Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 2x10 - A More Perfect Union (Évadzáró)

2013. december 20. 09:00 - Szencsike

Végre itt vagyunk az Ígéret földjén, Charleston-ban, de kiderült, hogy mégsem olyan szép, mint ahogy elképzeltük. A várost egy hatalommániás elnök irányítja, aki a politikának rendel alá mindent, az idegenek számára nem léteznek. De megérkezett a Második ezred és kirobbantott egy katonai puccsot. Ugye, Tomék börtönbe kerültek, majd kijöhettek, mert Bressler tábornok letartóztatta Vezért, és elengedi őket a Fürge-randira, hisz meg lehet fogni az elnyomókat, ő pedig háborút akar. Viszont Tom a katonai diktatúrát sem találja célravezetőnek, hát mehetnek vissza a börtönbe, megint. Vagyis mégsem, mert megszólal a központi riasztó éles hangja, behatolók vannak a bázison, a katonák otthagyják őket, Tomék mennek utánuk. A behatolók nem akárkik, a lázadó Fürgék, Vöröske és a többiek a gyülihelyen várakoznak, előttük csőre töltött fegyverrel katonák várják a tűzparancsot. Ben bukkan ki a Fürgék közül, békés szándékkal jöttek. Tom és Matty boldogan rohan a gyerekhez, Bressler nem vonja vissza a lövészeit, ezt látva Anne, Lourdes, Hal, Weaver majd sorban a Második tagjai közrefogják a Fürgéket. Lövészek visszavonva. Főcím.

1.png

Végre lehet tárgyalni, Ben a tolmács, Vöröske rajta keresztül beszél. A foglyul ejtett hűbérúr a hadműveleti parancsnok, ha ezt Weaverék tudták volna, nem hagyták volna életben. Espheniknek nevezik magukat, és a túlzott magabiztosságuk a gyengeségük jele. Egy-egy hűbérúr irányítja a hadműveleteket, vagyis ha Halpofa meghal, a Keleti parton vége a harcoknak. Három nap múlva ez a Halpofa egy óriási fegyverhez fog menni, amit készítenek, hogy miért, azt nem tudják, de ha ő meghal… A támadáshoz a föld alól közelítik meg a helyszínt, rejtett alagutakból. A béklyók miatt a Fürgék nem tudnak odajutni, hisz érzik egymás jelenlétét és fegyverük sincsen. Ehhez a művelethez kell a segítség. Bressler játssza a nagykutyát, látszik rajta, hogy esze ágában sincsen segíteni, de persze nem mondja még ki. Vöröske megköszöni a meghallgatást, majd távoznak Bennel. Bressler hallani sem akar az akcióról, Weaverék mehetnek vissza a dutyiba, a védvonalakat erősítsék meg és lőjenek mindenre, ami mozog. Weaver nem hagyja annyiban, ha Bressler a saját embereit nem teszi kockára, ott a Második. Ők bármilyen veszélyes küldetést végrehajtanak, ha itt maradnak, akkor Bressler idegesítése lesz az egyetlen feladatuk. Bressler rosszat sejtető mosollyal küldi ki a Másodikat akciózni, Weaverék távozása után, egyik őrmesterét megbízza, hogy pusztítsa el a szomszédoló Fürgék minden tagját. Bazmeg.

2.png

Hal magánakciózik, elment megkeresni az öccsét a Fürge-táborban. Megejtik a kibékülős beszélgetést, majdnem minden a régi közöttük. Azért majdnem, mert Ben megtalálta a helyét a Fürgék között. Hal nem teljesen érti, miért az idegeneket választja a családja helyett, ám a megváltozott világban Ben itt érzi otthon magát. Vissza a városba, Anne-ék pakolják az orvosi készletet, de a nő rosszul lesz és hány egyet. Nem az idegességtől van, jön a legújabb Mason-csemete, az apuka csak az akció után fogja megtudni a jó hírt. Vezér büntetését házi őrizetre csökkentették, Tomnak dühöngi ki magát, szent a béke közöttük ismét. Bresslert szidja-hordja, mikor szó szerint beviharzik Ben, megtámadták a táborukat. A támadás felemás sikerrel zárult, sok Fürge és gyerek is meghalt, de néhányuk elmenekült, köztük Vöröske is. Bressler ímmel-ámmal vizsgálgatja a nyomokat, neki aztán van oka gyűlölni a Fürgéket, megölték a fiát. Ez rendkívül szomorú, csak pár millió ember van így a világon, hogy a Fürgék miatt veszített el valakit. Bressler meg sem hallgatja Tomot, az akció lefújva, viszont Ben Tomnak súg. A fegyver, amit építenek mindent el fog pusztítani. Vöröske átadott Bennek minden infót, Bresslerben nem bízott, ezért nem mondott semmit. Weaver lát esélyt egy kiscsapatos akció sikerére, Bressler „Lúzerek vagytok!” vállvonással ,de engedi a küldetést, pár szájjal kevesebbet kell etetni és megszabadul pár idegesítő fazontól is.

3.png

A kiscsapat a szokásos Második keménymag lesz, plusz Jeanne is küldetésre jelentkezik, de erről Papamaci lebeszéli, itt nagyobb szüksége van rá, mint a csatatéren. Ben a térképeket rajzolja, Anthony és Dai egy faltörő kost cipelnek, Hal&Maggie ismét akciózhatnak, Tector szolgálatra jelentkezik a Vandáloknál. Szóbeli seggberúgás után ismét a társaság megbecsült tagja lehet. Matty is búcsúzni jött, persze a kiskölyök is jönni akar, hiszen harcolt már, de Apu szerint sokkal fontosabb, hogy Lourdesre vigyázzon. Anne-t sem fogadja Tom túl lelkesen, de ő is a csapat része, a kocsiban a helye. Indulhat a menet, hosszú út vár rájuk. A fegyver egy orbitális nagy ágyúnak tűnik, amit az ég felé irányítottak, Mechák őrzik, állandó járőrözés mellett. A csapat a föld alatt jut be, szűk alagutakon mennek keresztül. Tom Anne-ért aggódik, Maggie attól fél, hogy nem sikerül, szóval a szokásos csevelyek hangzanak el. Ben vezetésével megérkeztek a keresett kamra bejáratához, Anthony és Dai izzíthatják a faltörőjüket. Ben megérezte Halpofa jelenlétét, mindenki élesíti a fegyverét.

4.png

Fal berobbantva, átmehetnek a fülkébe, ott van az óriási fegyver, a szerkezet az ég felé irányítva. A csapat elkezdi kirakni a robbanószereket köréje, ami Ben szerint nem az emberek ellen készült. Nem tud sztorizni, mert Fürgék támadnak rájuk, Dai lesz a harc egyetlen áldozata, mindenki más fogságban. Megjelenik gonosz Karen, a csapat fellógatva a szerkezet lábánál lévő indás résznél. Halpofa is megjelent, tudni akarja, hogy kerültek ide és a kis vallomás után a biztos halál vár mindenkire. Tomot ismét az energiabottal sokkolják, Karen következő célpontja Hal, megcsókolja a srácot, a fiú ezután elájul. Karen Weaver kínzása után Anne-t szemeli ki magának, de meghátrál, és élvezettel kotyogja el, hogy a nő terhes.

5.png

A lány már izzítja az energiabotot, mikor Tom kiabál, hogy elmond mindent, Halpofa és Karen érdeklődve fordulnak felé, de megjöttek a Lázadó Fürgék, kiszabadítanak mindenkit, Vöröske Halpofát próbálja agyon verni. Sajnos Halpofának fegyvere van, Vöröske sebesülten hullik a földre, Tom jön segíteni, az energiabottal fejezi be Vöröske munkáját, Halpofa halott. Karen a mester halála után elmenekül, de bosszút fog állni. Vöröske haldoklik, Ben ismét tolmács lesz, Tomhoz intézi az utolsó szavait, folytassák a harcot. Kicsivel később, nincsen sok idő a gyászra, menni kell. Viszik az eszméletlen Halt és a halott Dait, a fegyver felrobban.

6.png

A Második Ezred győztes hadként tér haza, Bressler köpni-nyelni nem tud, a Második prioritást élvezhet mindenben, az emberek tapsolva fogadják őket. Bresslernek üzenném: Cseszd meg! Minden jó barát jön üdvözölni a csapatot, Porter büszke az egységére, Papamaci és Medvebocs egymás nyakába borulhat. Ben is meglepetést okoz, egy ideig biztos, hogy a családdal marad. Viszont Hal továbbra is eszméletlen, Karen valami kómafélébe küldte őt a méregcsókkal. Várni kell, amíg történik valami, Maggie igyekszik tartani magát. Anne hivatalosan is bejelenti Tomnak, hogy szülők lesznek, a kis élet jelenti a jövőbe vetett reményüket. Vissza Halhez, a srác felébredt és felkelés után a csaphoz sétál. A tükörbe nézve eszelős mosolyra húzza száját és egy kis robotlény mászik ki a szeméből, és a fülén át az agyáig jut.

7.png

Tom Vezérnél is megjelenik, csatabárd hivatalosan is elásva, jöhet az ajánlat. Bressler beleegyezett a polgári kormány visszaállításába, Vezér ebben nem kaphat szerepet, viszont Tom megfelelő ember lenne a vezetői posztra. Tom köszöni, de nem kéri, az ő helye a csatamezőn van, de ha vége lesz, az elsők között fogja újjáépíteni a világot. Kint Weaver várja Tomot, mindketten az azonnali indulásra szavaznak. Nosztalgiáznak a régi szép időkről, jó messzire eljutott a Második minden értelemben. A szép szavakat valami megzavarja, mintha földrengés lenne, rohan ki mindenki a bejárat felé. Az emberek tömegben tódulnak az utcára, mintha vihar lenne, egy éles hang visít fel, majd ragyogó űrhajók tűnnek fel az égen. Az egyik közvetlenül előttük száll le, és kilép belőle egy kétlábú, emberforma űrhajós. A lény felfedi az arcát, kicsit a Babylon 5 G’Kar szereplőjére hasonlít és úgy tűnik, jó helyen jár.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása