Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Búra alatt - 1x05 A végitélet

2013. december 06. 12:00 - Rimi

Már csak egyetlen ifjú titán akad Chester’s Millben, aki még nem nyugodott bele a Búrával való együttélésbe. Egy, csak egy legény van talpon e vidéken, Ő Joe MacAlister. Szerencsére van egy bájosnak nem nevezhető segítője, Norrie Calvert személyében. Egy újabb bomba jó epizód a Búra alól.

1.jpg

Hőseink felfedezik, hogy a királylepkéknek tetszik a Búra. Átkötés level over 900000000: Egy királylepke tetkó van Angie lapockáján. Szerintem a turbó rágóból szerezte. Épp a pincében didereg és utolsó reménye Rennie tanácsos (és ez szívás) Aki azonban meghallva a lány fogva tartásának történetét, még gondolkodik. Hogy min, senki nem tudja.

Úgy néz ki Coggins tiszteletes végső stádiumba jutott: a kólát herkára cserélte, most már hangokat hall. De ő legalább boldog a Búra alatt.

Barbie a lepkéket csodáló két fiatal hangjára ébred, és ő nem tud annyira örülni annak, amit a Búrán túl lát. Hiszen a volt katonának gyanússá válik, hogy miért fuvarozza hadsereg a helyszínre a hozzátartozókat.

Linda megtalálta az első épkézláb segítőt Barbie személyében, és megkezdődik, a városban rekedtek és családtagjaik találkozása. Papírzsepiket elő!

3.jpgTermészetesen a rendőrnő vőlegénye érkezik először oda, majd Esquivel Sheriff az Ő általa kihúzatott kordont először lépi át, mint Caesar a Rubikont. És aztán egy nyálas smárolást mutat be a falon keresztül. Így biztos pont ugyanolyan jó lehet a szex is. Kíváncsian várom, valaki ezt megpróbálja-e. Bár ami ruhában megy, az mehet a falon keresztül is.

Az egyes zóna zöldre festve. 13:15. Vajon mit jelenthet ez, a rádióból elkapott külvilági üzenet?

Megérkezik Norrie apja is a Búrához. (még sem hihette, hogy két nő hozta össze) Amúgy Star Wars módra tudatja a lányával: „Én vagyok az apád.” Azt hiszem, most van az a rész, amikor Norrie-nak ugrania kéne, csak épp nincs hová.

4.jpgCoggins már csak az úr haragjától fél. És már fenyegetőzik is a nevében. Persze, Isten társadalmi kísérletet végez a pap szerint, és ahelyett, hogy elsöpörné a várost a picsába, kínozza őket a Búra alatt.

Olyan aranyos Mrs Shumway, ahogy a férjét várja és meg is találja az egyetlen személyt, aki tudja, hogy hol van. „Nem láttad a férjem?” – kérdezi „De, utoljára egy gödörben, még az első részben!” – gondolja Barbie. Valóban elválasztja valami Juliát a férjétől, de az nem a búra, hanem másfél méter homok. Julia levelet kap a sógornője által, amiben a férje üzeni, hogy jobbat érdemel. Linda pedig elmondja a vőlegényének, hogy meghalt a testvére. Norrie meg ki van bukva Vader Nagyúr miatt.

5.jpgNem nagyon lehetnek megfizetve ezek az amerikai katonák, Barbie ugyanis előkap egy 10 centest és a tizedes ugrik. Mindenesetre ezért a nevetséges összegért, megkapjuk az információt, hogy a hadsereg végleg pakol, és, hogy a tiszteletes által hallott MOAB nem Isten üzenete, hanem az atombomba neve, amelyet a Búrára fognak dobni. Számításaik szerint 13 óra 15-kor. Ami katonai idő szerint délután 1 h 15 mondja Barbie. Polgári idő szerint a 13:15, nem délután negyed 2? Ezt csak úgy halkan kérdezem.

6.jpgMegkezdődik a város lakóinak cementgyárba történő evakuációja. Angie most először van jó helyen, csak ezt Ő még nem tudja. Jön is Nagy Jim és eloldozza, mondván „Ha már mind meghalunk, halj meg szabad nőként.” Ez akkora szöveg, hogy azt gondoltam azonnal egy tetováló szalonba rohan, és a mellére varratja. Útközben biztos rájött, hogy kevés lenne a felület, ezért hazamegy. De ott meg Ifi várja, fegyverrel a kezében, mert még nem végeztek. De tényleg nem? Úgy értem: tényleg?

7.jpgA város apraja nagyja összegyűlik, hogy hallgassanak egy kis Beethovent a cementgyárban. Ez nem az a város, ahol beérik egy közönséges mikulás-diszkóval a kultúrházban. Jó alkalom ez az ismerkedésre, Julia, aki a Búra előtt idegennek érezte magát, most már beilleszkedett. Ezért egyedül ül egy sarokban, iszik, és az egyetlen, aki társalog vele, az sem városlakó, hanem a férje gyilkosa.

8.jpg

Phil a lelkiismeretes Dj még a végítélet idején is gondoskodik zenei válogatásról, és fel is hangzik az utolsó dal. Jó alkalom ez arra, hogy lassúzzanak egy kicsit és egymás szemébe mondják, hogy „menj a büdös francba, mert utállak, Te görény.”

9.jpgNorrie és Joe az utcákon kóricál, amikor közeleg a bomba, helyet foglalnak egy kényelmes hintában, és emberi ösztöneiket a sutba dobva, menekülés helyett a csókolózást választják. Mely tevékenység egész szédítő lehet, ugyanis Joe-nak ezt követően első meglátása hogy „egymáshoz értünk és nem kaptunk rohamot.”

ÉS BUMMM! Úgy nézem nem valami spécik ezek az atomfegyverek hiszen senki nem halt meg, és a búra, köszöni szépen, meg se kottyant neki.

10.jpgCoggins tiszteletes a vezeklésről beszél, és Rennie tanácsos tesz róla, hogy Ő vezekeljen is a város bűneiért, így sorozatunk egyik legszínesebb egyéniségétől a drogos pap – és temetkezési vállalkozótól elbúcsúzunk. Nyugodj békében, hiányozni fognak a Veled kapcsolatos poénok!11.jpgVégezetül arrafelé kószál egy sugárfertőzött pillangó, most először érezhetik úgy Chester’s Mill lakói, hogy jobb a Búra alatt, mint kint. Tulajdonképpen a hadsereg csak tett róla, hogy ne érezzék annyira szarul magukat.

12.jpg

Címkék: alatt Búra
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karev 2013.12.06. 15:26:10

a turbó rágóban nem tetkós matrica volt, csak mondom. :)

Szakyster 2013.12.08. 08:21:58

Szerintem karevé az év kommentje :-)

SophieMustard 2013.12.09. 09:13:51

@Szakyster: csak sajnos kicsit téves is, mert a turbónak van tetkós verziója, valóban az autós matricásról híres

Rimi 2013.12.10. 13:09:13

@karev: Jajj már :D Turbó rágó... Van, aki csak a matricásat ismeri, van akinek tetkója is volt olyan rágóból. :) Megegyezhetnénk egy döntetlenben, pajtik ;)
süti beállítások módosítása