Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 1x08 - Good Bye Blue Sky

2013. december 06. 14:00 - Szencsike

A mai rész az űrben kezdődik, azt látjuk, amint egy bárkaroncs zuhanni kezd. Nem kell nagy fantázia kitalálni, hogy a roncs merrefelé fog földet érni, de ne rohanjunk. A ronccsal együtt egyéb űrszemét is érkezik, amelyek lángolva csapódnak a földbe, az eget pedig vörössé változtatják. Az Irathi Lélekjáró banda a pusztaságban jár, mikor elkapja őket ez a pengeeső. Sietve útnak indulnak útnak fedett helyet keresni, de egyik társuk megsérül a szilánkoktól. Sukar azonnal a segítségére siet, de őt is eltalálja egy darabka. A közeli híd alá húzódnak be a társakkal, Sukar pedig a kisfarkasát, Irisát haluzza, fontos dolgot kell tenniük, közli a lánnyal, majd csendben lehunyja a szemét. Az égen egy denevérszerű madár repül el, pár kilométerrel odébb, Irisa riad fel az álmából és a közeledő vihar hangjait hallja. Főcím.

1.png

Rómeó a főhadiszállásán, a St. Louis Ív tetején rádiózik (egész jó dalocskákkal a kínáltban), Júlia a jövendőbelijével van, mikor hívást kap a műsorvezető. Jolánka kérésére leadni a Shiny Happy People című számot! Rómeó megvonja a vállát és inkább Júliával foglalatoskodik, aki valami fürdőszertartást emleget. Bizonyos társadalmi szinten álló Castiknál még szokás, hogy a család együtt fürdőzik az esküvői szertartás előtt, így ezen csodás alkalommal Júliának is ott kéne lennie, hát nem lelkesedik az ötletért. Törvényőrségen Irisa nagyban pakolja a zsákját, biztos utazni készül, Sukart akarja megmenteni, tájékoztatja aput. Irisa kiviharzik, Nolan bambán álldogál, a lány az ajtóból szól vissza, jöhet, ha akar. McCawley-házban egy csendes reggeli zajlik, de Nicky asszonyság váratlan felbukkanása máris feldobja Rafe-ék hangulatát. A hölgy elcsacsogja, hogy jótékonykodni volt, de a kocsi lerobbant, szólt a szerelőműhelynek, ám vihar lesz, jó lenne fedett helyen kivárni a vihar végét, plusz a járgány elkészültét. Persze említi a sofőrjét, Mr. Birch-t, Iowa-ban családlátogat, Quentin idegesen rohan ki a konyhából.

2.png

Vágyálomba egy nagyon szokatlan vendég érkezik, Stahma Tarr libben be méltóságteljesen. Kenya már átadná a védelmi pénzt/bérleti díjat/nevezzük bárhogy, de Stahma most Kenya szolgálataira tart igényt. A fiát, Rómeót kéne egy kicsit elkalauzolni a gyönyörök világában, hogy kellően felkészült legyen a nászéjszakán és örömet okozzon a feleségének, hisz emberi nőket olyan nehéz boldoggá tenni. Ott van az a fránya G-pont, az emberi kutatóknak évtizedek kellettek, hogy a létezését igazolják. Meg Júlia elmesélheti az apjának az estét, Rómeó nem maradhat szégyenben. Kenya csodálkozik a nőn, szerinte ha valaki tudja mit tesz, azzal semmi gond nem lehet, de egy emberi lány sem fogja az apjával kibeszélni a nászéjszakát, ha az a lány Rafe McCawley lánya, akkor főleg nem. Stahma félreérti Kenya csodálkozó, nevetős reakcióját, sértődötten elvonul, de Kenya rögvest bocsánatot kér és egy itallal kárpótolná a nőt. A Viharvidéken Irisáék megtalálták egymást a Lélekjáró bandával, az új vezető megtörten tudatja velük, hogy Sukar meghalt. A temetésre készülnek, süllyesztő szertartásnak hívják, Irisa meghívott, Nolan nem. Irisa a földön talál egy roncsdarabot, rájönnek, hogy pengezápor lesz, Nolan visszatér a városba, így figyelmeztetni tudja őket a közelgő veszélyre.

3.png

Az Irathiak kis falujában kezdődik a szertartás: egy kádat töltenek meg valami folyadékkal, közben a banda új vezetője a szent szöveget mondja el, egy nő pedig énekel. Sukar testét a kádba süllyesztik, a folyadék valami savféleség lehet, ami lebontja a testet. A legnagyobb gyászolás és csendes emlékezés közepén Sukar egyszer csak kiemelkedik a vízből, neki küldetése van! Vissza a városba, Rómeó kap egy kis ízelítőt a házasságból, Júlia még mindig a fürdésen lovagol, Rómeónak meg kell ígérnie, hogy ez nem lesz, addig nem hagyja őt békén. Szerencsére Nolan hívja őt, így nem kell a házsártos menyasszonyával foglalkoznia. Nolan adásba kéri magát, figyelmezteti a lakosságot a szilánkzáporra: a bárkaöv roncsdarabjai fognak a fejükre hullani, maradjon mindenki fedezékben. Jolánka szervezi a menedékeket, az őrjáratot és a sürgős javítást végző egységeket. Sukar eközben felfegyverkezik, a társai nem tudják eldönteni, hogy zombi, vagy az istenük, Irzu küldötte vagy teljesen más. Mindenesetre a férfi Irisával küldetésre indul, azonnal a városba kell menniük. A zápor elérte a várost, hullanak is a szilánkdarabok rendesen. Egy önjelölt szerencsevadász azt próbálná bebizonyítani, hogy a rögtönzött védőruhája megvédi őt a daraboktól, hát téved, ráadásul Tommy is kockáztatja miatta az életét.

4.png

McCawley-ház, Nicky asszonyság Quentint szemelte ki magának, a srác szó nélkül megy el a nő mellett. Rafe kiszedi a nőből, hogy Birch-t keresi rajtuk, mert utoljára idejött, hogy nyomozzon Luke után. Lehet Rafe rajtakapta őt és eltette láb alól, de persze ezt a buta elméletet nem kell komolyan venni, ugye Rafe? Nickynek köhögő rohama támad, fogja a kis légzőkészülékét és inkább lepihenne egy kicsit. Rafe egy bizonyos Pilar szobájába küldi a nőt. A városban a Megmentő és Irisa kábeleket és egyéb berendezéseket lopnak, sajnos a kisbolt tulaja nem ússza meg szárazon, mert akadályozni merte Sukart a küldetésében. Irisának fogalma sincsen, hogy mit csinál a férfi, de jobb, ha a többi embert menti. Sukar még azt sem engedi, hogy a törvényőrséget hívja, inkább elrángatja a lányt a következő célja felé. A pengezápor elől egy kocsiba ülnek, ott Irisa elmeséli, hogy látta Sukart meghalni, Sukar pedig Irisát látta, mielőtt meghalt volna. Mindkettejüknek vannak látomásai, Irzu kiválasztotta őket. Csak az a kérdés, Irisa elfogadja-e, hogy kiválasztott.

5.png

McCawley-ék ismét, Luke szelleme megint felbukkant, amikor a tesó az aranytárgyat nézegeti. Nicky asszonyság tud mindent, intézze el őt is. Tesó nem akar tenni semmit, de jön apu, Quentin kénytelen vallani Birch-ről. Viszont Luke kérésére azt mondja, hogy az aranytárgy nem létezik. Apu ledöbben fiacskája kreativitásán, hogy a Dante-szakadékba dobta a hullát, de mivel Nickynek semmi bizonyítéka sincsen, így még nem kell aggódni és büszke arra, hogy a gyerek megvédte a családját. Vágyálomban Kenya és Stahma hallgatják Rómeó adását, a Casti nagyasszonyt hiába győzködi Kenya, számára Rómeó egy kisfiú. Ám Kenya meggyőzi őt, hogy Júlia miatt ne kérje az ő szolgálatait. Viszont feltűnik neki, hogy Stahma csak a családjáról tud beszélni, önmagáról szót sem ejt, miért? Talán a pia is beszél Stahmából de néha úgy érzi, ő tényleg arra született, hogy a családját szolgálja. Utoljára a szülőbolygóján lehetett önmaga, kedvtelésből verseket írogatott, volt néhány rajongója is. Kenya arra biztatja őt, hogy önmagáért is tegyen valamit ne csak a családért, majd táncolni hívja őt. Stahma zavarában még egy kis italt kér.

6.png

Vihar elmúlt, Jolánka és Nolan a károkat szemlézik, mikor megtalálják a sérült Tommyt, irány a Doki! A rendelőt viszont szétverték, a Dokit Sukar támadta meg és a felszerelését akarta elvinni, amit Doki érthetően nem engedett. Viszont a kiválasztottnak nem lehet nemet mondani, hát helybenhagyta az Indot. Ám Irisa legalább ellátta a Doki néhány sebét. McCawley-lak, Nicky felébredt, vihar elmúlt, menne is a dolgára. Visz magával egy kispárnát is, vérfoltos, csak nem Birch-é? Nicky kierőszakol egy vallomást, Rafe elismeri, hogy ő tette el láb alól a családját fenyegető Birch-t. Viszont Nicky nem hisz neki, tudja, hogy kamu a történet. Nicky Quentinért kiállt, ha tudni akarja mi történt az anyjával valójába, keresse meg. Ettől viszont Rafe dühös lesz és fojtogatni kezdi a nőt. Nicky kikerül a férfi szorításából, és megmutatja neki az elvágott ujját, majd elegánsan távozik. Quentin ekkor bújik elő a konyhából és rákérdez az anyjára. Rafe feldúltan tiltja meg neki, hogy foglalkozzon a témával. Mi ez, ha nem felhívás keringőre?

7.png

Rómeó és Júlia között szent lesz a béke, nem lesz fürdés, sőt Rómeó maga mondja meg a szüleinek a rossz hírt. Öröm, boldogság, de megjöttek a Kiválasztottak, a párocska jobban teszi, ha elmegy. Sukar a rabolt, kábeleket, irányítókat és jelerősítőket kezdi összeszerelni. Rendelőben Tommy állapota stabil, Dokiék próbálják kitalálni mi a célja Sukarnak. Az Irathi ellopott egy bárkaagy irányító modult, ez egy komoly berendezés, Doki a bárkahullásokból szedte össze a cuccait, ezt a berendezést a műszerei irányítására használja. Akár össze is kapcsolódhatna egy bárkával, de ahhoz nem elég erős a jel. Nolannek feltűnik, hogy a rádió nem szól, nincs adás, vagyis a St. Louis Ívhez kell menni, ami jelenleg Sukar antennájaként működik, hisz felerősítheti a jeleket. A Doki radarjával érzékeli, hogy egy bárka és Sukar modulja összekapcsolódik, vagyis a bárka a városra fog zuhanni. Nolan megérkezett az Ívhez, Sukar összeállította a berendezést, már csak várni kell. A várakozás nem lesz eseménytelen, a két férfi összebalhézik, Nolan csak azt látja, hogy Sukar egy gépet térített a város felé, Sukart Irzu szelleme vezeti, ha meg kell halni, akkor meg kell halni. Nolan egy golyót ereszt az Irathiba, de a seb azonnal begyógyul. A békés tárgyalásnak itt vége lesz, verekedni kezdenek, Irisa Sukarnak segít, Nolan megszerzi a fegyverét, az egész tárat az Irathiba ereszti. Sukar magyaráz valamit még, hogy Irisa is fontos része a tervnek, majd kiesik az egyik betoldott ablakon, egy felújításhoz használt tartóállvány fogja fel. Irisa sír, Sukar halott, de ő befejezi amit a férfi elkezdett, és megnyomja a bekapcsoló gombot.

8.png

Az antennák rákapcsolódnak a zuhanó bárkára, beindítják a vezérlőegységét, a bárka elkerüli Defiance-t. Sukar megmentette a várost, Nolan pedig megölte őt, sírja el a bánatát Irisa. Nolan elég sokáig sajnálkozhat a lányának. Ugorjunk a rendelőbe, Sukar már Doki kezei között van, kómába esett, nem halt meg. Viszont Doki kiderítette, hogy a feltámadás valójában a technikának köszönhető. A szilánkdarab, ami Sukarba fúródott, egy bárkaagy-darab volt, amelyek érzékelték, hogy a hajó letért a pályáról és votan életet fenyeget. Az agyban nanobotok voltak, amelyek Sukar testébe érkezvén aktiválódtak és rendbe hozták a férfit, akit úgy módosítottak, hogy védje meg a votan életet. Ezek a nanobotok deaktiválódtak, mikor Sukar elvégezte a feladatát, vagyis a férfi kómában marad. Doki túl racionális Irisának, a látomásokat sem kéne erőltetni. Nolan próbálja a lányával elhitetni, hogy fájdalmak nélkül tudják Irzuhoz küldeni a férfit, de Irisa elhajtja őt. A záróképekben Kenya és Stahma igen bensőséges kapcsolatba keveredett, valószínűleg már egymás G-pontját is megtalálták. Kenya egy kis játékot is belevisz a kapcsolatukba, mi lenne ha Datak tudna Stahma kis titkáról? Ez nem valami jó ötlet, Datak azonnal kinyírná mindkettejüket. Igen, Datak Tarr képes rá. Kenya inkább 2 in 1 ajánlaná magukat. Az Irathi faluban nem temetik Sukart, aki még küzd az életéért, a társai gondoskodnak róla.  Irisa megígéri a férfinak, hogy rálép a kiválasztottság útjára, majd a denevérszerű madár ismét felbukkan az égen. A következő részben pedig meglátjuk mi is van a zűrhajóban. Az endsong ezúttal egy Van Morrison feldolgozás Jen Chapin tolmácsolásában: Into the Mystic

19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.09. 20:36:28

Kinyírták Sukart, a szemetek! Ja nem, átváltoztatták, de megint kinyírták, ahh 'csak' kóma. Akkor is szemetek. Így hullámoztam, amíg néztem.
Csodás űrbéli képek, óóóóó de szép, megint hullámoztam.
De mi történt Quentin anyukájaval? Újabb még meg nem oldott rejtély. Itt hánykódtam a hullámokon.
Jó rész volt, bírtam! köszi.

Pácsó Ármándó 2013.12.09. 21:47:24

@aggyistenbiri: Jáj, pedig mien sukár vót, drágá tezsvírem!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.09. 22:14:50

@St. Pácsó Ármándó: Ne már! Azért ennél jobb poén is ment volna.

Gabba 2013.12.10. 14:26:36

@aggyistenbiri: gyűlnek a rejtélyek, mint a Lostban...

Szencsike 2013.12.10. 14:30:03

@Gabba: @aggyistenbiri: De itt legalább megmagyarázzák, csak idő és évad kérdése :)De hiányzik a Lost...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.10. 17:56:31

@Szencsike: Nekem ugyan nem hiányzik, amennyire élveztem, úgy ki is ábrándultam belőle, már azt sem tudnám megmondani meddig bírtam nézni. (a Lost)

Várom már, hogy mikor veszik fel újra a nagykövet asszonyság szálat, biztos izgalmasságos lesz.

Pácsó Ármándó 2013.12.10. 18:17:58

@Szencsike: Köszönöm az Irisa képeket és a hogyvoltot!

@aggyistenbiri: Karácsonyra kapsz tőlem egy csomó eldobható szálat! :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.10. 18:26:27

@St. Pácsó Ármándó: Most miért mondtad meg előre? Oda a meglepetés! :( Legalább írtad volna oda, hogy SPOILER.

Pácsó Ármándó 2013.12.10. 18:45:07

@aggyistenbiri: Mért vennék neked légterelőt? Lassú vagy?
Én mit kapok tőled?

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.10. 19:06:09

@St. Pácsó Ármándó: Beköttetem a fa-szóvicceidet bőrbe. A tiédbe, persze.

Gabba 2013.12.10. 19:42:47

@aggyistenbiri: jaja, a nagykövetasszonyban még tuti van potenciál...

@Szencsike: most olvastam, hogy már berendelték a második évadot

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.10. 20:12:06

@Gabba: @Szencsike: Tényleg lesz 2. évad! Klassz!
Remélem, nem azért, mert a nagykövetasszonyt áthúzzák az 1. évadból. Úgy nézem, az 13 részes és már a 8.nál tartunk. Na, most kezdek aggódni.

Szencsike 2013.12.11. 09:47:37

@aggyistenbiri: @Gabba: én rühellem a nagykövetet, ritka irritáló nőszemély. Szerencsére idén nem fog sokszor feltűnni.

Lesz mit megtárgyalni a második évadban. Szezonzáró részben meglássátok :D

Gabba 2013.12.11. 14:42:39

@Szencsike: azokat nagyon csipázza biri :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.11. 17:54:15

@Gabba: Túl kiszámítható vagyok. Ezen sürgősen változtatnom kell.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.12. 22:12:26

@Szencsike: A nagykövetet senki sem bírja, csak az intrikálásait, azt viszont nagyon.
(Előrébb vettem a felvételek időpontjait, fel akarok zárkózni az általad diktált katonás tempóhoz)

Szencsike 2013.12.13. 09:35:53

@aggyistenbiri: Intrikáljon amennyit akar, de egy Casti lézerkés vágja el a torkát... ritkán kritizálok bármilyen sorozatszereplőt, de ő az utálat listám élén van :)

Pácsó Ármándó 2013.12.13. 18:59:51

@Szencsike: Ez most kívánság vagy spoiler? :-)
süti beállítások módosítása