Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szépség és a szörnyeteg 1x04 - Basic Instinct

2014. január 07. 09:00 - Alice Page

Vincent mit sem sejtve szokásos nyáresti kóricálását végzi, amikor újra szagot fog, amely egy konténerhez vezeti. Nem, nem Marika néni harmadik adag odaégett tepertős pogácsája vonzotta oda barátunkat, hanem egy, a konténerben igen petyhüdten heverésző srác. Több sem kell doktorunknak, hipp-hopp újraéleszti a fiút. Majd sebtében a legközelebbi intenzív osztályra viszi, ahol a láthatóan sokadik műszakot toló ügyeletes orvos csak megfelelő fáziskéséssel észleli, hogy a beteget a szokásos mentősök helyett egy fura idegen adja át, méghozzá nagyon is szakszerűen, majd elsiet.

1.JPG

Cat eközben egy városi baseballpályán bénázik, teljesítményére nem érdemes szót vesztegetni. Ez valószínűleg egy olyan rész lesz, ahol a leggyengébb láncszemen múlik majd a tétmeccs, méghozzá a tűzoltók ellen, hoppá. Cat egy távoli labda után kúszik ki a vadonba, ahol természetesen Vincent várja a legújabb hírekkel. Jól vissza is küldi bizonyítékot kutatni a kuka mellé. A nyomozás hivatalosan is megkezdődik, a pénztárcában fotók megtalálása, a srác sebeinek és csonttöréseinek vizsgálata és apu meghallgatása után három elmélet áll fel: vagy apu verte rendszeresen ököllel, vagy a nőjével fordult sarkira a szél, vagy csak simán bajba került szegény srác, mert nem szedte be az ADHD-bogyóit. Annyi viszont biztos, hogy nem ott támadták meg, ahol megtalálták. Mármint a városban, nem a kukában, érted.

2a.JPG

Catet közben megint megtalálják a muirfieldesek, ezúttal a nyílt utcán kezdeményeznek vele tömegverekedést, majd kocsiba tuszkolják, és egy raktárépület-szerűségbe viszik, ahol az égvilágon semmi nincs, csak egy szék, hogy Cat le tudjon ülni, amíg fenyegetik. Persze hiába, ő továbbra is Vincent-fan marad, mit neki porig égetett afgán kistelepülések vagy egy-két halott new york-i bártender. Vincent most nem segíthet rajta, mert épp egy karórát mozdít a helyszínelők látóterébe a sikátorban. Evan, a Csodálatos az áldozat sebesüléseit mutogatja Tessnek, de ez utóbbit csak az érdekli, hogy amaz miért nem dug Cattel. A kérdés teljesen jogos.

4.JPG

Catet végül elengedik, még egy telefonszámot is kap, hátha meggondolja magát. Vincent otthon várja, mesélné az órát lelkesen, de közben felzaklatja, hogy a nőjét majdnem bántották – miatta. Tündéri, amikor így elönti az ügybuzgalom, lentebb mutatom. Kicsit felrántja a bal szemöldökét és csúnyán néz, miközben a nagy szuszogásban kitágulnak az orrlyukai. Bájos. Catet nem bűvöli el ennyire az arckifejezése, és jól elhajtja szegényt. Persze másnap az egész internetes adatbázist kiolvassa, hogy megkeresse Vincent ámokfutásait. Tess kiguglizza a pólóklubot, ahová Tonyt viselkedésjavulásra küldték, majd szépen megkéri Catet, hogy dugja meg Evant, hátha attól jobban megy a baseball. Nem látom a kapcsolatot, de hajrá.

6.JPG

Szegény Vincent eközben napi nyolcban tipródik, meg bokszol meg feszít, aztán kikészíti a hazatérő DzséjTít a legújabb muirfieldes hírekkel. Aztán meg jól otthagyja és elmegy beszélni Cattel, aki megint nem vevő rá, sőt kicsit mintha meg is ijedne tőle. Vincent azon melegében levesz magától egy liter vért és némi jégkockákon otthagyja biztosítékként – ha a Muirfield szarakodik, akkor JT kilövi az internetbe vagy valami – aztán jól feladja magát. Cat mit sem sejtve eközben a pólóklubba tart Tess-szel. A vezető egy jóféle szőke negyvenes, mesél a közösségről, a tagokat összefűző szeretetről, meg arról, hogy Tony olyan ügyesen dolgozott, hogy állásba vették és még edzhetett is. A csajok viszont egyből kiszúrják, hogy a pólóütő (nem tudom, mi az anyakönyvezett neve) pontosan olyan nyomot hagy, mint Tony sebei. Tehát valaki mégsem szerette annyira, vagy mi. Az órát is felismeri, a két éve halott férjéé – Tony ellophatta. A tárcájában talált fényképeken pedig a vezérnő lánya látható, „dehátvanbarátja”, a helyzet fokozódik.

6a.JPG

A lány elmondása szerint már hónapokkal azelőtt szakított a pasijával, és Tonyt szerette. Ja, az órát is ő adta neki. De közben „kiütközött” Tony rossz vére, bedrogozta a lovakat, köztük a lányét is, így kiadta az útját. Az exet is kikérdezik, de ő sem bántotta Tonyt, különben is, a fiú menni készült. Na, körbeértünk. JT közben a homlokráncain pörög, mert Vincent eltűnt, hívja Catet. Vincent ellopja Cattől a telefonszámot, amit a muirfieldes adott neki, majd randit kér tőle. Remélem, mindenki érzi, hogy versenyt futunk az idővel: Vincent útban a megbeszélt helyre, Cat és JT pedig a lány rúzsával a kocsiból vett ujjlenyomatokat (az egyik támadó ugyanis az elrablásakor vezette a kocsiját, géniusz a csaj) futtatja a rendszerben.

7a.JPG

Megérte visszafojtott lélegzettel várni, amíg megtalálja az ujjlenyomathoz tartozó pasi telefonját az éterben, hogy annak jeleit követve ráleljen Vincentre. Pont akkor érnek a helyszínre, amikor Vincent már autóba szállna. Ettől persze elborul az agya és mindenkit megvernek meg megölnek, szokás szerint. Vincent megint átalakul – ilyenkor kicsit úgy néz ki, mint Hulk, csak sötétszürkében, és vicsorít és csúnya lesz és kidagadnak az erei, nem ebben a sorrendben – és megöli a muirfieldes tárgyalóembert is.

9a.JPG

A végére marad a szembesítés, először a lányt kérdezgetik. Az eleinte makacskodik, majd elárulja, hogy neki csak segítenie kellett a testet mozgatni. Vincent ugyanis rátámadt az anyjára, az pedig önvédelemből verte félholtra, szólt a fáma. Gyanús ez annak türkében, hogy a lovakban nem találtak drogot, és hogy a srác nem is akart lelépni – azaz anyu és ex is hazudott. Végül anyura illik a vizes lepedő, akit a távozó férje nem csak a temetés költségeivel ajándékozott meg, hanem némi adóssággal is. Ebből Tony, mint potenciális vő nem tudta volna kirángatni, Mr. Ex viszont igen. A többi történelem.

7.JPG

Kell-e mondanom, hogy a történelmi baseballmeccs megnyeretett, méghozzá Cat óriási ütésével és hazafutásával? Megyek, teszek lottót is. Cat és Vincent esti lelkizésének témája a Tony és a tőle minden szempontból távol álló nője mintájára a saját helyzetük furasága. Mindketten tökre örülnének, ha egyszerűbb lenne az élet, de nem az. *sóhaj* De Cat már anno az erdőben érezte, hogy Vincent sosem bántaná, így ehhez tartja magát a jövőben. Jó az ilyet tudni.

10.JPG

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása