Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 2x09 - The Price of Greatness

2013. december 18. 09:00 - Szencsike

Isten hozott mindenkit Charlestonban, az új és csodálatos élet városában, az ET-k uralta világban a béke és nyugalom helye lenne. A felszínen a város megsemmisült, viszont a Másodikat egy föld alatti óriásbunkerbe kísérik. A hadsereg is véletlenül talált rá a pusztítás után, talán politikai vezetőknek készített bunkernek szánták, félig-meddig parkolóházforma a bejárat, a lenti részeken van a közösségi tér, az étkezde, az irodák, a szállások, a raktár, van itt minden, ami csak kellhet. A helyiek épp étkezéshez gyűlnek, mikor a Második megérkezik, hősnek kijáró tapssal köszöntik őket. Isten hozott mindenkit. Főcím.

1.png

A Második is kap kaját, a parancsnok a bőség zavarával szembesül, mikor ismerős hangot hall a háta mögül. A Kis medvebocs ugrik a Papamaci nyakába. Jeanne csapata Richmond után esett szét, részletek talán később. Pope és a Vandáljai, Crazy Lee és Lyle már a szabadulást tervezik, nem szándékoznak itt letelepedni. Tom engedélyt ad Mattynek a barátkozásra, addig Anne-nel nyugiban fogyasztják a bőséges kaját. Tomot felismeri valaki, régi ismerősünk Lockebácsi a Lostból, itt most hetyke kis bajuszkája van és Tom tanára volt az egyetemi idők alatt. Arthur Manchester néven fut, nem hívatja magát elnöknek, mert az nagyzolás lenne, de ő a helyi közösség törvényesen választott vezetője. Kopaszember lelkesen várja a beszámolót és biztos benne, hogy Tom hasznos tag lesz itt is. Parancsnok Tectorral a helyi tábornok, Bressler elé járul, Tector a rangjával együtt mutatkozik be, visszatalált a régi éltéhez. Bressler egy kis üdvözlőpiát ad nekik, Weaver rögtön a tárgyra tér, a térképen megmutatja, merről jöttek, hol követték az idegeneket és további felderítő szolgálatra jelenti a csapatát. A várt „Hurrá, köszi, puszi, rohanjatok, minden szabad kéz elkél itt!” helyett, a „Köszi, további parancsig kuss a nevetek!” döntés van érvényben. Kopaszember döntéseképp, a katonaságnak nem érdeke harcot kezdeményezni, hisz az idegenek úgy tudják, hogy a város elpusztult. Hal ront be a tárgyalóba, nagy baj van.

2.png

Bizony, óriási kiabálás van a főtéren, egyik oldalon a Második ezred, a másikon a helyi rendfenntartók. Az ezredet szétválasztják, több lakókörzetbe osztották őket. Ez még nem is lenne baj, viszont a Második fegyverkészletét mindenképpen elkobozzák, akár tetszik, akár nem. Az a helyi szabály, hogy a fegyverek a központi raktárba kerülnek és csak küldetésre adják ki. A Második tagjainak a fegyverviselés egy hétköznapi dolog, felháborodtak a döntésen. Tom nem pártolja se a szétválasztást, se a lefegyverzést, de Porter nem tehet semmit, csak a szabályokat sorolja, Weaver kénytelen elfogadtatni a csapattal a helyzetet, hiszen Charleston-ban vannak, megváltozott minden. Tom is belátja, hogy nagyban kell gondolkozni és nem a harcmezőn vannak, ő lesz az első, aki átadja a fegyverét, majd sorra a többiek. Charleston hírneve kezd meginogni.

3.png

Másnap egy kiadós alvás után, Tom és Anne a saját kis hálójukban ébrednek, meghozták a helyi újságot és Kopaszember látni kívánja Tomot. Anne a kórházba került, vissza a dolgos hétköznapok világába. Kopaszembernél Tom végighallgathatja a propagandaszöveget, a világ megváltozott, de a stabilitáshoz egy stabil kormány is kell. Holnap egy bizalmi szavazás lesz Kopaszember vezetéséről, a polgárok kiélvezhetik, hogy újra dönthetnek. Előtte lesz egy közgyűlés, Tomnak korteskedni kéne Kopaszember mellett. Tom elfogadja a felkérést, viszont ő is mesélne. Beszámol a lázadó Fürgékről, ez egy esély lenne a háború megfordítására, sőt akár meg is lehetne nyerni. Kopaszember szerint ezt titokban kell tartani, a közösség pánikba esne, ha belekeveredne a város egy háborúba. A konyhánál Jeanne főzőcskézik, Papamaci frissen mosott katonai egyenruhában üdvözli a lányát. Újra megígérik, hogy nem veszítik el egymást és most kiderül mi volt Diegóval. A csapatukat megtámadta egy Fürge-egység, a srácok szétszóródtak, Jeanne a megadott helyen várt rájuk, de senki sem jött, hát lemotorozott Charlestonig. Mikor idejött, Kopaszembertől kért segítséget, keressék meg a barátait, akik fogságba estek, de a Vezér hallani sem akart erről. A holnapi gyülin beszélni fog Kopaszember ellen. Weaver lánya mellett áll az ügyben.

4.png

Anne megérkezett az új munkahelyére, Lourdes már ott van, munkaterápia Rasztasrác miatt, másrészt tanulás, hiszen a sebészek mellé osztották be. Izgatottan meséli az új kihívásait, mikor megjelenik a helyi főorvos és flegma stílusban beosztja Anne-t a gyerekosztályra, „Nesze, csinálj valamit a taknyos kölykökkel, nekem fontosabb dolgaim is vannak!” felkiáltással. Anne erre bepipul, ő tábori orvos volt, komoly műtéteket végzett el a harctéren, azután csinál bármit is, miután fődoktorral leviziteltek a betegeknél. A vizsgálóban lévő emberek csak mosolyognak, végre kiosztották az orvost. Lourdes Anne jövőbeli előléptetését látja. Ebéd, Tom már sorban áll, Anne csatlakozik, hát a tegnapi bőségszaru után, ma elég szegényes a menü, Jeanne avatja be őket a titokba. A tegnap csak a demoverzió volt, Kopaszember különleges alkalmakra tartogatja a lakomákat, sőt a külön háló is kivételeseknek jár, az átlagos szobatársszám 10 fő. Tomék is érzik, hogy Charleston nem olyan szép, mint amilyennek látszik, értik, hogy vannak szabályok, de ez a gyanús nyugalom túl rémisztő a harcostársaknak.

5.png

A raktárban Crazy Lee jelent Pope-nak és Lyle-nak a charlestoni fegyverkészletről, van minden, mint a vegyesboltban, nekik csak ki kell szolgálniuk magukat. A kis csevejt Tector, vagyis Murphy őrmester és a felettese zavarja meg, három ember kész tömeg, tán nem rendbontást terveznek? Mivel Tector csendben helyesel a felettesének, Pope nyasgem reakciója miatt egyelőre egy lövész párbajra kerül sor. Hal unalmában a fegyverek összeszerelését gyakorolja, talán századjára. Weaver is érzi a srác lelkesedését, végül úgy sikerül hatni rá, hogy a nem is túl távoli jövőben, Hal egy egység vezetője lehet. Oda nem nagyképű stílusra lesz szükség, hanem tapasztalatra és magabiztosságra, mert a helyi katonák többsége még nem volt éles bevetésen. Hal gyakorolja szépen a fegyver összerakását, mert lehet ez menti meg az életét. Pár méterrel odébb Maggie rak el egy fegyvert magának, ő is unatkozik. Ugrás Tomékra, Anne Mattyt kezeli, mert volt egy kis verekedése a suliban. Az egyik srác rosszat szólt a Másodikról, ő csak megvédte a csapat becsületét. Matty is a dislike Charleston team tagja lett.

6.png

Pope és kis csipet-csapata bizony a vegyesboltban van és kiszolgálják magukat. Maggie töri rájuk az ajtót és megpróbálja megakadályozni a fegyverrablást és a Második megszégyenülését. Viszont  a helyi erők megtudták, hogy akció van folyamatban, letartóztatnak mindenkit, Tector pedig rálő Lyle-ra, aki ellenkezni mert, szerencsére csak a vállán találta el, de a régi harcostárs árulása jobban fáj. Másnap reggel Tom azonnal rohan Kopaszemberhez, engedjen el mindenkit, csuda jó harcosok, ha arról van szó, minden ember számít a harcmezőn. Maggie normális, vele nem lesz gond, Pope és a többiek menjenek padlót súrolni, de értékes tagjai az egységnek. Kopaszember csak a saját igazát szajkózza, egy háború felesleges. Érdekes, hogy Bressler támadni akar, amit Tom is helyesel, viszont Kopaszember nem. Az új demokráciája a legfontosabb, egy háború csak tönkretenne mindent, amit felépített. Hal a börtönlátogatóba megy, Maggie-hez jött, a lány természetesen felhozza a kis történetét, szerinte Hal hallgatása csak az éretlenségét bizonyítja, pedig azt kellett volna mondania, mennyire rossz ember. Halnek nem számít, mit tett a múltban, ő ki fogja hozni a lányt.

7.png

Elérkezett a kortesbeszédek ideje, Jeanne a soros beszélő. A lány hálás, hogy itt élhet, de a külvilágra is gondolni kéne. Sok ember szenved az idegen elnyomás alatt, köztük a barátai. Vezér rossz döntést hozott, nem szabad bujkálni. Az emberek tapsolnak a végén, de ez lehet csak udvariasság. Vezér Tomot szólítja, aki szépen, kedvesen kezdi a beszédet, köszönet a fedélért és a közösséghez tartozásért. Jön a feketeleves: Tom egy éve már, hogy az idegenek ellen harcol, itt viszont nem találja a helyét. Egy írótól idéz, aki hitte, hogy az ellenséget el kell űzni. Az író maga a Vezér volt, aki ezt a függetlenségi háború kapcsán írta, de a szavai ma is igaznak hatnak. Tom folytatni fogja a háborút, mert felnőtt és gyerek egyaránt szenved az idegen elnyomóktól. A tömegből helyeslés hallatszik, a háborúnak folytatódnia kell tovább! Ekkor egy katona ront be, a felderítők egy béklyótlanított fiút hoztak be, aki határozott céllal jött Charlestonba és Tom Masont keresi. Ben?

8.png

Nem Ben az, egy másik srác jött. A Vöröske küldte, új hírek vannak Halpofáék terveiről, azonnal cselekedni kell, a gyerek elkíséri Tomot a táborukba. Vagy legalábbis ez történne, de itt Charlestonban más szabályok vannak. Tom és Weaver a tárgyalás mellett szavaz, Bressler csak támadni akar, Vezér ellenük lép, szóval a fiút bezárják, ki tudja, mit tud még és mivel Ben is része a felkelésnek, kinek mondhatta még el, hova készül. Vezér négyszemközt kiosztja Tomot, csalódott benne. Háborúzni akar, pedig ő kérdés nélkül olyan pozícióba rakta volna a kormányban, hogy ihaj. Tom háborúzni akar, nem politizálni, majd távozik az irodából. Vezérhez Pope-ot hozzák, vacsorázni hívatta őt. Természetesen a vacsinak ára van, ha Pope feldobja Tomot, kiengedik. Pope hozza a formáját, sértegeti Tomot, de ő lesz az, aki elintézi az idegesítő töritanárt, nem egy mondvacsinált diktátor. Pope mehet vissza a cellájába.

9.png

Hal ismét látogatóba jött, viszont a lépcsőn lefelé leüti az őrt, a fegyverét átadja Dainak, ő pedig a ketreckulcsokkal kiszabadítja a lányt, mert mennek a Fürge-randira. Sőt, lelkizik egyet, mivel azt a Maggiet nem ismeri, akiről mesélt, számára a történet lényegtelen. A jelenlegi Maggie fontos neki, a háború miatt mindenki új esélyekkel indul. Ha Maggie fedezi a Fürge-randin, jobban fogja magát érezni. Maggie kint, Tomék Portertől átvehetik a felszerelést, de Bressler közbelép. Megtudta, mire készülnek, Vezér parancsára a csapat le van tartóztatva. Bressler a pozícióját félti, ez világos, Tectornak végre megjött a józan esze, megtagadja Bressler parancsát, megy ő is a dutyiba. A hangosbemondókból a Második tagjait hívják a gyülekezőhelyre, egy csoportba terelik őket, mert Vezér senkiben sem bízik közülük. Tomot és Weavert Vezér elé viszik, megtudta, hogy Tomot elrabolták, Weaver fertőzött volt, veszélyt jelentenek a biztonságra. Bíróságot állítanak fel, és árulás vádjával lecsukják őket, majd a szimpatizánsaikat is. Bressler hezitálni látszik, de Tomot és a társait a börtönbe vitetik. Később, maga Bressler az, aki kihozza őket és a helyükre rakja Vezért, a város vezetése katonai irányítás alá kerül, Tomék mehetnek a Fürgékhez.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása