Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 1x09 - I Just Wasn't Made For These Times

2013. december 17. 13:00 - Szencsike

Csodaszép napra virradt ez a csodaszép világ, ahol ember és idegen békében és barátságban él együtt. Vagy legalábbis egy ideális világban így lenne, de ez Defiance, ember és idegen ott és úgy fúrja egymást, ahogy tudja. Nézzük meg ezt a lezuhant bárkát, két nappal vagyunk Sukar isteni tette után, Tommy és Nolan a felderítők. A hajó felé tartva Tommy Istenről cseveg, Irisától kapott egy róla szóló könyvet, Nolan annyit megígér neki, ha bántja a lányát, személyesen ismerheti meg Istent. A bárkán belül, a halott utasokon kívül földi cuccokat találnak, például egy űrhajó leszállóegységét és egy orosz és egy amerikai űrhajós felszerelését. A hajó egyik épségben maradt részén emberek, igen emberek, haltak meg egy magzatburokszerű szerkezetben. Az egyik ilyen életre kel, és az abban tárolt férfi csodálatos módon még él. Főcím.

1.png

Nolanék hazafelé tartanak az űrhajóssal, szegénynek sok év esett ki, nem győzi feldolgozni a látott-hallott információkat. Az életben maradt férfi Gordon McClintock parancsnok, a Bravery Nemzetközi Űrállomás parancsnoka. Utolsó emlékei szerint 2013 van és a Szojuzzal jöttek volna haza. Ugorjunk Amandára, az irodájában Connor várja, ez az, itt a Szépfiú! Emlékszünk még Eddie bácsira, aki Nolan haverja? Szépfiú hivatalosan miatta jött vissza, hiszen megszökött, gyakorlatilag ez a látogatás újabb alkalom arra, hogy legeltessük rajta a szemünket, miközben Amandát fűzi egy ebédmeghívás közben. Álljon át a Sötét oldalra és dolgozzon az FKöztnek, természetesen mellette. Amandának Defiance az élete, jönnek a választások, itt érte el, hogy ember és votan egy közösséget alkossanak, nem fogja feladni ezt egy személytelen New York-i irodáért. Szépfiú beveti az aduászt, kiskutyaszemekkel vallja be, hogy hiányzik neki, nem élet az élet, ha nincsen mellette. A vallomást az érkező Irisa szakítja meg, Nolan hívatja Amandát.

2.png

A rendelőben javában zajlik Gordon vizsgálata, az űrhajóst nagyon érdekli az Indo orvosa, meg is tapizza Doki bőrét, de a kapcsolat plátói marad. Amanda és Nolan az előtérben rakják össze a parancsnok történetét, egy nemzeti hős van tőlük pár méterre. 2013-ban a Bravery felrobbant, McClintok és a többi űrhajós odaveszett, a hajó landolását a tévé közvetítette, vagyis élőben látták az emberek a felrobbanását. De mivel az űrhajósokat egy votan hajóban találták meg, lehetséges, hogy az idegenek elrabolták az űrhajósokat, a tragédiát megrendezték, utána tanulmányozták őket. És talán nem csak őket… Gordon 28 éves volt, mikor meghalt és mivel egy cseppet sem öregedett, most is ennyinek látszik, van/volt egy felesége, aki kb. 60 körül járhat, ha egyáltalán él még. Akár él, akár nem, megkeresik neki a feleségét. Amanda polgármesterként üdvözli a városban, Doki tovább vizsgálja, egy különleges szkennerrel nézi meg a férfi szemét, akinek bevillannak a régi emlékek. A felesége majd Indo orvosok, amint körülállják és kísérleteznek rajta. (A votan közösségben az Indogene-ek azok, akik a tudományos munkát végzik, lényegében a tudomány az életük). Gordon a villanás miatt rémülten löki el Dokit, nem csodálom, hogy megijedt.

3.png

Beesteledett, Vágyálomban Datak Tarr készül egy kis hancúrozásra, de Kenya helyett Tirrát kapja. Datak elég agresszívan reagálja le a személycserét, Kenyától meg is kapja rá a magyarázatot: klienscsökkentést végzett és Datak kiesett a pixisből. A Casti ezt személyes sértésnek veszi, hisz a No. 1 nő helyett egy sokadrangú kis senkivel kéne hálnia, kösz de nem, még a kedve is elment. A kissé zavarban lévő Gordon McClintockot Defiance lakói hősként üdvözlik, fotósok, újságírók, autogramkérők kísérik Nolan kocsijához. Szépfiú szövögeti az összeesküvést, vagyis a parancsnok a legfontosabb bizonyítékuk a Votanok szavahihetősége ellen. Amanda és Nolan is rászól, pofát befogni, McClintock nem tárgy, pihennie kell. A pihenés a McCawley-házban lesz, lényegében ez teljesen megfelel a régi világbeli formáknak, Gordon jól fogja itt magát érezni. A srác kapott ruhát, kapott piát, a vendéglátói is teljesen belelkesülnek, a Bravery-ről még film is készült, ezzel még inkább szuperhősi magasságba emelve a legénységet. Persze a valóság nem olyan volt, mint a filmben, átéltek egy Gravitáció jellegű kis kalandot is az orosz kolléga jóvoltából. Gordont egyébként Robert Pattinson játszotta, szegény srác, de Amandát is sikerült zavarba hozni, hisz látta a Tvájlájltot, de hogy Team Edward vagy Team Jacob támogatója volt, az sosem derül ki.

4.png

Eltelt néhány óra, Nolan és Amanda kellemesen becsiccsentett, Rafe szorgosan töltögeti a poharakat, Gordon a Bravery-ről készített könyvet dobja félre, hogy kérdezzen. Alabamában élt, a terület még létezik, de már nem állam, repülni kész öngyilkosság, néhány száz méter a maximum magasság a törmelékek és a sugárzásveszély miatt. Az űrkutatás, űrhajózás meg egy ideig tárgytalan téma az előzményeket figyelembe véve. Rafe a fotóalbumát mutatja meg, a Nothing-tó képe különösen fontos számára. Viszont igazán jó vendéglátó, látva Nolan és Amanda csacsi állapotát, maradhatnak éjszakára. Ugorjunk a Tarr-házra, Stahma egyedül fürdik, és a sóhajokból ítélve 18+ gondolatok vannak a fejében. Sajnos az ura hazaért, döbbenten látja, hogy felesége egyedül fürdőzik, hát mit gondol róla a cselédség? Stahma azt hitte, hogy egyedül lesz, mert a férje a Vágyálomban szórakozgat, de Datak kedve elment a haszontalan Kenya miatt, hát előbb hazajött. Stahma kezd zavarba jönni, Datak meg csúnyán megnyúzná Kenyát, amiért provokálta őt, Stahma elterelő hadműveletbe kezd és becsalogatja urát a kádba.

5.png

Vissza McCawley-lakba, Gordon az igazak álmát aludná, de furcsa nyelveken beszélnek hozzá álmában. Valamelyik votan nyelvre hasonlít a szövegelés. Mikor kinyitja a szemét, nem a megszokott barna színe van, hanem sárgás és pöttyözött. Mintha a hangok parancsolták volna, Amandához megy, elkezdi fojtogatni az alvó nőt, majd fél kézzel tapogat ki egy nehéz tárgyat amivel leütné, ha Nolan és Rafe nem fogná le őt. Később Doki vizsgálja Amandát, kisebb zúzódásokkal de megúszta, Gordont pedig a törvényőrök viszik el, nagyon sajnálja, ami történt. Az infókat Szépfiú is megtudja, rohan a szíve hölgyéhez, de Nolan kitiltja a rendelőből. Hát, a két kakas nehezen fér meg egy szemétdombon, az egyetlen közös pont Amanda lesz. A cellában Gordon van egyedül a sötét gondolataival és flessel egyet a feleségéről. Irisa eközben a szokásos tevékenységét végzi: feni a kését és zordan néz maga elé. Nolan ezekre a tevékenységekre tér vissza, és igen a lánya zabos Sukar miatt, elvesztette azt az embert, aki mellett otthon lehetett, Nolan sajnálkozása semmit sem ér. Gordonnak ismét valami rohamféléje van, elkezd votan nyelven motyorászni és a ver a fejét a falba. Újabb flessek az Indo orvosokról, Nolan egy pofonnal nyugtatózza a srácot, mire ezüstös vér serken ki az orrából. (Az Indok ezüst színű, ötszög alakú pikkelyes bőrrel rendelkeznek. A vérük is ezüst színű.)

6.png

Nolan útja a rendelőbe vezet, Dokira várnak elég kellemetlen percek, nem teszi zsebre, amit a Törvényőrtől kapni fog. Fenébe, pedig kedveltem a Dokit… Szóval Doki mesél, tényleg tanulmányozták az embereket, sőt Indo önkénteseket emberré műtöttek, hogy beszivárogjanak, infót gyűjtsenek, és ha kell, öljenek. Gordon McClintock ezüstös vére miatt 1.0-ás szériából származik, legyint Doki. Viszont Gordon emlékszik mindenre az életéből: gyerekkor, feleség csak néhány a sokból. Viszont a felesége parfümillata, vagy a kedvenc kajája íze már nem dereng, az érzékszervi emlékeket lehetetlen rekonstruálni. Az igazi Gordon McClintock parancsnok meghalt, mikor az emlékeit vonták ki. A társaság velem együtt egy emberként kérdez rá a miértre. Ezt már nem tudjuk meg, ám Doki viszont biztos abban, ha a FKözt megtudja, hogy nemzeti hősökkel kísérleteztek, csúnya világ lesz. Szépfiú gondoskodni fog róla, hogy híre menjen, ezt meg kell torolni. Gordon érthetően nem tudja mi is ő, ki is ő, mit keres itt egyáltalán, ráadásul dühös, nekiront Nolannek, elveszi tőle a fegyverét, és gyorsan elhúzza a csíkot. Vágyálomban Kenya és Stahma vannak túl a pásztorórán, Kenya azért dobta ki Datakot, mert jót akart az új szeretőjének, ha már így is szar a házassága, ne miatta legyen még nehezebb. Stahma értékeli a nemes gesztust, de ezt tényleg nem kellett volna, mert aki Datak Tarr-ral packázik, az semmi jóra nem számíthat. Kenyát nem érdekli, Stahma házassága romokban, ezt ismerje be, mert becsapja saját magát. Stahma taktikát vált, Kenya kezébe nyomja a pásztoróráért járó pénzt, köszöni a segítséget, de ha folytatni akarják a kis viszonyukat, Kenya fegyelmezze magát.

7.png

McCawley-lak, Rafe jelentést kap, hogy valaki behatolt a Nothing-tóhoz. Teljes hírzárlatot rendel el és személyesen fog intézkedni. Ez a tó egy barlangban található, lélegzetelállítóan szépek a színes kristályok és az aranyszínű kőoszlopok a teljes sötétségben. A partján Gordon áll , fegyverrel a kezében mereng a világon és az elcseszett életén. Rafe csatlakozik hozzá, miután meggyőzte, hogy nem áll szándékában feldobni őt. A srác szívesen levetné magát a sziklákról, hiszen egy élő fegyver és egész életében az lesz, ami sosem akart lenni. Rafe elhiteti vele, hogy belőle sosem lesz érzéketlen Indo, hiszen lázad a sorsa ellen, minden emléke emberiességet sugall. Rafe-nek sok alkalma lett volna, hogy eldobja magától az életet, de nem viselkedik olyan gyáván. Küzd minden pillanatban, szembenéz mindennel, és ha kaphatna egy esélyt, hogy újrakezdje, mint most Gordon, megtenné, mert az emlékek, tapasztalatok tesznek mindenkit azzá, ami. Gordon kapott még egy esélyt, ne dobja el magától. A srác előveszi a felesége képét, vajon vele ismét visszakapna valamit a régi elveszett életéből? Ha szereti, elfogadja őt, legyen bármilyen, ha mégsem ugorjon, hangzik Rafe jó tanácsa. Gordon köszöni Rafe tanácsát, majd visszaadja a pisztolyt.

8.png

PM hivatal, Amanda szomorúan meséli Szépfiúnak, hogy Gordon öngyilkos lett, leugrott a szikláról. Se Indo, se ember, se ide, se oda nem tartozott, szomorú vég egy hősnek. Amanda másik híre, hogy nem lesz FKöztös robot. Szépfiú kiteregeti a lapokat, nem csak szerény személye miatt csalná vissza Amandát, hanem azért, hogy megvédje. Az FKözt-nek kell a város, mert egy akkora gulanit-készlet van alatta, amennyi pár generációnak elég lesz. Amanda hátráltatja ezt a folyamatot és az Fközt egyik vezetője, bizonyos Olfin Tennety (emlékszünk, ő szervezte meg a rablást a távolsági buszon, hú de rühellem a nőt) és a katonai parancsnok mindent megtesznek, hogy a várost egy kezelhetőbb, simulékonyabb személy irányítsa. Amanda kész felvenni a kesztyűt, Szépfiú most a személyeskedéssel próbálkozik,ők ketten rég egy család lennének, ha Amanda nem cseszi el. Vajon mit tett a drága hölgy? McCawley-lak, Rafe-hez Nolan jön látogatóba, a bányásztól visszakapja a fegyverét majd egy pia mellett megemlékeznek Gordonról. Nolan felveti, hogy fel kéne hozni a hulláját, Rafe szerint nehezen lenne megoldható, a tó túl mély és macerás lenne felpiszkálni a medret. Nolannek egyre furább Rafe hárító magatartása, túlságosan is védi a halott srácot. Vagy mégsem halott? De nem ám, Gordon hazafelé tart a feleségéhez, aki egy kis házikóban él és hiába a kor és az elveszett évek, a szerelem nem múlt el, boldogan ölelik át egymást. Itt hangzik fel az aktuális endsong: Elvis Costello: Man out of Time. Defiance városkájában Doki rendelője tömve van betegekkel, mikor Nolan beront és kihallgatná miket művelt a jó doktornő a háború alatt. Vszont beesik még egy beteg, lázasan esik össze, vérzik szeme-szája-orra, érkezik a többi beteg is, járvány lesz a következő részben!

10 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.17. 13:39:18

Már kezdtem hiányolni!
Megint csak szaporodtak a felderítendő rejtélyek, ahelyett hogy fogyatkoznának. Egyet kivéve, hogy megtudhattuk, miért kell annyira Defiance a gonoszoknak.
És még járvány is lesz! Jujj!
(Olfin a bariném, csak óvatosan!)

Szencsike 2013.12.17. 13:59:20

@aggyistenbiri: Lesz min gondolkodni és lesz miért a második évadot nézni :D
Az én BFF-em nem lesz a nőszemély, de áldásom rátok :)

Szencsike 2013.12.17. 14:12:55

@aggyistenbiri: Köszi, Vörösökért szorít a szívem :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.17. 14:20:29

@Szencsike: Majd jön P.Á. és hozzászól ehhez, hagyom kibontakozni :D Nem akarom lelőni.
(a poénjait)

Pácsó Ármándó 2013.12.17. 20:03:28

@aggyistenbiri: @Szencsike: Napirend előtt jegyezném meg AB kisasszonynak, hogy Szencsike a Vörösök alatt a Ferrari csapatra gondolt, nem pedig a vörös hajúakra vagy a bolsevikokra. Asszem.

Gabba 2013.12.18. 17:42:22

Kenya (mű)szempillája a homlokát verdesi, de engem nem bír kiábrándítani.

Alakulnak a konfliktusok minden vonalon, izgulok!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.18. 18:50:11

@St. Pácsó Ármándó: Nem mondod???!!! Fiús téma, azért hagytam meg neked, te kis agyas Töltött Cukorka, te!
süti beállítások módosítása