgy nem érti, miért veri így a sors. Mostoha-nagymami merő kedvességből figyelmezteti, hogy ez a nagy jószagú család úgysem fogja befogadni a nagypapit sohasem, és hogy a sötétség a szívében mindig erősebb lesz bárminél. Erre Rumpi egyet tehet: megkeresi az egyetlen embert, aki ennek pont az ellenkezőjét szokta gondolni róla. Barnabella a kórházban, csupa mézes jóindulat az előző csészés emberkínzások és a legutóbbi flúgos telefon ellenére. És megegyeznek, hogy segítenek egymásból kihozni azt, amit a másik szeretne magától. Csodás harmóniák.

vlcsnap-2014-01-07-18h24m26s129.png

Egyből váltunk is Meseországba, Rumpi ősi kastélyába, ahol Barnabella a homorú mellre szabott ruhájában zokog a cellában. Rumpi-gazdit ez a fene nagy bánat zavarja, és hoz neki egy párnát. Hogy legyen mivel elfojtsa a zavaró sírás-hangokat, ugye. Mire visszaüget a toronyba, egy íjász sertepertél a varázspálca-készlete körül, sőt van nála egy bűvös nyílvessző is, amely soha nem téveszti el a célját, még így szobán belül sem. Az íjász szájhősködik, Rumpi röhög, az egész olyan, mintha egy óvodai színdarab ijesztgetős jelenete lenne. Lényeg, hogy tompa agyú íjász barátunk ittmarad egy darabig.

vlcsnap-2014-01-07-22h10m40s242.png

Ismét a kórház, Regina látogatja meg a csomagoló Barnabellát. Reginát látni a kórházi ágyadnál olyan, mintha a nagy fekete autó parkolna a házad előtt. És ha Regina kedvesen mosolyog rád, már ne vegyél tartós tejet. Ez esetben a kedves Regina egy gyufásdobozt varázsol elő a lánynak, aki jól megnézi, majd ráébred, hogy ki is ő valójában, azaz Storybrooke-ban.

vlcsnap-2014-01-07-22h19m02s144.png

Naomi és Hetibeteg kisdoboskodnak egy térkép körül. Hetibeteg felmérte ezt a varázslatos várost, Naomi pedig elhozta a „csomagot”. A titkos kódnyelvüket még Henri is cikinek tartaná.

A Hófehérke-család kézenfogva és cuki kalapos szettekben megérkezik megtekinteni az ültetvényt. Emmat régi országos cimborája, Nagymelák üdvözli. Emma nem túl boldog az ötlettől hogy a szülei vissza akarnak menni Meseországba, a szülők viszont biztosak benne, hogy Emma is ott lenne boldog végül, ha velük tartana.

vlcsnap-2014-01-07-22h27m33s124.png

Gold hűlt helyét találja Barnabellának a kórházban. Illetve a varázslatos gyufásdoboz sem kerüli el a figyelmét, egyből indul a Rabbit Hole bárba. Óh, én azt szeretném, ha a Kalapos is éppen ott lenne. Persze ő nincs, csak egy beszari pultos, aki Gold részletes és egyedi leírása alapján („barna lány szép kék szemekkel és akcentussal”) beazonosítja Lacey-t… Hhhhhhhh! Bravúros módon Barnabella ebben a világban, (még mentális beteg korszaka előtt?) piás ribanc volt leginkább. A sztájlisztok megint tettek róla, hogy a szokásos borzalmas rongyokba legyen csomagolva, de hát, mit számít, ha az egész szerep olyan életidegen a sorozattól, mintha a Vészhelyzetbe beállítana két farkasember vért adni grrrrrr.

vlcsnap-2014-01-07-22h36m53s66.pngvlcsnap-2014-01-07-22h36m37s197.png

Vissza a palotába, ahol ostoba íjász barátunk jajgat épp a pincében, Rumpi meg mosatást kér a bőr kötényére. A többi kötény még szárad… reméljük nem mentek össze nagyon. Dhhhh! Mióta ez az epizód megy, nem ejtek magánhangzókat, ez rossz jel. Rumpiék azon szócsatáznak, hogy muszáj-e ebben a házban egy tolvajt megnyúzni minden esetben. Rumpi szerint igen, és távozik, Barnabella szerint nem, és leszökik kiengedni a rabot. Ostoba Íjász nem akar üres kézzel távozni, magával vinné Barnabellát, de ő nem megy, mert komolyan veszi a cserekereskedelmet.

vlcsnap-2014-01-07-22h49m28s219.png

Gold a polgármesteri hivatalban számonkéri Barnabella lezüllesztését. Regina poénkodik egy Hookosat, amitől nekem megint kicsit hiányozni kezd a srác, ő olyan egyszerű volt és leüthető. Reginát nem ilyen egyszerű elintézni, tudja, hogy Gold mostanában nem bánthatja, mert szeretné a fiacskáját megtartani. Gold mindenáron szeretné elérni, hogy a lány beleszeressen megint, de ehhez az esélyek nagyon soványak. Regina inkább azt preferálná, ha mindenki szenvedne. Mivel Regina a legjobb dolog ebben az egész láma sorozatban epizódban, mutatok még egy fényképet róla.

vlcsnap-2014-01-07-22h59m46s21.png

Herecegh és a törpiek a Nagyizóban csillisbabot rendelnek bab nélkül. Mert abból most már elegük van. Elgondolni se merem, hogy a sok éretlen zöld varázspaszulytól micsoda dimenzió-kapuk repedtek a gatyájukban. Brrrrr. Gold balról, Roytörp vicsorogva el. Herecegh kénytelen ismét meghallgatni Gold randi-tanács nyafogását. Miért kell jó karaktereket feszt rombolni? Kiég az agykérgem annyira ciki az egész. Herecegh még ott van letapadva, hogy Füles kinyírta Corát, (tudjátok, aki egyébként kb. mindenkit kimurdelt volna, bagatell!), de mikor Gold jó üzleti érzékkel beígér egy szívességet, persze rábólint. Sajnos. A mi Rumpink kiskutya tekintettel hallgatja, ahogy David Nolan arról beszél, az átok közben is ott volt önmaguk igaz szikrája, amely meggyújtotta egymást, vagy valami hasonló nyál szöveg. Ha David Nolanon múlt volna a jövő, még mindig nem értünk volna végére az első évadnak. Grrrrrr!

vlcsnap-2014-01-07-23h15m36s40.png

Meg kell mutatnia azt a férfit, akibe Barnabella beleszeretett – hangzott az utasítás, tehát most engedelmesen Rumpi várában látjuk a párost, Barnabella morcog egy könyvvel, Rumpi meg rájön, hogy a megnyúznivalót szabadon engedték. Frankó kis dühöngős jelenetet csinál, végre kicsit fellélegzek. Ostoba Íjász a jelek szerint Robin Hood (ez? nnnnnnyyyyyy!) és lenyúlta a varázspálcát is Barnabellácska tudtán kívül. Barnabella arról ágál, hogy ő látja a jót a csávóban, és bizonyára fontos ügy érdekében vitte el a pálcát, Rumpi meg leszögezi, hogy a varázslat után koslató emberek sosem járnak jó ügyben és a saját nyílvesszőjével fogja kivégezni a tolvajt, Barnabella szeme láttára. Legyen!

vlcsnap-2014-01-07-23h23m07s196.png

Lacey a bárban iszogat, megjelenik Gold és a Herecegh. Vegyünk fel hegesztő-szemüveget már most, az a biztos. A lány múlt évezredbeli rockzenével kínálja a férfit, lángolnak az idegeim. Herecegh ösztökéli, hogy kérjen randit a lánytól. Gold odabátorkodik, mentegetőzik kicsit a csúnya pletykák miatt, amik a városban élnek róla, aztán engedelmesen rábólint a lány randi-ajánlatára „ma este 8-kor a Nagyizóban”. Érdeklődnék, hogy most hány óra van mégis egyébként vajon? Herecegh Don Juannak nevezi Goldot és gratulál. Szerintem szivatja. Gold sóhajtozik, hogy már csak el kell érni, hogy belé szeressen. Áh, igen, nekem is mindig ez a rész megy a legnehezebben, kkkkkkhhhhhh!

Emma üldögél a kikötőben, Regina pedig érdeklődik, hogy mit keres mostanában Henri mellett az apuka. Ennél persze kicsit beszólósabban kérdez, mintha magamat hallanám, hát igen, máshogy nem is érdemes. Mivel az igazság kiemelése ilyen erőssége, azt is rögtön meglátja, hogy Emma éppen titkol valamit a családdal kapcsolatban, de nem aggódik, mert nyilván ki fogja deríteni.

A Randi... Játszuk azt, hogy beletekerünk, oké? Miniruha. Hambi meg bambi. Nemhambi, üvegbor. Jóember vagy apu. Ismerjük meg a szívét a Zembernek. Zutty. Megyek megtisztítom a ruhámat klotyón. Gggghhhhh!

Kocsikázás a meseerdőben. Barnabella udvarolgat Rumpinak. Sztoriban béna, de a szereplők cukik. Óh, találkozás a sherwoodi sheriffel, aki mintha csöppet kapatos lenne. De attól még nem néz ki rosszul, és nem is mű-ripacs, igazán oszthatták volna fordítva is a szerepeket. És segít nyomravezetni, ha megkapja egy éjszakára a nőcijét. Az igazság pillanata lángol fel szíveinkben: Rumpi új alkut ajánl, kivarázsolja az ázott csávó nyelvét. Nice. Ah, Robin Hood elcsente a sheriff nőjét, és ez megalázó. Nyilván mindig a tolvaj a hibás amúgy, sosem a pancser, aki nem tudta megtartani a nőt, ugye.

vlcsnap-2014-01-08-19h08m37s186.png

Nagyizó, Gold kicsit türelmetlen. Hátramegy a mosdókhoz keresni a lányt.

Rumpiék gyalogosan megtalálják Robint, aki egy fa tövében vár egy szekeret. A szekérben egy nőci köhécsel, Barnabella szinkronizálja a jelenetet nekünk, nehogy félreértsük. A kehes bige a sheriff nője, akit Robin ellopott, jaj meg fog halni. A lopott pálcával aranypermetet varázsol a lány fölé, és meggyógyítja. Barnabella diadalmasan magyarázza, hogy nem öncélú lopás történt, Rumpi pedig azt, hogy a halála sem öncélú lesz, hanem büntetés a lopásért. Barnabellát derékig belevarázsolja a földbe, amelytől függetlenül a lány tovább kommentálja az eseményeket: nicsak, az elcsábított nő terhes. A varázsszó mégsem az, hogy Rumpiban is ott van a jóság, hanem hogy nem hagyhat egy gyermeket apátlanul felnőni. Ezt is muszáj volt. Sőt. Rumpi céloz és lő, jól mellé, a páros meg elszalad. Mert ugye a szekeret húzó lovasok gondosan leléptek már az első percben. Már beleszáradtak a mássalhangzók is a számba. Még szerencse, mert most Rumpi bácsit éppen jól megöleli Barnabella, hogy na ugye. Én ilyen szövegektől rendszeresen ütnék rúgnék és sikoltoznék, de Rumpi egy megfeketedett szívű varázs vénember, aki bukik az óvodás-stílusra.

vlcsnap-2014-01-08-17h53m48s93.pngvlcsnap-2014-01-07-23h56m56s16.png

Oh, Gold a kukák mellett megtalálja a piás ribancot meg a sherwoodi sheriffet, muhahah. Persze a csávó nyüszítve menekül, Lacey meg végre bevallja, hogy csak jófejségből ment el a randira, de már az összes szatyorja kivan a barnabellázással, és szájjá’ má’ le apu, vazze. Gold öszeomlik.

A Herecegh-mobil beszállítja a munkásosztályt a Nagyizóhoz. Herecegh nem tart a törpékkel, mert mennek haza, kacsint. A kacsintás azt jelenti: „megyek, mert már most el kell kezdenem reggelit csinálni a Fülesnek, különben olyan sallert kapok, hogy Gepetto is megirigyli, értitek fiúk.” A jelenetet Regina nagyasszonyunk figyeli a távolból, majd az autó nyomát varázslattal Delorean-lángsávvá változtatja. A nyomok kivezetnek a városból, és a dzsindzsás-susánkos vadmezőre kanyarodva érnek véget. A Védő varázslat nyilvánvalóan csak egy vizuál-blokkoló volt, mert Regina is simán benyit a paszulyültetvényre. Tetszhet neki, amit talál, mert nagyon sötéten mosolyog.

vlcsnap-2014-01-08-18h06m41s120.png

Gold kanyarodik be szomorúan a Rabbit Hole sarkán, amikor a lúzer sherwoodi utoléri és ismételten bocsánatot kér, majd jófejkedni próbál. Ma estére Goldnak már elege volt a jófej emberekből, ez érthető. Első körben kivarázsolja a nyelvét a csókának, megint. Aztán nekiesik a botjával, ahogy szokta.

Rumpi és Barnabella hazaérnek a gyalogos üldözőtúrából, láthatóan mindketten elég boldogok. Rumpi megtartja az íjászkészletet (mert? ki kéne postázza az erdőbe?) és új feladatot ad a leánynak. Egészen pontosan bevezeti a nagyon nagy könyvtárába, amit persze szigorúan takarítania kell majd. Barnabella nagyon bájosan köréje kiscicázik megint, Rumpi olvad mint kockacukor az abszintlángban. Mert Rumpi más ember, mint aminek a lány eddig gondolta és ennek nagyon örül.

vlcsnap-2014-01-08-18h16m54s111.png

Odakünn az utcán Gold szorgosan és nagy örömmel püföli a kinyelvelt csávót. Lacey jelenik meg, és csillogó szemmel konstatálja, hogy mégis csak igazak a sötét pletykák, Gold más ember, mint aminek eddig gondolta, és ennek nagyon örül. Gold szeme is felcsillan. Ha innentől a bot ilyen főszerepet kap, Robert Carlyle lesz a legboldogabb és legizmosabb szereplő az egész sorozatban.

vlcsnap-2014-01-08-18h23m50s185.png

Mackófej kiütve hozza haza a fiacskáját, jól lestrapálták egymást apukás kardozós játékokban. És még Fiú-kinóval is jól kijöttek, aki persze sokkal klasszabb srác, mint felnőttként. Egyetértünk! Emma a Meseországba való honosítási terveken mereng.

A kisdobosok a város határában találkoznak. Naomi egy nagy utánfutóval érkezik. Olyan jó látni, hogy ezeket az embereket a folyamatosan málló eső sosem zavarja és a hajuk sem lesz vizes tőle. És ekkor feltépik az utánfutó ajtaját, itt a csodafegyver, a piszkos munkát elvégző pusztító: Hook kapitány, már megint a kampója nélkül… Maci anyám! Ez a két bakarasz bizonyára nem nézte az előző epizódokat, valaki elmesélhetné nekik, hogy majd jön valami nőnemű, egy mozdulattal kiüti a kis kampóst, és megy az élet tovább.

11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.09. 20:01:17

Na ez az! Erről beszéltem a múlt rész alatt, hogy ez a mostani minden korábbinál kakább volt.
Ennek ellenére mégis sikerült a HV-t megint csak faszántosra megírni. (mert van aki aranyat kakilik, ugye)

Két dolgot emelek ki: az egyik Gold-Regina párbeszéd - hát azon kész voltam, imádom azt a nőt, és kész.

A másik pedig ez:
"a sok éretlen zöld varázspaszulytól micsoda dimenzió-kapuk repedtek a gatyájukban." Normálatlan nőszemély, te! :D Megint nagyon bírtalak.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2014.01.09. 20:42:31

@aggyistenbiri: Azt nem tudom, ki figyelte, de ettől a résztől kezdve jelenik meg néha pár snitt erejéig Carlyle játékában az a komplex színészi tragédia, amikor az egyszeri színész rájön, hogy a kemény, átgondolt munkával, jól felépített karakterét némi plot twist kedvéért lazán kiherélik az írók, és a fejében csak annyi fordul meg hogy: "Basszameg"

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.09. 20:52:24

@Hüpna: Ó! Én nem, de most hogy felhívtad rá a figyelmünket, majd jobban koncentrálok a jövőben.
Az van, hogy igazándiból annyira idegesített ez a legutóbbi két rész, ahogy kihozta belőlem a puffogó viperát, hogy átsiklottam Gold játéka felett. De megpróbálok kevésbé felszínes lenni. Becsszó.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2014.01.09. 21:25:14

@aggyistenbiri: én az ő játékába kapaszkodtam leginkább ezekben a vészterhes, mélyrepülős időszakokban :D
Ennek hála az is feltűnt, hogy az első évad óta felszedett egy kicsit :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.09. 21:38:58

@Hüpna: Sokat hambibambizott Barnabellával a Nagyizóban, azért :)

Egyébként eddig határozott meggyőződésem volt, hogy milyen jó megfigyelő vagyok, és semmi nem kerüli el a figyelmemet, de most jól beledöngöltél a földbe -> 13. kép.
Most egy kicsit nem szeretlek. (ez nem igaz)
SÜTIT?
De most komolyan, folyton elkalandozott a figyelmem, ez lehetett az ok.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2014.01.09. 23:02:54

@aggyistenbiri: hát nah, a bőrnaci már egy kicsit feszül rajta, de nemmmmmmmm baaaajjj *nyáladzik*
Hiába, Bella biztos elkényeztette a házikosz(t)szal :D
A sütiből elég volt most karácsonykor (én is felszedtem XD)

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.09. 23:15:16

@Hüpna: Ó igen :D Ja,amikor elkalandozgatott a figyelmem az érdektelen eseményeknél, pont azon (is) gondolkodtam,hogy mennyire nem vagyunk elkényeztetve jópasikkal. Gold persze, de nála hosszú a várólista, Hookot és a Kalapost lestoppolta Mysisterstb, az én David Bowiemat már rég kinyírták, a Seriff meg olyan so-so.

Az enyém másfajta süti, tudod! Horror süti(a Kör kapcsán dumáltunk róla pár hete itt)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2014.01.09. 23:34:28

@aggyistenbiri: hát elég horror nekem hogy a hűtőmben még mindig meghatározhatatlan fajtájú, ízű és származású rokonoktól beszerzett (értsd: tukmálták rám a titokzatos műanyag dobozokat) sütemények búcsálódnak :D

Na igen, ez egy eléggé nőorientált sorozat, még sincs túlkínálat hapsikból benne :S lehet, hogy ezzel akarják oldani a feszkót, hogy "nyugi, anyukák, nem csak titeket nem donganak körbe a jobbnál jobb romantikus könyvborítópasasok!"

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.09. 23:51:18

@Hüpna: Ezen akkorát röhögtem, hogy megrepedt az ablak: "meghatározhatatlan fajtájú, ízű és származású rokonok" kihagytál egy fontos vesszőt és így tök más értelme lett :DDD
tetszett így, na!

Romantikus könyvborítópasik nem izgatnak, én csak David Bowie lovászfiút kérem vissza :( Aláírásgyűjtés? Sütivel, persze.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2014.01.10. 19:45:37

@aggyistenbiri: hm tényleg kihagytam a vesszőt, de nem baj, mert ez azon ritka pillanatok egyike, amikor a failből, win lesz mert ahogy látom, így jobban ütött a poén :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.17. 20:35:46

Nem akarok követelőzőbbnek tűnni, mint amilyen valójában vagyok, de hol késik már a múlt szombati rész HV-ja?
Szorulása van az aranyat tojónak? Csupára aggódom érte. Á, megint hazudtam, nem érte, hanem az olvasnivalóért.
süti beállítások módosítása