Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 6x09 – Disciple

2013. november 27. 11:00 - Zenóbia

A világ legfaszább munkája, egy gyártelepen éjszakás biztonsági őrnek lenni, főleg, ha még köd is van, és hideg is, meg akasztott hulla. Castle cuki gyümölcstálat ad reggelire Kate-nek, mellesleg előjön az ötlettel, hogy mi lenne, ha Középföldére mennének nászútra, de az csak neki romantikus, meg a hobbitoknak. Sorra kiesik Barcelona, majd Galapagos, mert az előző két feleséggel pont ott nyaralt, aztán nagyjából a világ összes része, mert már mindegyiken jár valami nővel. Albánia maradt. Hova mentek nászútra? Albániába. Hmm. A helyszínen Lanie és Espo először úgy tűnik, mintha a kocsinak dőlve flörtölnének, de aztán már nem úgy tűnik, amikor meglátjuk a hullát. Pam Hodges, 32 éves, és szakasztott Lanie. Pedig nincs testvére, vagy legalábbis ő úgy tudja, ugye. A halál ideje hajnal 2-4, horgászzsinórral kötötte fel a roppant vicces kedvű gyilkos, hogy úgy nézzen ki, mintha csak álldogálna a mólón. Csoda, hogy az őr nem kapott infarktust. A hajléktalant, akit elzavart, még keresik, és felhívják az FBI-t is, hátha. Pam egy éve még drogos ribanc volt Floridában, most azonban már fél éve itt él a városban, és sokkal jobban néz ki, mint akkor, még hullaként is. 

6x09_castle1.jpg

A nagybátyja szerint Pam boldog lett, megtalálta álmai munkáját, amiről ugyan nem beszélt, de nem is csoda, mert holt biztos, hogy valami nem stimmel azzal a munkával, amiért egy ilyen lakásban lakott egy egykori kurva. Az állófogason öt darab szőrmebunda sorakozik, így elsőre úgy tűnik, Pam talált magának egy gazdag pasit, aki kitartotta. Castle talál egy kis fényképezőgépet a lakásban, hátha rajta van a pasi. Nincs. De nem csak ő, hanem senki más sem, kizárólag turista látványosságok, Pamnek nem sok barátja volt. A lakást Gregs-Baker bérelte, egy lenyomozhatatlan belizi fiktív cég, és a hitelkártya adósságait is ők fizették, amit mind ruhákra meg fodrászra költött. A lakásban csak az ő ujjlenyomata van, rejtélyes-rejtélyes. És ennél csak rosszabb lesz, mert Lanie hívja enyhe pánikban Kate-et, de csak őt, hogy látogassa már meg ugyan a hullaházban. Mert hogy Pamnek arcimplantátuma van, hogy szélesebbnek tűnjön az arca, mondjuk pont olyan szélesnek, mint Lanié. Pam ugyanolyan hajápolókat, ugyanolyan körömlakkot használt, ugyanolyan rúzst, és a végső csapás, hogy ugyanolyan tetkója is van, mint neki. Pam=Lanie.

6x09_castle2.jpg

Valaki fizetett neki azért, hogy Lanie-vé váljon, valaki nagyon beteg. És nem ő volt az egyetlen áldozat, még két nőt fojtottak meg ugyanilyen módon Floridában. Megvan a sebész, aki berakta az arcimplantátumokat. Dr. Kelly Nieman, de mielőtt megnézzük, még kihallgatjuk, hogyan hallgatja ki Espo Laniet. Legalább kiderül, hogy még összejárnak, ha nem is esküdtek örök hűséget, de ettől még Lanie nem feküdt le mással az elmúlt hat hónapban. De akkor honnan tudott valaki más a tetkójáról, ami csak három hónapja van meg. Bevillan neki, hogy két hónapja elment bulizni, és másnap reggel nem emlékezett rá, hogyan került haza, pedig akkor sem ivott többet két pohárnál. Csak vélhetően az egyikbe került valami. A technikuslány, akinek már megint nem jut eszembe a neve, viszont folyamatosan úgy tűnik, mintha ki akarna esni a szeme a helyéről, talált egy fotót a gépen, amin Pam szerepel, saját magát fotózta le a halála napján, egy vitorlással a háttérben. Dr. Kelly-nek akkora műmelle van, mint a fejem, és lenyűgözőnek találja Beckett arcát, Castle-ét viszont nem, de minek kérdez, aki nem bírja a kritikát.

6x09_castle3.jpg

Pam vitt fényképet is magával, hogy úgy akar kinézni, mint az egyik barátja. Beckett kicsit kiakad, hogy simán átváltoztatnak valaki mássá, anélkül, hogy megkérdeznék, hogy mennyire vagy elmebeteg, de sebaj, mert Castle még mindig annál ragadt le, hogy az ő arcában csak lehetőség van. Ryanék eközben bekommandóznak a vitorlásra, ami Pam képén szerepelt. A tulaj nincs a hajón, viszont egy újabb akasztott hulla van, na, ez most kinek az ikertesója? Espo-é, hát persze. Imádom ezt a részt! Daniel Santos ugyanaz a történet, mint Pam, csak ő sztripper volt, egy éve hagyott fel vele, egy visszautasíthatatlan állásajánlat miatt. Őt nem plasztikázták, csak szimplán pont úgy néz ki, mint Espo. A Vaslady eligazítást tart, valaki irtja a családunkat, találjátok meg. Espo és Lanie feladatot kap, nézzék át a közös ügyeiket, hátha rájönnek valamire, hogy ki akarja őket szívinfarktusba kergetni. Daniel minden héten háromszor járt beszédterapeutához, hogy pontosan úgy beszéljen, mint Espo, és erről hangfelvételt is vitt magával, ami akkor készült, amikor a dokufilmet forgatták az őrsön. Durva-durva!

6x09_castle4.jpg

Milyen bizarr már a hullájukat a boncasztalon látni, de milyen bizarr lehet ez nekik maguknak. Nagyon. Lanie kezd is teljesen beparázni, de Espo majd megvédi mindentől, óh. Nem találtak semmi feltűnőt a közös ügyeikben, lehet, hogy valakinek a kapcsolatuk nem tetszik? Vagy lehet, hogy valaki az őrs összes tagját klónozza, majd felköti egy horgászzsinórral, hogy aztán lassú és fájdalmas haláluk legyen? Ryan zavarja meg őket a kölcsönös egymásért rettegésben, hogy megvan Santos régi lakásának címe. Út közben Ryan próbál lelki életet élni, de egy Esposito nem fog nekiállni a vállán zokogni, ő annál sokkal keményebb fajta. A folyosón egy szegény lány ijedtében elhajítja a mosott ruhát, amikor meglátja Espot, mert persze azt hiszi, hogy Daniel az. Végre valami nyom, a lány látta, hogy Danielért időnként limuzinnal jöttek, két nappal a halála előtt is pont, és meg is van a cég, ahonnan bérelték. Kitaláljátok, hova vitte a limuzin? Én nem, de megmondják, Dr. Kelly volt a bérlő, ráadásul nem is először.

6x09_castle5.jpg

Sosem láttam még ilyen sértődött arcú gyanúsítottat, pedig minden alapjuk megvan rá, mert a nő feketeöves, hajózni is tud, és Floridában nőtt fel, mi kell még? Némi tárgyi bizonyíték, mert anélkül nem mennek semmire. Csak a megtörés maradt, mondja a Vaslady, én azt hittem, hogy beküldi hozzá Espo+Lanie-t, de nem, Beckett megy be egyedül. Ez a nő ugyan nem fogja bevallani, hogy ő a zsinóros gyilkos, csak azt, hogy Daniel jó volt az ágyban, és hogy ő ajánlotta Dr. Kelly-t Pamnek. Van egy nagy közös klón klub, vagy mi? A végén hagy azért egy névjegyet Beckettnek, hogy ha mégis a következő szintre akarna lépni, csak szóljon. Castle felveti, hogy mi van, ha igazat mond, és tényleg nem ő az akasztós ember, hanem őt is csak belekeverték, de Kate érzi, hogy igaza van. Kár, mert Ryan sem ezt érzi, főleg, hogy Dr. Kelly-nek sziklaszilárd alibije van, ráadásul azóta akadt valaki újabb, akit meg lehet gyanúsítani. A közlekedési kamerákon látszik, hogy Santos valóban lelépett este tízkor a doktornőnktől, majd beszállt egy autóba, aminek a hátsó ablakán mit ad Isten, ott egy floridai parkolójegy.

6x09_castle6.jpg

Carl Matthews, aki nem más, mint a biztonsági őr, aki elvileg megtalálta Pam holttestét. Azóta persze kilépett és felszívódott, minden jel arra mutat, legalábbis most éppen, hogy ő lesz az emberünk. Körözés kiadva, de Castle bizonytalanul járkál fel-alá, árkot vésve az iroda padlójába, mert nem áll össze a kép, szerinte Carl nem volt elég okos ahhoz, hogy ezt egyedül véghezvigye. Van egy társa, és ki lehet az a társ, aki elég okos és eléggé pszichopata  ahhoz, hogy ezt kitervelje és végrehajtsa? 3XK. Aki elvileg halott, de a hullája sosem került elő, ergo nem is halott. Beckett egészen addig nem hisz neki, míg ki nem derül, hogy az irattárból három napja Espo kikérte az összes 3XK aktát. Már ha Espo lett volna, de nem ő volt, hanem Daniel Santos, naná. Ráadásul ez még nem minden, mert Lanie ikertestvérével meg az orvostani intézettől kérette ki az összes 3XK-val kapcsolatos mintát. Tulajdonképpen a pasi most meg akarja semmisíteni az ellene szóló összes bizonyítékot, ha jól értem. Jól értem. Carl kocsija annál a hotelnél tűnik fel, ahol anno elkapták Tysont, van drámai érzéke a pasinak, meg kell hagyni.

6x09_castle7.jpg

Természetesen a szoba is ugyanaz, hárman bemennek, Castle kint marad, ebből következően tuti, hogy kint fog valami történni. Hát persze, Carl békésen sétálgat hazafelé a kis hátizsákjával, egészen addig, míg a felbőszült Castle rá nem veti magát, és a földre nem teperi. Váó. Kihozta belőle az állatot ez az ügy. Lanie és Espo megint csak kívülről nézik a kihallgatást, Beckették próbálják megtörni Carl-t, ami elég jól megy, tekintve, hogy az agybajos imád beszélni róla, hogyan ölte meg az áldozatait, és hogyan kapirgáltak a kis lábujjaikkal a biztos talaj után, még mutatja is az ujjaival, a kretén. Lanie és Espo szerelme asszem itt végezte be, tekintve, hogy egymásra nézve egy jó ideig még halottakat fognak látni. Carl nem akarja bemártani Tysont, de meggyőzik, hogy tudják róla, hogy ő túl idióta ahhoz, hogy ezt egyedül találja ki mind. Mindenesetre kér egy pár spirálfüzetet, lehetőleg A3-masat, hogy teleírhassa a beteg emlékeivel a megölt áldozatairól. A Vaslady szelíden közli Kate-tel, hogy ha Tyson netán életben van, ők erről akkor sem akarnak tudni, ássák el a sivatagban, vagy falassák fel kutyákkal.

6x09_castle8.jpg

Ryan talált valamit a börtönjelentésekben, valami nagyon-nagyon érdekeset. Tysont a legutóbbi ügynél azért hozták ki a börtönből, mert rettentően megverték a rabtársai, ami persze megrendezett volt, de a verést azért tényleg megkapta. A börtönorvos pedig nem más volt, mint Dr. Kelly. Há! Egy héttel Jerry megérkezése előtt kezdett, és egy nappal a távozása után kilépett. Szép is a szerelem. A nő eltűnt, a rendelője teljesen kiürült, csak egy a nevével ellátott toll maradt az asztalon, meg egy üzenet Beckettéknek, hogy legközelebb legyen több szerencséjük. Közben kiderül, hogy nem csak 3XK aktákat vittek el, hanem még további 26 gyilkossági ügyét, amiket ezek szerint vagy szintén Tyson, vagy maga a doktornő követett el. Beckett még mindig nem teljesen biztos benne, hogy Jerry él, lehet, hogy csak a szerelme akarja életben tartani az emlékét. De aztán kiderül, hogy a toll valójában egy pendrive is, bedugva pedig felcsendül egy dal: "és újra találkozunk majd, nem tudom hol, nem tudom mikor, de tudom, hogy újra találkozunk egy derűs napon. Mosolyogj csak tovább, ahogy tetted eddig is, míg a kék ég el nem hajtja a fellegeket messzire."

6x09_castle9.jpg6x09_castle10.jpg

Címkék: castle
7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.11.27. 12:37:41

Először is köszi a hogyvótot, nagyon jól szórakoztam, mint mindig!
Ez a mondatod nagyon tetszett, felvihogtam: "ássák el a sivatagban, vagy falassák fel kutyákkal".
Innen is pusszantás a Vasladynek, kezd egyre szerethetőbb lenni.
Amúgy nem is figyeltem, hogy a dokinőnek mekkora lufi mellei vannak, pedig amúgy kényes vagyok az ilyesmire, és húzom az orrom, ha ilyet látok. Lekötött a cselekmény, apróságokkal nem foglalkoztam :)

Na de a részhez.
Szerintem marha jó volt, lerágtam a körmeim rendesen (majd Neo jön, és megcáfol, vagy ellenvéleményt mond :)
A halott Espo-t nagyon jól megcsinálták a maszkosok, és még képet is raktál be róla, brrr.... Elég bizarr volt az egész sztori, én simán elhiszem, hogy 3XK él és virul.
Viszont azt vártam volna
Spoiler
hogy akkor rágják még a csontot egy részen át, ha már így előkerült az ügye, vagy legalább beszéljenek róla, vagy Beckett gondoljon rá, vagy akármi, erre a 6x10-bem semmi. Most akkor mi van?
Spoiler vége

Gondolod, hogy Lanie és Espo tényleg a hullát fogják egymásban látni olyan sokáig, hogy végleg ugrott a kapcsolatuk? Én azért valahol titkon remélem, hogy nem. Aranyosak voltak együtt.
Ja, és én is azt vártam, hogy a dokinő kihallgatására ha már Beckett ment be, legalább távozáskor ott várja majd Espo morcos arccal, vagy ilyesmi, hogy lepottyanjon a magas lóról, de semmi. Kár.

Nagyon várom a köv. rész hogyvótját, pont tegnap este néztem meg, és egész jól szórakoztam. Tulajdonképpen jól elvagyok ezzel az évaddal, az időnkénti logikai bukfencek ellenére is.
Oké, oké, nem olyan, mint az elején, de én még így is nagyon élvezem.

Neoprimitív 2013.11.27. 15:58:35

@Dogla: Mondanék ellenvéleményt, de nem érdemes. Nekem a Pandora-Linchpin borzalommal vetekedett ez a rész, de a gondjaimat már egyszer kiírtam magamból, még egyszer nem akarok belemerülni.

cortexiviky · http://cortexiviky.tumblr.com/ 2013.11.27. 20:55:28

Jó kis rész volt ez, az évadban először érdekelt az ügy, ami nagy szó. A hogyvolt különösen tetszett, most realizáltam csak, hogy ebből is van hogyvót,király :)

2013.12.03. 09:52:01

Már nagyon várom a következő rész hogyvótját, remélem van benne pár cukiságfotó :))

2013.12.03. 11:06:32

@Zenóbia: Akkó jó :))) Köszi előre is!
süti beállítások módosítása