Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 2x06 - Homecoming

2013. november 29. 14:00 - Szencsike

Az ET ölő Második ezred hosszas menetelés után nyugalomra lelt egy kórházban, már két hete éldegélnek békében és biztonságban. Tommal és Dokinénivel kezdünk, Tom mittingkész állapotba hozza magát, miközben Anne ébredezik. Nosztalgiáznak egy kicsit a régi, normális életükről, amikor még mindketten a saját családjukkal éltek, de a jelenlegi mindennapjaikkal is elégedettek. Tomnak mennie kell, Weaver és a mitting nem várhat, Morcos meg is említi, mikor megérkezik, hogy másodszor késik el a héten. Nem kéne ennyit foglalkozni Dokinénivel reggelente, de a szívnek nem lehet parancsolni. Tom kis késése igazolja a mai megbeszélés tárgyát: a Második ezred kezd elkényelmesedni. Ez a nyugalom nem tesz jót az egység munkájának és moráljának, főleg az Ígéret Földje-utazás előtt. A szónoklat közben Weaver összerogy, az egész teste egy nagy fertőzés. Emlékszünk még, hogy a lábát megharapta egy béklyózó csiga, na most látjuk meg az eredményét. Főcím.

1.png

Parancsnok már a kezelőben, Tomnak kinyilatkozza a végakaratát, ő lesz a csapatvezető, ha, de Tom szerint nem lesz semmi ha. Dokinéni a sebesült lábat nézi, ahonnan a fertőzés kiindul és elszólja magát, hogy már régóta kezeli ezzel a parancsnokot. Tom mérges, hogy erről nem tudott, így még egy okkal több, hogy el kell indulni Charlestonba, ahol lesz egy orvos, aki kikezelheti a parancsnokot. Ez szíven ütötte Anne-t, de nem szól semmit, inkább folytatja a kezelést. Hal&Maggie a közeli erdőben őrjáratozik, csak a szokásos témák: Maggie nem akar Haltől semmit, mert túl bonyolult lenne a kettejük ügye, Hal szerint igenis lehetne valami közöttük, csak Maggie még nem ismeri fel a jeleket. Dehogynem, felismerte a jeleket, ezért is kérte az áthelyezését egy másik szakaszba, így kevesebbet kell együtt lenniük. Nagyon érdekfeszítő vitájuk egy gyerek holtteste miatt marad félbe. Nem csak egy holttest van az avarban, hanem több és mindegyik gyereken béklyó volt. Maggie talál egy szőke, béklyótlanított lányt, Karen fekszik félholtan a földön.

2.png

Vissza kórházba, Tomon van a sor, hogy megbeszélést tartson, estig indulásra kész állapotba kell hozni a csapatot. Rasztasrác közbeszól, nem lesz olyan könnyű, ugyanis az összes üzemanyag a kórház generátorát táplálja, sajnos ez a készlet is a végét járja, kb. 12 órára elegendő üzemanyaguk van. Dai, mint felderítő jelenti, hogy ezért keresnek már napok óta benzinkutakat, hogy üzemanyagot szerezzenek, de egyet sem találtak még. Weaver mindenről tudott, Tomot kisebb szélütés kerülgeti a hírektől, de elindít három benzinkereső csapatot, Rasztasrácot pedig arra kéri, hogy az intenzív kivételével sehol ne legyen áram, ezzel is spórolni tudnak egy kisebb mennyiséget, mindenki másnap pakolni kell. Matty szalad be, meghozták Karent! Maggie kint jelent Tomnak, hogy több halott gyerek között pont Karen maradt életben, Hal elszántan Dokinénit akarja, hogy gyógyítsa meg a lányt. Viszont Ben szerint nem kéne a lányban bízni, ugyanis még kapcsolatban van az uraival. Honnan tudja? Hallja a gyerek. Karen helye egy elzárt kórteremben lesz, Hal legszívesebben felnyársalná a tesóját.

3.png

Karen egy lepusztult kis szobácskában ébredezik, mellette Dokinéni és Hal. A lány riadt, azt se tudja, hol van, mi történt vele, Anne nyugtatja őt, mikor belép Ben és kéri, hogy ne is szóljon hozzá, mert hazudik. Tom ennél higgadtabb, Karen majdnem sírva vallja be, mennyire szarul érezte magát, hogy nem tehetett semmit Tom kínzása ellen. Karennek emlékeznie kellene mi történt vele, de az utolsó előtti emléke az, hogy a hajón van, majd az utolsó, hogy Halt látja az erdőben. Ben a béklyólevételről kérdezi, erre sem emlékszik, csak arra, hogy a Feljebbvalók szerint betöltötte a szerepét. Tom kiküld mindenkit, hogy Dokinéni megvizsgálhassa a lányt, aki csak enni kér. Megkap mindent, de ne menjen el sehová, amíg el nem döntik, Karen verziója szerint: bízhatnak-e benne, Tom verziója szerint, amíg egészséges nem lesz. Karen nagyon hálás nekik, a Második ezred az otthona és most visszatérhetett. Hal örül, mint kutya a csontnak, Maggie szemeit sötét árnyak borítják el. Kimegy mindenki, Tom állandó őrizetet kér a lányhoz, Ben önként jelentkezik, hogy figyelhesse őt. Tom el, Hal végre elkaphatja az öccsét, micsoda gyalázat, hogy egy olyan hőst, mint Karen, gyanúsítgatni kell. Ben szerint ez a Karen nem az, akit Hal ismert, mindenkinek gyanakodnia kellene, mert a manipulálást máris megkezdte. Hal dühösen távozik, Maggie próbál meg beszélni vele, de Hal nem azt hallja, amit szeretne hallani. Maggie szerint ez több mint véletlen, hogy Karen pont ott bukkan fel, ahol, ráadásul csak ő maradt életben. A régi Hal nem venné ilyen könnyen, csak most a régi szívszerelméről van szó, így más szabályok vannak.

4.png

A parancsnok állapota egyre rosszabb, kevesebb idejük van, mint ahogy Dokinéni számolt. Szerinte Weavert egyfajta parazita támadta meg, aminek idő kellett, hogy kifejlődjön és most lett érett annyira, hogy a gazdatest ellen forduljon. Tom megoldást kér, Anne töri a fejét, de Tom csak sürgeti, a legjobb lenne azonnal Charlestonba vinni őt. Ezt Dokinéni egyáltalán nem akarja, nincsen szállítható állapotban a betege, Tom meg ne mondja meg neki mit tegyen, a betegek felől ő dönt. Ez az első nagy veszekedés pillanata, a nagy hévben Tom Rebeccának szólítja a nőt, vagyis a halott, volt felesége nevén nevezi. Mindketten elhallgatnak, de nem lesz ebből nagy dráma, Anne szépen elmagyarázza Tomnak, hogy ő nem lesz Rebecca, és ebben az elcseszett világban nem a szerelmi civódások az elsők, hanem a túlélés. Tom kénytelen belátni, nincsen egy napja, hogy átvette a parancsnokságot, de kezd kicsúszni a kezei közül az irányítás, ha Weaver nem marad életben, nincsen sok esélyük. Anne éjfélig kér időt, ha addig nincsen eredmény, indulhatnak Charlestonba.

5.png

Beesteledett, Karen vacsorázik és dicséri a kiváló konyhát, ezzel puhítva Bent. A szakácsok kerülnek szóba, most tudjuk meg mi történt Scott bácsival: egy Mecha ölte meg, mikor egy csapat gyereket próbált megvédeni. Karen őszintén sajnálja, de Ben egy szavát sem hiszi el, a srác tudja, hogy még kommunikál az uraival. Karen hall valami zajt, de esze ágában sem lenne újra kapcsolatba lépni velük, hisz miattuk olyan dolgokat látott és tett, amik örökre kísérteni fogják. Ben örülhet, hogy csak a Fürgékkel volt kapcsolatban, mert Karennek ezerszer rosszabb volt. Ben hiszi is meg nem is, Karen csendesen visszaül az ágyára tovább enni és kér egy kis kenyeret, amiért Bennek el kell hagynia az őrhelyét. Látogassuk meg a parancsnokot, Lourdes kitalált valamit: rájöttek arra, hogy a kórokozónak hideg környezetre van szüksége, hogy terjedjen, viszont ha ezt a környezetet felmelegítik, elpusztul. Az eljárás szerint kiszívják Weaver vérét, felmelegítik, a kórokozó elpusztul, majd a tisztított vért visszapumpálják. Rasztasrácnak kellene eszközt találnia, amivel keringetni és melegíteni lehetne a parancsnok vérét.

6.png

Lyle, az egyik Vandál, üzemanyagot nem, viszont egy barátot és egy idegesítő harcostársat visszahozott: Anthony és Pope. A duót 15 km-re nyugatra találta meg, Anthony jól van, de Pope alig él. Durham mellett voltak, mikor kettéváltak, abroncsokat keresni. Anthony lövéseket hallott, Pope-ot Fürgék üldözték, egy Mecha robbanásban esett össze Pope, Anthony hozta ameddig tudta. Pope szerencsére csak kiszáradt és agyrázkódás miatt eszméletlen, kap egy kis folyadékot, plusz pihen és jobban lesz. Másnap reggel, Ben viszi a reggelit Karennek, a lány a régi életéről fecseg, Ben nincsen beszédes kedvében, de Karen csak mondja tovább. Neki is hozzá kell szokni, hogy a tüskéi miatt kinézik a társaságból, viszont hihetetlenül erős lett: lát, hall mindent, amit korábban sose, és fél kézzel felemeli a vaságyat. Kint mozgolódás van, Ben gyorsan odalép Karenhez, mikor a tüskéik felvillannak. Érzik egymás érzéseit, egy pillanatig még csókolóznak is, de Hal jött látogatni és rajtakapja őket, Karen összeesik. Persze rögtön öcsi lesz a hibás, aki lelép, Karen felkel, nagyon megrémült, nem is tudja mi történt velük pontosan, de nincs gond, ha Hal ölelő karjai között lehet.

7.png

Rasztasrác elkészítette a vérmelegítő eszközt, a folyamat már zajlik, a parancsnok állapota kielégítő, állandó felügyelet mellett kb. nyolc óra kell, hogy kiirtsák a kórokozót és szállítható állapotban legyen. Tom kihívja Anne-t, bocsánatot kér tőle, Anne a továbblépést javasolja, lényeg, hogy ne maradjon bennük harag a cudar időkben. Sajnos a balszerencsés események gyakoriak, a generátor most készül feladni a szolgálatot, Rasztasrác rohan javítani, Tom veszi át az eszköz kezelését. Rasztasrác hoz egy hordozható generátort, az eszköz működik. A nap eseménye, hogy Tector és Dai hozott sok-sok üzemanyagot, és még lenne bőven, csak engedjék vissza őket. Hal magába roskadva ücsörög, mikor Maggie rátalál, Karenért aggódik, baja eshet, ha nem segítenek rajta. Maggie szerint fordítva, mindenki másnak lesz baja, ha nem tesznek valamit Karennel. Hal meg sem hallja, már Bent hibáztatja, biztos Karent is manipulálta a lázadó Fürgéje miatt. Maggie elküldi Benért, a srác van veszélyben, Hal most bízzon benne.

8.png

Maggie Karenhez megy, leváltja az őrt, így kettesben és két pisztollyal beszélgethet Karennel. A tüskés csak hazudik, veszélybe sodor mindenkit itt a Második ezredben, húzzon vissza szépen oda, ahonnan jött. Karen szerint Maggie szánalmas kis életének legjobb pillanatait Pope-pal és a bandájával élte át, hisz Maggie nem az a jó kislány, akinek akarja mutatni magát. Maggie-nél elszakad a cérna és lőni kezd Karenre, de felturbózott képességei miatt a tüskés sokkal erősebb nála és könnyedén leteríti őt. Talán az utolsó rúgáshoz készülődik, mikor Ben kiáltása hallatszik kintről, így Karen gyorsan a falhoz vágja magát és úgy tesz mintha ő is áldozat lenne. A srác beront, Karen előadja, hogy Maggie ok nélkül rátámadott, sosem lesznek itt biztonságban. Ben tud egy helyet, ahol elbújhatnak és elfogadják őket, úgyhogy útra kelnek. Felrohannak a tetőre, de Hal még pont eléri őket és követeli, hogy menjenek apu elé, aki eldönti mi legyen a következő lépés. Ben kiüti a tesóját, bármennyire sajnálják, hogy így alakult de, le kell lépniük.

9.png

A kezelés segített a parancsnokon, az állapota javul, de csak akkor lesz teljesen egészséges, ha kiderül, hogy a kórokozó nem okozott maradandó károsodást. Tom elszámolást tart: van üzemanyaguk, de a kajakészletek fogytán, keresni kell ezt is, így üzemanyagot veszítenek, Fürge-támadástól is tartani kell, szinte körforgásként ismétlődik minden. A parancsok ezeket a pillanatokat választja, hogy felébredjen, első szavaival számonkéri Tomon, hogy az életéért cserébe mennyi üzemanyagot áldozott fel, de később megbeszélik. Beront Lyle, Pope felébredt és rendkívüli hírei vannak Tomnak. Bandavezérünk javában szedelőzködik, mikor Tom tárgyalni kezd vele a Halpofákról. Pope-ék összetalálkoztak velük és infókat akartak a Második ezredről, közelebbről Tom Masonről és Ben Masonről meg valami lázadásról. Egy béklyós szőke lány volt a fő vallató, vagyis Karen mászott bele elég keményen Pope fejébe. Tom végre rájön, hogy kígyót melengettek a keblükön és Karen szobájába rohannak. Ott megtalálják a szenvedő Maggiet, Tom felrohan a tetőre, ott fekszik Hal, Ben eközben Karennel rohan az erdőben.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása