Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 1x12 - Past is a Prologue

2014. január 08. 11:00 - Szencsike

Egy esős napon kezdünk, amikor Nicky búcsúztatása zajlik. Amanda meséli a szép dolgokat a mentoráról, de szerintem elborzadna, ha tudná mekkora köpönyegforgató volt a kedves néninek kinéző ex-polgárjolán, ráadásul nem is ember. Az esemény a Vágyálomban zajlik, a nőt jól ismerők szeme bepárásodott Amanda szép szavai okán. Sajnos azonban a halotti tor átlényegül politikai nagygyűléssé, hála Datak Tarr-nak, aki lenyom egy rögtönzött kampánybeszédet az FKözt előnyeit ecsetelve. Később, Amanda és Nolan Datak fenekének szóbeli szétrúgását tervezik a másnapi jelöltvitán. Marsh ezredes, az FKözt katonai vezetője hízeleg egy kicsit Amandának, miután Nolant elszólította a törvényőri kötelesség. Amanda simán nyerhet az FKözt támogatásával, de Amanda, köszöni, nem kér a segítségükből. Este Dokinak kísérletezni támad kedve, előszedi az aranykolovánt és egy szerkezet közepére helyezi, majd nagy energiájú sugárral lövi. A kolován, mintha szétnyílna és sok-sok vékony szál bújik elő belőle. Doki jeleneteivel párhuzamosan látjuk Irisát és Tommyt romantikázni és a lány nem a gyönyörtől kiabál, hanem a fájdalomtól, mert a hátán a kolován szálmintája tűnik elő és nem érzi a lábait.

1.png

Másnap reggel Irisa az orvosi rendelőben hallgathatja Nolan aggódását, de röntgen nem mutat semmit és már jól érzi magát, kemány csaj ő, tudjuk. Nolan további vizsgálatokat szeretne, Irisa mindebből semmit sem hall, mert a gyerekkori önmagát haluzza a helyiségbe, a kicsi Irisa a kolován rejtekhelye elé, az ablakpárkánynál kialakított kis virágoshoz vezeti a lányt, de Doki időben rászól és nem tud kutatni. Vágyálom, Kenya lelkesen szeretné szeretni Stahmát, de a Casti nagyasszony túl ideges. Férje mellett lenne a helye, meg tud egy olyan titkot, ami örökre megváltoztat mindent, de egy prostituáltnak nem beszélhet. Kenyának rosszul esik az udvarias köntösbe bújtatott sértés, de sikerül kiszedni klienséből a titkot. Ha Datak veszít a választáson, az a férfi számára szégyen, és kész lenne Amandát megölni, hogy elkerülje ezt. Kenya továbbadja a titkot a tesójának és Nolannek, bár nem mondja meg kitől származik a fontos infó. Nolan a jelöltvita áthelyezését akarja a St. Louis Ívre, hisz zárt hely, Amanda kitart a Piac tér helyszíne mellett, vagyis egy nyílt színi támadást is hajlandó kockáztatni, Nolan nem tehet semmit. Viszont elment Datak Tarrhoz, aki persze tagad mindent, ő ilyen alávaló dolgot sosem tenne. Amennyiben Amandának bármi baja esne, mindegy, mi az ok, Nolan azonnal a Castit fogja elővenni, és nem ússza meg élve. Nolan utáni következő vendég a fia, Rómeó, apu csalódott a gyerekben, megsértette őt az esküvővel, a gyereknek a szégyenszertartással kell bocsánatot kérnie. Letérdel az apja elé, elmondja a bocsánatkérő szavakat, de a bocsánatot ki kell érdemelni, vagyis a gyereknek lesz egy feladata.

2.png

Rómeó a haverjával Kupac-kal tanácskozik, apu valóban rábízott egy feladatot, de senki sem tudhatja meg, hogy Datak Tarr keze benne van. Rómeó nem tudja végrehajtani, de Kupac minden vágya, hogy Datakot szolgálja, hisz óriási megtiszteltetés lenne ez neki. Akkor kezdjük is a jelöltvitát, a törvényőrök teljes készültségben, ám Irisa kihasználja, hogy Doki is a nézők között van, így egy fő mínuszban vannak a rendészek, mert lelép. Kupacnak valami olyasmi a feladata, hogy a célpontot a szeme között találja egy puskával egy közeli erkélyről. Mialatt Datak és Amanda szépen elvitázgatnak arról, hogy miért lenne jó vagy nem jó, ha az FKözt betenné a lábát a városba (FKözt elhozná a békét és a gazdagságot véli a Casti, FKözt minden eddigi szabadságuktól megfosztaná őket, véli Amanda), addig Irisa magánlaksértést követ el Dokinál, elkezd kutatni a rejtekhely után. Nolan érzékei is súgnak valamit, idegesen sétál a közönség sorai között, mikor kiszúrja Kupac-ot, aki a fegyverét egyenesen Amandára szegezi, Nolan minden figyelmeztetés nélkül lelövi a srácot. A fiú lezuhant a földre és egy önkéntelen mozdulattal meghúzta a ravaszt, Nolant találja el, az igén egy óriási kék folt lett: paintball pisztoly volt a fegyver. A jelöltvitának azonnal vége, Irisa abbahagyja a kutatást, Doki a gyerek halálát állapíthatja meg, Rómeó kiborul a barátja halála miatt, ők csak tréfának szánták a lövöldözést. Hú, de vicces, hahaha.

3.png

Nolan tette nem maradhat következmények nélkül, a városi tanács vitájában a társaság Casti tagjai Nolan azonnali menesztését követelik: figyelmeztetés nélkül lőtt, ha Kupac ember lenne, talán még most is élne, vagyis Nolan rasszista, fúúúúj. A többiek Amanda, így Nolan mellett állnak: Amandát veszély fenyegette, Nolan helyesen tette, hogy leszedte a támadót. Mivel a többség Amandát támogatja, Nolan a helyén marad, viszont Datak Tarr nem fogja könnyen feladni. A törvényőrségen Nolan és Irisa mentik a másik bőrét, ha Irisa lett volna Nolan helyében ő is lőtt volna, viszont a lány nem volt a helyén, ő is felelősnek érzi magát Kupac halálában. Végülis döntetlenben kiegyezhetnek, kevesebb a bűntudat, de ez már semmin sem változtat. Ami változtatni fog, az Nolan katonai aktája, amit Datak Tarr olvasgat, mikor megérkezik a fia. Rómeó tudja, hogy az apja tudta, a törvényőr lőni fog, vagyis előre kitervelt mindent. Még mielőtt apa fejében összeállna a mondandó lényege és dühösen fenyegetőzne, Stahma kapcsol előbb. Agyondicséri a gyereket, mert szembeszállt az apjával, ezt kevés Casti utód tenné meg. Datak késéssel ugyan, de helyesel, az ő fiacskája bátor srác, de legyen még bátrabb.

4.png

A rendelőben Doki felfedezi, hogy valaki kutatott nála, de a kolován még a helyén, a betörő nem találta meg a titkos széfet. Eközben Nolan mit sem sejtve kíséri a halott fiút vissza a családhoz. Miután elmondta a bocsánatkérő szavait, az anya összetörik, az apa beviharzik a lakásba és a rádiót kapcsolja be, ezt az adást a főszereplőink is hallgatják. Datak Tarr beszél, szeretné megvédeni a várost a Törvényőrtől. Megbízható forrásból kapott infói szerint Nolan a háború során számos életet oltott ki, részt vett a híres yosemite-i mészárlásban, ahol 98 ember és 112 votan halt meg. Ezután őt és 11 másik társát bíróság elé állították, ahol jegyzőkönyv szerint Nolan feljebbvalója gyilkológépként jellemezte, és felhangzik Nolan saját vallomása is. Ebben elég agresszívan védi magát, nem nézte, hogy ember vagy votan az illető, aki fegyverrel támadt rá. Ha rátámadtak, ő visszatámadt, egyszerű, hisz az életét védte, mindegy volt, hogy ember vagy votan támadt rá. Ezután leszerelt, majd szerencsevadászként élt évekig, hogy milyen bűnöket követett el, arra sosem fog fény derülni. Datak felolvassa a városi tanács jegyzőkönyvét is, mely leírja, hogy Nolan törvényőr Amanda feltétlen bizalmát élvezi. Egy piszkos múltú törvényőr, akinek a kezén egy ártatlan gyerek halála szárad.

5.png

Nolan egyenesen Amandához szalad, felmond, elhagyja a várost. Amanda nem akarja elküldeni őt, se felmondással, se anélkül, ám kénytelen belátni, hogy Nolan érvei a jobbak. Ha a férfi a városban marad, Amanda elveszíti a választásokat, Datak Tarr polgármesterként pedig beengedi az FKöztöt, akivel máris puszipajtások. A Casti csakis tőlük szerezhette meg a titkosított katonai aktáját. Nolan ekkora terhet, a város tönkretételét, nem fogja a vállára venni. Az ifjú Rómeó csüggedten sétál el a halott barátja házához, nyomja a lelkét ez is, meg apu viselkedése is. Ám váratlanul megtámadják a srácot, egy félreeső helyen verik agyon, majd Rafe McCawley elé dobják. Ő nem ilyen férjet szánt a drága kicsi lányának, aki egy rossz poénnal megöleti a barátját, mégha átvitt értelemben Datak Tarr parancsára cselekedett is. Szóval, ha megint hülye lesz, a házasságának válás lesz a vége. A rendelőben Doki egy spéci szerrel kezeli Irisa röntgenképét, amitől láthatóvá válik a kolován-mintázat.

6.png

Egy feldúlt Kenya érkezik a Tarr-lakba, előbújt belőle a becsületet védő testvér. Kiosztja Stahmát, hogy tudott Datak tervéről, mégsem tett semmit, hagyja, hogy a férje tönkretegye Amandát. Nem is érti, hogy egy ilyen jó eszű nő miért van együtt egy ilyen alakkal. Stahma a kegyetlensége miatt szereti a férjét, aki ezzel bizonyítja azt, hogy méltó a hatalomra és ő részt kíván venni ebben a folyamatban. Kenya azt is kilátásba helyezi, hogy elmondja Datak-nak a viszonyukat, de Stahma elmondta neki, és a férjét nem érdekli. Kenya fenntartással kezeli az infót, viszont egyikük sem hajlandó engedni, ebből catfight lehet később. A város főterén viszont manfight kezdődik, az ex-törvényőr Nolan a békés polgárok szeme láttára veri agyon Datak Tarrt, vagy Datak Tarr veri bucira Nolant, attól függ a nézőpont, hogy kinek szurkolunk. A balhénak Irisa vet véget, elviszi az apját a hisztérikusan nevető Castitől, aki egy Casti sértést még Nolan után vet, legyávázhatta, mert nem fejezte be a verekedést. Datak szerencsétlenségére Irisa egy fejberúgással elhallgattatja őt.

7.png

Este lett, Nolan és Irisa a kocsit pakolják fel, menni készülnek. Doki ismét kísérletezget, beindítja a sugárgépet, Irisa összeesik, Nolan mit sem sejtve viszi őt Dokihoz. Az Indo valami parazitát emleget Nolannek, azonnali operációra van szükség, kizavarja Nolant a műtőből, ezután nekiáll kiszedni a kolovántárgyat. Irisa eközben haluzik, emlékszünk a Castira, Daigo-ra, aki kicsiként megkínozta őt? Ez a férfi ültette be a lányba az arany kolován testvérét, az ezüst kolovánt. Az arany, mintha megérezné, hogy a párja a közelben van és aktiválja magát, aranyszálakra oszlik, az ezüst Irisa testéből szálanként bújik elő, a két kolován mintha egyesülne. Kint Nolan türelmetlenkedik, bent Irisa haluzza a kislány önmagát, a kicsi felébreszti a nagyot, kint Nolan verekedés hangjait hallja. Beront a rendelőbe, megtalálja a földön fekvő és rémült Dokit, Irisa eltűnt.

8.png

Szerencsére néhány ember látta a lányt menekülni, Nolan a megadott irányba fut. Eközben Datak Tarr előre iszik a medvebőrre, már a McCawley bányákat helyezi vissza a város tulajdonába. Mint polgármester, ez lesz az első hivatalos döntése, a jogi tanácsadó és a bányák későbbi tulajdonosa az FKözt, választási csalás kiötlése során bátran forduljunk Marsh ezredeshez. Az endsong (Cyndi Lauper feldolgozás: Time after Time Raya Yarbrough előadásában)) alatt láthatjuk Irisát, amint véresen és delíriumban járkál az erdőben, kutat a kislány énje után. Egy félbeszakított műtét után nem jó ötlet túrázni, a lány összeesik és egy régi ismerős, Rynn talál rá. Reméljük, nem öli meg. Jövő héten évadzáró, készüljetek!

12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.08. 18:04:17

Hogy ez a Datak Tarr mekkora egy genya! Nagyon bírom :D
Az kiderült már, hogy micsoda is a kolován és mire is való? Vagy még titok és csak az utolsó részben kötik az orrunkra? (Vagy akkor sem, de akkor ŐK is genyák)

Szencsike 2014.01.09. 10:00:45

Főgenya :D
Annyi biztos, hogy valami fegyver, kettő van belőle, arany és ezüst, az ezüst van Irisában. Többi majd kiderül, vagy nem :)

Pácsó Ármándó 2014.01.09. 17:56:29

@Szencsike: Ööö.. és nagy darab az a kalevala?

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.09. 19:30:43

@Szencsike: Az okés, addig értelmeztem is, csak a célját fedi homály számomra, meg azt is, hogy miért applikálták bele a kiscsajba. A rejtélyek meg csak szaporodnak, engem meg esz az ideg. Vagy fordítva.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.09. 19:36:06

@Szencsike: Ja! Jut eszembe! Ki kell javítsalak, a Főgenya én vagyok, ez nem is képezheti vita tárgyát. Jössz nekem egy bocsánatkérő szertartással. Várok, figyelek.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.10. 01:50:55

@Szencsike: Azt a mindenit! Megnéztem az évadzárót, mert már nem bírtam magammal. És mi lett az eredménye? Az hogy csak magammal toltam ki, annyi megbeszélni valóm van, de rá kell ülnöm a nagy pofá..számra. 15-én vagy 15-ig lesz HV? Egy merő ideg vagyok! De tényleg.

Szencsike 2014.01.10. 10:13:11

@aggyistenbiri: *letérder, bűnbánóan lehajtja a fejét* Ó méltóságos Főgenya, kérlek fogadd el őszinte bocsánatomat. Gonoszok leggonoszabbika vagy, nincs nálad nagyobb zsivány a földön. Elfogadod szívből jövő bocsánatomat? *Csizmás kandúr pillantást vet Vezetőjére*

Kellet neked türelmetlennek lenni :) Nyáron kezdik kint vetíteni a másodikat én, már tűkön ülök :)

Ma este csinálom meg az évadzárót, megkeresem hozzá a korábbi részek zenéit is, aztán az időzítést megbeszélem sixx-el :)

Balfars 2014.08.10. 11:36:09

"Szóval, ha megint hülye lesz, a házasságának válás lesz a vége."
Ez így ment le szinkronosan? Mert eredetileg azt mondja, hogy vége lesz a házasságuknak és ő személy szerint nem hisz a válásban.

Szencsike 2014.08.10. 15:24:15

@Balfars: A mondat mögöttes értelme a fontosabb. Ha Alaknak lesz még egy ilyen húzása, Rafe elintézi a válást, hiába nem hisz benne, de a lánya ne legyen egy ilyen mocsok felesége.

Balfars 2014.08.10. 22:02:24

@Szencsike: ŐőŐ. Rafe hangsúlya (és a helyzet) alapján az a válás egy betoncsizmát jelent Aleknek. :)

Szencsike 2014.08.11. 09:40:34

@Balfars: Ha a kis Casti punk ilyen marad, akkor minimum :D
süti beállítások módosítása