Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Revolution 2x02– There Will Be Blood

2013. december 13. 09:00 - Smokey the bear

Az idei Comic Conon Erik Kripke, a sorozat kreatív atyaúristene azt nyilatkozta, hogy ez az új évad sokkal, de sokkal sötétebb és erőszakosabb lesz, mint az első. Úgy látszik, Erik egy szavatartó ember, a második rész is elég pörgősre és helyenként paráztatósra sikerült, ráadásul akad benne néhány egészen zseniális jelenet. Kár, hogy erre huszonegy részt kellett várnunk, de csak összejött végre valahogy. In medias res kezdünk, Aaron egy nagy hörgés kíséretében visszatér a halálból. Rachel ugrik is egy nagyot, hát hogy a fenébe ne, a fickó már vagy 2 és fél órája halott, nem nagyon illene ficánkolnia. Rachel hívja gyorsan aput, hátraparancsolja a se holt, se eleven (hehe) Cynthiát, és életet lehelnek Aaronba. A geek csak bámul, mint harmadnapon a hívek, a feltámadás őt is váratlanul érte. Megértjük, az egy Krisztuson kívül azért erre tényleg nem lehet előre bazírozni.

aaron.jpg

Eközben a Síkságok földjén kedvenc ex-elnökünket egy üres úszómedencében tartják fogva. Őre a félszemű Gandalf, aki unalmában egy Penthouse-ból kulturálódik. Az újság, az állapotát elnézve legalább annyi idős, mint az öreg. Charlie zajt csap, elcsalja, majd egy bottal leüti a félszeműt. Elóvatoskodik a medencéhez, és már éppen arra készül, hogy lelője Monroe-t, amikor az előző részben látott helyes rablópasi felugrik a fekhelyéről, és lelövi a csajt. Charlie az úszómedencében landol, Monroe mellett.

onamission.jpg

Miles és Mason csapdában. A szadista Titus, aki akasztott hullákat használ házi dekorációnak, egy kalodába záratta mindkettőjüket. Egy ketreccel arrébb pedig egy Sarah nevű nő raboskodik, akit a sheriff ismer. Csak ennyien vannak, mert a negyedik társukat épp az imént hurcolták el az őrök egy rejtélyes piros vasajtóval bezárt szobába. Sarah elmondja, hogy nem tudja, mi van ott, de onnan még senki nem tért vissza élve. Ő csak tudja, a fia is ott végezte. Miles témát vált, és arról érdeklődik miért lett Mason sheriff, elvégre adott helyzetben ez nem tűnik túl szerencsés húzásnak. A fickó elmondja, hogy azért lett rendőr, mert az apja nagyon sokat mesélt neki egy nagyon kemény csávóról, - és most tessék nagyon figyelni- egy texasi kopóról. Ő a példaképe. Miles is kapcsol, csak nem Walkerről, a texasi kopóról van szó? De igen, miért ismerted?- csillan fel Mason szeme. Milesnak volt gyerekszobája, ezért csak annyit jegyez meg, hogy igen, Walker legendája széles körben ismert. Mindjárt visszasírják még Chuck Norrist, mert bejön a két őr, és egy injekciós tűt szúr Miles és Mason karjába. A rögtönzött vérvizsgálat eredménye: Miles jó lesz, a sheriff nem. Eztán ugyanazzal a lendülettel a kettesszámú őr golyót repít Mason fejébe, majd társával együtt távozik. Miles - a sorozat történetében először- rendesen aggódik.

bloodtest.jpg

Aaron nem túl boldog ahhoz képest, hogy egy pár órája még halott volt. Pont ez a baja. Sejti, hogy a nanoizék csináltak vele valamit, de fogalma sincs miért, vagy mi lesz ennek a következménye. Szegény naiv Cynthia pedig azt hiszi isteni csoda történt. A városkapuhoz közben magányos lovas érkezik. Mason az, immár csak testben, és nem lélekben. Ennek az lesz az eredménye, hogy másnap a környék összes lakója a városba tömörül védelmet keresve. Aaron beáll a szórakoztatóiparba, és egy csapat gyereknek kezdi el mesélni a Szellemirtók történetét. A csaja úgy néz rá, mint a messiásra. Remek. Rachel az apját győzködi, hogy meg kéne menteni Milest ezektől a gyilkosoktól. Az apjának nem nagyon fűlik hozzá a foga.

totherescue.jpg

Charlie ébredezik a medencében. A nevetségesen jóképű fejvadász érkezik hozzá valami kenőcsfélével. Kiderül, hogy csak sóspuskával lőtt rá, nem halálos. Kenegetés közben megpróbál szóba elegyedni a duzzogó lánnyal, de nem sokra megy vele. Elmondja, hogy pontosan tudja, ki a másik fogoly, de nem fogja bántani, át kell adnia ugyanis a megbízójának, az Egyesült Államok kormányának. Erre már Monroe is felkapja a fejét, Charlie pedig elkezd beszélni. Elég bicskanyitogató, lekezelő stílusban lehülyézi a fickót, amiért nem lövi rögtön agyon Monroe-t, és figyelmezteti, hogy ha nem vigyáz, a fogoly az első adandó alkalommal átvágja a torkát, és meglép. Szőke herceg csak annyit tud kinyögni, hogy sokkal jobban kedvelte Charlie-t, amíg meg nem szólalt. Vagyunk ezzel így egy páran.

bountyhunter.jpg

Miles a tettek mezejére lép, még mielőtt ő is a piros ajtó mögött végezné. Talál a ketrecben egy drótot, amivel leszedi a bilincset, és kiszabadítja magát. Sarah észreveszi, és segítséget kér tőle. Miles egy gentleman, ezért megpróbálja őt is kiszabadítani. Persze az lesz a vége, hogy az őrök elkapják, és Titus elé hurcolják. A fickó példabeszédbe kezd önnön nagyszerűségéről. Egykor a Jessup fiúiskola igazgatója volt, de a számítógépén talált „művészi” képek miatt a rendőrök jöttek érte, hogy őrizetbe vegyék. Ám az áram elment, a képek eltűntek, ő pedig megúszta a büntetést. Azóta a legfőbb elve, hogy nincsenek határok, csak a teljes szabadság van. Miles akkora cool arc, hogy látványosan unatkozik, és csak arra kéri az őrültet, hogy inkább ölje meg most azonnal, de ne kelljen ezt a szájtépést tovább hallgatnia. Titus egy kedves ember, a szomszéd városba kiküldött futár hulláját a szomszéd szobában őrizgeti, és Miles okulására most meg is mutatja neki. Nincs segítség, jobb, ha tudja. Ezután megnyugtatja, hogy egyelőre nem fogja megölni, de a biztonság kedvéért némi óvintézkedéshez kell folyamodnia. Azzal leszorítja Miles kezeit az asztalra, és egy kalapáccsal lecsap rá. Basszus.

handsoff.jpg

A menekült táborban Neville épp beépülőset játszik. Leitat egy katonát, hogy infókat szedjen ki belőle Allenforddal kapcsolatban. A sátrába visszatérve összeesküvést forral, amihez Jason szerez neki társat, egy volt lázadó személyében. Az őrnagy mindkettőjüket beavatja a nagy tervbe: a szemet szemért-elv alapján, azzal kezd, hogy megöli Allenfordot. Ez egy kicsit elhamarkodottnak ez tűnik nekem, de Neville-ről beszélünk, szóval biztos jól átgondolta.

kill.jpg

Texasban eközben az unalom az úr, meg a hülyeség. Cynthia elmondta a helyi papnak, milyen csoda esett meg az ő Aaronjával. Az atya rögtön Isten érintésével hozakodik elő, Aaronnál, az M.I.T. tudós szupergeeknél erre beáll a kék halál. Rachel közben embereket toboroz Miles kiszabadítására. Egyelőre nem jár sikerrel, a helyi mészáros sem áll be a megmentő seregbe. Aaron a szent lelkektől egy üres szobába menekül, és iszik. A földön egy halott patkányt lát, amit kicsit meglökdös, de a várttal ellentétben nem kelti életre. A folyosóról zajt hall, kisiet, és a haldokló Bent találja a földön. Ajjaj, mi volt abban a flaskában, Aaron? Természetesen hallucinált, nem volt ott senki.

benor.jpgnotben.jpg

Az úszómedencében egy hiánypótló beszélgetésnek leszünk szem- és fültanúi. Monroe érdeklődik, hogy azon az estén a Toronyban tényleg Randall nyomta-e meg a gombot. Választ ugyan nem kap, de sejti, hogy igaza van. Azt mondja, ő is képes lett volna megtenni. Erre Charlie-nak kinyílik a csipája, és beszól Monroe-nak. Te nem ismersz engem Charlotte – mondja neki a férfi. (Bass, te vagy az én hősöm!) Monroe-nak az a baja, hogy a kezében volt az emberei élete, meg kellett volna védenie őket, és cserébe mind ott haltak Philly-ben. Charlie rákontráz: nem gondolod, hogy szarul végezted a munkád? Bass figyelmezteti, hogy ilyen hangnemet max. Miles engedhetne meg vele szemben, szóval jobb, ha befogja. Charlie tovább feszíti a húrt, és mosolyogva közli Monroe-val, hogy nem úgy van az, az elnökösdinek vége, most már csak egy bunyós, aki egy bordélyban pénzért bokszol, és ha önkezével nem képes véget vetni a szenvedéseinek, akkor ő majd örömmel megteszi neki ezt a szívességet. Monroe felröhög, és egy „hiába menekülsz az anyádtól Charlotte, mégis ugyanolyan vagy, mint ő” beszólással stílszerűen beviszi az utolsó gyomrost, és letörli a bárgyú vigyort a csaj arcáról. David Lyons for president! Ja, hogy ő már volt, nem baj, akkor is.

Bass.jpg

Nevillék hozzálátnak a merénylet végrehajtásához. Jason egy lerobbant kocsival elállja Allenford és kísérte útját, ezzel terelve őket a lázadó „barát” és Neville felé. Az őrnagy jelt ad a beépített embernek, mire az lassított felvételben előkapja a fegyvert és…Neville, aki az államtitkár mögött áll, hirtelen elkurjantja magát: mindenki hasra! – majd lelövi a „merénylőt”. Az egészben az a szép, hogy lövés előtt egy másodpercre látjuk a balek arcát, ahogy rájön, hogy itt valami nagyon nem kóser. Neville-t lefegyverzik, Jason a háttérben hüledezik, az őrnagy elégedetten mosolyog. Ez egy nagyon állat jelenet volt.

surrender.jpg

Monroe-t elszállítják a fejvadászok, de nem veszik észre, hogy a férfi előtte még lefeszegetett egy csempedarabot a medence faláról, amivel most szépen elvágja a köteleit, és elszökik. Az öregember éri utol először. Verekedni kezdenek, amit a hirtelen szakállt növesztett Monroe nyer; Gandalf kinyiffan. Monroe-nak azonban nincs ideje elmenekülni, mert Szőke elkapja; a bunyó folytatódik. Közben Charlie is megérkezik, mert az idióta fejvadász korábban szabadon engedte. Pont akkor érkezik, amikor Szőke épp vesztésre áll, és egy vascsővel leüti Monroe-t. A férfi először nem akar visszaütni, de mivel a csajszi csak nem hagyja abba a pattogást, most nem csak képletesen visz be neki egy gyomrost. A pillanatnyi szünetet kihasználva, Monroe kereket old. A két IQ bajnok meg bottal ütheti a nyomát. Meg reméljük majd egymást is.

brainiac.jpg

Rachel nyergel, indul Milest menteni. Kisvártatva az apja érkezik néhány helyi arccal. Ők is csatlakoznak az öngyilkos-küldetéshez. Rachel bánja mér a hősködést, mert a fater is velük tart. Úton a pszichotáborba rájuk esteledik, és Rachel arra lesz figyelmes, hogy valami nagyon ropog a lovak lába alatt. A fáklyák fényénél szemügyre veszik a zaj forrását, de olyat látnak, amit legvadabb álmukban sem akartak: töménytelen mennyiségű döglött patkányt! Na, ezt hívják úgy, hogy rossz ómen.

rats.jpg

Aaron ki van akadva a hallucináció miatt. Cynthia szegénykém még mindig azt hiszi, hogy egy csoda volt. Amikor erre Aaron a bibliai csodatételekkel viccelődik, bigott kedvese természetesen megsértődik. Aaron erre hozzálát, hogy elmesélje, mi ez az egész. Nekünk ezt már nem kell átismételni, mi bölcs nézők, kapunk egy flashbacket. Aaron veszettül próbálja az áramot lekapcsolni, amikor a számítógépes rendszer megzavarodik. A következményeket már ismerjük, becsapódnak a bombák. Ebben pillanatban töri rájuk az ajtót Neville és csapata. Csevejre nem marad idő, ugyanis nagy robbanások közepette a Torony elsötétül.

crash.jpg

Allenford levelet kapott, lájf. Vérvörös pecséteset, amibe valami szabadkőművesszerű ábrát nyomtak. Vagy a monitorom nagyon pixeles, vagy tényleg titkosírással írták, mindenesetre, amint elolvasta, rögtön a tűzbe is hajítja. Neville őrnagy érkezik rapportra. Elmondja a gyanakvó nőnek, hogy nem véletlenül járt éppen arra, hanem azért, mert már régóta figyelte a gyanús alakot. Ő profi, nem úgy, mint a titkár asszony testőrei, elvégre a Milíciának dolgozott. Ja és a neve Edgar Crane, és most felajánlja a segítségét, mert ő is hazafi. Allenford hiszi is, meg nem is, bár valószínűleg inkább ez utóbbi. Abban maradnak egyelőre, hogy nem akasztanak bajuszt, és a titkár asszony rajta tartja a szemét az őrnagyon. Nagy csata lesz még az övék!

deal.jpg

Miles a ketrecben szenved. A keze megmaradt ugyan, de egy ép csont nem sok, annyi nem maradt benne.  A szimpatikus őr jön látogatóba, és közli, hogy nem kell aggódni, mindjárt viszi Milest a piros ajtós szobába. Előtte még elintézendője van. Pár sort vet egy papírra, és ugyanazzal a pecséttel zárja le, mint amit Allenford levelén láttunk. Ezután beváltja ígéretét, és társaival már viszik is Milest a horrorszobába. Nem Miles kell nekik, csak a vére. Az ágyon egy nő fekszik, nyitva a szeme, de az is lehet, hogy már halott. Az ágy mellett Titus üldögél elérzékenyülten. Baj van, nagy.

BONUSZ: the one and only Chuck Norris, akinek legendája széles körben ismert.

chuck-norris-uzis.jpg

Címkék: Revolution
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása