Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt 02x16 - The Miller's Daughter

2013. december 27. 10:00 - mysisterstheslayer

Szelíden pörgő szélmalom-kerekekkel nyitjuk ezt az ellentmondásos és nem vidám epizódot. Az ifjú molnárlány a kocsma-jóga egyik kiesett versenyzőjét ébresztgeti, az apukáját. A címszereplő molnárlány arcán fiatal kora ellenére sok plasztikai sebészeti félsiker látható, de nem ettől lesz szomorú a helyzete, hanem hogy egymaga kell betalicskázza a palotába a liszteszsákokat. Már az első percekben felfigyelhetünk rá, hogy az összes eddig látott nehéz sorsú fiatal leánnyal ellentétben, ez a hölgy egyetlen percet sem tölt szenvelgéssel, apuci cumisüvegét falhoz baxa, és egymaga elintézi a talicskázást is. Eddig nekem tetszik.

vlcsnap-2013-12-24-21h05m25s162.png

CGI-palota, mint mindig. Már megint csak lézengenek a palotában. Komolyan, bármelyik filmes statisztaszervező elmondja neked, hogy nem olyan nagy ördöngösség 20-30 munkanélküli pedagógust beöltöztetni selyemnek látszó papírruhába és szénné szopatni a mínusz 10 fokos hidegben diákmunka bérkategoriáért. Bármelyik kameraállás körül tudnak tömeget képezni, hogy ne úgy nézzen ki az egész jelenet, mintha a rendező garázsában vették volna fel holdfényben, huh? Na, lényeg, hogy a fő vendéghölgyike, Éva hercegnő, kiboklasztja a kis molnárlányt (ezt a mi vidékünkön így mondják). A liszt kiszóródik persze, de Cora jogos felháborodását lenullázzák, sőt Apafejes elrendeli, hogy térden állva kérjen bocsánatot. Joaquim de Almeida olyan jelenléttel bír, ami ritkaság ebben a sorozatban. És bizony itt az ifjú Henry-komornyik, most is kb. akkora eréllyel védi az igazságot, mint öregkorában tapasztalhattuk. Nehéz ám ilyen Apafejesek árnyékában. Viszont ellenőriznem kellett barátommal, az Imdb-vel, hogy a kis picspics-hercegnő nem más, mint a Jóságos és Szépséges Nádszálkirálykisasszony. Hát ennyit a cukormázakról.

A hajó szeli a habokat hazafelé, Goldnak pedig lassan hullaszaga kezd lenni. Emma tisztázni akarja, hogy valóban egy biorobot lesz-e a férfiból, ha a bicskát megkaparintották a foto-modellek. És arról is biztosítja Goldot, hogy most már családtag lett, tehát meg lesz mentve, ha akarja, ha nem. MM és a Pótseriffje megbeszélik mobilon, hogy mi a harci helyzet. Ezt a beszélgetést Regina és Coramami simán lehallgatja a laptopjával (?). Cora lecsapja a hangfalat az asztalról. A macskámtól ismerem ezt a mozdulatot. Valaki tasakost kéne adjon neki. Ezt Regina nem tudja persze, de próbálja valahogy megnyugtatni az anyját. Meg magát is, azzal kapcsolatban, hogy hátha mégis róla is szól ez a történet, nem csak a hatalomról. Nem egyszerű neki. Az is kiderül, hogy a Kapitány hatékony munkát végzett, a jó öreg Rumpi haldoklik, a neve betűi lassan eltűnnek a tőrről. Ami azért nem jó, mert a halála után az ereje elpárologna, tehát gyorsan le kell szúrni, hogy az erő mégiscsak Coramamiba áramoljon. Nem gondolnám, hogy ezen a ponton Regina még mindig elhiszi az anyjának a Henri-sztorit.

vlcsnap-2013-12-24-21h24m53s55.png

Lendületes zene vezet át minket a palotába ahol maszkabál van, Cora sötétvörös ruhában jól kiszámított módon megkörnyékezi a trónörököst. Leginkább beszól neki egyébként, ami a nyuszifiúknál mindig beválik, íme már pörögnek is. Ha már arról van szó, hogy ki mennyiért eladó, Apafejes kéri le a dögös álruhást, és nyilvánosan kívánja megszégyeníteni. Nekem folyton az az érzetem támad, hogy Apafejes a régi szeretője ennek a cselédnek, de lehet csak az téveszt meg, ahogy erő és erő egymásba ütközik. Apafejes keményen bunkóskodik, Cora keményen blöfföl. Egyelőre Apafejes nyer, bevonva a nyilvánosságot, ráparancsol a leányra, hogy hencegését igazolva, változtassa a szalmát arannyá a rokkán. Ha nem sikerül, megölik, ha viszont igazat állított, megkapja a Henry-komornyikot férjül. Innentől borítékolható Rumpi felbukkanása.

vlcsnap-2013-12-24-23h57m07s64.png

Rumpi egyelőre csak a hajóról bukkan fel, nincs túl jól, el is viteti magát a boltocskába, ahol a varázs majd megvéd mindenkit. Macifej röptiben bemutatkozik a családnak. MM ádáz beszédet tart arról, hogy meg fogja ölni Corat, Hereceghnek nem tetszik az ötlet.

Torony, Cora, Rumpi, szalma = üzlet. Cora ámuldozik, és készséggel beleegyezik abba, hogy az elsőszülöttjét majd átadja a randabőrű varázslónak... de szeretné meg is tanulni az arannyá változtatás tudományát. Most már Rumpi ámuldozik, be is mutatkozik rögtön, ahogy szex előtt illik. Öhm, pardon, szóval nemtom, de udvarias.

vlcsnap-2013-12-25-00h05m39s63.png

Odahaza a bótban Emma megtalálja a befőttesüvegben a láthatatlan krétát. Hehe, ez olyan herripotter jelenet. Felrajzolja vele a varázs-védő-csíkot, a többiek is elhúznak „felkészülni a csatára". Ebben a kis négyszemközti pillanatban Rumpi rávezeti Fülest a kis fekete-fehér gyertyára, amit már gyermekkorában sem mert használni. A Zálogos nem fog meggyógyulni. Profi módon vázolja fel, hogy elég Cora dobozolt szíve fölött elfújni a gyertyát, majd visszatenni a szívet a testébe. Mert ha mégis hagyná őt meghalni ez a felnőtt Hófehérke, akkor Henrit érné csapás, mert a nagypapáját megölte a nagymamája. Rafkós, de azért nem kéne minden trükkhöz Henrivel zsarolni egymást ebben a családban, engem ez zavar.

vlcsnap-2013-12-25-00h11m07s17.png

Emma megkérdezi, hogy mi lesz a védelmi varázslattal. A feladat mindig azé, aki rákérdez, hehe. Gold ki is adja számára. Nekem nem volt meg eddig, hogy Emma ennyire benne lenne a varázs-témában valójában. De szerintem neki sem, mert egyből visszakérdez, hogy az agyával kell-e csinálni. Gold jó tanár bácsi, Emma elég hamar ráérez, hogyan lehetne valamit érzéssel csinálni, és pikkpakk megvan a varázsvédelem.

vlcsnap-2013-12-25-00h25m22s105.png

A tanár bácsit egy másik diákkal látjuk viszont, a rokkánál a toronyban. Az ifjú Cora idézi fel a megaláztatása pillanatát. Érdekes, hogy Rumpi is megosztja vele a csizmás sztorit, ami megváltoztatta az életét. A következő percekben a megalázó emlékek intimitása és a bosszúvágy izgalma fonódik össze a szalmában és aranyat varázsol a lány kezébe. Az egész olyan, mint a Ghost film agyagozós jelenete, csak fonallal. Cora örül az eredménynek, és csak tekerni akar egész éjjel. Másnap az udvar szeme előtt fonja az aranyat, Apafejes terpeszt a trónján és fejbenszámolja a költségvetést. Öröm bódottág, Cora viheti a Komornyikot, Gold mester büszkén mosolyog a pedagógus-tömegben.

vlcsnap-2013-12-25-00h31m24s143.png

Fülest kérdőre vonja a férjecskéje. Persze igyekszik letagadni a Goldos beszélgetést, de akkor vág igazán kétségbeesett arcot, mikor arra kell bólogatni, hogy a Herecegh bácsi majd megvédi őket. Na ja, olyan még eddig tényleg nem történt sajnos, nem is tudom David mire hivatkozik ilyenkor magában. Ekkor földrengés támad. Mármint a Szép Hajú Nők megálltak az ajtóban, kezükben tűzgolyó. Ajtó huss, odabent Mary Margaretet látjuk kisurranni, a többiek pedig felveszik az elszánt harcos pózt, amit valamelyik videójátékban tanultak. Én eléggé egyenlőtlennek érezném a harcot, de ők nem adják fel, elvégre ők a hősök, én meg csak zabálom itt a szaloncukrot. A pótsherif repül ki az ajtón először, aztán Emma és Macifej tesz egy véletlen kísérletet, és épp hogy be tudnak menekülni a varázskréta segítségével a hátsó folyosóra. Ekkor Cora megérzi, hogy valami történik a szívével, és a lányát elküldi utána nézni.

vlcsnap-2013-12-25-00h43m06s247.png

Fiatal Cora a (valójában tojáshéjszínű) hófehér menyasszonyi ruháját próbálgatja, amikor Rumpi beperdül és lesmárolja. Óh... Cora elrebegi, hogy noha mindig erre a szép fehér királynéságra vágyott, most a csók után rájött, csak a szerelmet szeretné. A szeretetlenségben felnőtt érzelmi nyomorékok mindig csodás egység-élménnyel tudják kárpótolni magukat a közös elzárkózásban és gyűlölködésben. Csakhogy ez nem igaz szerelem, elvégre, ha az lenne, a csókoktól Rumpi visszaváltozott volna Szegényzörgővé. Rumpi bevallja, hogy sötétség és elzárkózás vár majd rá mellette, bár, a szerelme is. Septiben meg is változtatják a szerződést: Rumpié lesz az első gyermek, amelyik tőle születik. Mmm, ebben benne van, hogy majd válás is lesz? Mindegy. DE!... Ekkor jön a de, ez a gonosz kis szó, amely minden jónak örökös elrontója. Cora behozza a képletbe Apafejest. Én mondtam, hogy ott valami szeretős-féltékenységes-suskus lesz. Na, az a panasz, hogy mennyire megalázta őt, ezért szeretné a szívét kitépni. Ezt a gyilkosságot vérszomjasan szeretné előadni, de nehezen megy a frissen szilikonpumpált szájával. Rumpi imádja a vérszomjat, és a szilikonos kacsacsőrt is.

vlcsnap-2013-12-25-00h49m23s166.png

MM közben megtalálja a szívet és elvégzi a varázslatot. Sötétség.

vlcsnap-2013-12-25-01h04m55s45.png

Cora Apafejes irodájában. Apafejes a cérnakötegeket könyveli éppen, és félvállról megegyeznek közösen, hogy nem sok szeretnivaló van a fiacskájában, és nem elvárás a szeretet a házassághoz. Na, tessék, máris szinten vagyunk. Apafejes fogdossa a kezét szépen, és közli vele, hogy a szeretet gyengeség, és választhat, hogy a titkos kis szerető-démonával lép le, vagy a trónra fel a fiacskájával, az alattvalók felett. Cora hamar egyszerűsíti a képletet: a szeretetben élni vagy hatalommal élni. És már az is veszélyes, ha szíve van az embernek. És ekkor sokat sejttetően néz, mellkast simítva Apafejesre, majd egy szíves-dobozzal a kezében látjuk viszont elégedetten.

Storybrooke-ban a Zálogos ajtajánál látjuk, éppen töri a varázslatot. Küszködik, de még mindig jobban jár, mint Emma, aki a bent ragadt a haldokló apával és fiával. Gold ugyanis körbebúcsúzkodást tart Emma telefonszámlájára. Előbb Barnabella felé mond el minden szépet és jót, majd a fia felé tesz szeretet-vallomást. Emma pont úgy néz, mint aki még sosem látott kedves érzelmeket, és ez valószínűleg így is van. Carlyle pedig bitang jó munkát végez színészként.

vlcsnap-2013-12-25-01h23m33s219.png

Regina rátalál a katakombában kószáló Mary Margaretre. Döbbenet mekkora hazugságot bír kitalálni ez a kis Füles szemrebbenés nélkül: a szívet Reginának készült odaadni, mert ha visszatenné az anyukájába, akkor onnantól tudná igazán szeretni a lányát, nem mint most. Ez még igaz is lehet amúgy, a régi jó sheriff esetére gondolva. Hiszen nem az a valódi szeretet, ha a legjobbat akarjuk valakinek, ráadásul az anyja a szív nélkül a Sötét Nagyúrrá változna. Ki nem néztem Fülesből egy ekkora jó szöveget, ilyen hitelesen.

Rumpelstiltskin aggódva várja a randit a fa alatt. Mikor megcsókolja a dobozkával érkező lányt, egyből vágja, hogy valami nem stimmel. Nagyon „film noir" ahogy elszámolnak egymással, tetszik. A dobozban Cora saját szíve van, nem megy el a férfival és mivel a szerződést megváltoztatták, csak a saját gyermekét vehetné el tőle. Rumpi legyőzötten, Cora könnyes szemmel, én meg nem tudok nem arra gondolni, hogy Cora már most terhes tőle, csak nagyon ügyesen játszmázik.

vlcsnap-2013-12-25-13h07m26s63.png

Herecegh rátalál a félholt Mary Margaretre. Öreg Cora feltöri a varázsvédelmet és csuklóból elvarázsolja a két Nintendo-harcost az erdő közepére, ahogy kell. A nagy öregek leszámolása következik. Rumpos már látta ezt a percet a jövőben, de azt nem tudja még mindig, hogy Cora valaha is szerette-e őt igazán. Cora visszakérdez, hogy miért tépte volna ki a saját szívét, ha ez nem így lett volna. Rumpelstiltskin volt az egyetlen ember, akit igazán szeretett életében. És aztán szúr.

vlcsnap-2013-12-25-13h17m52s166.png

Szúrna, de Regina hátulról belenyomja a szívet. Cora arca mosollyal elváltozik, flashback arra a pillanatra, amikor a kis Regina-babát bemutatja az udvarnál. Regina nagyon boldogan mosolyog, mert érzi, hogy most valami megváltozott. Rumpi sebe viszont ebben a pillanatban eltűnik, és a metszés Coramamin jelenik meg. Cora összeesik, rádöbben, hogy ennyi elegendő lett volna és Regina karjában meghal. Regina egyből Goldot vádolja, de a férfi valami hihetetlen görény arccal jelenti ki, hogy ő semmit nem tett.

vlcsnap-2013-12-25-13h26m33s13.png

Ekkor szalad be Hófehérke a Hereceghével, és a bűnös arcáról Regina mindent leolvas. A gyűlölete metsző, mint egy tőr.

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.28. 11:48:28

Füles Regina szerelme után az anyját is elvette, nagyon remélem, hogy szorulni fog végre.
Meg milyen dolog már, hogy a Jók kiskorukban kisgenyók voltak, később meg osztják az észt. Idesorolom Emmát is.
Ahogy haladnak előre az események, egyre jobban fel vagyok háborodva.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.12.28. 13:12:04

Végre hazatértem a gépemhez és az accountomhoz! Fuh, azért ez mekkora izgulós rész volt, végre egy olyan, amilyennek lennie kéne. Van izgalom, tényleges tétje a dolgoknak (mert azért MM-ért én nem izgultam volna úgy össze magam, mint Rumpiért), van fordulat, csavar (ezért hogy Füles ezt meglépte, nekem meglepő volt), van katarzis!
És tessenek nyugodtan kövezni, én Rumpi búcsúzkodásai során elsírtam magam *szippszipp*

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.28. 13:37:02

@Hüpna: Rumpi búcsúzkodásánál tekertem. Nem vagyok hajlandó elesettnek látni egy nagy és okos elmét.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.12.29. 11:47:15

@aggyistenbiri: Nekem van ez a hülye perverzióm, hogy szeretem a nagy és erőseket porban látni csak hogy utána lássam őket onnan felállni :)

mocskosmacska 2013.12.29. 18:27:16

@aggyistenbiri: Egyébként én is rühellem, hogy Emma hogy osztja az igét a helyes viselkedésről, mintha ő a fiatalságát leprások gondozásával töltötte volna.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.12.29. 22:13:14

@mocskosmacska: Nekem tényleg az a fura ezzel a "Hófehérke anyukája picsa volt ám kiskorába'" epizóddal, hogy nem látjuk a változását a karakternek (nem mintha olyan fontos lenne, de így értelme nincs ennek). Úgy lenne igazi ha lenne később olyan, hogy megmutatják, hogy az elpicsult kishercegnőből hogy lesz mindenki anyácskája típusú anyakirályné. Kihasználatlan tátongó lyuk, amit kivételesen be lehetne tömni egy pozitív jellemfejlődési fordulattal. De mivel az írók ezzel nem élnek, így marad a nézőben a képmutatók iránti ellenszenv.
A másik kérdés ami a rész vége óta foglalkoztat, hogy ha Cora királynévá szabatta (muhahahaha) magát, és a Rumpival való szakítás után se vesztette el a varázstudományát, akkor hogy juthattak oda, hogy mire Reginát hajadon hölgyikeként látjuk, nos...királyság sehol, hírük nevük sehol, és ugyan szegénységben nem élnek, de legalábbis vidéki kisbirtokossági szinten voltak O.o

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.30. 19:58:49

@mocskosmacska: Ugye.
@Hüpna: Annyira jól összefoglaltad, pont ilyeneken gondolkoztam én is.
süti beállítások módosítása