Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Doctor Who (Ki vagy, Doki?) NS01E10 – The Doctor Dances - A mutáns gázálarcosok támadása

2013. december 21. 13:00 - Kapitánylány

A részt egy rövid összefoglalóval kezdjük, majd főhőseinkre váltunk, akiket körülvettek a gázálarcos mutánsok (csak hogy a magyar címnél maradjunk). A Doktor mint egy jó apuka hangosan a szobájukba küldi a betegeket, azok pedig leszegett fejjel engedelmeskednek, Jamie is ott hagyja a nővérét. Idő Lordunk mosolyogva veszi tudomásul, hogy bejött a terve, kicsit gáz lett volna így végezniük ugye.

01.jpg

Doktor érdeklődik, hogy mégis mi volt a terve Harkness-nek ezzel az egésszel, de az csak az álcázott roncsot akarta jó pénzért eladni. Tökéletes terv lett volna, mert mielőtt rájött volna az áldozat a trükkre, a hajót egy német bomba elpusztítja. Doktor szerint a mutációt a roncs okozta, elindul megnézni azt a szobát, amit még a doki említett az átváltozása előtt. Nancy a riadó lefújása után elindul vissza a gyerekekhez, de a ház lakói elfogják.

02.jpg

802-es szobához érve Jack egy 51. századi szónikus robbantóval nyitja ki az ajtót. A kapitány rendkívül büszke a fegyverére, hiszen már nem létezik a gyár, a Doktor tud róla, ő pusztította el, most már banánültetvény van a helyén, szereti a banánt. A szobába belépve látják, hogy kitört az üveg, a berendezések széttörtek, valami erős és dühös volt a helyiségben. A falak telis-tele vannak gyerekrajzokkal, Rose-nak nem világos, hogy képes egy gyerek az üveget kitörni. A Doktor elindítja a magnót, az orvos és Jamie hangját halljuk, a doki hiába kérdezget, a fiú csak a mamiját akarja, Rose nem érti, hogy Jamie miért nem tudja ki az anyukája.

03.jpg

Nancy-re a ház ura kihívta a rendőrséget, hisz ő keményen megdolgozott az ételért, bűnhődnie kell a tolvajnak. Kérdezi, hogy kell-e még más is tőle? Nancy nyugodtan sorolni kezdi, hogy mit adhat még a férfi, mert látta ám milyen szerszámai vannak, régóta figyeli a házat. Az étel is nagyon sok, pletykálják is, hogy az asszony esetleg hetyeg a hentessel, pedig nem is az asszony... Szóval akkor kér egy drótvágót, egy elemlámpát, egy kis ételt és a mosdót is használná, a férfi köpni-nyelni nem tud.

04.jpg

A Doktor az okfejtése közben sértegeti az emberi fajt, Rose szerint ez megszokott, sőt ha borostás a férfi, akkor még okosabbnak is képzeli magát, közben folyamatosan halljuk Jamie hangját. Az Idő Lord sejtése szerint az egyik fiú ott volt a roncs lezuhanásánál, akkor változott meg, és nem tudja milyen hatalommal is rendelkezik. Rose figyelmes lesz egy zajra, Doktor már mondja is, hogy lefogyott a magnószalag és fél perce már az igazi fiút hallják, aki visszajött a szobájába, hiszen a Doktor oda küldte.

05.jpg

Jack menekülésre szólít fel és már lőne is a fegyverével, de az övéből egy banánt kap elő, ekkor a Doktor egy kijáratot vág a falba a robbantóval és figyelmezteti Harkness-t, hogy vigyázzon a banánra, hisz az kitűnő káliumforrás. Jack visszaszerezve a fegyverét visszaépíti a fiú előtt a kijáratot, de az olyan erős, hogy elkezdi kiütni a falat saját erejéből. Rose-ék menekülni kezdenek, de mindenhonnan mutánsok kezdik el követni őket, újra csapdába kerültek.

06-1.jpg

Harkness érdeklődik, hogy van-e más fegyverük is, a Doktor nem igen akarja bevallani, hogy csak egy szónikus csavarhúzója van. Rose menti meg a helyzetet, lefelé irányítja robbantót, az elfekvőben kötnek ki, de ott is csak mutánsok veszik őket körül, végül bezárják magukat egy kijárat nélküli szobába. Össze kell gyűjteniük mindent, ami segítségükre lehet, Jack feleselni kezd, lemerült a fegyvere, az ablakon keresztül pedig nagyot esnének hét emeletről. A Doktor kezdi unni, kérdezi Rose-t, hogy hol szedte fel a kapitányt, Jack elmeséli, majd egy óvatlan pillanatban eltűnik.

06-2.jpg

Nancy visszatér a gyerekekhez, kioktatja a legidősebb fiút, hogy arra is készüljön fel, ha egyszer nem térne vissza hozzájuk. A lány vissza akar menni a lezárt részre, tudni akarja mi történt Jamie-vel. A kiscsapat nagyon nem örül ennek, mi lesz ha megtalálja őket a mutáns fiú, Nancy szerint csak akkor vannak biztonságban, amikor ő nincs velük és otthagyja a gyerekeket.

07.jpg

Rose kicsit csalódott, hogy a jóképű pasik mindig eltűnnek, a Doktor igyekszik nem megsértődni ezen, a lány próbál javítani a helyzeten, hogy ő az igazi férfiakra gondolt... A rádión bejelentkezik Jack, sajnálja, hogy nem hozhatta őket magával, de vészteleport csak rá van hangolva, de már dolgozik az ügyön. A Doktor nem érti, hogy tudnak kommunikálni, hisz a rádió nincs is bekötve, Jack szerint ez különleges módszer, mindent meg tud szólítani. Az Idő Lord szerint Jamie is így kommunikál, ekkor be is jelentkezik a fiú és megfenyegeti főhőseinket.

08.jpg

Nancy odaér a lezárt területre, majd a drótvágó segítségével be is jut oda. A Doktor közben próbálja a szónikus csavarhúzóval kirezonálni a falat. Rose szerint Jack visszajön értük, megbízik a kapitányban, mert olyan mint a Doktor, kivétel a randizást és a táncot. A férfinak nem tetszik a feltételezés, hogy ő nem táncol, 900 év alatt megtanult már pár tánclépést, csak ő nem dicsekszik vele. Rose felkéri táncolni a férfit, aki észreveszi, hogy a lány kezén nincsenek horzsolás nyomok, elmeséli, hogy Jack gyógyította meg. Már éppen táncolni kezdenének, amikor is Harkness hajóján kötnek ki. Doki kéri, hogy a roncsnál tegye ki, meg akarja nézni magának, de Jack kér egy kis időt, meg kell szerelni a navigációt.

09.jpg

Nancy próbál beosonni a roncshoz, de a terve nem sikerül, elkapják a katonák. Szerelés közben Jack elmeséli, hogy korábban időügynök volt, de nem a pénzért veri őket át, hanem azért, mert elvettek tőle kétévnyi emléket, azt akarja visszakapni. Nancy észreveszi, hogy az egyik katona is fertőződött, kéri, hogy ne mellé bilincseljék, de a többiek nem hallgatnak rá. Hiába kérleli a katonát, hogy engedje el az átváltozás előtt, de az nem teszi meg, majd mutálódni kezd. Főhőseink is megérkeznek a helyszínre, Rose már indulna is figyelmet elterelni, de Jack közli, hogy a főkatonának nem a lányok a zsánerei, szóval ő megy. Odaérve a főtiszt is a mamiját hívja, nem ismeri fel Jack-et, ő is átváltozik. A Doktor rossz híreket közöl, most már levegőben is terjed a mutáció. Női énekhangra lesz figyelmes, Nancy elaltatta a tisztjét. A kiszabadítása után felfedik a Chula mentőhajót, Nancy nem érti az egészet. Jack próbálja felnyitni, hogy bizonyíthassa az ártatlanságát, de beindul a vészeljárás, a mutánsok elindulnak feléjük.

10.jpg

Rose és Nancy a drótkerítés helyreállítása közben elcsacsognak különböző női dolgokról, mint például, hogy nem ez a világ vége, az angolok győzni fognak, meg hogy Rose időutazó... Jack végre kinyitja a mentőhajót, ami üres, a Doktor közli, hogy a lezuhanáskor nem volt az, tele volt nanogénekkel, amelyek elszabadultak és először egy halott gázálarcos fiút találtak. Mivel a nanogének nem ismerik az emberi felépítést, hibásan kezdték el meggyógyítani a fiút és a többi embert is, folytatva addig amíg meg nem gyógyítanak mindenkit rosszul.

11.jpg

Közben megérkeznek a mutánsok is, akiket a hajó hívott ide, hogy megvédelmezzék, de addig nem támadnak, amíg a parancsnok nincs ott, vagyis Jamie. Nancy magát tartja felelősnek, Doktornak ekkor esik le, hogy itt többről van szó. A közelben folyamatosan bombáznak, Jack le is lép a helyszínről. A Doktor tovább folytatja Nancy faggatását, kiderül, hogy Jamie nem a testvére, hanem a fia, a férfi kéri, hogy vallja be neki. A lány megvallja a fiúcskának az igazat, majd átöleli, a nanogének körülveszik őket, az anyai DNS alapján pedig helyrehozzák Jamie-t. Rose a bomba miatt aggódik, de azt Jack még időben elkapja, majd meglovagolva elviszi a helyszínről. A Doktor a frissített nanogéneket ráereszti az emberekre, mindenki meggyógyul, van akinek a lába is visszanőtt. Idő Lordunk önmegsemmisítésre állítja a hajót, majd angolosan távoznak a TARDIS-hoz.

12.jpg

A Doktor nagyon lelkes, Rose rákérdez Jack-re, hogy miért búcsúzott el, de választ nem kapunk rá. Jack hajója a lefojtást csak három percig tudja megoldani, kilőni se lehet, mert akkor automatikusan robban, nem túl rózsás a helyzet. Egy utolsó ital mellett merengeni kezd régi szép emlékeken, amikor Rose szólal meg, hogy siessen már. Jack ledöbbenve fut be a TARDIS-ba, Rose épp táncra tanítja a Doktort, aki váltig állítja, hogy valaha ment ez neki. Jack elmondja a szokásos észrevételt, hogy ez a hajó belülről sokkal nagyobb, de a Doktor félbeszakítja, eszébe jutottak a régi tánclépések:

Címkék: doctor who
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

foxglove (éppen NEM törölt) (törölt) 2013.12.21. 15:06:08

ez volt az első DW rész, amit láttam, utána már muszáj volt a többit is. és nagyon szeretem, amikor a Doktor táncol:)

Is 2013.12.21. 15:43:46

Jó kis rész volt ez. Bár ez a magyar címfordítás...
És kösz a hogyvoltot! :)

Arkhia 2013.12.21. 23:58:41

Egyik kedvenc. :) Ez az "Are you my mummy?" bevonult a nagy DW-idézetek körébe. :)

Kapitánylány 2013.12.22. 09:15:42

@Arkhia: most mesélte valaki, hogy az egyik részben vissza is jön ez a mondat a Doktor szájából, meg is keresem mindjárt azt a részt :)

@Is: hát miért? megtámadták őket? igen! gázálarcosok voltak? igen! mutánsok? igen! hol itt a baj? XD (tényleg nagyon gáz cím), de legalább egy szereplő se volt puha ;)

@foxglove (éppen NEM törölt): hu, én még ifjonti koromban kattantam rá, de akkor az RTL klub nagyon mostohán bánt vele (éljen az AXN), csak később találtam rá újra, de azóta lángol a szerelem XD

foxglove (éppen NEM törölt) (törölt) 2013.12.22. 10:19:42

@Kapitánylány: David mondta valamelyik részben, én is ezen gondolkoztam, hogy melyikben

Is 2013.12.22. 11:48:36

@Kapitánylány: Végül is, jogos...
@foxglove (éppen NEM törölt): Talán abban a részben volt, amikor a szontárok megpróbálták elgázosítani a bolygót, hogy jó legyen nekik?
Valami alakváltó rémlik, aki nem hagyta, hogy a UNIT központból felrobbantsanak valami bombát.

Kapitánylány 2013.12.22. 11:52:08

@Is: igen, a szontárok voltak, ismerősöm szerint krumpli-idegenek :D azt hiszem 4. évad, Donna és Martha is szerepel benne, és Martha-nak van egy klónja, ködös emlékeim szerint :) mondom én meg kell nézni :D

Kapitánylány 2013.12.22. 11:56:51

4. évad 5. rész - Mérgező ég, na nem most lesz hogyvoltozva :D

Ormi 2014.01.04. 20:08:18

Ma láttam másfél részt, kezdek ráakadni.
Igaz, David Tennant szuggesztívebb volt, mint Matt Smith.

foxglove (éppen NEM törölt) (törölt) 2014.01.04. 21:47:59

@Ormi: melyik másfél részt?:)
DT zseniális, de Matt Smith is belejön a végére, nagyon is.
süti beállítások módosítása