Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Búra alatt 1x08 - Sűrűbb a víznél

2014. január 02. 10:00 - Rimi

Ez nem bevezető, bármennyire is annak tűnik. Megmondom miért: Amikor már azt hinnéd, hogy A Búra alatt epizódcímeknek van köze a rész tartalmához, az utolsó pillanatban rájössz, hogy tévedtél. Ezért nem írok bevezetőt.

1.jpg

Ifi settenkedik saját házukban, de kb. csak annyit ér el, hogy Apukája megszidja, amiért indokolatlanul ölt embert. Pedig nem is igaz, mert bosszúból tette, és ha így nézzük az esetet, akkor nem esett messze az alma a fájától.

Egy királylepke szálldogál McAllisterék háza felé, ahol Barbie meghitten sírgödröt ás. Mivel Ő már rutinos. Kiderül, hogy Alice hullája még mindig a házban van, Julia pedig az élet körforgásáról filozofál. Mivel nincs otthon kaja, ezért Angie és Joe a fogadóba mennek, elhívják Norrie-t is, de neki nincs étvágya, mert az Anyja pár órája halt meg. Angie szeretné újra megnyitni az éttermet, emiatt és az Ifi-mentes élet miatt a Tanácsos úr segítségét kéri. Vagy inkább követeli, de tök mindegy, mert Rennie szerint a Búra örökké ott lesz. Joe unalmában lerajzolja a kis Búrát, Julia pedig észreveszi, de úgy tesz mintha nem látta volna.

2.jpgOllie Dinsmore-nál tett újabb látogatásunk alkalmával kiderül, hogy nem hagyná megdögleni a népet Chester’s Millben, de ő akar lenni a főkolompos, ezért inkább szarik a propánra, mondván az őseik is meg voltak nélküle. Ez az elképzelés egyébként nem rossz, de hirtelen nem tudom eldönteni, hogy ki a rosszabb: Ollie vagy Rennie? Előbbi egyébként azzal fenyegetőzik, hogy kipenderítik a tanácsost. Honnan? A Búrából? Elgondolkodtató, mert talán ő az egyetlen ember, aki végtére is jól el van odabent.

3.jpgHelyzet a rendőrségen: Ifi próbaidős, fegyvertelen rendőr lesz, Barbie pedig szabadúszó. Rennie pedig a segítségüket kéri. Még egyszer elnéznek Ollie-hoz, most éppen azt mondja nagy bölcsen, embereinek gyűrűjében, hogy aki Rennie pártját fogja, az megszívja és ez véletlenül igaz is. Van itt még egy statiszta, akit térden lőnek, jó pénzért. Ifi pedig átáll a sötét oldalra, ugyanis ki lett mondva, hogy Rennie már nem az apja.

4.jpgJoe beszámol Juliának arról, hogy Norrie totál ki van készülve, amire a nő csak annyit képes mondani, hogy a lányok beszélnek összevissza, főleg kamaszkorban. Véletlenül nem az lehet a probléma, hogy meghalt az anyja? Csak kérdezem.

5.jpgBarbie és Linda most kivételesen egy nagyon jó ötlettel állnak elő. A békés megoldás érdekében felrobbantanak egy kutat. Az elképzelést nem értem, hogy ezt miként akarják titokban tartani. De még mindig jobb, mint a szervezkedés, amibe BigJim belefogott. Megint példát akar statuálni, de leginkább csak vérszomjas. Ollie nem kevésbé, ennek ellenére most el kell játszania a jószívűt, meg kell hallgatnia Ifi hisztijét. „Ez az apu jól kitagadott engem.” blablabla. „Szar lehet vele élni, főleg mióta anyád megölte magát.” – mondja Ollie. „Nem, mert baleset volt.” „Megölte magát, ha mondom.” „Jó akkor, légyszi, ne nyírd már ki az apámat, mert én akarom.” Teljesen normális beszélgetés.

6.jpgErdei séta, Julia és Joe. Igyekeznek a Búra felé, a kisfiú szerint nem rossz, hogy itt van ez a dolog, mert közelebb hozza az embereket egymáshoz. Már lassan elhiszem, hogy a Búra a legjobb találmány a mobiltelefonok óta. Connecting People. Meglátják a Pink csillagokat a fekete tojáson, Julia hozzáér a kis Búrához két kézzel. Joe jelenik meg, ugyanabban a ruhában, amiben eredetileg is ott van. Azt mondja Juliának a Joe2: „A király meg lesz koronázva” és nekem ez a mondat baromira tetszik. Kár, hogy nem tudom mit jelent. Ők sem, de nagyon para, mert amikor Alice jelent meg utána nem sokkal meg is halt. Akkor most mi lesz szegény kis Joe-val?

8.jpgKedvenc jelenetem következik, az első évadból. Norrie fetreng Angie szobájában, aki ruhákért jön. Egy hó gömbbel játszik és a Második Horizont nevű lánynevelő táborról dumálnak, amelyet mindketten jól ismernek. Angie-ből kiindulva nem sikerült átprogramozniuk minden rossz kislányt. Eltűnődnek, hogy most egy hó gömbben rekedtek így szerveznek maguknak egy olyan bulit, ahol Angie összes gömbjét nekibaszatják a Búra falának. Ez lehet, jelképez valamit, de tuti nem Norrie számára. Los Angeles gömbjénél kiakad és térdre rogyva bőgni kezd, mert miatta halt meg Alice.

9.jpgRennie és a város emberei behatolnak Ollie birtokára, Barbie pedig A bombák földjére képzeli magát. Megtámadják ugyan, de kivágja magát, megnyomja a gombot is. Ám, a robbanás törmelékeitől nem menekül a mellette lévő traktor alá, hiszen az túl kézenfekvő. Az akciójelenetben ez így szokás. Fogadd el. A harcedzett csapat, amikor meglátja, hogy a kutat robbantották fel, eliszkol, Rennie is berezel, amikor a tömeg oszlani kezd, Ifi pedig megjelenik és megadja neki, amit megérdemel. Jól fejbe vágja a saját apját. Hogyha ő akarja megölni, akkor miért nem tette meg már most? Ebben persze Ollie nem lát semmi kivetnivalót.

10.jpgKis közjáték: Joe-t majdnem elgázolja Linda, aki a kórházba igyekszik Phillel. Mert amúgy őt meglőtték. De szerencsére még időben fékez. Egyébként Julia is ott van, aki kicsit sem reagálja túl a helyzetet. Ezért szeretjük.

Rennie térdel a terem közepén miközben Ollie emberei lelépnek, mivel a kút miatt voltak mellette. Ez egy gyönyörű barátság vége. Most már Ifin a sor, hogy kinyírja az apját, de előtte még tudnia kell, hogy az anyja öngyilkos lett-e. Hát sajnos igen, és most megesik a szívem Ifin. Nem sok esélyt hagytak Neki a szülei. Az Anyja komplett idióta, az apja hatalom mániás balfék. „Miért nem mondtad el?” kérdezi Ifi. „- Mert nem akartam, hogy tudd.” És úgy tűnik ez a magyarázat elég a fiatal rendőrnek, mert az apja helyett Ollie-t lövi le.

12.jpgBarbie benéz este Rennie-hez, közli a halottak számát. Összesen öt lelket vesztettek aznap a lövöldözésben. Cserébe Jim megfenyegeti, hogy jobb, ha nem fordul ellene. Mármint Barbie, aztán mindketten elhúznak aludni.

13.jpgIfi bevallja a nagy igazságot,hogy Trójai húzás volt részéről, hogy átállt Ollie-hoz. Azt gondolnád Szent a béke a két Rennie között, de Juniornak nincs hol aludnia.

14.jpg

A szokásos esti szex előtt Julia elmondja Barbie-nak mit látott aznap, jobban mondva, hogy mit hallott. De senki sem tudja mit jelenthet az, hogy a "Király meg lesz koronázva" Még maga Barbie sem.

15.jpg

Címkék: Búra alatt
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása