Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt 02x14 - Manhattan

2013. december 02. 11:00 - mysisterstheslayer

A nap, amikor SzegényRumpi megkapja a behívót az ogre-háborúba. Rumpi boldog, Milla aggódik. Millát értem, Rumpit kevésbé. Konkrétan azt nem értem, miért kell egy egész háború ahhoz, hogy a bátorságot bizonyítani lehessen. Meg azt sem, hogy mitől lenne könnyebb új életet kezdeni háborúból visszatérve, mint bármelyk nap, rögtön felkelés után. Olyan jól fizet a baka-élet arrafelé? Vagy PTSD-vel érdemesebb családot alapítani? Vagy csak én vagyok pacifista? Mindegy, érzem, hogy ez az epizód sokmindenre fog magyarázattal szolgálni.

És íme, Mana-hatta, Gold, Emma és Henri. Emmanak végre leesik, hogy az elszakadt fiú nem számít az apukája látogatására.

vlcsnap-2013-11-30-16h38m58s134.png

A polgármesteri rezidencia Elle szépségszalon és sztájling központtá alakult, két roppant elegáns, tökéletes frizurájú nő üldögél és gyermek-elhelyezési kérdésekről beszélgetnek. Igen, Storybrooke két ügyeletes boszorkánya nyilván gardrób-turkálós csajos napot tartott, de most a házi csippendélfijú, vagyis, Morcos Kapitány zavarja a hangulatot. A rangidős fotomodel elmagyarázza, hogy buta dolog lenne a varázslat-nélküli világba vetni magukat, mikor egyszerűen megtalálhatják a mágikus tőrt is Gold távollétében. Ötletnek jó. Amúgy hol is van Hook kapója jelenleg?

vlcsnap-2013-11-30-16h40m01s243.png

A Piros Trió a lépcsőházban. Mivel a mágikus földgömb nem telefonkönyv, nehéz kitalálni, hol lakhat a keresett személy. Emma kiszúrja a 407-es lakást, és becsenget. Én pizzafutárt mondtam volna, de az olyan elcsépelt, Emma postásként jelentkezik be. Alighanem jó helyen kopogtatott, hogyúgymondjam, mert azonnal menekülés hangjai hallatszanak. Gold megfogalmazza a „szívességet" amire alkudott: intézze el, hogy beszélgethessenek. Fiú fut, Emma üldözi. Egyszer csak egymásba ütköznek és földre zuhannak mindketten. Az elveszett Rumpifi, aki előtte lapul mint egy varánusz, nem más, mint Neil, a Mackófej.

vlcsnap-2013-11-30-17h00m38s109.pngvlcsnap-2013-11-30-17h00m26s248.png

Emma sokkos állapotban, azonnal azt gyanítja, hogy kijátszotta őt mindkét férfi, és a teljes igazságot akarja tudni. Mackófej arcáról is lehervad a mosoly, mikor megtudja, hogy az apja a nyomában van. Jó kis ordítozás és pánikhangulat alakul, amit Mackófej egy bárban szeretne enyhíteni. Emma fel van háborodva, én megértem.

Közben Gold és Henri egy kis hot dog révén barátkoznak. Henri nyugtatgatja Goldot, hogy az anyukája mindenkit meg tud találni, és hogy biztosan meg lehet bocsátani mindent, mer tő is megbocsátott az örökbe-adásért is. Gold elismerően nyilatkozik a fiúról.

Mackófej próbál lavírozni élete legkínosabb beszélgetésében. Nem állítom, hogy jól megy. Emma szenved, a lopott órás átverést kéne először helyre tenni. Végre kiderül, mi volt a dobozban!!! EZ:

vlcsnap-2013-11-30-17h14m44s119.png

Ennyi? Ennyi? Vaaazzz.. semmi kék fénylő varázslat... pedig mennyi ötletem volt. De úgy látszik Mackófej örökölte apjától a nevezéktani félelmeket, nem szereti, ha kiderül az igazi neve. Sokat beszélgetnek az eleve elrendeltségről, és arról, hogy nincsenek véletlenek. Ez egy kicsit nekem is gyanús, hogy ugyan miért találkoztak pont ők ketten. Mackófej szerint biztos, hogy valami jó származott az együttlétükből, de Emma nem mondja, hogy, jah egy kisfiú. Hanem visszaadja a kis hattyús láncot is, amit eddig azért hordott, hogy ne feledjen nem bízni senkiben. Áu. Szerintem egy hosszabbacska körmondattal nyerővé lehetne tenni az egészet, pl: „imádlak még most is, de az a pöcs Pincchi azt mondta takarodjak mellőled, és annyira sajnálom, hogy fájdalmat okoztam, de amióta csak megkaptam a képeslapot, azóta repjegyre gyűjtök, hogy menjek hozzád". Ilyensmi nem hangzik el. Valójában Mackófej konkrétan most sem akar Emma mellett maradni, és javasolja a lánynak, hogy hazudja azt, hogy elvesztette a nyomát, ha már volt oly felelőtlen, hogy alkut kötött az apjával.

vlcsnap-2013-11-30-17h18m46s233.png

Ideje ezen a ponton Szegényrumpi harcos életéhez lapozni. Nem is rossz ötlet, mert ott éppen rábízzák egy szekérben őrzött lény felvigyázását. A lény hamarosan nevén szólítja és vizet kér. A fogvatartott lény egy összevart arcú vak lány, aki a szemeit a tenyerén hordja. Megalike! Rumpi rendesen be van tojva és nagyon nem akar ilyen sötét varázslatokban hinni. A lány a születendő gyermekéről beszélve ráveszi, hogy vizet adjon neki. Varrotka kijelenti, hogy Milla máris várandós, de Rumpi holnapi harctéri cselekedetei miatt apátlanná lesz a fiú. Rumpi megijed, hogy a saját halálhírét hallja, és még a vizet is elveszi a lánytól. Varrotka szigorúan elismétli a szavait, és azt is közli, hogy fog még hozzá segítségért jönni.

vlcsnap-2013-11-30-17h28m32s194.png

Füleske a telefonnál. Most tudja meg, hogy a kiccsalád egy nagyapóval bővült. Ennél is cikibb, hogy Emma szeretne mindent titokban tartani Gold és Henri előtt egyaránt. Füleske bravúrosan látja meg, hogy ezzel nem a fiút szeretné védeni, hanem önmagát.

Gold továbbra is terápiában Henrinél. Arról beszél, azaz hallgat, hogy miért aggódik a találkozás miatt, ahelyett hogy örömmel izgulna. És arról is magyaráz, hogy a jövőbelátás képessége nem igazán ajándék, és a sok puzzle-darabka közt felsejlő jövő sohasem éppen olyan, mint amilyennek számítana rá az ember, ezért mindig érdemes aggódni is. Ekkor betoppan Emma, és letagad mindent, amit eddig láttunk.

vlcsnap-2013-11-30-17h41m27s39.png

Storybrooke kórház, Regina látogatja a kis Barnabellát. Ez főleg abból áll, hogy kivarázsolja a bizonyára kaotikus női táska tartalmát a levegőbe (ez a skill nekem is jól jönne) és talál benne egy papírlapot számjegyekkel. A számok betűkhöz vezetnek, konkrétan a könyvtárba. Innen már nehezebb, mert a varázsgonoszok kicsit hadilábon állnak a területtel, Hook szenved leginkább harc hiányában. Megtalálnak egy kicsit firkás lapot, amit Hook egyből beazonosít, mint térképet, önmagát meg mint professzionális kincsvadászt és nyomkeresőt.

vlcsnap-2013-11-30-17h52m39s52.png

Még jó, hogy éppen hálaadáskor megy az epizód, mert Herecegh nehezen azonosítja be a család különböző rokonsági fokait. Az elsőre én sem vágtam, hogy Regina, mint nevelőanya miért kéne mostoha-dédi is legyen, vagymi, de hát, nálunk se gyakori a hálaadás, nincs rutinom családfa-mászásban. Itt meg szinte mindenki egyidős, teljesen összezavarnak.
Gold betör a fia lakásába. Nagyon el van tökélve. Emma pánikol, Henri lelkes.
A fronton Rumpi rájön, hogy a sebesültek megússzák, vagy legalább is hazamehetnek. Arra is rájön, hogy Varrotka igazat pislogott, mert biza itt vannak a trendi új borjúbőrnyergek, már mehet is a biztos halálba. De azért visszamegy megerősítésért, csakhogy a leányzó már eltűnt, Rumpi pedig megint szétverősbe alakítja a dühét. Aztán vesz egy bazi nagy pörölyt, és bokáncsettinti magát, aztán vinnyogva fetreng. Hát igen, ebben a formában eléggé szánalmas a dolog.

Megint New York, a látogatók körülnéznek a lakásban. Emma nagyon ideges, gondolom szerinte is várható a lakó visszatérése, csak ő azt nem szeretné megélni. Amikor megakad a szeme a régi álomfogón, Gold végre gyanút fog. Henrit kiküldik, és feszülten ordítozni kezdenek egymással. Gold nem tűri az alkuszegést, ebben mind biztosak lehetünk. Mielőtt megtámadná Emmát, Mackófej megjelenik az ajtóban. Phű.

Szegényrumpi sántikalva hazér, Milla kisbabával az ölében várja. Rumpi nagyon boldog, de a felesége szívesebben látná holtan, mint így megszégyenülve. Rumpi azzal érvel, hogy nem félelemből tette, hanem azért, hogy ne kelljen apa nélkül felnőni a fiúnak, mint neki kellett. Milla kirohan, bár most még nem a kocsmába, Rumpi pedig ott marad a csecsemővel és megígéri neki, hogy sosem fogja elhagyni.

vlcsnap-2013-11-30-21h55m05s144.png

Nagyon frankó jelenet következik. Mackófej el szeretné hajtani az apját, mivel csak azért jött, hogy Emmat megvédje az alku betartása ügyében. Itt derül ki, hogy a fiatalok ismerik egymást. A nagy kiabálásra Henri sétál be. Itt Mackófiúnak támad balsejtelme, és miután Henri megmondja, hogy 11 éves, a titkok leomlanak a Rumpi családban. Henrit nagyon felzaklatja, hogy az anyja hazudott neki az apjával kapcsolatban. Goldnak pedig van képe tovább hivatkozni Emma alkujára, és kizsarol 3 perc beszélgetési időt Mackófejtől.

Váratlan váltás: a kórházban Hetibeteg úgy dönt, marad még a városban és elküldi telefonpartnerének a videót arról, ahogy Regina táskában matat.

Regina anyjával és a kalózzal a térkép fölött. Megvan a helyszín, innen értelemszerű, hogy a Kapitány kisuhintják a képletből, Reginának pedig majdnem leesik, hogy mindvégig csak ennyi volt Cora célja, hogy az sötét erőt megszerezze. Cora gördülékenyen elmagyarázza, hogy a tőr segítségével irányítani fogják Rumpit, azaz ráveszik, hogy kinyírja Henri családját, aztán pedig ártatlan megmentőként az övé lesz a fiú szeretete.

A város tetején az igazság pillanata: Henri számonkéri az apjáról szóló hazugságot, és kijelenti, hogy Emma pont olyan, mint Regina. Ennél nagyobbat nem lehetett volna szólni, asszem.

A szobában ketyeg a 3 perc. Gold jóvá akarja tenni az apátlanul felnövés fájdalmait. Például azzal, hogy visszaforgatja az időt varázslattal. Vagy elveheti a rossz emlékeket varázslattal. Csupa rossz válasz. Mackófiú arról beszél, hogy minden éjjel azzal a képpel aludt el, ahogy a dimenziókapuban az apja elengedi a kezét, és magára hagyja őt a hatalomért. És most rajta a sor, hogy elengedje az apját. Az idő lejárt. Elég kúl Mackófej, meg elég gáz is valahol.

vlcsnap-2013-11-30-22h16m52s147.png

Rumpi gonoszul az erdőben, Varrotka felnőtt nőként, hátborzongatóan jó a mozgása. Rumpi enyhén morcos: igaz, hogy apátlanná vált a fia harctéri cselekedetek nyomán, de volt jó pár apró részlet, amire nem számított a jóslat mondatai alapján. Khm, hát igen, a jóslatok már csak ilyenek. Varrotka szerint mindegy lett volna, ha többet tud is, a sorsával szemben mindenki tehetetlen. Rumpi fojtogatni kezdi, de elengedi, mert Varrotka tudja, hogy azért van itt, hogy a fia után nyomra vezesse. Elhangzik, hogy sok év nehéz munkája vár rá, és egy világrengető átok, amit nem ő vet ki, és nem ő tör meg. Rumpinak ez kevés információ, és megragadja a látnok kezét, hogy átvegye tőle a jövőbelátás képességét.

vlcsnap-2013-11-30-22h27m39s212.png

New York, apa-fia elbeszélgetés. Henri valóban különleges kisveréb, mert eléggé nem úgy reagál az apjára, mint egy 11 éve félárva fiú általában tenné. Az apja viszont kb úgy bújik meg mellette, mintha a kisöccse lenne. Az a baj ezzel a sorozattal, hogy az egyetlen férfi-jellegű lény még nem ivarérett.

vlcsnap-2013-11-30-23h03m50s58.png

Rumpi magába szívta a jóstudományt, de nem boldog, mert csak egy nagy dzsumbujt lát. A haldokló Varrotka megnyugtatja, hogy majd rátanul arra, hogyan különböztesse meg a lehetséges események villanásait a valóra váló darabkáktól. Hálából, amiért a jövendölések terhét levette róla, még egy jóslatot mond: a fiához egy kisfiú fogja elvezetni, aki több mint aminek látszik, és aki a végzete lesz majd. Rumpi vállat von: „Hát akkor meg kell öljem,kész."

Gold az erkélyen beszélgető Henrire néz merengve.

14 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mocskosmacska 2013.12.02. 11:58:49

Nekem ebből az epizódból az maradt meg, hogy Emma hagyja, hogy Henry édességet egyen ebédre. Ha lelkiismeret furdalása van az örökbeadás miatt, ezt nem így kellene orvosolni.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.02. 19:10:05

Ebben a részben minden megvolt, amit korábbi hv-k alatt kibeszéltünk:
-csak az a faszagyerek, akit lemészárolnak a hatalmasok által kitudjamiért indított háborúkban
-a szerelmeddel sose beszélj meg semmit, mert úgyis hülye ahhoz hogy megértse, inkább kamuzz valami bődületességet
-gyereknevelés ott kezdődik és végződik, hogy mindent ráhagysz, vagy elhallgatsz
-Korával ne szövetkezz, mert rápacsálsz
-ez a hv is kúl lett

A változatosság kedvéért most már szeretnék többet tudni a Hetibeteg tevékenységének következményeiről.
(és Henri beszólása Emmának tényleg jókor jött már)

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.12.02. 20:16:31

@aggyistenbiri: na, azért ne legyünk teljesen kegyetlenek az évad átlagszínvonalához -khöm-köhm- képest ez azért egy messze jó rész volt (én vélek összefüggést látni eme tény és a fülespáros visszafogott képernyőjelenléte közt).
Rumpi kínlódása amikor a feje fölött Damoklész kardjaként lebegő jóslatot beteljesedni látja szívszorító...teljesen hiteles pánikreakció, amikor a világról mit sem sejtő alapvetően jóságos, jóhiszemű egyszerű szegény ember rájön hogy bizony bizony hiába meseország a jók igenis elpatkolnak, ha nem születtek minimum királyfinak.
Milla meg ha lehet még tovább süllyedt a szememben, menjél te mészárszékre halni büszkén bátran (marhamód), míg a férjed otthon gunnyaszt és vár a víg özvegy szerepre...Könyörgöm ez az ember egy életre megnyomorította magát fizikálisan és szociálisan a TE purdédért!!!-.-(nő létemre ez a rihe kihozza belőlem az asszonyverő állatot)
Azért el kell ismerni, az írók tudnak ellenszenves figurákat írni.
Az írógépes titok viszont nekem baromira tetszett :)
Nem kell mindig csilivili varázslat hogy valakibe belefagyasszuk a szót, elég pár jól megválasztott szó :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.02. 20:39:54

@Hüpna: Banyek, és azért rövidítettem direkt a hozzászólásomat, nehogy hosszú legyek, erre jössz te :D
Naná hogy jó rész volt, minimál Füles nagyszülőkkel, most mondom :)
És naná hogy szegény Rumpi kisember szenvedése.
Milla meg ahogy nem képes felfogni a csökött agyával a férje tettének muzgatórugóját, az már több szót nem érdemel. Ott és akkor megbeszéltük. Ostoba nő, aki a kocsmában végzi.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.12.02. 20:49:39

@aggyistenbiri: nagy jellemhibám hogy nem tudom rövidre fogni, pláne ha elemezgetni kell :D
Nade én megpróbáltam összeszedni a dolgokat
Tehát apai ágról (onnan egyszerűbb):
Henry Balefire fia, Rumpi unokája
Anyagi ágról (ez már érdekesebb) :
Henry Emma fia, aki Hófehérke leánya, akinek a mostohaanyja Regina, aki ugyanakkor szintén mostohája Henrynek.
Ez eddig nem is olyan bonyi szerintem :) (vagy az én agyam lyukas és kihagytam valakit?)
Namármost a dolog onnantól lenne sokkal de sokkal érdekesebb ha mondjuk kiderülne hogy Regina Cora és Rumpi gyereke O.o

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.02. 20:59:57

@Hüpna: Simán tudtalak követni! Attól kifeküdnék, ha kiderülne Cora és Rumpi nemzette Reginát :D Ő már megvolt a Szép Molnárnénak, amikor először találkozott Rumpival, nem? Mert ha nem, akkor Regina nem csak a mostohája Henrinek, de a nagynénje is. Hüpna, de elvetemült kombinációs nő vagy!!! :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.02. 21:03:01

@Hüpna: ..és akkor Macifej nemcsak az apja, de a nagybátyja is Henrinek. Nem, ez így nem lesz jó. Nem lehet Regina Rumpi lánya.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.12.02. 22:13:19

@aggyistenbiri: Hát nézd, eddig ugye azt hallottuk, hogy Cora Rumpitól tanult mindent, ami nem tegnap lehetett. Rumpi meg mesélte Reginának, hogy babakorában tartotta a karjaiban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.02. 22:16:36

@Hüpna: Ha így lesz, akkor továbbra is azt kell mondjam, egy Elvetemült Kombinációs Nő vagy. De leginkább Elvetemült.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.12.02. 22:40:50

@aggyistenbiri: Ami meg Hetibeteg tevékenykedését illeti...inkább ne várj tőle nagy csodát -.-

mocskosmacska 2013.12.02. 22:46:42

@Hüpna: Ezen már én is gondolkodtam, hogy REgina nem-e Rumpi lánya.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.12.03. 21:48:22

@aggyistenbiri: Ne fesd az ördögre a falat, mert megjelenik :D

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.12.09. 22:03:49

Ugye jön holnap a következő rész hv-ja? Már előre itt csattogtatom-fenem a fogam! Slayernek szar, mert tele van kisHófehérkével, aki úgy viselkedik, mint az amerikai kisgyerekszépségverseny szereplője. Jaj de jó lesz ez a hogyvót, nagyon várom!!! Ennyire: :DDD !!!!:DDDD
Meg lesznek csavaros furmányos varázslatok! Király!
süti beállítások módosítása