Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 6x10 – The Good, The Bad & The Baby

2013. december 04. 11:00 - Zenóbia

Szálingozó hó, templomi ének, kisded, van itt minden ami kell, csak ott sántít a sztori, hogy a kisdedet egy majdnem hulla adja át az oltárnál a papnak, aztán ki is leheli a lelkét, küldetés teljesítve, jöhet a tömjén meg a mirha. („Balzsam? Miért hoztatok neki balzsamot? Megharaphatja.”) Castle-ék ötvenhárom emberre vásároltak be Hálaadást ünnepelni, pedig csak ők lesznek, meg Beckett apja, de nem baj, mert a maradékon ellesznek Húsvétig. Beöltözős Hálaadás, Beckett apja hogy fog örülni, ide látom. Nahát, Lanie kezében milyen jól mutat a bébi, de Castle-éban sem mutat rosszul. A kisscrác kb. három hónapos, ezért aztán nem mondja meg, hogy hívják, az lenne pedig az igazán nagy meglepetés, ha megmondaná. A lelőtt pasi Cameron Ducane, az még nem biztos, hogy ő az apja. Vagy ő volt. Sofőrként dolgozott, és lottózott, mint Ryan. Míg Espo és Ryan a szerencsejáték értelmén vitatkoznak az oltárnál (mindjárt lesújt rájuk Isten mérgesebbik ujja), addig Castle lenyúlja a gyereket, és elhúznak jégkrémet enni.

6x10_castle1.jpg

Beckett végleg elveszett, ha Castle egész végig a cukker apukát fogja nyújtani. Cameron kocsija a templom előtt, babaülés nincs benne, és a felesége sem tud róla, hogy lett volna gyerekük. Vannak ezzel így egy páran. Lissa pár hete észlelte, hogy Cameron paranoid lett, plusz zárakat szerelt fel, de persze nem mondta meg, hogy miért, sosem mondják meg, aztán meg is halnak mind szépen. Cameron főnökének olyan pulcsija van, hogy egyszer odanézel, elvesztél, mondhat bármit, te csak arra tudsz gondolni, hogy hűbazmegdeszéppulcsi. A srác be volt írva éjszakára, de nem ment be, tőle szokatlan módon, és volt egy rejtélyes ismerőse is, akitől lesápadt, mint a szar. A faszinak egy holdra üvöltő farkas volt az alkarjára tetoválva, ez elég szokatlan, mondja Beckett, persze, mert nem náluk hódított a csudálatos Akela zenekar. Szóval a tökéletesen jófiú és hűséges Cameron egyszer csak nem ment be a munkahelyére, és reggelre beszerzett egy gyereket, meg pár lövést a gyomrába. Sűrű éjszaka lehetett. Castle felvásárolta a fél gyerekboltot, nem is vártunk mást tőle.

6x10_castle2.jpg

A babát elnevezte Cosmonak, és kapott pulykás hálaadási jelmezt is, Beckett rémülten néz, főleg, hogy mint tudjuk, három gyerekük lesz. Három pulykajelmezes Kicsike Castle, óh. Ryan két másodperc gyerekfogdosás után rájön, hogy erre ő még nem áll készen, hát, most már mindegy, egyébként. Beckett és Espo viszont nem fogdosnak, én sem fogdosnék. Megvan a farkas tetkó, Jimmy Wolfinsky, hogy is hívhatnák másképp. Hét éve ültették le, egy szarul elsült bankrablás után, amikor is a társa, akinek kint kellett volna várnia egy kocsival, meglépett. A társ pedig nem más volt, mint Cameron. Jimmy korrekt volt, nem köpte be a zsaruknak, csak kinyírta, miután szabadult, abszolút jogos. A bébiről még mindig semmi nyom, ami fura, mert ha élnének a szülei, csak keresnék. Lehet, hogy nem élnek? Lanie tőle szokatlan módon berobog az őrsre, persze, hogy berobog, amikor egy cuki pulyka van az egyik fiókban. Beckett szemöldökráncol, Lanie gügyög. Egészen fura, amikor gügyögve beszél arról valaki, hogy mit talált egy hulla körme alatt. Elszenesedett celluloidot. He?

6x10_castle3.jpg

Jimmy nincs otthon, úgyhogy Espo kiadja a körözést, addig Ryan lottót vesz. Csakhogy Jimmy közben mégis felbukkan, akit Espo kénytelen egyedül üldözőbe venni, mert Ryan még csak a harmadik számát diktálja nagy átéléssel. Az őrsön újra próbálkozik a gyerekrázással, de mihelyt hozzáér, Cosmo rázendít, persze, mert előre megbeszélték Castle-val. Jimmy nem a gyilkos, csak azért ment Camhez, hogy szerezzen neki is munkát, de ő nem akart segíteni. Alibije is van, ennyit erről. Akkor marad a másik nyom, hogy Cam miért nem ment vissza mostanában éjszakánként kajálni a műhelybe, majd a GPS megmondja. Hohó, megjött a gyámügy, de egyenlőre nincs hely az intézetben, kéne egy nevelőcsalád. Mi már tudunk is egy jó ötletet. A kölyök most épp a Vaslady-nél, Beckett meg kénytelen bevallani, hogy ő nincs oda a csecsemőkért, nem érez ellenállhatatlan ingert, hogy nekiállja puszilgatni az orruk hegyét, amikor meglát egyet. Castle mélységesen csalódik, mert ő meg nyilvánvalóan érzi.

6x10_castle4.jpg

A GPS szerint Cameron az éjjeli szünetében menekülési útvonalakat gyakorolt, a belvárosi Colfaxtól a város egy másik pontjáig. Nahát-nahát, nem volt elég a limuzinsofőri fizetés. A Colfax mögötti térfigyelő kamerán megvan Cameron autója hajnali négykor, meg másik két pasas, akik besétálnak az épületbe egy aktatáskával, majd negyed óra múlva kijönnek vele. Kocsiba be, Cameron jövedelmezőbb sofőri állást talált. Cosmo még mindig sehol, valahol a következő két órában kapcsolódott be a történetbe a kiskölyök. A Colfax biztonsági főnöke szerint nem vittek el semmit, nem jutott be senki, de azért megkapják a felvételeket, meg a lakók listáját. Végül Espo az, aki helyre teszi Ryan aggódását, mert ha még béna is leszel, akkor is szeretni fogod, és törődsz majd vele, nem úgy, mint velem az apám. Szerintem ez korrekt megnyugtatás. Most, hogy ezzel megvagyunk, az is megvan, hogy honnan lőtték le Cameront. A templomtól öt percre, egy lebontásra ítélt épületből. Ahol égésnyomok is vannak, meg vér a falon, meg szaros pelus. Mára ennyi, nyom semmi, menjünk haza.

6x10_castle5.jpg

Mármint mennének, ha Cosmo nem lenne még mindig ott a gyámossal az őrsön, mert Hálaadás hetében senkit nem lehet elérni. A végén persze hazaviszik, hiába tiltakozik Beckett, hiszen Castle a gyerekekkel suttogó. Ő meg a gyerekektől rettegő, vajon megbarátkozik-e velük a végére? Hmm? Otthon már nem olyan jó fiú Cosmo, mint az őrsön, úgyhogy könyvből olvassák, hogyan kell ringatni, hogy ne üvöltsön. Végül Beckett találja fel a spanyolviaszt a labdán rugózással, azt már én is csináltam, mármint másnál. A nagy rugózásban persze nyakon hányja Castle-t, amin Kate nagyon röhög, egészen addig, míg meg nem kell fognia a bébit. A pelenkázás úgy zajlik, mint egy nagyműtét, nagyon édesek egyébként, főleg Kate arcát bírom nagyon. A végére egy mosoly Cosmótól, ami pont elég ahhoz, hogy Beckett is szerelmes legyen. A szerelem mondjuk reggelre elmúlik, mert nem hagyja őket aludni, de hát van ez így. Cosmot ott hagyják Marthanak és Alexisnek, ők meg nyomoznak tovább, félig nyitott szemekkel.

6x10_castle6.jpg

A helyszínen tehát égésnyomok és kámfor, ujjlenyomat nincs, a vér a falon a kölyök rokonáé, de nem tudni, kié is pontosan. A könyékbeli kukákat átkutatják további használt pelusok után, addig is Castle bevallja, hogy Meredit sosem volt otthon, míg Alexis kicsi volt, ezért félt, hogy majd Beckett is ráhagyja a babájukat, de ő nem fogja. És a szaros pelusok is megvannak, mindenki boldog. Van itt még más is, pingponglabdák, meg bor tartósító szett argontartályokkal. Miafene. Meg egy blokk három nappal ezelőtti pelenkavásárlásról, már nézzük is a bolt kamerafelvételét, de a pasason kapucni van, és cseszik a kamera felé fordulni. Ryan tévét hangosít, indul a lottósorsolás, mindenki kap egy cetlit, hogy nézzék a számait, kell a gyerek egyetemére a pénz, durva. A számokat pedig egy idő után Castle előre mondja, mert hogy ezek a számok szerepeltek Cameron lottószelvényén. Áhá, szóval nem el, hanem odavittek valamit a Colfax épületébe, még pedig a megbütykölt lottógolyókat, ehhez kellett a pingponglabda, meg a többi cucc.

6x10_castle7.jpg

A lottós pasas szerint totálisan lehetetlen ezt végrehajtani, mert eleve kilenc ugyanolyan táskából választják véletlenszerűen az aznapi golyószettet. A választó pedig a számolvasó lány volt, Miranda, de hát ő nem lehetett, mert már tíz éve számot olvas. Pont azért. Na jó, valójában nem, ő örök életére számolvasó akart maradni, csak hát elrabolták a kisfiát, aki nem Cosmo, hanem Benny. Meg a férjét is, aki Paul. Elvileg csak azután engedték volna őket szabadon, hogy elhagyták a nyereménnyel az országot, de most ki tudja, hol van Paul. Ha még van egyáltalán. Ha rájöttek, hogy lebuktak, akkor nem fogják megpróbálni felvenni a nyereményt, de mivel Cameron halála után feladtak még egy szelvényt ugyanezekkel a számokkal, még van rá esély, hogy felbukkannak. Gyorsnak kell lenni, mert Paulra hamarosan nem lesz szükségük. Vélhetően a Colfax biztonsági főnökét is megzsarolták, hogy juttassa be őket az épületbe, de neki nincs családja, van viszont múltja, anno még zsaruként hagyta magát megvesztegetni. Akkor nem is zsarolták, hanem lefizették, most is.

6x10_castle8.jpg

Így viszont már tudják, hogy ők is tudják, Paulnak fogy az ideje, ha már el nem fogyott. Mit ad Isten, Dennis a biztonsági főnök az elmúlt két napban is hívogatta telefonon a limuzin céget, pedig Cameron már nincs ott. De akkor ki volt a telefon másik végén? Hát a csodapulcsis főnök. Épp Pault tuszkolják be egy csomagtartóba, amikor rájuk fogják a pisztolyt. Kiderül, hogy Cam valójában egy hős volt, mert a főnöke kényszerítette rá erre a munkára, de amikor rájött, hogy a megzsarolt családot ki akarják nyírni a végén, megpróbálta megmenteni őket. Egyet sikerült. Ryan is boldog, mert újrahúzzák a számokat, úgyhogy csak össze kell ragasztani a széttépett szelvényeit. Amiket Espo eldugott zsebre, hadd keresgéljen Ryan kicsit a szemétben, ma még úgysem tette eleget. Alexis rávilágít, hogy akár egyszerre is lehetnének majd terhesek Beckettel, az lenne aztán csak a jó móka. Kate fel is veszi szépen a Pocahontas ruhát, ha már jelmezes Hálaadás, és hozott Castle-nak is jelmezt, arra az esetre, ha netán csak poén lett volna az egész. Persze, hogy az. Mondjuk én benyeltem. 

6x10_castle9.jpg

Címkék: castle
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.12.04. 12:07:36

Először is köszi szépen a hogyvótot, szokás szerint nagyon jó lett!
Másodszor extrán örülök a cukiság képeknek :))

Aztán kérném szépen felvilágosításomat, mert kicsit hiányosak az ismereteim, ez honnan van: „Balzsam? Miért hoztatok neki balzsamot? Megharaphatja.” - Sejtésem van, de egy felvilágosítást megköszönnék.

Ja, a rész szerintem tök jó volt, én nagyon jól szórakoztam. Azon viszont meglepődtem, hogy Beckett mennyire nem gyerekpárti....
Ryan nyűglődése, ahogy a gyerekkel küzdött - na itt nagyon kellett vigyorognom.

De könyörgöm, hova lett 3XK? Legalább egy szót szólhattak volna róla, ha már a múlt héten feltűnt....

Neoprimitív 2013.12.04. 13:28:55

@Dogla: Ezt nem mondod komolyan, hogy nem tudod? Brian élete, kötelező darab. Kötőszó tévesztések még beleférnek az idézeteknél, de illik kívülről tudni. :))

3XK - most komolyan, ezt számon kéred a Castle-nél? Majd valamikor, ha újra előkerül, akkor elmondják, hogy azóta nem volt egy nyugodt pillanatuk sem miatta. Senilis senile gaudet - mondták volna a régi rómaiak, ha lett volna tévéjük.

2013.12.04. 13:49:13

@Neoprimitív: Írtam, hogy sejtésem van - és ez lett volna a tippem, csak nem akartam hülyét csinálni magamból, ha mégsem onnan van. Már vagy tíz éve láttam a filmet (asszem ideje lenne egy újrázásnak, ha már így előkerült), fejből már csak a pösze szivatásának poénjai rémlenek (magyarul láttam, eredetiben nem tudom ez hogy volt).

Jó, jó, 3XK-val kapcsolatban igazad van, de gondolj bele, ha már nekem is szemet szúrt a nem említése (aki aztán tényleg a legtöbb marhaság felett elsiklok a sorozat kapcsán), akkor az már nagyon ordító hiányosság :))

Neoprimitív 2013.12.04. 14:01:09

@Dogla: tévedsz, Steve Jobs halhatatlan szavaival élve: "It's not a bug, it's a feature." A Castle a boldog alzheimeresek műsora, mekkora kitolás lenne velük, ha valamire emlékezni kellene egy hét távlatából?

2013.12.04. 15:40:26

@Neoprimitív: Azlheimer, azt mondod? Pedig én simán azt hittem, csak a kor :))
süti beállítások módosítása