Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Búra alatt - 1x07 - Tökéletlen körök

2013. december 23. 15:00 - Rimi

Folytatódik Hőseink története a káosz, a gyász, a halálesetek és a bűnök városában. Ők még mindig Chester’s Mill lakói, még mindig a Búra alatt rekedve. Ezúttal Joe mellett ébredünk, ami nem kis lelki trauma és máris tudatosíthatjuk, hogy nem normális ez a hely. Ugyanis bekúszik a képbe a maszkos Norrie is. Ezzel a frászt hozza a fiúra és felébreszti. Jól indul a nap azt hiszem. Megdumálják, hogy nyomoznak már egy kicsit a Búra után, de előbb Joe felveszi a gatyáját.

1.jpg

Julia és Barbie egymás mellett ébrednek, Julia szeretné, ha a férfi maradna, ahogy az lenni szokott, ekkor kopognak. Egy eddig sosem látott terhes nő jött vendégségbe. Húha. Joghurtért jön. Henriette a neve amúgy. Hat hét van hátra a szülésig, és a férje hazaért volna, de nem. A Búrától már hallucinál is a hölgy, majd hozzáér és ettől elfolyik a magzatvize. Még ilyet!

2.jpg

Angie megunja a Rennie Rezidencián való vendégeskedést ezért lelép. Jim ott tartaná, de nem a társaság miatt, hanem hogy ne árulkodjon senkinek. A lány elindul megkeresni Rose tetemét, amit egyébként otthagytak a büféasztalon, jó igényesen. Nem hiszem, hogyha erről tudnának a vendégek valaha is akarnának még ott ebédelni.

3.jpgLinda keménykedik, felhívást intéz társaihoz, mind a kettőhoz és elmondj, hogy máris indulás Dundyékhoz partyzni, elfogják őket, de rejtély minek, hiszen a megyei börtön a Búrán kívül van. Sokkal inkább igazat tudok adni most Ifinek, hogy inkább akkor ássák el őket is, a föld alatt legalább még van hely bőven. Barbie is segít Nekik.

Angie közben megérkezik a vendéglőbe, ahol a padlón még mindig ott csordogál a piros festék. Ekkor betoppan Joe ügyefogyi haverja, és meghívja őt egy hangulatos kis temetkezésre. De mindez valahogy egyiküknek sem jelent túl nagy lelki megrázkódtatást.

4.jpgA város vízhez jut hála Ollienak, mi pedig láthatjuk premier plánban két kapitalista kibékülését. A következő jelenetben Norrie és Joe a Búrának dőlve smárolnak. Ez olyan jól sikerül, hogy Joe felveti az ötletet, hogy valami újat kéne végre csinálni. De Norrie nem akar lefeküdni vele. Még. Helyette felkerekednek és elutaznak a Föld középpontja felé. Na jó, a Búra középpontja felé. Eközben Jim megkapja a magáét, de végül is csak megverik, semmi brutális nem történik Vele.

8.jpgLinda nagyon intelligens módon elárulja Ifinek, hogy Angiet is megtámadták a semmirekellők előző nap, és nyilván a srác ettől totál ideges lesz. Biztos azt hiszi, egyedül Neki van joga terrorizálni Angiet.  

De még mindig Ifinek drukkolok, sőt egyre jobban, mert a két sokat emlegetett huligán megtámadja Juliát és a terhes nőt a kórházba menet. Lecsapolják a tankot is, ha már arra járnak, és képesek otthagyni egy vajúdó terhes asszonyt. Nem maradt más reményük csak Barbie, aki megmenti őket, és Alice, aki remélhetőleg egy szülést is le tud vezetni dilidoki létére.

7.jpgIfi kiszagolja rögtön, hogy Dándiék a roncstelepen vannak és az is egyértelművé válik, hogy ők nem a Bosszúállók. Jó, mert hiányoltam a jelmezeket is.

Norrie-éknak jól jön a talált kutya, mert úgy szagolja ki a Búra középpontját, mint akibe kódolva van. Lehet kevés a műsoridő ezért bedobták a kutyát. Joe szerint király, hogy ilyesmi először történik a Földön. Abba viszont nem gondol bele, hogy lehet utoljára.

Angie lassan öntudatra ébred, gyászolja Rose-t és elmondja, hogy mennyire nem értékelte őt, mivel mindig máshová vágyott. A vágy megvolt, de mellé se tehetség se kitartás nem párosult, hogy lelépjen Chester’s Millből, ha már ennyire utálta. Persze ezt csak én mondom, Neki eszébe se jut.

Alice és párja pihengetnek és táncolgatnak. Sejtik már, hogy nem sok idő van hátra közös életükből és jön ilyenkor a szokásos önhibáztatás. Meg, hogy mi lett volna, ha nem indulnak el Norrie-val útnak? De nincs idő, mert betoppannak Juliáék, hogy lenne egy kis munka: semmi extra csak megszületik az első gyerek a Búra alatt. Szegény, ha tudná, inkább az anyja hasában maradna még egy darabig. Így viszont nem mondhatjuk, hogy nem burokban született...

9.jpgVégre forduló ponthoz érkeztünk. Joe és Norrie az erdőben sétálnak, kirázza őket a hideg, majd rátalálnak egy kupac száraz levélre, de ahogy hozzáérnek, ráz a cucc, akárcsak a Búra. Leseprik a leveleket és csak pislognak, hogy akkor ez most egy kisméretű Búra? És mire jó? Hát lemossák szépen egy kulacsnyi vízzel és van benne egy fekete tojás.  Menő.

10.jpgHenriette már kezdi feladni, és tart egy hosszabb beszédet szülés közben, hogy miért nem akarja világra hozni a gyermeket. De Barbie megfogja a kezét és ettől minden kétség elmúlik benne. Pedig akkor látták egymást életükben először.

Rennie az irodájában iszogat tovább, a raktárnál álldogáló őrrel való találkozás tönkretette a lelkivilágát. Jön is Ollie kárörvendeni és tudatni, hogy most úgy ugrál, ahogy Ő fütyül, máskülönben éhen halnak az emberek a városban. Nála van a sok gabona és propán és víz, ugyanis. Jim helyében nyilván mi is ki akarnánk nyírni ezt a fazont.

11.jpgA két rablógyilkost Ifiék elkapják, rögtön az akció elején Linda padlót is fog. Ha nem lenne nála fegyve0,r tökéletesen hasztalan rendőrnő lenne. Az egyik bandita az életéért könyörög, de Ifit nem hatja meg, ezért golyó repít a fejébe. Linda ezen nagyon elcsodálkozik.

12.jpgA két gyerek az erdő közepén kommunikálni próbál a Búrával. Hozzáérnek és megjelenik Alice, Norrie pedig gyorsan hazaszalad, hogy megtudja, mi van. Mert ha netán lövik a pizsit, otthon a helye, nyilván.

Barbie babázik. A köldökzsinór rátekeredik a baba nyakára, el kell szorítani cipőfűzővel két helyen. Ez nem tűnik túl higiénikusnak, de nem lesz semmi gond, a kislány megszületik és ránézésre máris 3 hónaposnak néz ki, pedig hat héttel korábban jött. Odaadják az Anyjának, aki kb. 5 másodperc meghatódottság után átadja Alice-nek. Sajnálom nagyon, hogy nem fogadtam az epizód elején, hogy Alice lesz a gyerek neve is. Ezt a klisét miért kell mindig,minden adandó alkalommal ellőni már legalább 20 éve?

13.jpgRennie tanácsos mérgében felrobbant egy kamiont benne egy emberrel. Totál részegen. Ifi elmondja Angie-nek hogy sajnálja a történteket, és hogy elintézte Dundyékat. Mindez iránt a lány legcsekélyebb érdeklődést sem mutat.

Norrie hazaér és azzal a hírrel fogadják, hogy Alice szívrohamot kapott. Nem marad más hátra, mint elbúcsúzni egymástól. Természetesen könnyek és érzelgős keretek között. Az anyja szerint amúgy csak az számít, hogy világra jött egy új Alice. Nagyon sajnálom ezt a nőt egyébként. Másrészt elérhető orvos sem marad a városban ezek után. Norrie nagyon kiborul és a Búrához rohan zokogni, ordítozni.

14.jpgA McAllister testvérek pedig újra egymásra találnak a holdfényben, az amerikai zászló alatt.

15.jpgAz epizód egy érzelgős montázzsal búcsúzik, én pedig a kérdéssel, hogy honnan szalajtották már megint ezt az elcseszett epizódcímet?

16.jpg

Címkék: alatt Búra
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása