Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szépség és a szörnyeteg 1x02 - Innen lehet nagyot esni

2013. december 20. 15:00 - Alice Page

Az év bulijának címét vesztére rosszul felíró, lengén öltözött lány igencsak meglepődik, amikor a klubnak hitt ház tetejéről elsőbbségadás nélkül érkező híres balerina, Gemma Parker majdnem agyoncsapja. De mielőtt lehetne igazán izgulni, meghallgatjuk az intrót Cat és Vincent viszonylag gépies előadásában, hadd vésődjön az előtörténet a merevlemezre.

1.JPG

Mielőtt bárki azt hinné, hogy Cat-et bármi is eltántoríthatná az anyja ügye utáni nyomozástól, jelzem, ez nem így van. A hozzá éppen befészkelő húga, Heather, valamilyen rejtélyes oknál fogva frászt is kap attól, hogy Cat magánnyomozati anyagai és bizonyítékai megtöltenek egy teljes szobát, képekkel teletűzdelt nagytáblával meg mindennel. Ezen felbuzdulva majdnem ki is költözik, de végül elboronálják a dolgot: Cat visszavesz a mentális zavarából, és minden marad a régiben.

2.JPG

Cat nem ért a szóból és hiába a szögesdrót-kerítés a raktárépület körül, keres magának egy lyukat, amin keresztül bekúszik Vincenték hásziendájára. DzséjTí nem örül, ennek megfelelően majdnem lemészárolja egy baseball-ütővel, de végül nem. Próbálja a lányt távol tartani a háziszörnytől, de az távozás helyett egy génkezeléssel kapcsolatos cikket kezd lebegtetni, amit az anyja írt, és aminek szerinte köze van Vincent ügyéhez – de nem biztos, mert a „génkezelés” szón kívül semmit nem ért belőle. Ott is hagyja, hadd gondolkozzanak rajta a srácok, úgyis jobban ráérnek. 

3.JPG

 Máris a helyszínen vagyunk, ahol a sokat látott Cat rutinosan kérdezgeti a balerina mélyrepülését megélő szemtanút. Rövidesen a helyszínre érkezik a legjobb barátnő, aki ugyanannál a társulatnál táncol, (ráadásul beugrós ugyanarra a szerepre) és picit le is sokkolódik a történtek hatására. Caték ott is hagyják, hogy átkutassák az épületet, azonban a suttyomban a tetőre lopakodó Vincent közli, hogy a barátnő bizony hazudik, mert hiszen ő érezte (hallotta?), ahogyan a lány pulzusa az egekbe szökik, de nem ám a sokk hatására. A tetőn mindenesetre találtatik némi erőszakosan megtépázott textil és vér, a lány biza nem önmagától ugrott vala le.

 4.JPG

 A DNS- és egyéb vegyi elemzések és némi közös töprenkedés a balett-intézetben tett nappali látogatásban csúcsosodik ki, ahol a nem túl csúnya, ennek ellenére nagyon szép rendező/társulatvezér kalauzolja a nyomozókat. Neki persze van kulcsa a szekrényekhez, így be tudnának nézni Gemma szekrényébe is. Tudnának, ha nem lenne üres. Rajta kívül azonban csak a takarítónak volt hozzáférése a privát szekrényekhez. A kukában friss liliomcsokor, melynek virágpora ráadásul megegyezik azzal, amit a halott lányon találtak. Így egyszerre kerestek egy settenkedő imádót és a takarítót – a kettő pedig talán ugyanaz a személy.

 5a.JPG

 Cat párhuzamos idősíkon Vincent idegein lovagol az anyja utáni állandó nyomozgatásával, újabb és újabb ötleteket osztva meg a szögesdrót tövében, a raktárépületben vagy éppen a saját tűzlétráján. Mindegy hol, csak sötét, nyirkos és kényelmetlen legyen. Vincent persze hallgatja szegény, mert totál odavan a nőért már vagy tíz éve. Közben ő is egyre szentimentálisabb lesz a saját múltjával kapcsolatban, ráadásul a kettőben idővel kezdenek további érdekes átfedések megjelenni. Elő is húz egy fotót a DNS-buliban szintén résztvevő néhai bajtársairól, amit Cat el is csen a beszélgetés végén – ebből még gáz lesz. JT mindeközben nem áll le a hápogással, az apokalipszis ötven árnyalatát festi fel a jövő horizontjára teljes átéléssel.

 6a.JPG

 Az igazi probléma az itt kéremszépen, hogy a nagy „szörny-e vagyok vagy áldozat és különben is hol a határ, de amúgy te vagy a legjobb dolog az életemben” dilemmázásból kifolyólag egy-egy interakción belül minimum kétszer gondolják meg ezek ketten magukat mindenről. Az egyik percben még elbűvölten révedeznek egymás szemébe, aztán egy (nem is mindig váratlan) esemény vagy kiadósabb JT Van Kenobi észosztás után totál meggondolják magukat és egyik hazazavarja a másikat. Általában Vincent a csajt, nála amúgy is rövidebb a gyufa. Namármost értem én hogy ambivalencia, de ettől a nyűglődéstől agyfaszt fogok kapni nagyon gyorsan. Rant over.

 6.JPG

Ki hitte volna, hogy Cat első dolga az lesz, hogy beszkennelje a lenyúlt fotót, és rájöjjön, hogy a képen szereplők mind elestek harc közben? Azt viszont nem sejti, (bár lenne rá oka) hogy a gépéhez nem csak neki van hozzáférése, a szar lendületesen tovább kavarja önmagát, lesz itt még sírás, gyerekek. A futó ügy kapcsán még egy lelkes facbook-os kommentelőt is találnak, aki Gemma piros farmerjét dicsérgeti, ezzel pedig totál gyanússá válik. Az említett ruhadarab egy csomó képpel meg mifenével együtt a takarító lakásán kerül elő. A nyomozók épp a mamáját kérdezgetik, amikor az emlegetett hazaér, majd gyors helyzetfelmérés után világgá is próbál szaladni, Cat és Tess utána. A két lány egy kereszteződésnél szétválik, ami remek alkalmat ad a paprikás hangulatú Vincentnek, hogy Cat-et egy sötét sarokba szorítva a fotója felől érdeklődjön kedvesen.

 8.JPG

 A takarító beismeri, hogy gyakorlatilag mindenhová követte Gemmát, így derül fény a lány egy korábbi rendőrségi látogatására is. A biztonsági kamera rögzítette, ahogy a barátnője győzködi valamiről. Közben Vincent kicsit ismeretlen helyre távozik otthonából, JT „én megmondtam” feje az önmaga tudománya általi abszolút megdicsőülést tükrözi, amikor ezt Cattel közli. Közben Cat felfedezi, hogy a Muirfield belelátott a gépébe, rohan az irodába, de útközben elgázol egy biciklist. Aki nem is biciklis, hoppá, csak egy annak beállított újabb Muirfieldes bérember, aki a napi verésért jött. Egy időre sikerült táskaszíjba szorítania Cat nyakát, de Vincent hamar oldja ezt a feszültséget. Kicsit túl sikeresen, mert ez az arc is meghal, csakúgy, mint a metrósok az előző részben. Úgy tűnik, Cat mostantól a hullákat is takaríthatja Vincent után.

 9a.JPG

 Evan picit nehezen hiszi, hogy Cat önvédelemből porrá zúzta szegény muirfieldest, de a lány kétségbeesett arcát látva ejti a további vizsgálódást, és szignózza a papírokat, pfüh. Közben a nyomozók tovább szekírozzák a balerina barátnőjét, akiből előbb azt szedik ki, hogy ő maga miért lépett vissza a színpadtól egy évre (van egy gyereke, hoppá), meg azt, hogy Gemma nemi erőszakot akart aznap jelenteni a rendőrségen. Egy olyan ember ellen, akinek általában nem kell ráerőszakolnia magát másokra… Emlékszünk, mit mondtam fentebb a rendezőről? Na, igen, viszik is.

 10.JPG

Nem okozott csalódást ez a rész sem, még mindig az építkezés szakaszában vagyunk, ahogyan Cat és Vincent kapcsolata is. Ma azzal a megállapítással gazdagodtunk, miszerint Cat tiszteletben fogja tartani Vincent magánszféráját, és ha átlépnek bizonyos határokat, azt együtt teszik meg, istenuccse. Viszlát hétfőn.

7.JPG

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása