Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szépség és a szörnyeteg 1x03 - Nem vagyok én Batman

2013. december 26. 10:00 - Alice Page

A szokottnál rövidebb intró után egy mélygarázsban az egyik kollégájától éppen elbúcsúzó Brian Hanson bíró halálra gázolásával indulunk. Az autóban ülő nem viccel, mert oda-vissza áthajt szegény mókuson, akiről később kiderül, hogy Joe, a Vezír kedves barátja, együtt squasholnak ugyanis. Az ügy tehát top prioritású.

1.JPG

Cat és Vincent már napok óta nem látták egymást, alakul a pánik. Cat a délelőtti futás során ezért útba ejti JT campusát, ahol „Hogy-e vagy?” című és tartalmú levelet ad át neki, de persze nem a részére. Az örömteli találkozások sora ezzel nem zárul le – Cat hazatérve Heather papucsállatka-értelmű pasija és egy kék boxer kombinációt talál a hűtő előtt, tejet dobozból szörcsögve. Nem marad el a paplanba öltözött Heather sem, aki azon feszül, hogy Cat még nem RSVP-zte le az apjuk esküvőjét. Ki lesz a kísérő, ez itt a kérdés. Evan neve merül fel elsőként, megértem.

2a.JPG

A helyszínen azonosítják az emberjogi bírót elgázoló autót, ami egy bosnyák bevándorló pincérnő, Iris (a vezetéknevével inkább ne fárasszuk egymást) nevén van. A lányok már kezdenének lelkesedni, de hiába – Joe a másik nyomozópárosra osztja az ügyet, ők maximum asszisztálhatnak hozzá. Ennek ellenére ők érnek először a keresett autóhoz, majd újabb kiadós futás után Irishoz is. A nő csak annyit kiabál, hogy van zöld kártyája, láthatólag meglepődik, amikor szembesítik a vádakkal. Állítása szerint a bírót csak a bátyja kitoloncolási ügyével kapcsolatban ismeri. Catet otthon egy üzenet várja, találd ki, kitől. Aszondja „Nem ő tette”. Nos, nem az ő levelezésük miatt fognak kipusztulni a brazil esőerdők. Ha a kérdés tisztázására tett látogatást öt perccel korábbra időzíti a lány, akkor láthatta volna, ami az én délutánom minőségét nagyban javította. Nem, nem JT göndör fürtjeiről beszélek, hanem Vincent félmeztelen workout-programjáról – ha befut a széria, remélem, kidobják DVD-n. JT, az örök megrökönyödő persze megint lila fejjel papol a találkozgatás különböző veszélyeiről, de ezzel szokás szerint nem foglalkozik a kutya sem. Ehelyett az ügy taglalásába kezdenek, viszonylag hamar túllendülve a tényen, hogy Vincent titokban egész nap követi Catet, bizarr.

7.JPG

Evan, a Legszebb éppen a hullaházat csürüszköli a közelgő ellenőrzés kedvéért – az én konyhapultomat is letörölgethetné, na. A bíró személyes cuccait átnézve Iris bárjának szórólapját is megtalálják – talán mégsem csak a kitoloncolás az egyetlen közös pont. A kocsmában Cat kihallgatja a tulajt és a gyilkosság idején szolgálatban lévő pincért, akik felismerik a bírót, és Iris pasijaként aposztrofálják, a pultos szerint még veszekedni is hallották őket. Cat az ügy utáni nem-nyomozást Iris lakásában folytatja. Egy XL-es férfipólóról köhögés tereli el a figyelmét, a pincében pedig megtalálja Iris két kishúgát, elég ramaty állapotban és angoltudás nélkül. Orvos kell nekik, találd ki, honnan lesz. Így van.

4.JPG

„Nem vagyok Batman”, mondja a fiú, de végül beadja a derekát és lemegy Cattel a pincébe, „mostazegyszer”, na persze. A beteg kislány nem akarja a szájába venni a lázmérőt, erre Vincent az orrába dugja, kedvcsinálónak. Mármint nem a kislányt. Na mindegy, működik, eeeh gusztus dolga. A gyógyszerek ellopása JT dolga lesz, gondolom, repes érte. Az őrsön Evan Iris kocsijában talált nyomokról tájékoztatja Catet, de minek, hiszen Iris vallott. Cat megpróbálja lebeszélni erről és a rá váró tíz évről is, valamint beszámol a lányok megtalálásáról is. Iris nem akarja riszkírozni a lányok visszatoloncolását. Kiderül, hogy nem a bíróval kavar, hanem a bár tulajával – ettől viszont ez utóbbi válik lehetséges gyanúsítottá. Joe megunja a kavarást és hazazavarja Catet, Tess meg hegyezheti a ceruzákat a hónap végéig. Éleződik a konfliktus a két lány között Cat megváltozott viselkedése miatt. Az igencsak fekete-fehér életszemléletű Tess ugyanis nem bírja a kihágásokat, szabály- és kontrollmániás, remek.

8.JPG

Vincent a parkolóban mesél arról, hogy a gyerekek látták, hogy valaki ellopja Iris kulcsait, egy férfi, késsel a karján. Meglepődik-e bárki ezután, ha azt mondom, hogy Cat máris útban van a bár felé? Leoson a főnök irodájába, Iris kocsikulcsát meg a jóégtudja mi mást keres, de persze rajtakapják. Cat végül üres kézzel távozik, a főni pedig telefonon szólít fel valakit a helyzet rendezésére, majd saját idegeit egy cigivel nyugtatja a bár előtt. Társa ebben Vincent, aki kihallgatta a beszélgetést, most meg jól elveri. Meg is ölte volna, de Cat szerencsére időben visszaér. Jól összevesznek megint, de közben Cat észrevesz egy fotót az üvegen: a pultos fiú, akivel korábban beszélt – karján a kés tetoválással. Cat elküldi Vincentet a búsba, de az nem megy, hanem ellopja a tulaj telefonját, és sms-ben találkozót kér a gyilkostól.

9.JPG

Tess és Cat összerakja a sztorit, le is nyomozzák a gyilkos telefonját, aki már Iris lakásában jár. Szerencsére Vincent megelőzi, a lányokat JT-vel biztos helyre viteti, majd a gyilkost egy székhez kötözi, közben pedig nem árulja el magát – túl szép, hogy igaz legyen, várjuk ki a végét. Lottóznom kéne, indul a kommandó, Vincent meg még mindig a pincében dekkol. Cat félrevezeti a többieket és lerohan, de addigra Vincent idegességében átváltozik – mindig ez van, ha mérges, izgatott vagy fél – a megkötözött pasi meg azt se tudja, hova pisiljen félelmében. A lebukást megelőzendő Cat eszméletlenre veri a nyomorultat, majd felviszi magával, mindenki legnagyobb meglepetésére. Joe az őrsön kiosztja az észt a magánakcióért, de nem komoly a gond, csak egy hét büntit kapnak. Iris visszakapja a húgait, és egy ígéretet két másik zöld kártyára, hurrá.

10.JPG

A rózsaszín buborékot a Muirfield emberei pukkantják, akik a hullaházból kilopták Vincent DNS-ét, és a Cattel való kapcsolatára is fényt derítettek. Este a tűzlétrán újabb lelkizés következik. Szisztematikus tipródásaik mintázata eddig követi az éppen aktuális ügyek tematikáját – a gondolati szál a rejtőzködés, kockázatvállalás köré épül természetesen. Cat végül summázza, hogy ha játszani akarnak, akkor bizony szabályokat kell felállítaniuk. Köszönjük, balra el.

13.JPG

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása