Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Búra alatt - 1x04 A járvány

2013. november 29. 16:00 - Rimi

Üdvözöllek Titeket Chester’s Millben, ami mint tudjuk, olyan, mint a többi kisváros. Csak veszélyesebb és nagyobb a halálozási ráta. Mrs Shumway feje fáj, Dí patikája zárva, a hadsereg pakol és ahogy elnézem, Coggins tiszteletes szétszívta a maradék agyát is. Negyedszer a Búra alatt!

1.jpg

Szerencsére Rennie tanácsosnak megint sikerül megfékeznie a lázadó tömeget, anélkül, hogy Lindánk újra kamatoztathatná nagyszerű lövésztudományát.

2.jpgAngie gyógyulási folyamata lassan halad előre, mert akit eddig csak egyszerűen nem szeretett, ma már megpróbálja megölni. Teszi mindezt rettenetesen bénán, mert aki valakit még hátba szúrni sem tud, arra nem lehet mást mondani: balfék. Nem fér a fejembe, hogy miért nem használja ki inkább női vonzerejét. Pár nap alatt kijuthatna a pincéből.

3.jpgShumway újra akcióban. Szegény Julia szíve majd meg hasadhat, mikor rádöbben, hogy kedves párja eladta a család luxusverdáját. Phil összeesése már előre sejtet ezzel a résszel kapcsolatban dolgokat. Vagy beteg, vagy csak borzasztó másnapos.

4.jpgNorrie-nak és Joe-nak eljut a tudatáig, hogyha összeesve rángatóznak és hülyeségeket beszélnek, annak orvosi okai is lehetnek. Ezért aztán befáradnak a helyi kórházba, ahol az okostojás összefut Ifivel. És így két nap után eszébe jut a nővére, Angie felől is érdeklődni. Eddig kicsit lekötötte a Búra, a gördeszkázás, a buli, és Norrie.

5.jpgÓ jaj már ki is derült. Phil nem ivott, cserébe járvány van Chester’s Millben. Ja és ne feledjétek, azt már az elején megtudtuk, hogy Dí patikája zárva van. Mi lesz így a várossal? Természetes antibiotikumra senki nem gondol? Hát nem, mert csak színészek, nem természetgyógyászok. Angie ért hozzá, hogyha nyakig ül a szarban, kikenje még a gödör falát is, hogy véletlenül se másszon ki belőle. Nem elég hogy be van zárva, eltör egy csövet, hogy még meg is fulladjon. Teszi mindezt teátrális sikoly kíséretében.

Sorozatban érkeznek a betegek, Alice doktornő kezelésbe veszi őket, kezdem magam a vészhelyzetben érezni. Amúgy Julia gyanakszik, most éppen Barbie-ra. De ő is rosszul van.

Linda a város lakóit nem lőtte le, viszont Mrs More-ral kapcsolatban egy „poént” igen. Ha egy kórteremben, két régi ismerős között egy beszélgetés úgy indul: „Csodálatos tanítónő volt” az már előre sejteti a tragikus végkifejletet.

10.jpgNyugodtan kijelenthetjük: Dráma van, járvány van, nincs elég antibiotikum minden ember számára, egy olyan betegséggel állunk szemben, amely fertőző és pár óra alatt gyilkol, néhányan kaptak ellene védőoltást, de akiknél már jelentkeztek a tünetek, azoknál 12 óra a lefolyása és amennyiben nincs antibiotikum, mindez halálos. Hát, igen ez nem az az egyszerű nátha fajta kór, amit néhány bögre tea és egy kis mama-féle házi tyúkhúsleves meggyógyít. Éppen ezért karanténra van szükségünk az életben maradáshoz. Mindezért Ifi felel majd, amíg Rennie tanácsos és Barbie megmentik a napot. Te jó Isten, egy elmebetegnek fegyvert adtak a kezébe! Totális mészárlás?

8.jpgAztán persze, sírva is fakadok rögtön, mikor megérzésem beigazolódik: Linda és a Tanárnő nagyon rosszul vannak, egy adag antibiotikum maradt. Tanár néni önfeláldozó a diákjáért. De az én szívem helyén csak egy krumpli van.

7.jpgJulia megtudja Ifitől, hogy a kunyhóban, ahol Phil és a férje találkozni akartak, Barbie is megfordult. Csak lassan esik le Neki, hogy a férje és Barbie között valamilyen kapcsolat áll fenn. De hogy milyen, megtudhatná, ha kijuthatna a kórházból, ám Ifi őrzi a kijáratot, mint egy hűséges husky.

Mivel kirámolták a gyógyszertárat – talán ebből adódóan sincs nyitva – Rennie és Barbie útja a tiszteleteshez vezetnek, mivel ő az egyetlen ember, akit még nem láttunk itt, tehát tuti, hogy nála vannak a gyógyszerek. És lám-lám, éppen gyújtogatja a gyógyszeres dobozokat serényen, tettét azzal magyarázva, hogy az Úr tervét hajtja végre. Leütik és viszik a gyógyszereket visszafelé. Ifitől valami olyat látunk, amellyel még nem találkoztunk a sorozatban, megható ám mégis bölcs beszédet tart a városlakók felé. Szerepel ebben a szentbeszédben, a fincsi kukoricakenyértől az anyja  halálán át minden, majd leteszi a fegyvert és „Na én mentem, dobok egy sárgát!” felkiáltással kimegy jobbra az ajtón.

11.jpgA tinipáros senkinek nem segít, sűrű dolguk felől azt próbálgatják, mi van, ha megfogják újra egymás kezét. Kezdetben semmi, később rohamot kapnak, de amatőr pornós-gyakornokokhoz híven felveszik mindezt videóra. Így nehéz is lenne valami komolyabb együttlétet kezdeményezni, ha mindketten folyton összeesnek. Most azonban végre kirázott a hideg úgy istenesen, mikor Joe a roham közepén csöndre intett mindenkit. Többet nem is írok, itt a vége. Nem, dehogynem. A Búra nem akarja, hogy elmondjanak bármit is ebből a népnek és ők nem is teszik, pláne, hogy senki nem is kérdezte őket.

14.jpgBarbie kifaggatja Philt és Ifit, hogy mit mondtak Juliának róla. Ezekből azt a következtetést vonja le, hogy a kunyhóba ment, ahol kinyírta a férjét, és ahol annak szelleme most meg is jelent. Gyorsan elkéri Ifi verdáját, odahajt, és lassítva kifut a házikóból, karjaiban a nővel. Pedig korábban a nő Peternek szólítja. Én nem hoznám ki.

Nem sajnáltam ennyire a várost Linda kinevezése óta, most ugyanis, Ifi lesz az egyik rendfenntartó. Húha! Lindától megtudhatjuk, hogy „ A rendőrség legnagyobb fegyvere a jó szív.” – mondta a pacemakerrel rendelkező Duke Perkins, kiről köztudott, hogy a jó szíve vitte a sírba.

17.jpgDe kit érdekel mindez, mikor Julia egy szexi fehérneműben tér magához a kórházi ágyon. Talán most a katonák is figyelnének rá, ha nem csomagoltak volna már össze. Felkel és megérdeklődi, hogy a férje vagyona hova lett, illetve mi köze mindehhez Barbie-nak. A férfi elmondja neki, hogy behajtóként tevékenykedik, mellékállású verőlegény. Ám amikor a férj hollétének kérdése merül fel, Barbie ismét megmondja a tutit :”Előfordul, hogy olyan mélyre ássák magukat a gödörben…” Na de Barbie, a hullák nem ássák el saját magukat. Dale-nek 3 perce maradt, hogy elhagyja a villát. Az élet egy átkozott kiszavazó-show.

15.jpgAz egyetlen városban rekedt doktornőnek fogyóban az inzulinja és arra kényszerülnek, hogy elraktározzanak párat. Támogatom az ötletet. Amúgy Alice és párja, Norrie-val karöltve Joe-hoz költöznek.

16.jpgAngie végig vergődte az epizódot, a víz amúgy nem ömlött túl gyorsan hál’ istennek, így elkerültük azt a megszokott, de kínos jelenetet, amikor egyetlen percen múlik a karakter élete. Szerencsére ezt a készítők nem vállalták be, tették mindezt, nagyon helyesen. A nap végére azonban már izomból üvöltözik, hogy „Segítség! Totál kiázott a talpam!” A felmentő sereg Rennie tanácsos személyében érkezik meg, aki úgy néz a vízben kuporgó, kikötözött kislányra, mint örömlány az üdülési csekkre.

18.jpgHamarosan valami újat kell villantania a sorozatnak, mert kezdenek a konfliktusok elsimulni. Lassan. Mondom lassan. Alig várom, hogy megint három másodperc alatt kitaláljam a végkifejleteket.

Címkék: Búra alatt
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amenta 2013.12.03. 13:18:18

"mint örömlány az üdülési csekkre."

Sííírok! :D
süti beállítások módosítása