Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Hawaii Five-0 - 03x13

2013. december 20. 11:00 - Segna

Ma a múlt kísért, és ismét meggyőződhetünk róla, hogy a segítség nem mindig onnan jön, ahonnan várjuk, de a barátainkra emellett mindig számíthatunk – leszámítva a reggeli ananászos löncshúsos burritót.

001.jpg

 A kint honoló embertelen anomáliákra tekintettel, semmi szívfájdító andalgás, meg langyos tengerpart, tarka bikinik és decensen izmos mellkasok, egyből heveny lövöldözéssel nyitunk, kedves párosunk szemrebbenés nélkül lelövi egy kocsiból kilépő rosszarcú páros egyikét. Joggal merül fel bennünk, hogy ezek biztos ismerik egymást valahonnét. Az érzés tovább erősödik bennünk, amikor a páros másik felét Dannó vágja irgalmatlanul szájon minden bevezető nélkül, mondhatni ukk-mukk-fukk. Nini! Még egy Baldwin-fiú! Ezek olyanok, mint a hétfejű sárkány, oh pardon négyfejű. A többi stimmel. Nem mondhatni, hogy az idő meg az a sok alkohol kegyesen bánna a fiúkkal. So, long, vissza a szituációhoz! A túlélő, ellenben megpofozott tag, korántsem ismeri jól párosunkat, mert McGarretthez fordul panasszal a rendőri túlkapás miatt. A válasz csattanós. Na, egy átlagos munkanap – nyugtázzuk.

01.jpg

…és persze ugrunk, épp 14 órával korábbra. Na, és máris itt van, az imént hiányolt decens férfi mellkas, szőrtelen, ázsiai kivitelben. Nyami… Széparcú Félkínaink ébredezik épp. Keze bilincsben, de ennek ő a legkevéssé sem örül. Hiába, nem könnyű a férfiak ízlését eltalálni. Persze megértjük a vonakodását, hisz közben felemlegetik, hogy minek is él, aztán egy nagy tűt döfnek a nyakába, majd utána a sötétség …és Főcím!

02.jpg

Mesmeg váltunk, de ismét nincs okunk panaszra, mert a Kis Yakuzát és az ő rendőr Júliáját látjuk egy kádban. Kezdünk a kinti zúzmarás ködről és az ónos esőről is megfeledkezni… sajnos az idill röpke, szól a telefon, és Rómeó zaklatottan és az anyanyelvén veszi fel a kontaktot, majd egy „ígérem kárpótollak” szöveggel kitűnik képből. Mivel lehet egy forró éjszakát pótolni?! Könyörgöm! Kono sajnálja. Aha, mi is. Júlia azonban messze nem gyanútlan, és míg Rómeó derékig egy fehér törcsibe, és egy nagy adag sajnálatba öltözve elvonul a toalettjét valami harciasabbra cserélni, megnézi a telóját. Két dolgot tudunk meg a kukkolással; 1. Rómeó óvatlan, a kaparászós telóján nincs képernyő kód (az az ujjunkat a pöttyökön húzigálás, mintegy billentyűzárként) és 2. Rómeó nem társít képet és nevet a hívókhoz. Ha Kono nőként gondolkodik, akkor most azon agyalhat, hogy ki az, akinek a számát fejből nyomja a kedvese, az automata hívások és egyedi azonosítók világában. Ha viszont Zsaruként, akkor meg azon, hogy miért ilyen óvatos, hogy nincs se kép, se azonosító. Esetleg az eldobható telóról keresi a hívó? (Ha férfiként gondolkodik, vagy nem törődik az egésszel, vagy megállapítja, hogy a Kis Yakuza béna, nem tudja rendesen beállítani a telóján se a kódolást, se a hívásazonosítást.)

Persze váltunk, egy reggelivel és meleg napfény-ízű tengerképekkel és hullámmorajlással folytatjuk. Órákig tudnám nézni, egy bögre teával és friss piritóssal – az ágyból, betakarózva a még mindig álom illatú dunnába és egy meleg ölelő karba és álmos szuszogásba… megfeledkezve a ködös nyálkát lehelő hétköznap reggelekről, az ázott kutyaszagot árasztó buszokról, benne a nyűgös embertársakról, az örökösen párás, mancsnyomos ablakokról, és a nótarádióról, amit sajnálatos módon a sofőr hallgat…

Sajnos a trópusokon élőknek sem fenékig tejfel az élete, hisz Lavinakövér Fagylalt és Garnélaárusunk újra bővíti kínálatát. Ananászos, löncshúsos burrítót alkot. 

03.jpg

… Kono érkezik és hiányolja Chint. A főnök mondja, hogy sms-t írt, felment egy pár napra, Északra. A csapat megnyugszik, Maliára emlékszik, ha magány kell neki, hát, jó. Sajnos azonban Széparcú Félkínaink egy cellában ébred, narancs-pizsiben. Akik elrabolták, valahogy becsempészték egy börtönbe. O’haun vagyunk a nagy fogházban. Na, mégse vágyunk a szigetekre, kb. olyan lehet ott is az igazságjogszolgáltatás, mint itt. Ha lovettád van, azt dugatsz kóterba akit akarsz, vagy addig maradsz szabadlábon, amíg akarsz, vagy amíg a millióid tartanak. Vagy nem lépsz a Klánból valami főmutyis tyúkszemére. Chin figyel, és próbálja kitalálni, hogy mi a franc van. Régi barátunk Rosszarc rögvest kiszúrja, de nem árulja el. Szükségtelen, valaki már értesítette a szomszédokat, hogy ki az új fiú, és ketten menten nekiesnek, törleszteni, hogy ő varrta be őket. Szerencsére Chin csak álmos, de nem kába, és a motorikus reflexei is rendben vannak, így súlyos pofonokkal hátráltatja az önbíráskodást.

Aztán segítséget kér egy mord-pofájú őrtől, de mi most itt hagyjuk, és Kono és a fejből tudott telefonszám nyomába eredünk. Charlinak, a szép laboros kínainak, nincs jó híre, eldobható volt a készülék. Kono nagy levegőt vesz, és szívességet kér, klónozni akarja Rómeó mobilját. Charlie megértő és segít, de gyengéden megkérdi, biztos, hogy ezt akarja? Júliánknak nincs sok választása, a Kis Yakuzát időnként meg kell védenie, akár magától is, aztán a múltkor is megbocsátott, amikor nem engedte kicsinálnia Wo Fatet. Sóhaj.

Vissza a börtönbe! Sajnos előítéletünk a mord pofájú őr iránt, hosszú évek megfigyelő, és testbeszéd elemző rutinjának terméke, és megint igazat súg, az őr tőrbe csalja Chint.

05.jpg

A mosodában még egy régi ellenség várja, a lebuktatott zsaru, aki a luau disznó gödrében sütötte meg egykori rendőrtársát, és akinek később a Five-0 kinyírta az öcsikéjét egy szerencsétlen gyémántrablás kapcsán. Na, Széparcú Félkínainknak jónak ígérkezik a napja. Reggeli még sehol, aztán máris a második menet jön, immár egy nagymenővel. A küzdelem egyenlőtlen, de váratlanul megérkezik a lovasság Rosszarc személyében, aki leüti a leskelődő őrt, és a hirigelésbe belefeledkező Kaleot is. Szerencsére a továbbiakra nézve is van terve. Tüzet gyújtanak, hogy kihívassák a tűzoltókat, aztán azokkal üzenjenek. Valahogy nem bíznak benne, hogy csak egy őr volt benne, a buliban. Érthető az óvatosság. Közben a csapat rájön, hogy Chin nincs északon, és mivel a telójától sose válna meg (férfiak!) elmennek a házába, és rájönnek, hogy elrabolták.

Sajnos közben a tűz okozta zűrzavar, túlnő a számított kereteken, és börtönlázadássá fajul. Gondolkodj másképpen! – mondta Rosszarc. Hát, a többiek is másként gondolkodtak. Közben Kaleo hajtóvadászatot rendel el Széparcú Félkínainkra. És még tízórai idő sincs! Kezdjük a kezdő képsorok sürgető kérdezési hangnemét érteni. A csapat a Chin lakásában talált nyomok alapján összerakja, hogy a piszkos zsaru, Frank Delano bátyja ármánykodik. A keresésére indulnak.

Közben Széparcú Félkínaink telefont keres a pokolban, mellesleg Rosszarc határozott rosszallása ellenére megment egy nőcit a gyengélkedőn. Nagyon helyes, ez egy zsaru dolga. Immáron hármasban próbálnak kijutni. Az egészségügyis csajnak mindenesetre van mesterkulcsa, ami azért javítja a kijutási esélyeiket.

A csapat immáron az idősebb – és elevenebb – Delano nyakában liheg, persze megint ninjánk Gebe-tengerész barátnője súg, mesmeg hekkelve a kamerákat. Hogy ezért még senki nem dörrentette alfelen a csajt! Lehet, hogy a főnöke is dugja?

06.jpg

Míg mi epéskedünk, Chinék majdnem kijutnak, de a szenya őr keresztbe húzza a számításaikat, és lekapcsolja a mesterkulcsos csajt is. Széparcú Félkínaink arcán teljes a rököny és már-már kezdi feladni, annál is inkább, mert Rosszarc is feladja. Őt. Kaleonak, bár súgja, hogy ez csak a túlélésről szól, ha nem derül ki, hogy együtt szöktek eddig ő mindenképp megússza. Szeretnénk hinni, hogy segítséget is fog hívni, de hát Rosszarc, az Rosszarc nem olyan kiszámítható, mint pl. a Gebe Tengerész. Jó lenne, ha Chin kitartana egy kicsinyt még, mert kedvenc párosunk már kiporszívózta a nyitó képsoron is látott módon az infót, hogy a börtönben van. Farokfelvágva indul oda a csapat. A helyszínen nindzsánk ingerült hangnemben érdeklődik a börtön igazgatójánál, hogy mit tud Széparcú Félkínainkról, de az csak a protokollról habog. Ninjánk jól érthetően visszakérdez, hogy hogy a fészkes fekete nyavalyába kerülhetett be Chin a protokollok ellenére, éjjel és titokban az általa felügyelt műintézménybe?! És persze elhatározzák, hogy bemennek. De előbb erősítésért mennek.

07.jpg

Lavinakövér Fagylalt és Garnéla Árusunk ugyan jajong egy verset, hogy még 62 havi törlesztő részlet van az új forgószárnyasán, de azért szó nélkül kölcsönadja. A hiányos csapat homlokig elszántságukba és némi kevlárba burkolózva visszaindul a dutyiba. Ideje is, mert Kaleo nem tűnik irgalmas ellenfélnek. A szolid lincshangulat fenntartása érdekében, indításként, mindjárt szó nélkül hasba is szúrja Chint. Rosszarcnak fennakad a szeme ezt látva. Még a végén jó útra tér, ha addig el nem viszi a heveny szívinfarktus. Szerencsére ő azok közé tartozik, akiket az adrenalin nem ledermeszt, így roppant mód kiélesedik az esze. Közbelép, mikor Kaleo Delanora hivatkozva ki akarja nyírni Chint. Túsznak ajánlja, javasolja, hogy zsarolja meg a Five-0-t. Chin szemében már-már remény látszik csillogni. Ismeri a régi római mondást miszerint, aki időt nyer, életet nyer. Qui habet tempus, habet vitam – csakhogy okuljunk is. Sajnos Kaleo nem az a gondolkodós fajta, vagy csak tisztában van az esélyeivel, így inkább a bosszúra koncentrál, és gyorsan elhessenti Rosszarc ötletét, és őt is lecsukják, néhány gyengédnek nem mondható pofon kíséretében.

De már úton van a lovasság, és hál’istennek a rabok nem készülnek ostromra, így leszállás után könnyűszerrel bejutnak az épületbe. (Kinn a kapunál a gyalogzsaruk főnöke, száj szélében kis mosollyal nyugtázza, hogy a Széparcú Félkínainkért a csapata tűzbe megy – szó szerint – és még csak véletlenül sem jelzi a börtönparancsnoknak a parancsszegést.)

A csapat épp időben érkezik, hogy szétrúgjon néhány vérgőzös segget, de Kaleot Chin intézi el persze. Indulás előtt még kiszabadítják az egészségügyis csajt is, és Rosszarcot is megmentenék, de ő köszöni jól van, már épp kifelé tart a börtönből, a zűrzavart kihasználva. Chin nem tudja, hogy nevessen vagy sírjon, de azt hiszem félszívvel fogják üldözni a csávót.

08.jpg

Egyelőre nem is foglalkoznak vele, Chinnel repülnek a kórházba. Szerencsére nincs olyan rossz állapotban, olyannyira nincs, hogy néhány nap múlva már kiteszik Lavinakövér Fagylalt és Garnéla Árusunk új kreációjának is. A hatás elsöprő, és Chin, tekintettel rozoga voltára, őszinte lesz, és eltanácsolja az újítástól az ex-szumóst.

Levezetésként láthatjuk a csapat szégyenlős szabódását, Chin köszönet nyilvánítására, valamint azt, hogy a frissen megmentett csaj érkeztével, ők tapintatosan lelépnek.

A részt a lemenő nap fényében fürdő, fenséges óceánt bámulva zárjuk, a Kis Yakuzánál. Rómeónk és Júliánk bár egymás mellett ülnek, de mégsincsenek együtt. A Kis Yakuza láthatóan erősen fogalmazgat valamit, aztán csak csendben marad, bájos Ex-cylonunk meg ezt látva lopva csak él a szép laboros fiútól kapott programmal, és klónozza a telefonját keble kedvencének. (Megjegyzem a Főncsinek és szemrevaló kísérőjének ez sokkal gyorsabban szokott menni a Célszemélyben… Vajon miért? Ötlet?)

010.jpg

Az édesebb szájú nyájas olvasóknak, a kinti hidegre tekintettel, Jágeralsót javaslok levezetésként; a pohár aljába néhány jégkockát kell rakni, majd erre jön egy emberes adag jägermeister (kinek-kinek belátása szerint) némi banánlikőr (ne feledjük a gyümölcsök fontosságát télen!) majd tej és tejszín keveréke felülre. Egészségünkre!

Címkék: hawaii five 0
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2013.12.20. 21:22:39

Jajj nekem, rohadt jó rész zseniális hogyvótja. Még mindig vigyorgok.
A mai kedvenc kifejezésem a kaparászós telefon, ezt sem hallottam még. Olyat már igen, hogy "tapi-telefon", de ez sokkal jobb :)
A képekért leborulok, nem is részletezem miért - hála és köszönet!!

És hogy miért megy a telóklónozás (és egyáltalán az ilyen akciózás) Főncsiéknek jobban? Mert ők nagyüzemben űzik rutinból, míg Konónak ez csak a sokadik gondolata volt...
süti beállítások módosítása