Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

El Barco - A Bárka 3x07 (spanyol LOST)

2013. november 26. 17:00 - Sigismundus

Könnyed, lazítós lesz ez a rész, vagy legalábbis annak szánták a sok izgalom után. Most egy Ulisses mesével kezdjünk. Bájgunár a házasságról elmélkedik miközben Dulce fényképét nézegeti, majd elégeti. A házasság az nem setét verem, hanem valami aminek kezdetben nagyon lehet örülni. A nagy örömtől sokkal boldogabbnak látják a házasulók a világot, elhalványul körülöttük minden. De a házasságba hozzák magukkal előző életüket is, és egyikük általában nagyobb terhet visel. Az eszmefuttatás appropóját Kapitány és Doktornő lagzija adja, amire készül a Sarkcsillag és a Torony minden népe. Diszítenek, öltözködnek, meg a szokásos.

Clipboard01.jpg

Torokszorító cukiságfaktor, Valeria rajzolt apjának és Juliának bögréjére filccel, (szerencsére nem belülről, mert ezekből akarják az esküvői pezsgőt inni) de kijelenti, hogy az új anyukát annyira azért nem szereti majd mint a régit. Julia meg eközben a Világ összes megmaradt szépségápolóját és egyebét nézegeti boldogan, amikor bekopog, benéz és bejön hívás nélkül Gamboa, a Félszemű.

A kettejük párbeszédeire eddig is jellemző utalgatásos és 'tudjuk amit tudunk' beszélgetés kezdődik. Kolumb emlékeztet hogy az Alexandria projekt résztvevői nem házasodhatnak, Julia visszavág, hogy a projektnek vége, és a másik hülye ha még ezért harcol. Ja és tudja ő hogy Gamboa is volt házas és szülő, úgyhogy tudja mi a szerelem. Ő pedig két óra múlva oltár elé áll, úgyhogy ha meg akarja ölni, van rá 120 perce. Kolumb el, az egészet meg kihallgatta a kis Valeria.

Clipboard03.jpg

Juliát amúgy sokáig nem izgatja a dolog, mert kezdődik a ruhapróbája. Salome engedte át egyik korábbi menyasszonyságának megmarad emlékét, jelentősen szűkítve kebel,- csípő, és egyéb méreteket. A ruha biztos nagyon szép női szemmel, de épp benyit Ricardo is és a menyasszony ruháját látni balszerencsét hoz.

A Toronyban Buborék szervezi az ülésrendet, úgy hogy a hajósok és a Tornyosok vegyesen, alakuljanak új barátságok. De a 80éves Öregúr nem oda akar ülni ahova küldi, hanem legközelebb a WChez mert az csak 13 lépés, és neki baj van a prosztatájával. Hogy elterelje Félkegyelmű figyelmét, elárulja neki hogy Maxot nem ültetheti sem a hajósok, sem a tornyosok közé mert macskaképű egyikhez sem tartozik. Ha nem hiszi nézze meg a szálloda vendégkönyvét, nincs benne a neve. Buborék el vendégkönyvezni, 80éves Öregúr meg 13 lépésre.

Clipboard04.jpg

Másik rejtély, Ainoa és Uli küszködnek kissé. Bájgunár a nyakkendővel, mert matróz létére ezt az egy csomót nem tudja megkötni, Nagylány meg az érzéseivel, meg ezzel a nyitott-kapcsolat izével. Amit Uli sem ért, de tesz egy vallomást hogy nem lenne jó ha ők ketten szétválnának, mert csak lassan meghalnának tőle. Aztán amikor Ainoa egyedül marad és öltözni kezd valaki üzent neki, hogy Ulisses hazudik.

Clipboard05.jpg

Közben Kapitány is bizonytalankodik, bevallja haverjának hogy úgy érzi téved. Felesége 23 évig volt vele, és még az ajtó nyitásában is az ő emléke van. Szép érzelmes, és férfias a vallomás, de hamar eltereli figyelmüket egy jelentés a Hídról, hogy jobbról valami sodródik a tengeren!

Kis humornak szánt jelenet Piti oktatja Chot a mosógép használatára hogy nem haljon ki a kinaimosodás szakma. Meg megtanítja neki az összes trágár megjegyzését, amit a koreai úgysem ért. Kap is hülyegyerek egy tockost, meg egy kioktatást Vilmától, a koreai elveszett mindenkit, hülyegyerek meg hülyeségre tanítja. De vissza a rejtélyes üzengetéshez. Ainoa a hajóról, Uli a toronyból rádiózgatnak és évelődnek boldogan. Mígnem Nagylány a kabinjában talál egy borítékot amit szerelmi üzenetnek hisz, egy fénykép van benne. Bájgunár persze leállítaná, de későn, Ainoa is kapott hát egy példányt Ulisses és Dulce, a halott hajótörött lány közös ágybeli jelenetéről.

Viva la commedia szellemében a következő jelenet. Ricardo és Julian ki jetskiznek legjobb esküvői öltönyükben a vizen sodródó tárgyhoz ami egy szörfdeszka csupán. Közben Elsőtiszt elmondja hogy rohadt irigy volt elhunyt Montreronéra mert az elvette a barátját, és most irigy Montrerora mert havernak másodszor is sikerül az Élet. Míg ő Saloméval épp haragban, ugyebár. Aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve visszarádiózik Saloménak hogy Ricardo lefújta az esküvőt, Kapitány meg hiába küzd a rádióért, kis bunyó. Szakácsné kilátásba helyezi hogy utánnuk hajózik a legnagyobb konyhakéssel és filézés lesz. De félbeszakítja őt Julia akin fogott az esküvőiruha-átok. Beverte a szemét a tükörbe hogy bekékült a fél arca, és hanyatt esett egy lépcsőn a tetejéről az aljáig.

Clipboard09.jpg

Gamboa is készülődik, legjobb Délamerikaibérgyilkos öltönyében, megy az Orvosiba. Itt könnyed újjgyakorlattal kinyit egy gondosan elzárt kis dobozt, amiből kiemel egy ampullát – na ekkor szólitja meg Valeria. Tündibündi közli a Félszeművel, mint egyenlő az egyenlővel , tudja ő hogy a kolumb Julia életére tör, és hogy nem hajlandó egy második anyukát is elveszíteni. Ebben maradnak.

Clipboard11_1.jpg

Lazitás, vagy annak szánt. Pitit a lelkiismerete (mert van azért) nem hagyja nyugodni, és farag Chonak két evőpálcát békeajándékként. Majd jelbeszéddel tudtára adja hogy ők ketten amigók, barátok, akik együtt csinálnak mindent, és majd ő segít becsajozni a koreainak, átsegíti a nyelvi nehézségeken! Legyen az bármelyik chica ! Nos rendben, Cho rámutat a pálcikákkal arra aki legjobban bejön neki, Vilmára.

Clipboard12.jpg

Ulisses száguld a Sarkcsillagra, persze már hiába. Ainoa kemény csaj, nem sír csak szemrehány. Pasija tudta már az első percben amikor Leonorék hajóra szálltak, hogy ismeri Dulcét, de mégsem szólt senkinek sem. Szóval ki is ő? Nehéz kérdés, nem is tud rá válaszolni a srác, így aztán szakítás, nem ismerlek többé tégedet. És megint kezdődjék a karakterek előéletének átszabása. Uli Flash1.: Pizzásnak öltözve csöngetett egy ajtón amit a mára halott Dulce nyitott ki. Bár a zuhany alól ugrasztotta a csengő, és nem rendelt pizzát extra feltéttel, azért behívta a jóképű futársrácot.

Clipboard15.jpg

Buborék nyomoz, Max holmiját kutatná ki. De az érintett is ott van és gyorsan megmagyarázza miért is nincs a vendégkönyvben, hát mert ő alkalmazott volt, zongorista. Barátsága jeléül félkegyelműnek ajándékozza egyik használt gatyáját.

Haverság a legfelsőbb szinteken. Julian és Ricardo kibékülnek. És jön az egyik kedvenc jelenetem a három évadból. A szörfdeszka hátára ugyanis annak tulajdonosa (ausztrál vagy amerikai szörfös lehetett) verset vésett. A tengerről, amit egész életében szeretett, imádott, és ami most a veszte, halála lesz, de nem bánja. A vers elindít egy gondolatot Kapitányban mi is a fontos az életben, és irány vissza a Torony. Csak sajnos a jetski motorja nem indít.

Clipboard21.jpg

Buborék persze nem hülye. Megkeresi 80éves Öregurat, hogy továbbkérdezze, és lőn. Az öreg elmeséli hogy a rossz prosztatának van az az előnye hogy éjjelente többször is felébred tőle. És alig három nappal a Világvége után, egy ilyen éjjelen meglátta amint Max, buvárruhába öltözve, lopakodik az éjszakai folyosón.. Azokban a pánikolós első napokban még nem ismerték egymást ki kicsoda. És Max mint mérnök hamar működésbe hozott pár dolgot, megmentve ezzel őket. Így hamar a Tornyosok vezetői közé közé került.

Juliának nincs nagy baja, rándulás csak. Tart is egy kiselőadást az ő Sancho Panzájának, Saloménak, hogy az Élet statisztikailag rövid, és ő elhatározta hogy férjhez akar menni. Még ha találkozik a Föld utolsó fekete macskájával, akkor is. Míg így bátorkodik, a Toronyban Gamboa a Juliás bögre belső peremét látszólag megtisztítja egy zsebkendővel. Valójában ráken valamit. Majd távozik, de megállítja Ulisses. Hogy kérdőre vonja a Dulces fénykép miatt, amit Ainoa talált meg. Kolumb nem érti, ő állta a szavát, srác miért nem égette el amit tőle kapott – Elégettem, de ez egy másik – Ja öcsém, akkor van itt valaki más is aki ismeri a múltadat.

Clipboard25.jpg

UliFlash2 A pizzázás az ágyban folytatódott szexel, ahogy várható volt. Aztán egy fénykép és Dulce megy zuhanyozni, Uli meg gőzerővel kutatja át a fiókjait. És talál a rúzs és rágó mellett Alexandria projektes papirokat, gondosan feltüntetve rajtuk a Top Secret felirat. De le is bukik egy perc múlva, mert Dulce mégsem zuhanyozni ment, lesben állt. Nagyokosan kijelenti hogy nem bízik meg a a jóképű ismeretlenekben (de azért egy perc után ágyba bújt eggyel) Uli válaszol, az apját keresi, és hogy jutott el Dulcéhoz? Hát a vízbefojtott Roberto telefonjával, mert az a lányt hívta az utoljára.

Clipboard27.jpg

Humorjelenet, Piti nagy nehezen bemutatja Chot és Vilmát, hogy azok egy párként menjenek az esküvőre. Ugorjunk. Kapitány és haverja némi filozofálgatás után a szörfdeszkába kapaszkodva kezdenek visszatempózni. Mert a Toronyban gyűlik a násznép. Mindenki kiöltözve, kisminkelve, Ainoa a Nászindulót gyakorolja, csak a vőlegény késik, úgyhogy ideges kezd lenni mindenki. Hogy-hogynem sem a jetskit sem a szörfdeszkát nem veszi észre senki, a rádió meg nem válaszol. Úgyhogy Julia halkan, nőiesen megfenyegeti a kolumbot, ha csinált valamit Montreroval, akkor ő elfelejti az orvosi esküjét. Kolumbnak még egy gúnyos mosolyra sincs ideje, mert betoppan végre a vőlegény, bőrig ázva szörfdeszkássan, Sanchojával az oldalán. Szép vallomás, leánykérés, és kezdődhet végre a kivégzés, mert az elítélt megérkezett.

Clipboard28.jpg

Ketten vannak csak távol. Ulisses és Max tárgyalnak. A tengerész felajánlja hogy ő marad a Toronyban, és Ainoa hajózhat a Sarkcsillagal a szigetre. Ő az Elsőtiszt fia, van olyan értékes túsz, mint Kapitány lánya. Max elfogadja a cserét, majd pimasz vigyorral megkérdezi, hogy akkor most ők ketten együtt vannak, vagy nem? Uli Flash3. Az indulás napján találkozott Dulcevel, és Julia franciájával. A spanyol modellszakma aktuális üdvöskéjének alakítása ezzel a keményen néző üzletasszonyos szereppel véget is ért. Helyette a francia tájékoztat, az apja a kit keres, a Sarkcsillag nevü hajón van, ma indul. Az információért viszont kérnek egykét dolgot. Például ha újra találkoznának, ne ismerje fel őket. Ja és Ulissest üdvözli az Alexandria projektben, mert srác már benne van, ha akarja, ha nem.

Clipboard29.jpg

Közvetlen a szertartás elött Valeria rátámad Gamboa szívére. Nem késsel a vérkeringést irányító szervre, hanem pár tündibündi mondattal az érzelmi részre. Kifejti neki, hallotta hogy voltak gyermekei, de azok már ott lehetnek ahol az ő anyukája. Úgyhogy ő vigyáz rájuk, ne aggódjon értük. Meg kell a szívnek szakadni.

Clipboard34.jpg

Szertartás, Palomares atyának egy rövidebb verziót kell levezényelni, mert a szél kezd ideális lenni induláshoz, és a nászút a szigetre lesz ugyebár. Úgyhogy pár gyors mondat, kérdés és válasz, és legyetek egymásé, hurrá. Majd jön Buborék a pezsgős bögrékkel, Kapitány pedig mond egy beszédet hogy vissza fognak jönni mindenkiért, esküszik erre is. Gamboának így van kis ideje hogy lelkének elzárt rejtekéből előbújjon felesége és gyerekei emléke. És abban a pillanatban amikor már majdnem isznak a bögrékből, előrelendül, és kiüti a Doktornőét, a kezéből. Elnézést bocsánat, csak elsőként akart gratulálni, és még nem lát jól. Ez az indoka.

Clipboard35.jpg

Aztán indul is a Sarkcsillag a nászútra ahogy eltervezték. Uli meg a toronyból magányosan rádiózgat Ainoának, persze hiába. Gamboa talál egy bögrét kabinjában, rajta filccel rajzolva ő maga. Már épp elérzékenyülne kissé, mikor csak úgy bejön hozzá Max. A macskajancsi azzal kezdi, hogy az Alexandria-projekt tagjai nem házasodhatnak, miért engedte hát? Majd folytatja, mostantól ő a felettese, őt azért küldték, mert a kolumb elgyengült, de majd Max rendbe teszi itt a dolgokat újra...

Címkék: el barco
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása