Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 04x04 Hasonmás

2013. december 19. 11:00 - Segna

Ma kiderül, hogy ha egy bolygó leírásában nincs semmi, az még nem biztos, hogy ártalmatlan. Szerencsére nem kell 10 év hozzá, hogy kiderítsük, ez esetben, hogy jobbára ártalmatlan.

001.jpg

 Egy ismeretlen bolygó sötét erdejében cserkelünk nyitásként, némileg morogva, hogy nem találunk semmit. Ronon csapkod a machetéjével, Teyla a száját húzgálja, Sheppard meg sárt dagaszt. Egyedül Rodney lelkes, mert muszáj neki, fogadott Zelenkával, hogy lesz itt valami. Ám... nincs itt semmi, de van fogalmatok arról, hogy hány cím van az Atlantiszi adatbázisban, amelyhez nem tartozik semmilyen leírás vagy megjegyzés? Hangzik a költői kérdés máris kedvenc kanadainktól. 42? – érkezik az epés válasz Sheppardtől. Azonban mégiscsak van itt valami, egy szép kristály. Egy világító, gyönyörű, ellenállhatatlan kristály. Sheppard nem is tud neki ellenállni, megérinti. Borzalmasan elszáll. Értetlenek vagyunk, hogy miért ért hozzá? Ő maga sem tudja.

Visszaérve a Városba, Keller vizsgálja át alaposan felelőtlen felettesünket, de szerencsére nincs semmi baja. Legalábbis semmi olyan, ami új lenne. Megkönnyebbülve indulnak Teylával aludni. A főnök tőle szokatlan módon, bizalmaskodik is az athosiak vezérasszonyával, amikor valami furcsán felfénylik a tenyere alatt. Aztán helyreáll a világ rendje, és Sheppard mégiscsak elköszön a csajtól és egyedül indul aludni, vagy legalábbis Teyla nélkül. …és Főcím!

01.jpg

Teyla álmában folytatjuk. Sheppardet vacsoráztatja az athosi sátrában, a régi göndör hajában és bőrszerkójában. Shepparden viszont a mostani egyenruhája van. Ronon és McKay sertepertél körülöttük. Ronon elégedetten jegyzi meg, hogy ő tudta, hogy összejönnek. Mármint Sheppard és Teyla. Hmmm… elég nagy kupi van a hölgy tudatalattijában, ha szabad megjegyeznem. Aztán Sheppard a fejére olvassa, hogy senki nem bízik benne, csak ő… majd felbukkan a félig átváltozott formájában, és bemos egyet a neki. Uhhh… Mit vacsorázott ez a nő?

02.jpg

Reggel együtt reggelizünk, és Teyla az álmát meséli. Sheppard szabadkozik, nem tehet róla, hogy gonosz volt az álomban. Ennyiben maradunk. Ronon kutatóan néz egyikükről a másikukra. Teyla láthatóan nehezen heveri ki, hogy Sheppard nem hozta a szokásos a maga szociopata-módján szexi formáját álmában, így megy és a szemrevaló pszichomókusnak panaszkodik. Heightmeier komoly mosollyal annak átgondolására buzdítja, hogy ha akar valamit Sheppardtől, akkor tűnődjön az álmán, ha nem, hát ne. Most komolyan?! HA akar valamit? HA? Mivel nem vak a csaj, és nem tűnt úgy, mint aki leszbikus, mi az, hogy ha akar valamit?! Ezt végig gondolva, Teyla is hanyagolja a pszichó-izét, és rendes orvoshoz fordul. Szentjánosbogárka, mint egy tisztességes sebész, egyből szedálást javasol. Teyla gyengéden karon fogja búcsúzáskor.

A szöszi dokit riasztják éjjel. Teyla a vizsgáló asztalon, görcsökben fetreng, mellette Sheppard. Hogy került ez hozzá éjszaka? A dolgok eldurvulnak…

03.jpg

Most jövünk rá, hogy a Szöszi álmában folytattuk. Ez is egy rémálom, ha is nem túl fantáziadús. Úgy látszik neki az Alien a fóbiája. Keller felriad és újra a gyengélkedőre indul. Magának is gyógyszert keres. Rononnal és Shepparddel találja magát szembe. Sheppard megint olyan kis-kárörvendő, gonoszkás-mosolyú, bár nem olyan snájdig katonás, míg ecseteli, hogy legyőzte Ronont. Gyanakodni kezdünk, lehet, hogy még mindig álmodik a csaj? Sheppard azonban nem marad, talányos mosollyal búcsúzik. Keller hosszú-hosszú pillanatokig néz utána. Ronon segítőkészen egyből megjegyzi, hogy Sheppard nem jár senkivel. Mi van? Rononnak újabban Sheppard szerelmi élete a hobbija? A Főnök olyan elviselhetetlen Weir halála óta, hogy gyorsan keresni akar neki valami nőt?

Közben Keller varrni kezdi Ronont, de ezt nem részletezzük, ugrunk, és máris hazafelé tartunk nagyszabású barátunkkal. Aki aztán eltéved az üres városban. Majd egy erdőben köt ki. Aha, már megint egy álom, ébredünk rá. Ronont máris üldözi valami arctalan ellenség, és megint felbukkan Sheppard. Pöpec gyakorlóban, segítőkezet nyújtva…

04.jpg

Aztán mire ő is a kezét nyújtaná, kap tőle egy borzalmas fülest, majd arra eszmél, hogy

04_1.jpg

Reggel újra a teraszon beszéljük ki a rémálmokat. Keller gyanakszik, hogy ezek nem rendes álmok, de Ronon elhessenti. Keller azonban nem adja fel, Carterhez fordul. O’neill Nemzeti Kincse messze van a szkeptikustól, ami az ő múltjával érthető is. Talán emlékszik arra a sárgás kristálymezőre, amelyről egy szemrevaló kék lemásolta keble kedvenc ezredesét, hogy szétnézhessen a világunkban. Azonban nincs időnk a merengésre, vészhelyzet van a legénységi szálláson! Lorne hadonászik pisztollyal és fenyegeti Sheppardet, mondván, hogy ő egy replikátor és le kell lőni. Na, miután Ronon a kábítóra állított kispuskijával megoldja a problémát, kiderül, hogy Lorne alvajáró, és álmában Sheppardet replikátornak hitte. Most már komolyan vesszük, a „kristály hozza a rossz álmokat” teóriát. Mindenki Sheppadre néz gyanakvóan.

05_1.jpg

Nincs mit tenni, visszamegyünk a bolygóra és begyűjtjük a kristályt, ami már nem világít mióta Sheppard megérintette, és egy másikat, amely szépen ragyog. Keller McKay és Zelanka kezdi tanulmányozni. Azonosítják is az energiamintáját. Hurrá, elcsípjük a kishapsit! Igen ám, de nincs Lorneban.

05.jpg

Teylát látjuk máris, amint Heightmeier dokit próbálja leimádkozni a vezetői teraszának a korlátjáról. Na, megvan kiben van. Teyla már-már lebeszéli az ugrásról szuicid pszichomókusunkat, amikor megint felbukkan Sheppard.

06.jpg

… és reggel holtan lelik a pszichomókus csajt. A francba! Sheppard csupa önvád immár, majd Teylához indul vigasztalni őt. Még a végén tényleg Teyla lesz a nője.

07.jpg

Szegény főnök még fel sem ocsúdik a lelkizésből, kiderül, hogy McKayben van a lény. A csapat Carterrel kiegészülve, vadul ötletelni kezd. Sheppard valami olyasmivel hozakodik elő, hogy tárgyalni kellene a lénnyel és menekülő utat felajánlani neki. Pompás ötlet, McKay álmában majd tárgyal vele… McKay? Majd Sheppard segít neki. Tárgyalni. Sheppard. … Na, ahogy kiröhögtük magunkat folytassuk. Carter hozakodik azzal elő, hogy szóval van egy olyan technológia, amely lehetővé teszi, hogy összekapcsoljanak két tudatot. Kiképzésre használják a Parancsnokságon. Aha, már rémlik valami. T’ealc majdnem meghalt, míg kiszabadult a „játékból”. Jól van na, szabódik Carter, azóta sokat finomítottak rajta, és kijavítottak benne 1-2 hibát. Ja, a sereg már csak erről híres. Bár… - folytatja, az álmok más lapra tartoznak. Ami pedig McKay álmait illeti – fűzzük hozzá magunkban borzongva, és máris ájult tisztelettel nézünk Sheppardre, hogy erre vállalkozik. A Főnök nagyon ragaszkodik McKayhez úgy látszik.

McKay erősen szabódik előre is az álmai miatt, és esengve néz a főnökére. Na, elég az érzelgésből, alámerülés. McKay álma elsőre nem tűnik túl extrémnek, szakadó esőben evez a Város felé. Sheppard máris mellette a csónakban, és erőst bosszantja, hogy felesleges az erőfeszítése. Rodney eléggé halálravált, de ekkor megjelenik Sheppard. Igen, mert az előző az nem ő volt, hanem a gonosz lenyomata. Lassan leesik, hogy amikor egyenruhában van, akkor az nem ő, amikor meg mackóban, akkor meg igen. Ám hiába a lelki támasz, sőt az együtt evezés, McKay álma mégis rémes véget ér, felfalja őket egy bálna. Sheppard ébred, hisz nem az ő álma volt, McKayt meg épp próbálják újraéleszteni.

Úgy látszik nem sok sikerrel, mert Sheppardet a folyosón támolyogva látjuk viszont, eléggé olyan arcot vágva, mint amikor Weirnek ment tropára a feje. Mielőtt szorongásunk elhatalmasodhatna rajtunk, Teyla jelenik meg, és emelt hangon vonja felelősségre Rodney halála miatt. A szemremennyizést Ronon folytatja, majd Carter zárja a sort. Kezd izmosodni bennünk a gyanú, hogy már megint egy álomban vagyunk. De hogyan, és kiében? Gyorsan kiderül, hogy ez már Sheppard álma, és önmagával kell megküzdenie.

08.jpg

És én még Teyla tudatalattiját tartottam kupisnak! A kapucsarnokban küzdenek, a nyitott féregjárat kékes derengésében. Na, azt legalább tudjuk, hogy legfeljebb 38 perces lesz a menet. A küzdelem kiegyenlített, hogy úgy mondjam, egyforma erősek az ellenfelek, bár a lelki terror Gonoszkának megy jobban.

Közben a gyengélkedőn sikerül McKayt magához téríteni, aki amint hallja, hogy Sheppard lehet, hogy bajban van, azonnal visszaindul érte. Na, az ilyenekért szeressük Rodneyt, mert azért a lelke mélyén nem is olyan önző magánakvaló kocka, mint a felszínen. Sheppardért mindent! Épp jókor érkezik, Sheppard eléggé vesztésre áll már Shepparddel szemben, illetve a Gonosz Lenyomatával szemben. Mit ne mondjak, mocskos trükköket tud a Főnök a közelharcban, és ha ez is ott van a lelke mélyén, kezdjük érteni, hogy jutott el idáig rangban. Kutya kíméletlen tud lenni. McKay érkezése mindenesetre felborítja a status quot, nem különben az, hogy Keller rájött, a lény érzékeny az elektromos ingerlésre, így Sheppard sokkolásával kiüti a lényt.

09.jpg

Sheppard megértve a helyzetet, áthajítja a kapun a lényt, és voilá! máris magukhoz térnek mindketten. Érzelmes pillantások következnek a gyengélkedőn a keresztbe-kasba megmentett életek kapcsán, aztán a részt a teraszon zárjuk, ahol a kis csapat Kellerrel és Carterrel kiegészülve tölti az éjszakát, a zaklatott este után.

Címkék: atlantisz
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

higeona 2013.12.19. 14:59:20

Ahhh, végre. Köszi, köszi!
Azért az aranyos volt a végén, ahogy előjöttek szép sorban, hogy nem tudnak aludni.

Segna 2013.12.19. 16:45:48

@higeona: nekem eszembe sem jutott, hogy esetleg nem mer senki aludni ;-)
Weir hírhedten rossz alvó volt, Sheppard dettó, de a többieket?

higeona 2013.12.19. 17:21:50

@Segna: Áááá, nem is értem, mi a problémájuk :D Még nem szoktam Shepparddel álmodni, de ha egyszer mégis, szerintem nem lesz olyan rossz.

Pácsó Ármándó 2013.12.19. 23:47:00

@higeona: Kezeket a paplan fölé! :-)

@Segna: Köszi, nemsokára elolvasom!

Pácsó Ármándó 2013.12.20. 12:07:57

@higeona: Ja, hogy csak a csillagokat számolnátok a Cygnus csillagképben, bocsi! :-)

Segna 2013.12.20. 12:40:47

@St. Pácsó Ármándó: a Pegazus galaxisban, ha már...
de én ettől sokkal földhöz ragadtabb lennék, és sokkal kézzel foghatóbb (ha szabad így fogalmaznom) örömöknek hódolnék, ha a nyugati félteke második legjobb pasija keveredne az ágyamba.... ;-)

Segna 2013.12.20. 12:43:16

@higeona: az én ágyamban a kedvenc alezredesem tuti jól aludna! ...a fáradt férfi jól alszik ;-))

Pácsó Ármándó 2013.12.20. 16:07:42

@Segna: A Hattyúban nincs olyan sok csillag, gondoltam ne kelljen már egy egész galaxist megszámolniuk, mert lelankad a végére a khm.., a romantikus énjük. Szabad úgy fogalmaznod, el is mosolyodtam az áthallások miatt. (Nem a szomszédban lakom, nem azért) :-)

@higeona: Az alezredes majd tesz róla, hogy elsőre tényleg nem legyen olyan rossz, ha vele álmodsz :-)
süti beállítások módosítása