Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 2x08 - Death March

2013. december 17. 11:00 - Szencsike

Végre valahára utazunk Charleston-ba, az Ígéret földjére, ahol lesz meleg víz, kaja, pia, nők, hivatalos kormány és nem kell a csúnya földönkívüliekkel harcolni. Legalábbis elméletben így van, szóval kezdődjön a nagy utazás. Este kezdünk, a Második konvoja rója a kilométereket a Szentföldig, Tom gondolatai a középső gyerkőcénél járnak, az elválás szomorú pillanatait idézte fel az apuka. Matty próbálja Apu gondolatait terelni, már izgatottan várja mikor érnek a városba, ami kitérők nélkül is egy jó 12 órás út után lesz. Hosszú lesz még ez… Matty vegy végrendeletet ad Tomnak, ha esetleg bármi történne vele, kevéske ingósága a családra száll. Tom meg sem akarja hallani, bár a szeme bepárásodott, minden rendben lesz, Charleston várni fogja őket! Főcím.

1.png

A parancsnoki kocsit Tector vezeti, Morcos jobban meg akarja ismerni a srácot, semmi hátsó gondolat, egész egyszerűen a flegmaság mögött ki rejtőzik? Egy másik kocsiban Hal&Maggie utaznak, a lány alszik, a fiú vezet, mikor a platóról Pope köszön rájuk, pisiszünetet szeretne. A trió a felderítő csapat, akkor állnak meg, ha nem lesz benzin, Pope oldja meg a kisdolgát, ahogy tudja. Elég régóta utaznak együtt, Maggie-t már idegesíti a fickó és a megölését tervezi, Hal szívesen segít neki. Mocskos meló lenne, Maggie biztos benne, hogy széplelkű barátjának sok lenne. Orvosi kocsiban Lourdes adja fel saját magával a küzdelmet, Rasztasrác halála még ott jár a gondolataiban, közben Tom és Anne lelkiznek egymással. Tectorról érdekes infókat tudunk meg, katona volt a Vandál, a parancsnok a fegyverkezelés és a harci képességekből szűrte le. Miért csapódott a Vandálokhoz egy ilyen jó képességű srác, ha nem azért, mert kényelmesebbnek látta a könnyebb utat, vajon bízhat benne a derék parancsnok? Tector reagálni sem tud a vádló szavaira, mert elütnek valamit. Konvoj megáll, kiszállnak, egy megbéklyózott kislányt ütöttek el, a béklyó mintha kikapcsolta volna magát.

2.png

A kislányt az orvosi kocsira vitték, Dokinéni is megerősíti, hogy a béklyó üzemképtelen, a kislány teste változásnak indult. A feje és a teste kezd pikkelyesedni, a keze karmokban végződik. A kislány felébred, Tylert, a tesóját keresi rémülten. Tom segítene a gyereken, a parancsnoknak is megesik a szíve rajta, de el kell zárni. Felderítőknél Hal&Maggie lelkizik, hiányzik Ben, bárcsak javítani lehetne a srácok kapcsolatán. Maggie biztos a pozitív végkifejletben, csak meg kell tenni az első lépést. A kocsi rakoncátlankodni kezd, a hűtővíz fogyóban, Pope tud egy folyót, ahol feltölthetik a készleteket. Hal most tudja meg, hogy Pope apuka, mert megismerte a vidéket, mikor láthatásra ment, döbbenetes. Konvoj, Anne és Tom között a kislány és a hozzá hasonló gyerekek a téma, mi lesz velük, ha az űrlények elmentek? Matty barátkozik a lánykával, hozott neki egy kis kaját, amit jóízűen fal be. Régóta nem evett, a béklyó miatt szükségtelen volt enni, de a sérült szerkezet miatt megéhezett, Jenny-nek hívják amúgy.

3.png

A felderítők megálltak, nagyobb a baj, mint gondolták, a hűtőcső törött, Pope kijavítja, addig Hal hoz vizet, Maggie marad őrködni. Ez jó alkalom arra, hogy Pope felhánytorgassa a lánynak, nem kell jó kislányként viselkedni, ha nem az, és kamuzni sem szükséges. Mire céloz? Konvoj, orvosi kocsin is javítani való van, Tom és Anthony szerelik a víztartályt, közben beszélgetnek, Hal, Ben és egyéb a téma, igaz Tom a szerkezeten vezeti le frusztrációját. Lourdes pedig megszállott tekintettel veszi vissza a halott barátja szerszámait. Vissza felderítőkhöz, Pope egyre csak mondja a magáét, a békés családi élet nem való Maggie-nek, sőt, ha a szívszerelme megtudja a múltját, amiben benne van Pope kis bandájával töltött idő is, mi lesz? A férfi nem fog köpni, de Maggie jobban teszi, ha vall, mert a titkolózás súlyos károkat tud okozni. Konvoj, Jenny mesél a Fürgéknél töltött idejéről, Taylor nem a valódi testvére, közös Fürge Felügyelőn osztoztak és lényegében fogadott testvére lett ő a többi társával együtt. Sajnos ezt a Felügyelőt és a többi tesót is megölték az emberek. Matty is érzi a furcsaságot, hogy a kislány közéjük tartozónak tartja magát. Parancsnoki kocsi, Tector tengerészgyalogos volt, két turnus Irakban és Afganisztánban meggyőzte őt, hogy nem a katonaság az élete. Weaver beajánlaná őt a charlestoni fejeseknek, minden katona jól jön ott, de Tector tovább áll, ha megérkeztek. Matty a naplóját olvassa fel, Charlestonról mesél a kis barátnőnek. A lány tudja, hogy kívülálló a mássága miatt, Matty megígéri, hogy megvédi, ha bárki kritizálja, csak tartson velük. Jenny rábólint, Matty örül, viszont a lány túlfejlett érzékei jelzik, hogy Tyler a közelben van, sőt egy lény már a buszra ugrott.

4.png

A konvoj leállt, mindenki a Tyler-lényt keresi, de az utat folytatni kell, a készleteik nem elegendőek egy nagyobb támadáshoz. Felderítők, a kocsi újra üzemképes, ám az időveszteség miatt a konvoj előttük jár, de kérdés, merre. Maggie végre rászánta magát a vallomásra, behúz minden ablakot, hogy Pope ne hallja a platón: miután kiengedték a kezelés után a kórházból, úgy érezte, hogy egyedül van. Nem tudott mihez kezdeni az emberekkel és elege lett. 18 évesen megszökött, kikötött valami pasi mellett, akivel egy apró lyukban tengette a napjait és drogoztak. Az anyagra a pénzt lopással szerezték meg, de lebuktak, Maggie börtönbe került és ott derült ki, hogy terhes. A babát megszülte, kisfiú lett, szép kék szemekkel, de semmi mást nem tud róla, mert a kicsit elvitték tőle. Konvoj, felismerték, hogy elvesztették a felderítőiket, viszont közel vannak a céljukhoz, ahová két úton is el lehet jutni. Felderítők nélkül nem tudni melyik a jó, Weaver rábök az egyikre, indulás. Orvosi kocsin Matty is lelkes, de Jenny ki akar szabadulni, mennie kell, érzi, hogy a béklyója újraéled, ismét világít, ellöki magától Mattyt és mindenki mást, és sikerül beszaladnia az erdőbe, a másik családjához.

5.png

Matty súlyos kérdéseket tesz fel Apunak, mi lesz, ha Ben otthagyja őket a Fürgék miatt, mi lesz, ha sosem tér haza? Apu biztos benne, hogy Ben hazajön, sose fogja őket elhagyni a Fürgék miatt, azért van velük, mert meg kell védenie az embereket. A beteg, akit a kocsin szállítanak, sajnos meghalt, Lourdes fedezi fel, ki is borul rendesen az újabb haláleset miatt, nem kér Anne pátyolgatásából. Felderítők, Hal&Maggie a tipikus semmilyen témákról beszélnek, mert Hal nem akar a fontos témáról beszélni, ami zavarja Maggie-t. Halnak idő kell, hogy átgondolja, kap, amennyit akar, de mit gondolt, átélni könnyű volt? Hal zavarban van, de váratlanul satuféket kell nyomnia, Pope ordít. Reflektorok világítják meg a kocsit. Konvoj, szép napos reggelre virradtak az utazók, az út tiszta, parancsnok analizál: Tector azért megy el, mert Boon halála miatt van bűntudata. Bár az ő halála csak az egyik ok: Afganisztánban rossz döntéseket hozott, ami az egysége életébe került. Parancsnok addig szól be neki, amíg Tector végre elismeri, hogy nem az ő hibája az egysége elvesztése, se Boon halála. Weaver szerint mindenki hoz rossz döntéseket, Fitchburg után ő le akart lépni, mert nem bírta elviselni a szégyent, mennyi embert veszített el. Mielőtt kilépett volna a sátra ajtaján, rájött, hogy életben maradtakért felelősséget kell vállalnia, nem hagyhatja cserben őket. Tector sem léphet le, mert a Másodiknak szüksége van rá. Tector emésztgeti a szép szavakat, de satuféket kell nyomnia. Minden kocsi leáll, valami baj van.

6.png

Tom és Anthony lepattannak az orvosi járgányról, Lourdes bocsánatot kér Anne-től a viselkedéséért, Anne megértő, sosem volt harag. Viszont a látvány, ami az ezredet fogadja, elkeserítő. A városba bevezető híd romokban, a város romhalmaz. Az Ígéret földje egy elpusztult, füstölgő halott város. Az orvosi kocsi csendes magányában Tom ezt emészti, Anne-nel osztja meg, hogy Charleston az új kezdetet jelentette neki, ahol ők ketten és a fiúk elkezdhették volna a közös életüket, ebből viszont nem lesz semmi. Egyik gyereke eltűnt, Bent talán sosem látja viszont, a legkisebb fia átadta a végrendeletét. Anne szerint van még remény, az életük a bizonyíték, hogy újra tudják kezdeni. Weaver parancsnok is lehangolt, Tector hívja őt beszédet tartani, az embereknek most van igazán szükségük a parancsnokra. Mindezt egy katona kéri a katonától, Weaver erre nem mondhat nemet. Egy lövéssel hívja gyülire az ezredet, Charleston súlyos tévedés volt. Ha valaki szeretne, búsulhat, átkozhat bárkit, amiért nincs új otthon, vagy keresnek mást. A csapat szálljon vissza a kocsikra és keresnek egy másik helyet, ahol letelepedhetnek. Mindenki helyesel, útra fog kelni a csapat, ám a közeli erdőből fegyverek élesítése hangzik fel. Az erdőből Porter ezredes és csapata lép ki, meghallották, hogy valaki lő egyet, és követték a hangot. Végre valahára ők is megérkeztek és mehetnek az Új Egyesült Államok fővárosába, Charlestonba. Romok mögött megbújik az igazi város, ahol estére már szállást is kapnak. Halék is kibújnak az erdőből, a Mason család egyesül, Hal a szavaival üzen Maggie-nek is, Charlestonnal új esélyt kaptak.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása