Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 3x094 (spanyol LOST)

2013. december 10. 13:00 - Sigismundus

Szóval ott fejeztük be, hogy megtörtént az első olyan haláleset, mely egy főszereplőt írt ki a sorozatból. Mostanra már úgy tűnik, észrvették Sol eltünését, mert mindenki a tengert nézi, és kiabál. Csak Ramiro nem, valami gyanútól hajtva az Oktatóba megy, de ott minden pad a helyén szép rendben. Illetve, észreveszi a padlón a nyakláncot, mely a halálos vívás közben esett le.Gamboa elégedett mindenesetre, az Orvosiban várja ahogy Doktornő megvizsgálja. És csodák-csodája, visszanyerte bal szemét is, úgy tűnik testileg-lelkileg is a régi.

Clipboard03.jpg

Kapitány a Hídon, nagyot sóhajtva kinyítja a Hajónaplót, és feljegyzi, hogy az út 131. napján, elvesztettek egy embert. Majd gyászos kötelezettség, de neki kell megmagyaráznia Pitinek hogy leállnak a kereséssel. Már egy napja köröznek ott ahol az eltünést sejtik, de semmi. A srác persze nem fogadja jól a hírt hogy reggel indulás tovább a Szigetre, de nincs mit tenni, belenyugszik.

Aztán jön Gamboa és elrontja az egészet, illetve eleinte még nem így tűnik.. Hogy ő felfedezte hogy az egyik mentőcsónak eltünt, de akit elvitte nem értett a csomókhoz, mert a rögzítő kötél elvágva van, nem kioldozva. Vagyis, hiába köröztek már hosszú ideje a feltételezett lezuhanás helyén, az áramlatok sodorták magukkal a mentőtutajt és Solt. Hogy miért, hát nyilván vissza akart menni a toronyba, de nem értett a hajózáshoz semmit. Zseniális és kész magyarázat mint mindig, csak Piti nem veszi be. Hisz a csaj jól volt tegnap, randizni akartak, semmi értelme. Közben Salome aludni küldi a kutatókat, de Cho mutogatva egy Raktárhoz hívja. Ahonnan a sötétből zajok hallatszanak, de nem a koreai összes ősének szellemei visszamenőleg 4000 évre. Hanem 80éves Öregúr, és unokája Raton, akik potyautasként utaznak.

Clipboard05.jpg

Miután Valeriát sikerült elaltatni, Kapitány és Kapitányné, kis csendes házaséletet élnének, de ekkor felharsan valahonnan a rumba, full hangerővel. Kislány felébredt, szexnek megint annyi, Monterro jó tisztes polgárként köpenyt, papucst ölt és kimegy a csendháborítókat helyretenni. A zaj a kolumb kabinjából jön ahol Estellával ünneplik, hogy megint két szemmel tudja a csajt bámulni. Monterro közli, kései órája van egy olyan napnak amikor elvesztettek egy barátot, nem ildomos ilyenkor bulizni. Zene lekapcsolva, Kapitány el, de még köpenyét sem veheti le, amikor újra felharsan a rumba. Másodjára már Juliannal megerősítve megy a csendkomamndó, a kolumb megint mosolyogva megígér mindent, látszik kissé piás is, még a képükbe is röhög. Jó a kedve valamiért.

Clipboard08.jpg

Más se bír aludni, Piti hurcol a Fedélzetre egy mentőtutajt. Hülyegyerek maga is az áramlatokkal akarná magát sodortatni, oda ahová Sol tutaját is sodorták. Vilma és Ainoa alig tudják megállítani. Jó terv, csak vissza nem tudnak majd jutni a Sarkcsillagra, ezért Vilma rábeszéli, ha vár reggelig, van jobb terve.

Clipboard11.jpg

Hajnaltájt Buborékot szörnyű látvány fogadja, Max a macskajancsi Valeria kedvenc maciját belezné késsel. De még szörnyűbb is lesz, mert Max hirtelen barátjának nevezi, Robertonak szólítja és kijelenti, találoztak ők már a Világvége elött is ! Félkegyelmű nem akar emlékezni, sebaj, helyette Max flashel egyet. Max flash1: Egy egyetemi előadóban hallgatták az ifjú zseni Robertot, de Max a barátnőjének udvarlással, és egy plüss jegesmedvével volt elfoglalva. Ki is lett híva a katedrához, de sikerrel megmagyarázta hogy a Világot protonoknál és neutronoknál komolyabb erő irányítja a szívdobbanás, így Roberto tanár úr sem írt egyest a naplóba, sőt megdicsérte. De mikor vége lett az órának, mégsem neki hanem barátnőjének ajánlott állást Svájcban a részecskegyorsítónál.

Clipboard12.jpg

Reggeli, Ramiro űl búsongva, jön Palomares, és azonnal látja hogy baj van. Kis lelki masszázs után sánta megmutatja a nyakláncot és elmondja hogy az Oktatóban találta ahová még bement Sol, de kimenni senki sem látta.. Papocska dühös lesz, és menne a gyanúval Kapitányhoz, de Ramiro leállítja, ez csak egy sötét gyanú, a szavukat nem tudják bizonyítani Gamboa ellen. Palomares így úgy dönt, lesz inkább a Hit Katonája, megmondja, a kolumbnak, tudja hogy ő a gyilkos.

Reggel Kapitány és Elsőtiszt is Gamboán rágódik, az éjszakai pimaszságon. Valahogy móresre kéne tanítani, de egy közönséges verés az nem okés, a Kapitánynak jó példát kell mutatnia nem rosszat. Így jön a zseniális ötlet, feszültségoldásnak boxbajnokság a Sarkcsillagon, Ricardo anno kétszeres bajnok volt, majd a ringben ! Más is megvilágosodott reggelre nem csak a Föld. Ainoa és Vilma egy kis kamerát kapcsoltak össze egy laptoppal, hogy Piti majd azon keresztül tudjon üzenni nekik, hol jár. (hogy mi, hogyan játsza átt a jeleket ha már a tutaj eltünt a láthatár/Föld görbületén túl, ne kérdezzük). Hülyegyerek örül, ölelések, mosolyok, dobnák a tutaját a vízbe, amikor a tengeren észreveszik a Sarkcsillag felé sodródó eltünt másik tutajt.

A két potyautast nem dobják vízbe, elhelyezik őket. Buborék nagyon örül, most már hárman vannak Ratonnal gyerekek a hajón, aztán nagyon meglepődik, amikor a Raton gyerek egy hajszálra ugyanolyan plüss-jegesmedvét vesz elő mint Valeriáé. Csak a karja nincs leszakadva. 80éves Öregurat Kapitány halgatja a Konyhában, senhor Ventura a neve amúgy. Elmeséli, csak biztos szeretne lenni hogy unokája elér a szigetre. Kapitány mosolyog, hísz visszatérnek a Toronyhoz, megígérték, egy-két hónap! Addig még tudtak volna várni, nem? Nem, válaszolja az öreg, mert 42 nap múlva elfogy az inzulinja, és ő cukorbeteg... Sajnos ezt már unokája is hallja, és érti, és felháborodva a megszegett ígéreten elrohan.

Clipboard17.jpg

Fokozódik a dráma, Palomares beront a kolumbhoz, a nyaklánccal, számon kérve rajt egy életet amit az vett el. Gamboa azonban nagyon elemében van, pimasz vigyorral, feltételes módban, de gyakorlatilag elmeséli, hogyan ölte meg, dobta vízbe a lányt majd a tutajt. Csak feltételesen persze, és ugye ki hínné el? Papocska remeg a dühtől és némi dühös nézés után elrohan. De mégis érhetett célt, mert egyedül maradva már nem olyan magabiztos a kolumb arca. Úgyhogy megy és megfenyegeti kis csicskáját Ramirót, de komolyan.

Clipboard22.jpg

Max is elkomorul mikor Buborék közli vele hogy van egy második jegesmedve is a hajón. De még rosszabb lesz a kedve amikor megtudja hogy lehetne egy harmadik is, mert a Sirrah Csillaga orosz kisgyereke gyakran rajzolt plüs jegesmedvét. De azt nem találták a hajón amikor átkutatták. Egy jegesmedve, normális dolog, kettő már nagy véletlen, három jegesmedve már összeesküvés, dobja ki a megoldást Buborék agya. Max megint emlékezik, Max Flash2: Barátnője elárulja hogy elutasítja a svájci ösztöndíjat, mert nem akar tőle 5 évig távol lenni, mire Max behazudta neki hogy ő is kapott ugyanilyet, ugyanoda. Barátnő nem nagyon érti, mert Max tökhülye az elméleti fizikához, és csak miatta járt ugyanerre az órára, mindegy, boldogság. Meg hazugság mert Maxot valójában kirúgták a kurzusról.

Cukiságfaktor netovábbja, 80éves Öregúr és Salome megtalálják Ratont akit Valeria rejteget. Az öreg megint kezd egy kegyes hazugságot beadni arról, hogy nem igaz hogy hetei vannak hátra, csak öreg és összevissza beszél. Jó, mondja unokája, akkor nem lesz baj ha összetöröm ezt az üveget? Az inzulinra céloz, amit sikerült ellopnia. Mielött még baj lenne, Valeria beveti magát mint túsztárgyaló, és megmenti az inzulint és a békét.

Clipboard26.jpg

Közben feszültségoldás, Julian a boxra toboroz, és Gamboát is leszólítja, aki azonban kiröhögi, ő csak akkor harcol ha öl. Elsőtiszt erölködik minden ismert sértéssel, de hiába, kiröhögi a kolumb. Végül Juliannak tudtán kívül, sikerül felidegesítenie borostást nemlétező családra tett megjegyzésekkel, és az végül aláír.

Palomares a Gépház kilincsét javítva belülről, amikor feltünik mögötte egy borostás árny. De csak egy pillanatra, a második pillanatban becsukódik az acélajtó, a harmadikban beindul a tűzjelző, és gáz kezdi elönteni a termet. Papocska udvariasan rádiózik a Hídra, megkérdezni mi is ez, a válasz, az hogy ez oltógáz CO2, jobb lenne ha kimenekülne. De nem tud, mert a zár ugye, épp most javította. Végül Ricardo és Julian felfeszítik az ajtót, és megmentik, de közben Kapitány válla kiugrik, nem lesz box ebből. Julian bevállalja Gamboa szétverését, szívest-örömest.

Clipboard29.jpg

Vissza a fő rejtélyhez, Max és Buborék bevizsgálják a macikat. Megállapítják hogy Valeria macijának a hátán már van egy vágás, és könnyebb súlyra is mint Ratoné, ami még sértetlen. Úgyhogy bicskát elő, és macskaképü végre boncol. És elő is kerül egy kis fémhenger, amit félkegyelmű csak nagy unszolásra mer kinyitni. De amikor kinyitja, meglepődik, mert egy sziget térképe van benne. És még jobban meglepődik amikor Max közli vele, ezt a trükköt a macikkal ők ketten találták ki. Max Flash3: A barátnős trükk után számonkérte Roberto profot, cserébe hogy legkiválóbb tanítványát rávette Genfre, ő is kér egy ösztöndíjat. Akár kémcsöveket is tisztítt ha kell, de Roberto fejcsóválva hallgatja. Mígnem észre nem vesz egy rejtett kis lehallgatót asztala alatt. Elcsípi, bedobja egy pohár ásványvízbe, majd kijelenti hogy kell egy megbízható segéd, és köszönti Maxot az Alexandria Projektben. Az adóvevő túlvégén Julia ex-franciája dühösen lekapja fejéről fejhallgatóját, és megjegyzi, az ifjú zseni kezd őnfejűsködni. És előveszi Marimar fényképét.

Clipboard32.jpg

Másik rejtély, a két lány és Piti a mentőtutaj maradványait vizsgálják, a készletől nem hiányzik semmi. Solnak alighanem nem jutott sok idő, valahogy kizuhant és vége. De Piti ezt nem hajlandó elhinni, szerinte van még remény. És a kamerás minitutajt dobja az áramlatba ő meg a laptopon nézi a képet órákig. Bár ő is sejti hogy ebbe könnyen bele fog őrülni.

Clipboard35.jpg

Na szórakozzunk, boxmeccs. Mindenki Julianra fogad, takarítások, éjjeli őrségek a tétek, mert utálják a kolumbot. Aki amúgy egy ütéssel kiüti Elsőtisztet. És kéri a következőt, aki meg is érkezik, Palomares atya, a Hít Katonája személyében. A reggeli és esti misék közé egy délutáni edzés is befért neki anno.

Clipboard38.jpg

Úgyhogy kezdetét veszi a Világ lelkeinek sorsát eldöntő közdelem, a fekete sarokban El Diablo Gamboa, a fehér sarokban Palomares, El Angel. És kemény közdelem árán, de diadalmaskodik a Jó, aki annyira jó, hogy az utolsó döntő ütés helyett keresztet vet ellenfelére és Isten bocsánatára bízza őt. Ünneplés.

Clipboard39.jpg

Piti végül úgy dönt mégsem akar megőrülni. És egy perccel az elött hagyja abba a monitor bámulását, hogy a kamerás tutaj megfeneklik egy kavicsos tengerparton, egy szigetnél.

Címkék: el barco
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enzo23 2013.12.16. 15:20:48

Az amúgy megvan, hogy amikor Julia nézte a monitorokat a szén-dioxidos résznél, akkor HTML meg CSS parancsok mentek a szövegdobozban? :DDDD Nem kicsit röhögtem, mikor megláttam :D
www.kepfeltoltes.hu/view/131216/b_rka_FAIL_www.kepfeltoltes.hu_.png
süti beállítások módosítása