Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Búra alatt - 1x09 - A negyedik kéz

2014. január 09. 11:00 - Rimi

Chester’s Mill nem olyan, mint a többi kis város, mert elzárta a külvilágtól egy titokzatos Búra még 9 epizóddal ezelőtt. Azóta a helyzet komoly. A főtanácsosnak még mindig jut ideje hatalmi harcokra. Mi vár még erre a szerencsétlen, elátkozott helyre?

18.jpg

Erdei sétával kezdünk korán reggel, Barbie-val és Juliaval, természetesen divatos ruhákban és a hölgytől már jól megszokott hajrázással. Mivel ismétlés a tudás Anyucikája elmondják, hogy a kis Búrához igyekeznek, amit sajnos kiástak a földből, de Barbie amúgy sem ér rá itt szórakozni, mert valahol lövöldözés van.

1.jpg

Joe és Norrie, a két kis csirkefogó, arról tanácskozik, mit jelenthet az epikus mondat: „A király meg lesz koronázva.” Vagy az van, hogy valaki nagyon király vagy pedig a király-lepkékhez van köze.Mellesleg Norrie tökéletesen csirkepucoláshoz öltözött szerintem. Legközelebb én is előkapok egy kisestélyit.

3.jpg

BigJimnek jó napja van, és ez aggasztó. Nem kevésbé, mint az, hogy Angie viszont főzni fog a városra.Linda és Barbie a lövöldözés helyszín szerencsére csak egy sérültet talál. És egy bedrogozott barmot,Larryt, aki elszállt a raptor nevű szertől. Ezt még Linda se ismeri, mondja, mint valami szakértő. Tehát nem a Búra beszél a pasashoz, hanem az anyag.

4.jpg

A következő jelenetben történik egy fontos dolog: Angie hanyat dobja magát, pont az után, hogy kijelenti, rá nincs hatással a Búra, és a Pink csillagok nála is lehullnak sorban. A keze viszont nincs egymásra rakva, ez lehet, hogy jelent valamit? Nem valószínű.

5.jpgBigJim mindenhová fegyverrel jár, úgy néz ki. Fegyvert fog egy ismeretlen nőre, akinek arca előbb homályba burkolózik. Megkéri, hogy adjon indokot, amiért ne lője le…”Nem tenne tönkre egy ilyen csinos pofit.” – Válaszol a sejtelmes asszony, és előlép. Az egoista kijelentésével én pedig azonnal vitatkoznék is, máris unszimpatikus és kár, hogy nem lövi le.

6.jpgAngie szokásosan bepánikol és sikoltozik, mint egy fába szorult féreg, amikor a rendőrautó hátsó ülésén találja magát, amit Ifi vezet. Nincs oka aggodalomra, mert csak hazaviszi. Otthon elmondja, hogy milyen rohamai vannak és megbeszélik, hogy a többieknek is. De a minibúra mégsincs meg, ezért kölcsön akarják venni, Dodi kütyüjét. Ami bár az energiaforrásokat méri, korábban nem jelezte a minibúra létezését, pedig akkor is volt középpontja nyilvánvalóan.

7.jpgÚj szereplőnk Maxine, West Lake-ből jött Rennie tanácsoshoz. Na nem most, hanem még azelőtt, hogy leszállt a Búra. Pedig Jim azt is kinézi belőle, hogy megkerülte azt. Eddig a napig egy házban bujkált. Ő a mozgatórúgója egyébként a drog - biznisznek, a titkos hozzávalót pedig Jim szolgáltatta. Egy világtól elzárt közösségbe hogyan vigyünk új szereplőt, pláne egy atombomba után? Így.

8.jpgLinda és Barbie felfedezik, kedvenc sorozatbeli karakterem, Coggins tiszteletes egykori rejtekhelyét. A drogot, amit raptornak hívnak nem csak Ő állította elő, de maga is dézsmálta. Egyik alapanyag hozzá nem meglepő módon: folyékony propán. Erre persze azért van szükség, hogy jó hosszúra lehessen nyújtani a sorozatot anélkül, hogy teljesen kifogynának mindenféle fűtőeszközből.

10.jpgDodi tartaná a frontot, de Julia beugrik, kiderül, hogy mérőszerkezet már elromlott.

Jim Renninenek remek ötlete támad, elemében van meg minden. És kapóra jött neki a reggeli lövöldözés, így önkéntes alapon bárki leadhatja a fegyverét ellenszolgáltatásért cserébe. Barbie pedig felügyeli mindezt.

Most Angie veszi a bátorságot és megkeresi Ifit.  Ahelyett, ami szerintem logikus lenne, hogy elmondja miért jött amíg Linda is ott van, nos nem. Neki egyből el kell hívnia Ifit magával, aki korábban fogva tartotta és akiből így Linda nem tud rendes rendőrt faragni.

7.jpgTruman kutyával keresik a kis Búrát, de helyette csak madarakat találnak. Az se rossz végül is. A reggeli lövöldőző pasas, rendes nevén Ted kivételével mindenki le akarja adni a fegyvereket, de ez Rennie-nek ugyebár nem elég. Ted családja egyébként pont a Búrába hajtott. Barbie és Rennie odamennek már szépen megtervezik, hogy mit fognak tenni, mikor a szélvédőt szétlövi a nem túl vendégszerető Ted. Rennie bemegy, tart egy Szent beszédet arról, hogy Ted nem gyilkos, és az arcán látom, hogy ebben ő maga reménykedik a legjobban. Elsírja bánatát egy fél percben, és még jó, hogy a tanácsos van ott vele, hiszen tapasztalt azügyben. „Ne bassz rá se, 9 év múlva jobb lesz.” Slusszpoén, hogy kintről Barbie rájuk céloz egy jó nagy puskával, és nagy a kísértés, hogy Jim Renniet elintézze egy pillanat alatt. Amúgy Tednél van egy kézigránát is, de Big Jim gyorsan el is veszi tőle, mert instabil embereknek ilyennel nem szabad ám játszani.

15.jpgA kisnyugdíjas visszatér, még azóta is csak a propánon jár az esze. Linda pedig körülnéz a raktárban és talál egy felvételt Duke-ról és Max-ről. Utóbbit ugyebár nem ismeri, de érzi, hogy kulcsfontosságú. Biztos a levegő páratartalmából.

17.jpgKiderül, hogy Ifi nosztalgiázni hívja Angie-t az anyja műtermébe, még fazekas órákat is emlegetik meg minden. Nini, itt egy festmény, Anya egy reggel felkelt, leszaladt ide és megrajzolta Ifit, ahogy egy dombon áll és a pink csillagok körülötte hullnak szép sorban. Hátborzongató. Ez persze Ifi szerint nagyszerű is, mert együtt szerepelnek valamiben Angie-vel.

14.jpgMax nem örül Barbie hűvös fogadtatásának, pedig régről ismerik egymást. Ki is bújt a szög a zsákból, nem Jim egyedi ötlete volt ez a fegyver begyűjtősdi. Max szarkasztikus típus és próbál viccet csinálni mindenből, de elég nyögve nyelősen megy ám neki. Beavatja a srácokat a terveibe. Legalább nem csak én piszkálom Barbie-t a hullaásással. Gyorsan meg is fenyegeti Barbie-t, hogy ezt elmondja Juliának. Ugyanis már nyolc napja erre készül.

9.jpg

Norrie és Joe kutyája a pajta felé veszi az irányt és ott van a kis búra. Olyan ez, mint amikor felmész a padlásra valamiért, és találsz valami egész mást. Csatlakozik Angie is, akitől megtudjuk, hogy múlt éjjel kiment vízért, és Joe-val is találkozott, aki szarul nézett ki, de elment az erdőbe a kis búráért.

19.jpgJulia teljesen ki van bukva, mert fenekestől felfordul a kis racionális élete, erről komoly szónoklatot tart Barbie-nak, akinek az arcán látszik, hogy érti ő, csak épp pont leszarja. Na jó, akkor menjünk dugni, mondja a nő, de a férfinak ehhez sincs kedve mert ő bizony még üldögélni akar, és ez felettébb gyanús.

20.jpgNorrie, Angie és Joe értelemszerűen hozzáérnek a kis búrához. Olyan, mintha egy zár lenne és a kezük hozzá a kulcs. Ahogy ezt remekül meg is állapítják, kirajzolódik egy negyedik kéz a kis búrán, jó nagy, tehát valószínűleg férfi a tulajdonosa.

21.jpgVégre újra történik valami érdekes, és elértük azt is, hogy passzol az epizódcím. Ennél többet nem is kívánhatnánk.  

Címkék: Búra alatt
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása