Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 1x11 - The Bride Wore Black

2014. január 03. 09:00 - Szencsike

Vágyálomban kezdünk, Rómeó legénybúcsúja zajlik, a haverokat egy rögtönzött kardpárbajban kell legyőznie és elnyerheti a jutalmát: Tirrát. A pillangó boldogan ajánlja magát, de Rómeó hűséges típus, a Júliája kivételével senkivel sem szeretne együtt lenni. Egyik haverja, Kupac szerint az ifjú Tarr elpuhult, és addig jár a szája, amíg Rómeó verekedni kezd vele. A vőlegény nekilöki a srácot a falnak, aki lyukat üt abba. Egy másik haver meglát a lyukban valamit: egy összeaszott emberi kéz és a hozzátartozó hulla van befalazva. Főcím.

1.png

McCawely-lak, Júlia a menyasszonyi ruháját próbálja épp Kenyával, mikor a leendő anyósa egy dobozt hozva meglátogatja. A ruha gyönyörű, régen Kenya viselte a saját esküvőjén. A két nő szépen játssza az udvariassági köröket, senki nem mondaná meg róluk, hogy szeretők. Kenya elmegy, Stahma felnyitja a dobozt: egy bizonyos telo van benne, egy kölcsöntárgy az esküvőre, amit mint édesanya ad neki, ha már az ő anyja (Pilar) nem lehet vele e szép pillanatokban. Júlia lesz a Casti kifejezéssel élve a hanja tevo-ja, szíve lánya. A telo Casti esküvőkön viselt maszk, amely eltakarja a menyasszony szemét, és a szertartás végén a vőlegény leveszi a maszkot, vagyis felnyitja újdonsült felesége szemét. Júlia kissé kényelmetlenül érzi magát benne, de anyósa lelkes. Stahma boldogan meséli milyen csodálatos volt a saját esküvője, ugyanilyet kíván Júliának is. Másnap reggel, egy másik páros, Irisa és Tommy az esti esküvőről beszélnek, Tommy az ünneplést látja benne, a rossz dolgok után történik valami jó is, Irisa magányos típus, szóval az esküvőkben nem hisz és Tommy hiába hívja őt el, mintha randiznának, erre is nem a válasz. Tommy a változásra apellál, hisz ő egy léha alak volt, mikor a városba jött, Irisa is változhat.

2.png

CSI:Defiance a hullát vizsgálja, egy háromszög alakú, mély fejsérülés lyukasztotta át a koponyáját. Megérkezik a két segéderő: Irisa és Tommy, a fiú felismeri a halott gyűrűjét, Hunter Bell az áldozat. Flashback: Hunter Bell volt a Vágyálom első tulaja, még a korai szálloda-bár szakaszban. Tommy egy kártyapartiban megpróbált csalni, Hunter Bell a tulaj és Datak Tarr a játékostárs pedig nem tűri a csalást. Bell intézi az ügyet, elrángatja a srácot a Törvényőrségre és beajánlja Clancynek (Nolan elődje) az új fiút. A jelenben kiderül, hogy Bell kb hét éve tűnt el. Tommy alig kapta meg a jelvényét, mikor megjelent Kenya és bejelentette férje, vagyis Hunter Bell eltűnését. Mivel a férfinak voltak rázósabb ügyei, sokan azt gondolták, hogy lelépett az ellenségei elől. A mulató padlóján egy csepp vér volt csak, Tommy úgy gondolta, hogy valaki feltakarított a gyilkosság után, de senki sem osztotta ezt a véleményét, hisz a férfinak adósságai voltak, blablabla. Most úgy látszik, Tommynak igaza volt, bár Nolan azt furcsállja, hogy négy hónapja vannak a városban és Kenya egyszer sem említette a férjét. Vágyálomban Kenya megtudja, hogy mi történt az urával, Tommy gyanakszik rá, hisz a nő lett az új tulaj, talán haszonleső volt a nő. Nolan folytatja a kikérdezést, a házasságuk milyenségét firtató kérdésre pozitív a válasz, de egy rövid flashbackben látjuk, ahogy Bell elveri a drága feleségét.

3.png

Városháza, Jolánka Nickynek fecseg, lámpalázas, mert ő lesz az anyakönyvvezető, ami annyira nem gond, csak hát a kihívója fiát fogja esketni. Nicky hisz Jolánkában, erős a támogatói bázisa, ha Datak Tarr győzni akar, felkötheti a gatyát. A csevejt a két törvényőr érkezése miatt nem folytatják, a rend őrei bejelentik Hunter Bell megtalálását. Amanda megdöbben, Nicky arcáról lefagy a mosoly, úgy hiszem, az előbbi reakciója lehet az őszintébb. Valóban, a flashback szerint Amanda látta húgán a verésnyomait, Kenya mindent tagad, sőt az erőszakon átesett nők tankönyvi formáját hozza: ő szereti a férjét. Kenya felhozza Szépfiút (R.I.P., hüpp, hüpp) és az elvetetett gyerkőcöt, Amanda mindezt azért tette, mert a tesója fontosabb volt neki. Érdekes, hogy ez a Kenya, még nem a kurvás Kenya, hanem egy visszafogott nőszemély, semmi sminkben és konzervatívabb ruhában. Vissza jelenbe, Nolan kihallgatná Amandát, Nicky fogja a légzőmaszkját és hangos sóhajok közepette kivonul. Amanda elismeri, hogy Bell erőszakos természet volt, de tagadná, hogy Kenyát verte volna. A kihallgatás után a srácok persze tudják, hogy mindkét nő hazudik, igaz eltérő indokokkal: Kenya ölte meg az erőszakos férjét és Amanda védi őt, vagy Amanda ölte meg a férjet és Kenya falaz neki. Tommy elszántan belevetné magát a nyomozásba, Nolan viszont nem bolygatná a múltat.

4.png

Kávézóban a két apa sértegeti egymást telo-viselés ürügyén, mert a vita a maszkkal kezdődött és személyeskedésbe fulladt. Rafe átlát Datak szándékain, lehet, hogy Rómeó szereti Júliát, de szinte biztos, hogy Datak céljai nem tiszták. Ha Rafe az esküvő után egy véletlen baleset áldozata lenne, úgy végrendelkezett, hogy a bányáit ne a gyerekei kapják meg. A bányák Irathi telepesek ellopott földjein fekszenek, a terület egy alapítványhoz fog kerülni, amely Irathi telepesek ügyeit kezeli. A gáláns és nem várt húzás miatt Datak Tarr már nem mosolyog őszintén. Hazaérve a Casti családfő csúnyán káromkodik az anyanyelvén, biztos, hogy az idősebb McCawleyt kifütyülésre méltó jelzőkkel illette. Ja, és esküvő lefújva, közli drága feleségével. Szegény nő először kedvesen próbálkozik meggyőzni urát, legyen türelmes, ha lesz unoka talán másképp szól a végrendelet, de Datak türelmetlen fajta, a pm-választásokat megfogja nyerni, megszerzi a bányákat. Viszont mi lesz az ifjú Rómeóval, az ő érzései semmit sem érnek? Apucinak semmit, anyucinak viszont mindent és a kedves halk szavú nőből egy kiabálós hárpia lesz, amitől Datak megzavarodik, Stahma pedig visszavedlik engedelmes feleséggé és sikerül annyit elérnie, hogy fia tudja meg először az esküvő törlését.

5.png

Tommy nem adta fel a kutatást, a lyukat szemléli ő nem talál semmit, de Irisa egy szakállszőrt talál a faszerkezeten fennakadva. A szakáll egy liberátáé, a Vágyálom csaposa Jered liberata, ő már akkor is itt dolgozott, mikor HB volt a tulaj, meg kell keresni a törpét. Tommyék Jered lakókocsijánál vannak, senki sem felel a kopogásukra, Tommy hozna egy házkutatási parancsot, Irisa inkább betöri az ajtót és bemehetnek végre. Ám Jered a földön fekszik, halott. Nolan megérkezett segíteni, Jered torkát fültől fülig vágták el, az ujjai mérgezéstől színeződhettek el, esélyes egy Casti gyilkos. Ugorjunk a főcastinkra, Datak előad egy tanmesét a fiának, milyen volt a vallásos apja és mennyire fontos a hagyománytisztelet. A gyerek értetlen, lesz telo az esküvőn, apu viszont végre kinyögi a lényeget, nagy tiszteletlenségnek tartja, hogy a gyerek a fajon kívül házasodik, nem lesz esküvő. Ha Rómeó jót akar magának, jobb lesz, ha belenyugszik a döntésbe, majd apu lelép. Nolanék az utcán tartóztatják le Datak Tarrt, nekinyomva őt a választási plakátjaival teleaggatott oszlopnak. Rómeó tudatja a rossz hírt a mit sem sejtő Júliával, aki kész a telo viselésére is. Rafe akkor ér haza, mikor Júlia zaklatottan rohan fel a szobájába, Rómeó összetörten ácsorog az étkezőben. Rafe a legjobb tanácsot adja a fiúnak, ha szereti a lányát, tegye őt boldoggá.

6.png

Datak a Törvényőrségen felháborodva őrjöng, ő ugyan nem ölt meg senkit, se a csapost, se HB-t. Nolanék megtalálták Datak szekrényében azt a sétabotot, amelynek a fogantyúja tökéletesen illik HB fejsebébe. HB és Datak üzlettársak voltak, egy félreértés is elég indok lenne egy gyilkossághoz. Flashback, Datak Tarrt úgy látjuk, ahogy még sosem: nincsenek jó cuccai, egyszerű ruháiban már-már könyörög HB-nak, hadd kapjon nagyobb részt a bevételekből. Tehetséges üzletember már ekkor a Casti, ám HB hallani sem akar erről. Datak átgondolná a döntést, ezt HB úgy érti, hogy a pozícióját kérdőjelezte meg és a kihívás az kihívás. Verekedés lesz az ügyből, HB előszedi a kését, de mielőtt komolyabb vérontás lenne a párbajból Rafe McCawley szedi szét őket. Rafe és Datak együtt sétálnak el, egyikük sem komálja HB-t, egymással most még normálisan beszélgetnek, egy ital mellett kitárgyalják a közös utálat tárgyát. Vissza a jelenbe, Datak továbbra is ártatlannak vallja magát, Nolanék derítsék ki az igazi tettes személyét, ne őt zaklassák. Nolan elengedi a dühös Castit, Tommynak el is magyarázza a miértet. Ha Datak ölte volna meg HB-t, nem a falban találták volna meg, hanem a nyílt utcára dobta volna ki a holttestét. Most Datak ideges és talán tudja ki az igazi gyilkos, elviheti őket hozzá. Tommyt azért nem avatta be, hogy hitelesebben tudjon fellépni.

7.png

Datak útja a Vágyálomba vezet, Rafe iszogat a pultnál, természetesen őt gyanúsítja meg a gyilkossággal. Rafe semmiről sem tud és nem is akar tudni később sem, mert várja őt a lánya esküvője. Datak magabiztosan vigyorog, nincs esküvő, de Rafe megbeszélte Rómeóval a dolgokat, ha a fiatalok boldogok együtt, ő nem fog az útjukba állni. Datak a késéért nyúl, Rafe a fegyveréért, de nem esnek egymásnak. Amada lép a bárba, mert Rafe-fel együtt menniük kell az esküvőre. Mindezt a szópárbajt Tommy is kihallgatta egy közeli asztal mellől. Nicky összeesküvő barátnőjéhez jött a rendelőbe, lelkesen köszönti az Indot a csatasorban, de Doki másról akar beszélni vele. A csapos halála őt is érzékenyen érintette, Nickynek is aggódnia kéne. Az idős nő nem kamuzhat, ő ölte meg a csapost, mert tudta, hogy Dokival együtt ölte meg Hunter Bellt. Nem leplezhetik le ismét.

9.png

Ismét, mert a flashback szerint Doki vizsgálta Nickyt, aki ízületi fájdalmakra panaszkodott, hát megröntgenezte. A röntgen egy pici szerkezet, amit a nő ujjai elé illesztett és látni lehetett a csontok, izmok felépítését. Emlékszünk még Gordon McClintock parancsnokra, nos ő Indogene 1.0 volt, Nicky Indogene 2.0. HB a vizsgálat kellős közepén esett be a rendelőbe, és gyógyszert kért, mert Kenya „elesett”. Doki elzavarja őt, később mindketten a Vágyálomba mennek. Nicky itt elismeri, hogy micsoda, és azért jött a városba, hogy valami nagyon fontosat szerezzen meg, mert rossz kezekben veszélyes lehet az a valami. HB megzsarolja őket, pénzt kér a hallgatásért, Nicky nem alkuszik, és a sétapálcájával leüti a férfit. Jered a konyhából kilépve látja a két nőt és a halott főnökét, Nicky utasította, hogy takarítsa fel HB vérét. Jelenben, Doki mélységesen megbánta, hogy mit tett, új életet akart kezdeni a városban, hitt abban, hogy jóváteheti a bűneit, de Nicky kapzsiságát látva döntött. Beadja a halálos szurit Indo 2.0-nak, egy tömegpusztító fegyver nem kerülhet rossz kezekbe.

10.png

Városháza, esküvő előtti pillanatok, Kenya utolsó jó tanácsokkal látja el a menyasszonyt, a legfontosabb, hogy legyen férje egyenrangú partnere. Bagoly mondja… Stahma ismét hozott egy dobozt, Kenya lelép, az ajándék nem a telo, hanem egy saját készítésű menyasszonyi fátyol lesz. Kezdjük a ceremóniát, Casti vonósnégyes és énekesek dalolnak, nem virágszirmokat szórnak a földre a menyasszony előtt, hanem kis ágacskákat. Csendben megérkezik Tommy, beszámol Nolannek Rafe-Datak gyanúról, de biztos, hogy vakvágány. Itt van a vőlegény apja is, hát lesz egy-két keresetlen szava a fiához később, majd az oltárhoz vonulnak. Kenya fejében a saját esküvője jár, Nolan vigasztalja őt. Irisa is tiszteletét teszi, meglesz a randi, de hozott kést, biztosra ment a lány. Az oltárnál anya elbúcsúzik a fiától, felcsendülnek a menyasszony bevonulását jelző zene hangjai, Datak a telot hiányolja a lányról, Stahma nem tud semmiről, de tetszik neki a látvány.

11.png

Nolannak feltűnik Nicky hiánya, és valami bevillan neki a virágokról: Nicky légzőkészüléke és Jered ujjai. A liberaták nitrogént lélegeznek, háború alatt a liberátákat oxigénbombákkal pusztították, vagyis a csapost megmérgezték, Nicky légzőkészüléket használ… A záróképek alatt Nicky búcsúját halljuk: bevallja, hogy ő ölte meg Hunter Bellt, mert a város érdekei úgy kívánták és Jeredet, aki a tanú volt. A vegasi börtönt az állapota miatt nem bírta volna ki, tisztább, ha önmaga vet véget az életének. Nickyt egy kocsijában találják meg, a kipufogógáz miatt fulladt meg. Doki kreatív volt, de ezt Nolanék sosem fogják megtudni, Tommy legalább felderíthette az első ügyét. Nolan is szól néhány szót, Nikcy polgármestert mindenki jó emberként ismerte meg, de megváltozott, mindenki változik és mindenkinek vannak titkai. Doki a saját titkát, az arany kolovánt egy széfbe helyezi.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2014.01.03. 18:24:10

Ez most elég sótlan rész volt, keveselltem benne az intrikákat.
Nickyt nem sajnáltam, nem kedveltem. Irisa esküvői megjelenését + ahogy elővillantotta a gyilokot, na azt viszont bírtam, megnevettetett. :)

Szencsike 2014.01.04. 18:04:49

@aggyistenbiri: Néha kell egy-egy csendesebb rész, ez lett az, de bepótolják majd :) Irisa ruciját a kése feldobta valóban :)
süti beállítások módosítása