Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 1x07 - Brothers in Arms

2013. december 03. 11:00 - Szencsike

Piacon kezdünk, az árusok buzgón kínálgatják a portékáikat a nézelődőknek. Egy Casti férfi bolyong közöttük és leáll nézelődni egy ruhásstandnál. Eközben egy közeli kapualjban egy ember férfi figyeli őt, kiszúrják egymást, a Casti rohanni kezd, a férfi fegyverrel rohan utána, feldöntenek mindent és mindenkit, aki az útjukba keveredik. A Casti letépi magáról a nyakláncát, ami egy kristályt rejt. A kristály viszont egy gránát, ami nagy bummal robban. A robbanás után a Casti feltápászkodik és igyekszik eliszkolni, de a defiance-i törvények éber őre, Nolan elkapja és bilincsbe veri. Viszont a bilincselés közepén a fegyveresnek Nolan lesz a célpontja, mert a Casti az ő foglya, nem fogja veszni hagyni hosszú hónapok eredményét. A két férfi felismeri egymást, a fegyverest Eddie-nek hívják,  Nolan katonatársa a Kilences egységnél, nagy nevetések között borulnak egymás nyakába. Főcím.

1.png

Törvényőrségen a sérült Castit Doki kezeli, közben Nolan és Eddie fegyverletételt játszanak, Eddie-nek meg kell szabadulni a felszerelésétől, amíg Nolan eldönti, mihez kezd a vendégeivel. A cellában a fogoly Dokit fűzi, az Indonak is lehet valami múltja, mert a Casti szerint a Határháborúk alatt komoly kísérletekben vett részt, és ő nagy tisztelője ennek a munkásságnak. Nocsak, nocsak… Eddie-ből fejvadász lett, és a Casti Wanted plakátját Yumában látta, a FöldKözt szeretné a cellájában látni őt, amúgy szeret gyújtogatni, de semmi komolyabbat nem tud róla. A Casti Dokit fűzi, hogy segítsen kijutni, hisz a kollégák nem hagyják egymást cserben. Doki szerint ő nem az, akinek gondolja és távozik a cellából. Eddie Nolant fűzi, egy apró kis adminisztráció és Eddie viszi is a robbantóst a FöldKözt legközelebbi képviseletére, Nolan inkább saját maga adná át, hisz a robbantásban valakinek leszakadt a lába, szóval a helyi törvények értelmében itt marad. Tommy érkezik a hírekkel, a fogoly személyesen Pol Madis, a kristálybomba és egyéb pusztító fegyverek feltalálója. Eddie és Nolan között zajlik a "Miért hazudtál a pasasról?" beszélgetés. Eddie a Castit a háborús bűnei miatt akarja átadni a FöldKöztnek, az ő egységük jelentős részét is Pol Madis fegyvereivel gyilkolták meg, mi kell még Nolannek?

2.png

Egy jó ital, amit a Vágyálomban fogyasztanak, Nolan állja a cehhet, mert Eddinek nincsen pénze. De ha Pol Madist átengedné, szép summa ütné a markát, különben Nolan sem szent, egy komoly értékű ékszert rabolt el, jól megszedhette magát belőle. Frászt, Irathi Lélekjáró banda rabolta ki, csóró maradt. Eddie nagyban szidja az Irathiakat, mikor Irisa jön jelenteni a robbanás sérültjeiről. Irisa nem ismeri fel Eddie bácsit, rég volt a gyerekkor, mikor Eddie bácsi ujját próbálta játékból leharapni. A lány inkább egy csendes asztalhoz megy és ott kér magának inni, Eddie tovább fűzi Nolant, adja neki Pol Madist. Sosem volt olyan jó élete a háború után, mint Nolannak szüksége van a pénzre, Nolan jó barátként ad neki egy komolyabb összeget, erre Eddie mit csinál: piára és kurvára fogja elkölteni. Az alkalmi partner Kenya lesz, Nolan kvázibarátnője. A kvázipáros egymástól várja a megerősítést, hogy mehet-e az Eddie-hancúr, végül Nolan nem fogja akadályozni Kenyát a melójában. Szobába érve Kenya visszakozik, ügyfélre hivatkozva lemondja az új fogást, de a Vágyálomból egy vendég sem távozhat elégedetlenül, behív két lányt hozzá kárpótlásnak.

3.png

Nolan Amandát fűzi Pol Madisről, a férfit itt kell bíróság elé állítani, és nem kiadni a FöldKöztnek. Nolan ezzel már el is késett, Jolánka hívta a felsőbb hatalmat, és üzletelt velük: kiadják Pol Madist és cserébe ezért az FK engedélyezi a mágnes-vasút megépítését. De ki tudja mikor érnek ide az FK-tól, Nolan gyorsabban elintézné, csak Eddie-nek kell az engedély, és azonnal viheti az FK-nak, kezeskedik Eddie-ért. Nézzünk át a kis kávézóba, Quentin jegyzetelget, olyan könyvek vannak előtte, amiből jeleket, rajzokat tud megnézni. Vagyis kéne az infó az aranytárgyhoz. Nicky asszonyság lepi meg őt, és csicseregni kezdi, hogy milyen okos gyerek ő, és megszemléli a könyveket. Egyszerű barlangrajzoknak titulája őket, amiket még Rafe mutatott neki egy bányabejáráson, persze sunyi tekintetén látszik, tudja, hogy Quentin szaglászik. Elbúcsúzik tőle és mikor leül Mr. Birch-höz már levetette a kedvességét, a srác megtalálta a tárgyat. Törvényőrségen Tommy próbál randit kérni a kését fenő Irisától, de a lány semmit sem szól. A srác beadja Pol Madis vacsoráját a cellába, majd vissza Irisához és kioktatja őt, hogy az embereknél szokás igent vagy nemet mondani egy randi meghívásra. A válasz nem, Tommy csalódott, a cellában Madis a kaját turkálja, mikor egy kis sárga poros zacsi esik be az ablakán, felszedi a földről, majd kér egy kis vizet és sót. Tuti nem a vacsorához kell.

4.png

Vágyálomban Kenyának van lelkifurdalása, Nolan miatt nem tudja a munkáját rendesen elvégezni. Amanda a szakítást tanácsolja, de ez azt feltételezné, hogy komoly kapcsolat volt közöttük, ami egy bizonyos Hunter óta lehetetlennek tűnt, hogy legyen. Amanda is tudja, hogy ez nehéz ügy, de további tanácsokat adna, viszont hugi nem fogadja el ezeket, mert Amanda utolsó kapcsolata egy vibro volt. (Szinkronosban így hangzott el, lehet piszkos fantáziája van az íróknak.) McCawley házban Rafe és Quentin tanakodnak a tárgyról, Nicky túl veszélyes ellenfél Quentinnek, inkább szabaduljon meg tőle örökre. Quentint kemény fából faragták, már sokat megtudott a régi bányáról, 1811-ben volt az első feljegyzett földrengés a környéken, a csontok az akkor meghalt emberektől származnak. Rafe hagyná az egészet, Luke a tárgy miatt halt meg, emiatt köze lehet a Volge-támadáshoz, és ha ez kiderül, az egész család belebukhat. Másnap reggel, Irisa Nolan ébresztője, ez annyit tesz, hogy a lány az ágy végénél ücsörög és bámulja a férfit. Rám ez a frászt hozná, ha valaki így bámulna, Nolan sem lelkesedik érte. Szóba kerül Eddie, Irisa nem kedveli őt, akárhogy is bizonygatja Nolan, hogy rendes tagról van szó. Robbanás rázza meg az épületet, rohannak le a Törvényőrség irodájába, Pol Madis kiszabadult, Tommy eszméletlen, de él. Nolan a cella padlóján a sárga por zacskóját találja.

5.png

Eddie egy majomlénytől vett valamit, mikor Nolan találja meg, a férfi épp fegyvert vett magának, és Pol Madis megszökött, micsoda véletlenek. A kis sárga por robbanószer, amihez víz és só kell, ugyanaz, amivel az egységüket is ezzel robbantották fel régen. Eddie is jól ismeri a receptet, de nem ő volt a szökés értelmi szerzője, mert akkor már rég messze járna a szökevénnyel, igaz? Zsákutcában vannak az urak, de annyit tehetnek, hogy lezárják a városból kivezető utakat, Madis azé lesz, aki gyorsabb. A szökevény visszatért a piacra, a bőröndje kell neki, ami pechjére egy túlbuzgó árusnál kötött ki. Madis megmutatja neki a bőrönd tartalmát, és a férfi kedvességét, hogy vigyázott a táskára egy érmével jutalmazza. Az érme nem ér semmit, háborog a férfi, de a boncoláskor szívproblémákat mutatnak majd ki, mert a tallér elektro-sokkolja őt és holtan esik össze. Amandának vendége jött, a FöldKözt követe, Connor Lang, közgyűlési képviselő, a sorozat férfiállományát nézve elég szemrevaló a képviselő úr. Ami a legfontosabb, közös múltjuk van Amandával, és elég csúnya vége lett. Erről nem lesz semmi sztorizgatás, de az a lényeg, hogy a városnak mindenképpen meg kell találnia a háborús bűnöst, különben a FKözt egy szuperkatonai egysége az utolsó szemétdombot is feltúrja a városban. Ez nagyon fog fájni, és mágnes-vasút sem lesz.

6.png

Nolan kihallgat, Dokinál jár, ő a jó zsaru, Eddie a rossz zsaru a felállásban, de Doki semmi használhatót nem tud mondani. Ugorjunk Datak Tarr otthonára, a ház ura hazatért. Kíváncsi vagyok mivel szokta eltölteni a napját, ha nem Amanda/Rafe/Nolan és mások kifúrásán jár az esze. Szóval a ház ura fütyörészve lép be az otthonába, de a jókedve rögtön elillan, mikor meglátja Pol Madist a konyhájában serénykedni. Köszöntik egymást, Madis megköszöni a sárga port, Datak semmi ilyesmiről nem tud, de biztos ez? Madis Brazíliába szeretne eljutni, ahol a Votan Kollektíva székhelye van, Dataknak vannak összeköttetései, hogy eljusson odáig, ezt a helyi főCasti szívesen meg is szervezi neki. Ünneplésképp egy Casti specialitást falnak be, de Datak nem akar szívélyes vendéglátó lenni, fegyvert fog Madisre. Datak komoly időt és energiát szánt rá, hogy a városi ranglétrán előrébb jusson, egy jöttment robbantó miatt ezt nem kockáztatja. Madis szerint Datak csak a lelkiismeret-furdalásán könnyít, hogy minden hónapban eljuttatja a kötelező apanázst a Votan Kollektívának, egyébként csak kihasznál mindenkit, hogy a céljai megvalósuljanak. Datak egyre dühösebb, Madis a gyűrűjét kezdi piszkálgatni, amitől Datak fájdalmak között rogy össze. Madis Datak kajába nanorobotokat csempészett, és a gyűrűvel irányítja a fájdalom szintjét. Madis eszik még egy kicsit, aztán elindulhatnak a városból. Quentin a Dante-szorosnál van, kicsit olyan a hely, mint Mordor vulkánja, csak nem vöröses-sárgás láva folyik itt, hanem kékes, tényleg nagyon szépen megalkották a helyszínt. Frodó meg akarja semmisíteni az aranytárgyat, de nem Szmeagol, hanem Luke szelleme szól rá, hogy ne tegye, mert később fontos lesz a tárgy. A szellemtesó legalább nem harapja le a kezét, mert meg akarta próbálni elpusztítani a dráááágaszáááááágot.

7.png

Jó zsaru és rossz zsaru következő személyhez tartanak, az út alatt Eddie könnyít a lelkén, elmeséli, hogy lépett le Kenya tőle. Nolan láthatólag megkönnyebbült, ám megérkeztek Datak Tarrhoz, ő tesz vallomást. Bent ugye ott van Madis, ő elbújik, Datak meg viselkedjen, ha nem akar szenvedni. Datak kedvesen, nyájasan fogadja az urakat, ő Madis legnagyobb gyűlölője, mire a gyomra fájdalmasan felkorog, de a zsaruk semmit sem találtak nála. Menjünk kocsikázni, Madis tényleg őrült, ha kell, Datakot is elintézi, de nem fog leállni. Szerencsére egyik domb mögül jön a felmentősereg, Nolanék megállítják őket. Datak túl kedves volt Nolannel, így keverte magát gyanúba, őt Tommy és Irisa viszi haza, Madis-szel Eddie-vel együtt számolnak el. Nolan nyugodt szívvel adja át Eddie-nek a rabot, lassú és fájdalmas kivégzésben bízva. Ám ezzel van egy aprócska probléma: a FKöztnek is vannak piszkos ügyei, és ehhez kell Pol Madis, hogy kísérletezgessen nekik. A Votan Kollektíva is akarná őt, csak ők bedugnák valami eldugott laborba, addig az FKözt egy medencés házban hagyná dolgozni. Háború közeleg, Madist mindkét oldal akarja. Sajnos ezt az apró infót Eddie is tudta, Nolan lelkiismerete felébred és lelövi Madist. Probléma megoldva Nolan részéről, akár lesz háború akár nem, az tömegpusztító fegyverek nélkül fog zajlani.

8.png

Ezzel alaposan kihúzta Nolan a gyufát, komoly pénzt kapott volna Eddie Madisért és mostmár semmi nem lesz ebből. Viszont Nolan fején is vérdíj van az ellopott tárgy miatt, feldobja őt az FKöztnél. Eddie sok évet töltött a FKözt börtönében, nem lett belőle jó ember, pedig Nolan így emlékszik rá. Nolannek ott volt Irisa, azért, hogy együtt legyenek, Eddie is sokat tett, segített nekik megszökni egy menekülttáborból, Nolanék nyugalomban élhettek, ő meg szívott ezerrel, jár neki a kárpótlás. Legyen, ahogy akarja, Nolan kész a bírák elé állni, csak annyit kér Edditől, hogy Irisáról hazudja azt hogy halott, a lány biztonsága a legfontosabb. Mire mindketten felfogják, hogy mibe is keverték magukat, megjönnek az FKöztös kocsik, Connor képviselő elég dühös lesz, mikor meglátja Madis holttestét. Nolantől kéri számon a történeteket, de Eddie meglepetést okoz, magára vállalja Madis meggyilkolását. Connor őt ülteti fel a rabkocsiba, Eddie feltűnően nyugodtan várja a vegasi börtönig tartó utat.

9.png

McCawley-lak, Mr. Birch tör be a csendes házba, és keresi a tárgyat. Quentin hazaér és harcba keveredik a rablóval, Luke szelleme megint felbukkan, és biztatja őt, Quentin megfojtja Mr. Birch-t. Nolan a Vágyálomba megy piálni, hogy elfelejthesse a napot, sajnos még Kenya is belé rúg egyet, véget vet a kvázikapcsolatuknak. A záróképeken látjuk Eddie-t, aki épp Vegas felé tart, Amandát egy csokro virág fogadja az irodában, Datak Tarr egy kiadós gyomormosásnak néz elébe. Nolan és Irisa Eddie bácsiról fognak beszélgetni, akár kedveli a lány, akár nem. Eddie bácsi a rabomobilban előveszi a kis sárga poros zacskóját és kiszáradásra hivatkozva egy kis vizet és sót kér. Quentin a Dante-szorosba dobja Mr. Birch hulláját.

Úgy döntöttem, hogy hagyományteremtően beillesztem az aktuális rész utolsó pár percében hallható záródalát,a készítők eddig mindig eltalálták az endsong-ot. Ez a Have you ever see the rain egyik jól sikerült feldolgozása lenne Sass Jordan-től.

5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.04. 20:13:19

Ezt a részt valamiért nem vette fel a rendszer, hiába élesítettem előre. Nem tudtam megnézni, a hv elolvasása után nem is tartom szükségesnek bepótolni. Köszi!
Az endsong beillesztését nagyon díjazom, már többször igényeltem volna! Marha jó ötlet, az az egy nagy hibája van, hogy nem nekem jutott eszembe. Köszikösz. (már mondtam)

Szencsike 2013.12.05. 20:39:14

@aggyistenbiri: Lesz egy kis időm és a kimaradt részek endsongját és egy-két jót pluszba kigyűjtöm évadzáróhoz, lehet csemegézni :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.06. 21:24:39

@Szencsike: Nagggyon kedvellek! :)

(most látom, már a 8.rész is kint van, gyors tempót diktálsz!)

Gabba 2013.12.07. 11:36:28

@Szencsike: jaj, véletlenül Sass Jozsefnek olvastam Sass Jordant (de már elmúlt :)

Szencsike 2013.12.07. 22:52:37

@aggyistenbiri: Ennek örülök :D :D
Ált. szerdán vagy csütörtökön írom meg, felirat alapján, pénteken javítgatok, plusz képek berakása, aztán sixxtől függ az időzítés :) Most Mikulás hozta ezt a részt :)
@Gabba: :) :)
süti beállítások módosítása