Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Búra alatt - 1x06 Végtelen szomjúság

2013. december 16. 13:00 - Rimi

Kedves nézőinknek jelentjük, itt vagyunk a „Dóm” alatt, aminek senki és semmi nem árthat. Egyszerre uralkodik el a pánik a nézők és a karakterek szívében. A nagy bumm utáni első pillanatok: A bomba mindent letarolt Chester’s Mill környékén, azonban a Búra sima, mint a baba popsi. Senkinek nem áll össze a kép.  Két féleképpen értelmezhették a történteket: hogy túlélték és a Búra megvédte őket a robbanástól vagy pedig, hogy sosem jutnak ki, hiszen elpusztíthatatlannak tűnik. Talán jobb lett volna a bomba által meghalni?

1.jpg

Coggins tetemét valamilyen úton, módon megtalálta Linda, és ehhez Rennie tanácsos próbál jó képet vágni.  Azt hiszem normális emberek már  jóval korábban összeszarták volna magukat, de Julia még csak most kezd félni. Bátor lány. Linda beszervezné Ifi legjobb spanját, Barbiet is a rendőrséghez. Még szerencse, hogy így őket a belviszályok nem fogják hátráltatni a munkavégzésben. Linda újabb okos döntést hozott. Számít még egyáltalán, hogy kin van jelvény és kin nincs? Hát Ifin speciel van. Így törvényes keretek között tarthatja fogva Angie-t. Akinek ezen túl nem kell félnie, vagy mi. Ennek ellenére úgy dönt, hogy lelécel.

2.jpgAlice rosszabbul van, mint egy átlagember ebben a helyzetben, véletlenül kilép az útra egy kamion elé. Ez a történés igazából 3 kérdést vet fel: 1. Ha fogy a propán és minden más, miért járnak még a WC-re is autóval? 2. A hülye lánya és a párja, miért engedi a rosszul lévő nőt kikóvályogni az úttestre? 3. Hova a szarba megy egy teljesen elzárt városban egy kamion? És mit szállít? Mellesleg a kamion vezetője elrántja a kormányt, hogy ne gázolja el Alicet, a város vízkészletét tartalmazó víztározót azonban már nem tudja elkerülni. Most már a víz így egy picit gyorsabban fog fogyni. Alice nem kapta meg az inzulin adagját ez itt a probléma, kérem szépen. Nos, ha ez a helyzet, akkor igazából jobban járt volna ha elcsapja a kamionos. Elviszik a kórházba, ahol kiderül, hogy kifogytak a készletekből, így jobb esetben már csak imádkozhatnak a beteg nőért. És ezt szemrebbenés nélkül közli velük a gátlástalan ápolónő. Ugye, hogy jobb lett volna 3 epizóddal korábban gondolkodni és lenyúlni a tartalékokat. Én szóltam.

3.jpgA mi kis okoskodó rádiósnőnk talált egy szerkentyűt, amivel be tudják fogni a legnagyobb energiaforrást, amit a Búrát tápláló energiának hisznek. Felkerekednek, hogy megkeressék.

Instant Kémia és földrajz óra Rennie tanácsos irodájában. Előbbit, Barbie tartja Renninek. Utóbbit, Rennie, Lindának és Barbienak. Helyben is vagyunk, az iható artézi forrás Ollie Dinsmore földje alatt található és már meg is van az új konfliktus. Jim és Ollie ugyanis nem voltak mindig azok a vérbeli, nagy cimborák.

4.jpgA boltos alig egy hét után rájött, hogy nem etetheti már papírpénzzel a családját. Csak propán és akkumulátor lehet a fizetőeszköz. Már majdnem zendülés tör ki emiatt, de úgy látszik, csodás Linda megfékezi. Újabb elsőszámú szabály is kiderül a rendőrségről. Hinni kell az általuk védettek jóságában, és tenni, amit tenniük kell. Már készülök erről egy könyvet írni.

Megérkezve Mr. Dinsmore-hoz, láthatjuk, hogy csak úgy csörgedezik a friss víz. De nem ad belőle senkinek, mert abból neki semmi haszna, amiből arra következtetek, hogy szeretné, hogy szomjan halt városlakók hullái vennék körül. Ez édes. Valószínűleg csak kell neki Rennie propánja, amit így meg is kap. Ennél Rennie is sokkal dörzsöltebb, de mivel reggel megígérte az embereknek, hogy oké lesz a buli bent a Búrában, ezért belemegy a bizniszbe.

6.jpgEközben Angie és Ifi bújócskáznak. A víz elfogyásának hallatán végleg kitör a pánik, mindenki elkezdi fosztogatni a boltokat. Most jöhet még jól Barbie két doboz cigije, amit valamelyik epizódban elrakott a szebb időkre. Még az egyébként általában okos Joe is csak nehezen jön rá, hogy egy cukorbeteg számára tényleg nem a legjobb dolog, ha nincs inzulin. Mindegy, nem orvosnak tanul. Megbocsátunk neki.

Az emberek ebben a sorozatban is elaljasodnak, ha káosz alakul ki és előjönnek az ösztönök. Így történhet, hogy két barbár tör rá, két védtelen nőre, Rose-ra és Angie-re. Ahhoz, hogy elvegyék, amit akarnak, muszáj megölni legalább egyiküket, nem beszélve az erőszakról. Még jó, hogy az egyetlen ember akinek Angie elmerte mondani, hogy mit tett vele Ifi, az már is halott. Hát komolyan mondom, eldobom az agyam, min megy keresztül ez a szegény lány.

7.jpgJoe és Norrie az egyetlen használható lehetőséget próbálják ki: felkeresik a cukorbetegek lakhelyét és kutatni kezdenek, hátha van valaki, aki a Búrán kívül rekedt, belül meg az inzulinja. Arra nincsenek felkészülve, hogy kis túrájuk első állomásán máris stukkert nyomnak a hátukhoz, és én se. A pacák amúgy az utolsót adta be magának nemrég. Húha, egy cipőben csónakázik Alice-szel. Ahogy a következő háznál a kisfiú is, akit megpróbálnak kirabolni, de aztán mégse, mert ugye megsajnálják. Itt aztán fel is adják a kutatómunkát a srácok, mert nem bírja a lelkiismeretük vagy mi. Pedig elvileg még vannak lehetőségek a listán és lehetne rá esély, hogy találjanak inzulint. Úgy tűnik Alicenek sajnos vesznie kell. Ahogy pajtásaink az utcán bandukolnak, bemérik őket Juliáék a csodaszerkentyűvel. Azonnal rá is jönnek, hogy a gyerekekből jön az ismeretlen energia. Hogy miből tudják ezt, én nekem fogalmam sincs. Lehet, a srácok járásában vagy kisugárzásában van valami. Megállítják őket gyorsan, hogy na, mi a helyzet? Nem kaptak-e rohamot mostanában úgy egész véletlen? Hát de. Megtörténik a nagy vallomástétel, még a homevideót is megmutatják a dologról és ettől Dodi frászt kap.

9.jpgKözben persze totális káosz van a belvárosban, már Barbie agya is kezd megbomlani, majdnem megver egy embert, rendőri kinevezése első napján.  A Sheriff autójának kerekeit kiszúrják a népek. Linda már majdnem elmondja a legújabb második szabályt én meg már tűkön ülök, mert még a pisztolyt is előveszi, de nem derül ki mit akart, mert ekkora a stáb bekapcsolja az esőgépet. Na jó, kiderül, hogy a Búra gondoskodik róluk, mert ilyen jó fej. Ez egyébként sok eddig felmerült kérdést megmagyaráz.

10.jpgAngiet kórházba kell vinni, Barbie pedig menet közben közli Rennie-vel, hogy Rose halott. A tanácsosnak ettől az arcára fagy a mosoly, hiszen ha volt valaki, akit nem akart bántani, az az említett hölgy volt. És nagyon pipa azokra, akik ezt tették. Bosszú szagot érzek. Főleg abból a kijelentésből kiindulva, hogy „Kapják el!” aminek hatására Linda olyan fejet vág, mint akinek egy seprűnyelet dugtak a hátsójába. Lehet csak az a baja, hogy megint dolgozni kell és nincs hozzászokva ezekhez a mozgalmas napokhoz.

14.jpgJulia, Lepényfejű dodi, Norrie és Joe a Búrához sietnek, naivan reménykedve, hogy az már eltűnt. Rajtuk kívül ez senkinek eszébe se jutott. De bukó, mert még mindig ott van, csak saját mikroklímája van, ami tök jól hangzik. Joe és Norrie ekkor egymáshoz érnek és egyúttal a Búrához, ettől a rádió újra működni kezd. Norrienak azonban sietős a dolga, megy a kórházba, nincs most ideje kísérletezni. De Dódi már rohanna is nagy Jimhez árulkodni a gyerekek rohamáról. Egyelőre nem megy, mert Julia ezt javasolja.

12.jpgVan még hátra egy szokásos esőben csókolózós jelenet is, amit Julia és Barbie hajt végre természetesen. Ők szobára mennek, én meg hányni. És az sem segít, amikor Rennie tanácsos megvesztegeti propánnal és egyéb luxus dolgokkal Angie-t, mint az étel és a fegyver. Mindezt a hallgatásáért.  Az epizód magyar címének egyébként sikerült tökéletesen ellentmondani. Egy percig se szomjazott senki.

13.jpg

Címkék: Búra alatt
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agika88 2013.12.20. 02:58:03

Ez jó kis hogyvolt lett :D
süti beállítások módosítása