Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Társas játék 2x11 - Mindenki szív

2013. december 10. 09:00 - sixx

Na ez az az epizód, amiben mindenkinek szar lesz. Ez nem sokat mind persze, mert a sorozat szerintem indokolatlanul komorra vett második évadában nem tudok olyan karaktert mondani, akinek maradéktalanul jó az élete, de akkor is. Azzal nyitunk, hogy Flóra kurvára élvezi, hogy egy gyerek sem lóg a nyakán, és dolgoznia sem kell, így játszóruhában fetreng a nappalijában, és közben a proffal telefonoz, mintha Bécsben lenne. A profnak kell a pótszemüvege, mert eltörte a másikat, biztos Judit ült rá kúrás közben. Flóra akkor esik pánikba, amikor a csávó közli, hogy sebaj, két perc múlva otthon leszek, és elkezd pakolni, aminek az a vége, hogy egy nyitott könyvet kínjában a hűtőbe tesz be. Aztán bebújik egy ruhásszekrénybe.

Screen Shot 2013-12-10 at 4.26.55.png

Van az az elcsépelt filmes fordulat, hogy valaki az utolsó pillanatban zárja be az ajtót, és aki utána jön ezt pont nem veszi észre, és nem is hallja, jóhogy, na ezt itt kétszer is elsütik, és nem, nem bukik le Flóra, pedig amikor a prof megleli a könyvet a hűtőben, akkor én az arcán valamiféle felismerésfélét láttam átsuhanni, de lehet, csak az én forgatókönyvverziómban volt ott az utasítás, hogy APRÓ, MINDENT TUDÓ MOSOLY. Szemüveg megvan, pár új ruha a kézben, főcím.

Screen Shot 2013-12-10 at 4.32.42.png

Az a gaz, amit Milán küldött Lénának, de nem Léna, hanem a recepciós lelt meg, a vártnál is nagyobb galibát okozott, mert a csaj azt hitte, hogy Dávidtól kapta, akibe így is hóttszerelmes volt, ráadásul amikor Dávid megérkezik a melóba másnap(?), akkor egy félreérthető mondattal (megkaptad, amit küldtem?) még egyet ráteszünk a tévedések klasszikus vígjátékára, Petra meg úgy dönt, itt az idő, most vagy soha, ha ma nem csinálok komplett idiótát magamból, akkor sose, én szerelmes vagyok beléd, Dávid. És smárolna. Dávid, úgy viselkedik, mint egy heteró rádióműsorvezető, akit egy meleg kolléga akar megpocsíkolni egy fülledt buliban, és megragadja a csaj karját, nemár baszki, ez meg mi? Hát félreértés, Dávid, az. A kiscsaj felpattan és balra el.

Screen Shot 2013-12-10 at 4.33.26.png

Udvaros/Lívia a múzeumszerű lakásában várja Milánt, aki laza, mint a Rigalánc (gugli, ha nem érted), de nem sokáig, mert Lívia szembesíti az igazsággal: tudom, hogy van egy csaj, egy cserepes növényt vettél neki. Namármost a jelenetet lehetett volna úgy instruálni, hogy "legyetek természetesek", de nem sikerült, viszont a "kérek egy kicsivel több színpadias manírt, mintha a Vígben tolnátok", na az bejött, és a néző pillanatok alatt kiesik a jelenet hatása alól, pedig kiderül belőle, hogy Lívia már évek óta kúratja magát Milánnal, és volt mér ilyen félrelépés nem egy. Meg az is, hogy Milán kiakad azon, hogy a nője követi. Milán bevallja, hogy szerelmes lett Lénába, mire Lívia kibassza, mint macskát szarni. És közben megint jön egy magyar sláger, otrombán, hangosan, azt magyarázva, hogy nekünk éppen mit kéne éreznünk.

Screen Shot 2013-12-10 at 4.39.47.png

Judit és a prof este arra megy haza, hogy Iván, miközben a négy gyerekre vigyáz, hagyja nekik, hogy Judit ruháiban parádézzanak, és ez nem jó. A prof viszont úgy van vele, hogy megtalálták az ideális babysittert. A gyerekek folyamatosan és idegesítően üvöltenek a jelenetben, aminek viszont szerencsére hamar vége. Az egyre hasasabb Gabi elmegy bocsánatkérő virágot venni Budapest legmagasabban fekvő, és csak lépcsőzéssel megközelíthető virágárusánál, mert ez így természetes, a kismamák mást sem szeretnek, csak a lépcsőzést. Utána egy klasszikus vígjátékbeállítás jön, azt látjuk, ahogy Gabi egy bocsánatkérést mond fel, és persze arra gondolunk hogy ez még nem a frankó, csak a tükörben gyakorol, és eleve, Antalnak fogja majd elmondani, de a kamera ekkor megmutatja, hogy élesben vagyunk, és Gabi éppen Judittól kér elnézést. Aki megbocsát, te is szeretted Ivánt, én is, nekem is van tőle gyerekem, most mér neked is, fátylat rá. Ja, és szerezd vissza Antalt.

Screen Shot 2013-12-10 at 4.45.45.png

Buláti Mari elmegy Dávidhoz, és elmondja, hogy valami bulvártévé elment hozzá, és Léna anyja múltjában vájkálnak. Dávid majd megoldja. Iván hazamegy és inni szeretne, de Flóra lecsap rá a parkolóban, és meghívatja magát az impotenciája miatt depressziós faszival. Neki meg úgyis mindegy, jöjjön. A beszélgetés innentől kezdve egészen szürreális, mintha kimaradt volna egy epizód nekem, vagy valami, de honnan is tudja Flóra, hogy Iván az Judit férjeként az ideális babysitter? Megint kimaradt egy jelenet, ami benne volt a forgatókönyvben valahol, és ez mér nem az első ilyen húzás a készítőktől. Mindenesetre Flóra arra kéri Ivánt, hogy most ne érjen már rá egy kicsit babysitterkedni. Közben Juditéknál a világ legrosszabb gyerekszínészei vérszerződést kötnek egy műanyag indiánkéssel, hogy visszaszerzik a szüleiket, ez olyan, mintha a szegény ember Keménykalap és krumpliorr-ját néznénk. Másnap reggel a kölykök eldugják Judit ruháit, aki pedig sietne, és Iván is felhívja, hogy közölje: nem ér rá. DRÁMA.

Screen Shot 2013-12-10 at 4.55.19.png

A leningrádi 43-as számú kolhoz bérszámfejtő elvtársnőjének öltöztetett Léna arra megy be az irodába, hogy Petra pakol, mert Dávid nem szereti, brühühű. És odavágja Lénának, hogy mert neki csak te vagy, mintha ezt nem tudtuk volna pontosan eddig is. Megoldódik a növény dolga is, mert Milán telefonoz neki, és elmondja, mintegy mellesleg meghívja este a családjához vacsorázni. Judit valamiért este késik el a forgatásról, miközben a ruháját reggel dugták el a kölykök, hallottam már sokáig készülő nőkről, de ez asszem világrekord. Az ilyen kontinuitásbeli és logikai bukfencek az agyamra mennek ebben az évadban, ebben az epizódban ez volt már a második. Lívia lebassza Juditot, és cseppet sem burkoltam közli vele, hogy ha legközelebb késik, "kivágja, mint egy macskát." A mondás, csak a történeti hűség kedvéért: "kivágja, mint a macskát SZARNI."

Screen Shot 2013-12-10 at 5.27.36.png

Iván és Flóra Budapest legelhagyatottabb romkocsmájában konspirál, Iván szomorú, mert a gyerekekkel baszik ki, akiket Flóra ráadásul arra használ, hogy visszakapja a férjét. Iván ezt nem érti, mármint azt, hogy minek küzdeni. Flóra elárulja, hogy eddig csak egy faszival hált, a proffal. Iván ezt sem érti. Ugrunk Antalra, aki egy szabadtéri étteremben van éppen a vakvezető-trénerrel, és táncolgatnak. A jelenet alatt a zene tolakodóan hangos, és az egész annyira mesterkélt, hogy rossz nézni, mindenesetre az kiderül belőle, hogy Antal továbbra is Gabiba szerelmes, és ez az új nőnek nagyon szarul esik.

Screen Shot 2013-12-10 at 5.33.31.png

Milán és Léna megy családlátogatásra, azaz Juditékhoz, mert ez a Milán ennyire vicces fiú. Judit meg tudná ölni Lénát, hiszen tudja, hogy Iván macája volt, de ezzel Milán nem foglalkozik. A vacsi egészen jól alakul, de Milánt folyamatosan hívosgatja valaki. Na vajon ki, hát Lívia, aki felhívja Juditot is, mire Milán kis híján félrenyel. Líva azért keresi Juditot, mer' szomorú, hogy a fiatal kanija ki lett rúgva, mire Judit azt tanácsolja neki, hogy zsarolja meg öngyilkossággal, sms-ben. S lőn, Milán már kapja is az üzenetet, felpattan és elrohan, Léna meg néz, mint Puzsér a 14 éves thai gyerekkurvákat vegzáló német turistákra. Majd visszajön, int a prof, együnk.

Screen Shot 2013-12-10 at 5.35.41.png

Közjáték: Dávid rájön, hogy Lénát Peti, az egykori alkalmazottjuk akarja tönkre tenni, mert szerelmes belé.

Screen Shot 2013-12-10 at 5.40.55.png

Milán beront Lívia lakásába, miafasz, bazdmeg, te itten nekem ne fenyegetőzz öngyilkossággal, mert az nem fog működni. És már megint, Udvaros és Szabó Kimmel egy rossz színitanodai előadás szintjén hozza a drámát, az a mesterkélt mozdulat, amivel Lívia a korlátra felül öngyilkosságilag, az kb. húsz perc gondos munkája lehetett, lesír róla, hogy kurvára nem akar ugrani, bár lehet ez volt a cél. A végén vége mindennek, Lívia még odabasz egyet Milánnak, nem kell visszafizetnek a tartásod költségeit, de a legutóbbi kölcsönt, azt holnapra leszel szíves. Milán bólint, megkapod, és elrohan.

Minden, amit a sorozatról tudni érdemes, itt elolvasható.

A Társas játék a comment:com-on és az Indexen:

Címkék: társas játék
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bukott madonna két nagy didivel 2013.12.10. 11:12:11

"A leningrádi 43-as számú kolhoz bérszámfejtő elvtársnőjének öltöztetett Léna"
hát ez prájszlesz! :D

karev 2013.12.10. 12:40:38

kezd olyan lenni, mint a Dawson és a haverok. akkor hagytam abba a nézését, mikor mindenki Joey-ba volt szerelmes.

Mr.Treeger 2013.12.10. 14:21:41

Őszintén nem tudom, miért volt az a szekrénybújós jelenet. Egy 25 perces darabba ne rakjunk már egy ilyen semmit nem jelentő jelenetet, ráadásul kezdő képnek.
Jelen állapotban nem tudom, hogy hoznak össze egy épkézláb lezárást, az eleje lassan hömpölygött, most kusza minden, ehhez kizárt egy frappáns kioldás.

Bogas 2013.12.10. 17:58:58

A franc egye meg, nem győzöm a mjúzikos részek alatt lehalkítani a tévét, úgy bömböl.

Fatal error: SzKT ugye meginvitálja Lénát a családjához. Léna tudja, hogy a szüleinek már annyi, a prof meg a testvére. Elmennek JUDIT lakására (ahol nyilván azért már Léna is járt), aztán amikor nyílik az ajtó, akkor meg baromira meglepődik.

puhamoha 2013.12.10. 23:33:48

Mi ez a Peti tönkre akarja tenni Lénát sztori? Mikor? Hogy? Ez hogy derült ki a történetből?

2013.12.14. 14:47:35

Ez most komoly, hogy egy nőt, a saját lakásában meg lehet azzal állítani, hogy eldugják A ruháját???? Mert szerintem ez nem olyan, mint amikor egy pasinak eldugják a kedvenc és egyetlen farmerét, aztán tényleg max. alsógatyában tudna távozni, itt szvsz egy, de inkább több szekrénnyi cuccot kellett a gyerekeknek elérhetetlenné tenni.

Az se nagyon van meg, hogy Judit miért tudná megölni Lénát, mert hogy emlékeim szerint -még néző koromból- kiderült, hogy köztük régen és csak nagyon alkalmi dolog volt. Illetve tőlem megölheti, de akkor ne bocsásson meg Gabinak, aki terhes is a férjétől, meg szeretik is egymást... az azért egy kicsit súlyosabb, mint egy néhány éves egyéjszakás kaland, amit ráadásul egyik fél sem szeretne megismételni.

Az azért meglep, ha egy Udavrost meg egy Kimmelt is rá tudnak venni, hogy valami műkedvelő előadás szintjén színjátszanak... Ezzel az erővel tényleg kár volt ennyi szuper színészt összeterelni, elég lett volna egy BK válogatás resztlijét leszerződtetni, ott legalább az ember nem sajnálná őket, hogy tehetségükön alul teljesítenek és lejáratják magukat...

én már a fény gyermeke vagyok 2013.12.14. 21:50:31

Fura ez az egész történet. Minden szereplő 200 nm-es lakásban él, de egyik sem védi meg a rezsicsökkentést. Talán majd a holnapi részben.
süti beállítások módosítása