Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Társas játék 2x12 - A hazai helyzet fokozódik

2013. december 17. 09:00 - sixx

Tragikomikus melodrámává fajuló sorozatunk az utolsó előtti részhez érkezett, a sakkfigurák a helyükön a grandiózus fináléhoz, aminek pár momentumát már most meg lehet tippelni, de minek, reménykedjünk, hogy a forgatókönyvírók tartogatnak valami váratlant is az ingujjukban, vagy hol szokás az ilyesmit. A főcím előtt Dáviddal vagyunk, aki ahhoz a nyikhajhoz megy el Lénát menteni, (mert szereti) aki annak idején a kollégájuk volt, és egyszer, egy jelentéktelennek hitt jelenetben felhívta Lénát a kettes villamosról, de az 1) elküldte a picsába, 2) nem adott neki melót. És ez a Petike most egy bulvártévénél dolgozik, és éppen Léna apja és színésznő anyja egykori pásztoróráját teregetné ki, mert ez egy ilyen kegyetlen műfaj. Dávid nem jár sikerrel.

Screen Shot 2013-12-16 at 23.04.17.png

A vakvezetőkutyakiképzőnő a legutóbbi randi alatt megbizonyosodott arról, hogy Antal nem őt szereti, hanem még mindig Gabiba szerelmes, és mivel nem akar egy ilyen reménytelen esetre főzni, elmegy Gabihoz, akinek tudja a címét (mert ebben a sorozatban mindenki mindenkit ismer és tudja a címét, telefonszámát, tán még a facebook-passwordjét is) és mondja neki, hogy menjen már el Antihoz, és bandázzon veleössze, mert nem bírja mán nézni ezt a kínlódást. Vagyunk ezzel így még egy páran, csak mondom. Gabi egy kicsit ódzkodik a dologtól mentem én már, oszt mi lett belőle, Mázli kutya egy hétig fosott a vörösboros marhapörkölttől, amit Antinak vittem, de kamuból a kutyának adtam. Sebaj, menj megint, és légy te az okosabb, javallja a vakvezetőkutyakiképzőnő, akit most láttunk utoljára.

Screen Shot 2013-12-16 at 23.13.34_1.png

Iván és Flóra, a gyermekekkel súlyosbított szerelmi négyszög két sarka egy művészmoziban bújkál a házastársak elől, miközben a másik kettő a rém béna gyerekszínészekkel megverve hadakozik. Iván bevall, hiányoznak a gyerekek, ja, és impotens vagyok. Flóra ettől megnyugszik, mert már nincs pénze szállodára, otthon nem héderezhet, mert ott lebukhat a hazajárkáló prof előtt, és valahol meg kell húznia magát, viszont dugni ezért nem nagyon akarna. Iván kapóra jön, teregetni nem fogok, mondja, és annyit pofáznak, hogy egy holland(?) az egyik hátsó sorból elküldi őket a picsába.

Screen Shot 2013-12-16 at 23.19.38.png

Léna megjelenik Dávidnál, és ugyanabban a kolhozkosztümben van, mint amiben az előző részben láttuk, ráadásul Dávid azzal fogadja, hogy te nem a pasid családjánál vagy viziten? Eszem megáll, megint nem sikerült az idő múlását érzékeltetni, nem tudja az ember, melyik esemény mikor történik, milyen napszak van,semmit. Ez kibaszott idegesítő. Léna inkább melózna, ha már így alakult. Dávid ebbe boldogan belemegy, és van egy olyan pillanat, amikor majdnem elmondja Lénának, hogy Peti mekkora gyökér, de Léna a Dávid gépét nézegetve rájön, hogy a pasi még mindig szerelmes belé (a háttérképen kettesben vannak) és így Petire nem kerül sor. Kissé kínos a jelenet vége, amiből az derül ki, hogy Léna, ha úgy alakul, simán megingana.

Screen Shot 2013-12-16 at 23.24.54.png

Közjáték: Milán elszánt képpel elpókerezi az összes pénzét, sőt, azt is, amit kölcsönkért Lívia, és még azt is, ami nincs is neki, de ezekben a Nagyon Tilos Pókerbarlangokban szívesen adnak neki uzsorakamatra.

Screen Shot 2013-12-16 at 23.26.38.png

Lívia és Judit a forgatáson beszélgetnek, Lívia panaszkodik a pasira, Judit tanácsokat ad neki, és ha már itt tartanak, akkor Lívia visszatanácsol, válj el. Azon vagyok, van egy új pasim, Azt meg rúgd ki, akkor nem szívod meg, javallja a milliomosasszony. A jelenetben az a legjobb, amikor Judit kissé karcosan szól vissza, és ettől Lívia felháborodik, baszki, a főnököd vagyok, hogy beszélsz velem? Judit megretten, a két színésznő ebben a jelenetben nagyszerű.

Screen Shot 2013-12-16 at 23.28.49.png

Antal sétáltatni viszi Mázli kutyát (még aznap este vagyunk, ha jól látom) és nicsak, az útra kutyakaja van kitéve, de nem egy adag hanem több, egyfajta modern Jancsi és Juliska-mentőövként, csak ezek nem az erdőből vezetnek kifelé, hanem egy étteremhez visznek, ahol Gabi ül egy asztalnál, bűnbánó képpel és egy bazinagy adag sülttel az asztalon. Rajta meg az a karikagyűrű, ami végül az oltár előtt nem került fel az ujjakra, hiszen jött Iván, és beleszart a ventilátorba kicsit. Most nem fog, mert Gabi, terhes has ide vagy oda lemegy térdre és férjül kéri Antalt, aki persze igent mond és dettó letérdel, és ez annyira romantikus. (Egyébként meg tényleg az, nem kell röhögni.) Egy kérdésem van csak: hol van Budán az az étterem, ahová kutyákat is beengednek? (A leánykérés egy későbbi jelenet, csak összevontam, még mielőtt.)

Screen Shot 2013-12-16 at 23.44.27.png

Flóra és Iván elvan Léna anyjának lakásában, Flóra állandóan egy rövidgatyában van, hogy Parti Nóra mutogathassa a lábait, és közben telefonoz az egyik gyerekkel, akit megnyugtat, hogy hamarosan vége a kálváriának. Közben Iván meg a fiával dumál, és a téma hasonló, a végén Flóra felteszi a kérdést, hát milyen anya vagyok én? Kétségbeesett, olyan. Lívia valahogy Juditéknál köt ki, és javában issza a borukat, valamint Milánról mesél, ez addig tök érdektelen, míg a prof meg nem jelenik, és be nem száll a beszélgetésbe, mert amint Lívia kiböki a Milán, a megbízhatatlan és a 35 éves szavakat gyors egymásutánban, az orvosember kis híján félrenyel és majdnem benyögi, hogy de hát az a Milán...de Judit ránéz, és kussol. Egyébként is, én hány megbízhatatlan Gyulát ismerek? Na, ugye.

Screen Shot 2013-12-16 at 23.51.27.png

Végre másnap van, nappal, Léna egy nagyon világos szobában járkál fel s alá, és a leszbikusmasszőrnőnek panaszkodik, amikor Milán baszik felvenni a telefont. Az meg csak röhög rajta, majd jön másik, vedd elő azt a piros ruhát, amire egyhavi fizudat elköltötted, és menjünk bulizni. Na ja, reggel. Sebaj. Dávid, a hős lovag közben Léna apját kajtatja, aki kurvára nem akar vele beszélni, mert már belement abba, hogy a szennytévének nyilatkozzon a lányáról, illetve annak anyjáról, mindezt 100 000 forintért, ami 90 000-el több, mint amennyit a Blikk fizet egy homályos fényképért. Dávid igyekszik lebeszélni a dologról de nem megy, így délután visszamegy a házhoz, ami egyébként szerintem nem ugyanaz, amiben Léna apja az első évadban lakott, de mindegy már, egy résszel a vége előtt nem ezen fogunk fennakadni, és tervet eszkábál Léna féltestvérének segítségével. Hogy milyet, azt majd vasárnap megtudjuk.

Screen Shot 2013-12-16 at 23.53.20.png

Judit közben a prof egyik gyerekének igyekszik a bizalmába férkőzni, aki lóg a suliból, de Judit ad neki egy igazolást (a sminkesek is adhatnak ilyet???) és a lelkére köti, hogy kettőjük között maradjon. Emelje fel a kezét, aki úgy gondolja, hogy a kiscsaj nem fogja beköpni Juditot. Iván és Flóra a másik szálon már közös ebédet terveznek és láthatóan jól elvannak egymással. Iván meg is jegyzi, hogy szép pár lennének, én ennek az útnak a végén egy iszonyú nagy dugást látok. Juditék esti vacsorája alatt kirobban az igazolás-botrány, mert a kiscsaj perszehogy elpofázta, ez volt a terve neki. A prof kiakad, a gyerek elégedetten vigyorog, szép.

 

Léna egy nagyon trendi kocsmában múlatja az időt (leszbikusok smárolnak benne!) a sokba kerülő piros ruhában, amiről így ránézésre meg nem mondom, hogy nem a sarki extra angol turiból szedte elő, de mit értek én a sztájlingoláshoz. Egy nyikhajjal van, és dugáskészre issza magát, amire a leszbikusmasszőrnő figyelmezteti is, óvatosan, halló, nem kell a csúnyád közelébe engedni ezt a gyökeret, de Léna már nincs abban az állapotban, hogy ilyen tanácsokat megfogadjon.

Screen Shot 2013-12-17 at 0.05.48.png

Közjáték: Judit a balhé után nem üvölti le a kisgyerek fejit, hanem egy fagyival kenyerezi le, és arról beszélgetnek, micsoda szar helyzet ez mindenkinek.

Screen Shot 2013-12-17 at 0.10.55.png

Léna a taxiban már majdnem beleül a nyikhajba, de az anyja ott ül a hátsó ülésen, és így kicsit magához tér, a faszit elhajtja a picsába, majd kiszáll és tétova léptekkel hazaindul. A lépcsőház előtt Milán várja egy hátizsákkal, mert utazik. Merre, kérdi Léna, hét messze. Felmennek kéróra, ott Milán kiböki, hogy kurva sok pénzzel tartozik, azt nem teszi hozzá, hogy Líviának is, mert ahhoz nincs gerince. Léna még be van baszva, így kitalálja, hogy ő szerelmes, és megy Milánnal. Ne gyere. De megyek. Na jó. Hová megyünk? Bécs, utána Thaiföld. És Léna teljesen logikusan rábólint erre, összepakol és taxit hív.

 

Judit éjjel nem tud aludni, mert a hullarészeg Lívia felhívja, hogy panaszkodjon. Vegyél be egy nyugtatót és hagyjál aludni, baszki, mondja Judit, nem te vagy az egyetlen, aki szenved. Akurvaéletbe, mondja galuskásan Lívia, nem érdekel ki nyomott be a forgatásra, kibaszlak a picsába. Miért, ki nyomott be? Hát a Flóra barátnőd, mondja Lívia, mire Judit felmond, ott a telefonban, majd visszamegy a profhoz, aki mindezt végighallgatta, és menten megérti, mit keres a két gyerek Judit lakásában.

Screen Shot 2013-12-17 at 0.32.26.png

Léna és Milán a bécsi utazás előtt még egy megállót beiktat, Dávid lakásán/irodájában, mert Léna el akarja hozni a laptopját. Dávid persze felébred, és kérdez, a részeg Léna meg válaszol elutazok, el, messzire, el. Közben Milán odalent várja a taxiban, és a telefonját baszlatja, így nem látja, hogy Lívia megjelenik az utca végiben, és bebotorkál a lépcsőházba. Azért ugye, mert azt hiszi, Milán Petrával csalja, aki itt lakik. Mármint szerinte. De nem ő lakik itt, hanem Dávid, aki nagyon rácsodálkozik Líviára, maga meg? Én jöttem azt a kis kurvát kibelezni. Dávid és Léna nem ért semmit, aztán amikor megjelenik Milán, akkor minden a helyére kerül, Lívia meg kiböki, hogy vodkára vett be nyugtatót. Léna, annak ellenére, hogy már mindent értenie kell, lelép Milánnal, Lívia meg szépen összeesik Dávid előtt, akinek hirtelen a töke tele lesz az egész világgal. Jövő héten évadzáró!

Screen Shot 2013-12-17 at 0.32.36.png

Minden, amit a sorozatról tudni érdemes, itt elolvasható.

A Társas játék a comment:com-on és az Indexen:

Címkék: társas játék
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.12.17. 23:32:20

Azért ez a nulla darab hozzászólás elég sárkányos, ezt még a Marslakók is verte az átlagban hárommal. Csóró bloggeren és rajtam kívül senki se nézi ezt a szart? Legalább egy fórumtárs sunázhatná Flórát, ha már mondanivaló nincs a sorozathoz. Vagy azt is nekem kell? Legyen, én sunáznám Flórát, persze csak csárázás után.

mrs wilkinson 2013.12.18. 09:36:24

@én már a fény gyermeke vagyok: Néztem, de nem tudok mit mondani. Maximum annyit, hogy sunáznám Ivánt, dehát ugye... :D

Tillike 2013.12.18. 09:38:49

en nezem, de minek?? Bar annak orulok hogy a vegere Gabinak szereztek nagy pocakot, zavart volna ha lapos hassal megy szulni.
Az elozo evadban az volt a jo, hogy senki sem volt tokeletes de a hibaik ellenere a karakterek szerethetoek voltak. Iden szinte senkivel sem lehet igazan szimpatizalni. Azt hiszem ha megnezi ezeket a reszeket az eredeti forgatokonyviro akkor elsirja magat :(

Bubba Rogowski 2013.12.18. 15:04:32

@én már a fény gyermeke vagyok: én sunáznám Milánt, és Flóra azért mutogatja annyit a lábait, mert jók vannak neki.

Harpiasas 2013.12.19. 00:02:52

Sunaznam a Professzort. Ja, es kérem Livia és Judit sorozatbeli gardrobjat, a jelmeztervező szerintem ebben az évadban is remekelt.

XFTN1 2013.12.19. 04:14:31

Jaj de jó, hogy már csak 1 rész van.....

inspired 2013.12.19. 11:37:42

Én Martinovics Dorinát és Balsai Juditot sunáznám :D

bukott madonna két nagy didivel 2013.12.19. 11:39:04

én már nem fárasztom magam azzal, hogy nézem, elég olvasnom a hv-t. :)

p!nkinside 2013.12.19. 12:53:42

Az rendben van, hogy David Lena feltestverevel tervet eszkabal, de szerintem megint ordas nagy lyuk van a forgatokonyvben, mert a kiscsaj ugy lelkesedik Lenaert, mintha egyutt nottek volna fel, pedig mi, nezok arrol sem tudtunk, hogy talalkoztak valaha, nem beszelve Davidrol. Kivancsi leszek azert az utolso reszre...

Bogas 2013.12.20. 07:06:53

Hát igen. Léna állati logikusan viselkedik mostanság.

Before: Hülye vagy te Milán? Há' a kutyán nem bíznám rád, vazze. Előbb tennék boldoggá egy anakondát, minthogy veled kezdjek!

After: Ja, hogy menjek veled. OK. Most azonnal? Simán. Hogy gyakorlatilag kitartott voltál Udvaros mellett? Kit zavar? Előfordulhat ez bárkivel... Hozom a laptopom. Fizessem a repjegyeket, DrágaMilán? Léccilécciengeddmeg!

merekÉn? 2014.05.26. 15:59:08

Nézzétek a dolog jó oldalát! Minek boncolgatni a hiba-hegyeket? Örvendezzünk, hogy nem lesz - talán - még egy széria. :) Annyira hiteles, hogy már-már leolvadok a székről. Fennakadunk apró bakikon, amelyek semmi mást nem tettek, mint a kronológiát, a szerepeket, a karaktereket és a sztorit katymazolták agyon. Legalább volt pár szabad estém, inkább sakkozom, az legalább logikus.

merekÉn? 2014.05.26. 16:04:45

@én már a fény gyermeke vagyok: Azéénézed a szart, mer mazoista vagy! :) :)
süti beállítások módosítása