Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Defiance 1x06 - The Serpent's Egg

2013. november 26. 13:00 - Szencsike

Kezdjünk egy újabb napot ebben a nem kifejezetten csendes és „minden fontos esemény itt történik, mintha máshol nem is lenne élet” kedvenc városkánkban. DJ Alak Rómeó Tarr indítja a napot, a  Rablórádió egyetlen műsorvezetőjeként ő szolgáltatja a híreket és a zenét. Nagy esemény napja ez, megérkezett a Távolsági busz: ez egy ütött-kopott járgány, kb. úgy néz ki mint egy zsúfolt indiai/afrikai busz. A buszocska azért fontos, mert ezzel lehet utazni illetve postaként is működik, szóval ha valaki menni akar valahova, vagy küldeni vagy fogadni akar valamit, akkor kéthetes várakozási idővel, de ez a busz eljuttat mindent és mindenkit bárhová. Azt gondolná az ember, hogy itt van néhány szuperfejlett földönkívüli faj, csak van ennél gyorsabb megoldás. Rómeó klasszikus bakelit-lemezeket kapott, más rég nem látott barátot üdvözöl, néhányan a postát szedik le róla. Vagy épp most börtönjáratként is funkcionál, Rynn-t Nolan fogja kísérni Yumáig, ahonnan az Irathi lányt a vegasi börtönbe szállítják tovább. További utas Amanda és egy rakás pénz, Jolánka beleegyezett a mágnes-vasútba, ezzel a pénzzel indulhat a biznisz, Nolan Rynn mellett erre is vigyázhat. Van egy Olfin Tennety nevű FöldKözt-ös nagykövet, Amanda pont annyira örül neki, mint más a csótányoknak. A nagykövet párszor kereste már Amandát, de Jolánka sosem akart vele beszélni, a buszon majd kitárgyalhatják az ügyeket, hisz a FöldKözt mindig törődik a barátaival. Olfinnal tart két, azaz 2 darab férje, egy morcos feka és egy kényeskedő fehér, a nő részeg volt, mikor összeállt velük. Szabad a poligámia?

1.png

Induljunk, mindenki elfoglalja a helyét, a sofőr az utolsó adminisztrációkat végzi, mikor Rynn egy ügyes mozdulattal elveszi a törpelény tollát. Az egyik utas, egy kalapos férfi nézegeti a buszvezető fülkéjét, a törpe gyorsan rá szól, üljön vissza a helyére. Irisa és Nolan elbúcsúznak, a lány talán megpróbál viselkedni apu távollétében. Irisa indul a dolgára, mikor meglát egy Casti üzletembert. Flessel megint a lány, egy kígyót és egy maszkos férfit lát. Tommy hozza vissza a jelenbe, a férfi csak emlékezteti őt egy ismerősre, de elég zaklatottan szalad el Tommy elől. Főcím után buszozzunk, Férjeknek nem tetszik, hogy egy bűnözővel kell utazniuk, Rynn bizalomgerjesztő vigyort vet rájuk. Van egy vándortiszteletesünk, ő a kalapos, Sy Preston, aki turkált a sofőrfülkében is. Ha már megy a beszélgetés, ő eladna pár Bibliát, de Amanda inkább whiskyt kérne, jó választás. Férjek a yumai éttermekről csacsognak, Feleség mindegyik kiválasztott helyre elviszi őket. Amanda és Nolan ezt látva a párkapcsolatokról kezd dumálni. Nolan a hármas páros testi előnyeit ecseteli, mert férfi, Amanda nő lévén, érdekes módon nem az érzelmi, hanem a praktikus oldalról közelíti meg a kérdést: ha tehetné, belevágna egy csoportházasságba, mert így nem kellene megjátszania magát, hanem pont az lehetne aki, hisz mindenkinek több oldala van, amit a megfelelő társakkal meg is oszthat. Nolan szerint azért beszél így, mert volt szerelmes és csúnya vége lett a kapcsolatnak. Mivel Amanda nem reagál, Nolan beletrafált. Eközben Rynn szép csendesen előszedi a tollat és elkezdi szétszerelni.

2.png

Defiance, Vágyálom, Irisa gúvadt szemekkel figyeli a Castiját, akit épp Tirra próbál felszedni, de a férfi családos, köszöni, nem élne a pillangó szolgálataival. A férfi szeme megrándul, Irisa még idegesebb lesz. Mikor a férfi távozik, Irisa már kint az utcán várja be őt és egész egyszerűen leüti. Mikor a férfi felébred, megkötözve üldögél egy pincében. A férfit Daigo-nak hívják, Irisa ismét villan, kicsi lányként látjuk, megkötözve. A férfit állítása szerint Tesho Zajino-nak hívják és sosem találkozott a lánnyal, Irisa viszont nagyon is emlékszik rá, ugyanis Daigo volt, aki megkínozta. Vagy bevallja, amit tett, vagy meghal. Távolsági busz, mindenki békésen alszik, Rynn-t kivéve, ő leszedte magáról a bilincset, de Nolan eszén nem jár túl, ülteti is vissza a lányt és elszedi a rögtönzött bilincskulcsát. Az utasok felébredtek és alig fogták fel Rynn szökését, máris újabb esemény van: a sofőrt valaki felrobbantotta. A távolból kocsik jönnek, Nolan Amandával konzultál, valaki korábban odatette a robbanószert, ekkor a Tiszteletes fegyverrel utasítja őket a helyükre. Nolan kénytelen megadni magát.

3.png

Irisa ekkor javában a férfi csomagját kutatja át, ékszerkereskedő a fogoly, de van nála egy halálfejes lánc, ami a Pusztító Anyát ábrázolja. Állítása szerint nem tudja mit jelent ez a szimbólum, Irisa viszont ismeri, a férfi tanította neki, tudnia kéne. Újabb verésadaggal próbálja megtörni a férfit, de ő nem tud semmiről sem, Irisa dühösen viharzik el. A busznál kibontották a pénzes bőröndöt, Tiszteletes besúgóitól úgy tudja, nem csak Amanda hozott fel manit, a nagykövet is gazdag. Nyomatékosításképp egyik rabló kilövi Fekete Férjet, Fehér Férj szinte sírva könyörög a nőnek segítségért. A nő Fekete Férj órájából kiszed egy szkriptchipet, ezt bármelyik bank beváltja és lemászik a buszról, hogy átadja a Tiszteletesnek. Fehér Férj lekurvázza a nőt, Fekete Férj miatta halt meg, nem is tudhatott a chipről. Fehér Férj addig ugrál, amíg Nolan le tud nyúlni a bokájánál lévő késig, letámadja az egyik rablót, Tiszteletest Nolan eltalálja, de elviszi a nagykövetet Casti kollégájával, Fehér Férj a lövöldözésben megsérül, a busz hátsó ajtaját végül sikerül bezárni.

3p.png

Defiance piacán Tommy épp kihallgat valakit, mikor meglátja egy csomagot cipelő Irisát, a srác követni kezdi őt. Irisa leért a pincébe Daigo-hoz, lerakja a csomagot, mikor zajt hall, Tommy jött utána. A fogoly kiabálni kezd, Tommy odamegy a férfihoz, a csomagból egy kígyó siklik elő, Irisa viszont nem hagyja kiszabadítani a foglyát. Másik túszejtő akciónknál Nolan az esélyeiket latolgatja, a busz súlyosan sérült, 11 nap múlva jön a következő, a víztartály folyik, három napra tippel, Rynn szerint kevesebb is lehet a hőség miatt, de őt senki sem kérdezte. A tiszteletes kintről a pénzt akarja Olfinért cserébe, Nolan beáldozná a nőt, Amandának még van egy kis lelkiismerete és megmentené.

4.png

Irisáéknál a helyzet változatlan, Tommy tehetetlen, Irisa szerint a férfi magyarázta be a szüleinek, hogy ő különleges és neki kell a lányt beavatnia. A flessekből látjuk, ahogy a Casti megkötözi a lányt, a szülők meg végignézik a kínzást a szektatagokkal együtt. A Casti a saját családjáról kezd beszélni, sosem tenne ilyesmit egy ártatlan gyerekkel, de Irisa nem veszi be a férfi szövegét. A bizonyítékai a lánc, a férfi szaga, és a szemrángás, hát nem túl meggyőző erejűek. A Casti az emlékekkel operál, igaz, hogy ráng az ideg a szeme mellett, de milyen színű a kínzójának a szeme? Irisa teljes meggyőződéssel mondja a kéket, a férfi hisztérikusan nevetve nyitja ki csukott szemét, narancssárga szempár néz vissza a lányra. Irisa ezek szerint tévedett, de a kígyó ott van a kezében és megmaratja vele a férfit.

5.png

A semmi közepén már beesteledett, Olfin kiabálása töri meg a csendet. Rynn arra tippel, hogy a nő csak csali, hogy Nolanéket eltávolítsa a buszról és mindenkit megöljenek. Rendkívül biztató személyiség ez a nő. Végül Nolanék a nő kiszabadítása mellett döntenek: a Tiszteletes társa vélhetően lőtávolban van, Amanda őt fogja célba venni, Nolan kivesz a pénzből egy kicsit és a Tiszteletes buszon maradt táskájába rakja, ez lesz a csali amivel kiszabadítja Olfint, ha ez nem jönne be, Amanda még alkudozhat a pénz többi részével. Rynn csalódott Nolanban, hogy ezt megteszi, de rájön, hogy Nolan Amanda miatt hősködik. Amanda mosolyog, Nolan elindul a bőrönddel. Kicsivel később Amanda is Nolan után indul, Rynn ismét kiszabadítja magát és elszelel, Fehér Férj nem hisz a szemének. Nolan elérte Olfint, Tiszteletes előbújik a rejtekéből, bőrönd átadva, Olfin kiszabadult. Amanda elfoglalja a lőállását, tisztán rálát a Castira,Tiszteletes megnézi a bőröndöt, a pénz alatt ott vannak a Bibliái, hát bizony rossz húzás volt, jöhet a lövöldözés. Amanda kilövi a Castit, Nolan a Tiszteletest.

6.png

Fehér Férj alszik, Amanda a tüzet őrzi, Olfin sokkos, Nolan visszatér az értékes vízzel. Rynn talán már messze jár, de gyalog megy, mert Tiszteletesék kocsikulcsait Nolan elvette. Sajnos a nagykövetnek más tervei vannak, nem is olyan sokkos mint mutatja: fegyverrel kényszeríti Nolant a pénz átadására. Szépen kitervelt mindent: Ő súgott a Tiszteletesnek, ha minden a tervek szerint zajlott volna, Olfin és ő elosztotta volna Defiance pénzét. A buszról mindenki más, bizony még szegény férjek is halottak lennének, a nagykövet megdicsőülve adhatta volna elő a kirablásuk szomorú történetét az előléptetési fogadáson, Defiance pedig a FöldKözt alárendeltje lenne. Nagykövet nem mesélhet tovább, Rynn támadja meg a nőt.

7.png

Irisáéknál a Casti csendesen haldoklik a kígyóméregtől, Tommy végre eléri, hogy vigyék el a férfit Dokihoz és nyomozzák le. Viszont a férfi a delíriumos állapotában bevall mindent: bizony ő volt az, aki kínozta Irisát. Flashbackben látjuk ezt a próbát, Irisa egy széken ül, a kígyó megmarta, körülötte Casti papok kántálnak. A szüleit is meggyőzte, önként lemondtak a gyerekükről, hisz ez a helyes lépés, mert a lány képességeit tesztelni kellett. A kígyó mérgével közelebb juthatott a valódi természetéhez, és túlélte a megpróbáltatásokat. Irisa kiválasztott, ő benne testesül meg a teremtés és a pusztítás minden ereje. A próba utolsó lépéseként meg kellett volna ölnie egy hívőt, Daigo a kislány kezébe adta a kést, de ekkor katonák rontottak be a terembe. Köztük volt Nolan, aki megmentette a kislány életét. Daigo elbújt egy rejtekhelyre és onnan nézte ahogy Nolan és Irisa távoznak, ő pedig  elkezdett normálisan nyomorúságos életet élni. Ha Irisa most megöli őt, azzal beteljesítheti az áldozatot, ő pedig megdicsőülve távozik a túlvilágra. Irisa viszont nem fogja megölni őt, bár Tommy szívesen megtenné, de ezzel csak a férfinak kedveznének, irány Doki.

8.png

Sivatagban Rynn az egyik kocsit és egy fegyvert kér. Mivel neki is vannak törvényei, így segített Nolanéknek. Fehér Férj Rynn utastársa lenne a következő városig, Rynn csak csendet kér tőle. Amanda eltekint Rynn büntetésétől, de a nagykövettel is valamit tenni kell. Nolan szerint szép mese lenne, ha a nagykövet a férjeit védve halna meg, Amanda is ezt szeretné, de a törvények szellemében kell cselekedni, vagyis bíróság elé kell vetni. Ugorjunk későbbre, megjött a következő busz, a nagykövet a törvényőrség vendége volt, most megbilincselve mehet haza, a bíróságig. Daigo is visszatérhet az uncsi életébe, Irisa a távolból figyeli, ahogy a férfi felszáll a buszra, a hétköznapi élet a legjobb büntetés számára. A buszon a fegyőrnő bocsánatot kér a nagykövettől, miközben szedi le róla a bilincset, de ügyelni kell a látszatra. A nő dühösen utasítja, hogy derítsen ki mindent Amandáról, mire hazaérnek. Irisa visszatért az őrsre, Tommy-val a nyomában. Lelkiznek, Irisa a pusztító képességei miatt fél, Tommy meg kinyögi, hogy fontos neki a lány, és most izzik körülöttük igazán a levegő, hamarosan a földön találják magukat ruhátlanul és nagyon szenvedélyesek. Az epizód záróképeihez a zenei aláfestést DJ Rómeó adja, sok szeretettel küldi a dalocskát Júliának, mindenki jókedvű és vidám, a Vágyálomban Nolan és Amanda együtt iszogatnak, Tirra ropja a csapossal, Irisa és Tommy egymást kényeztetik.

21 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.26. 17:28:42

Bírtam ezt a részt, szeretem a firnyákos csavaros történéseket! Meg az ármánykodást a legeslegjobban!! :) Várom is a nagykövet-szál folytatását, húúú!!!
Kellemes meglepetést okozott, hogy már a 6. részben felvilágosítottak Irisa sebeiről, azt hittem, csak később avatnak be. (Ez tök rendes volt tőlük, nagyra értékelem)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.26. 19:48:06

@St. Pácsó Ármándó: :D asszociációs készséged túlfejlett. Orvos nem javasolt még műtétet?

Gabba 2013.11.26. 22:29:06

ez nagyon jó rész volt tényleg, kösz a hv-t!

@St. Pácsó Ármándó: talán le kéne kicsit állni az Amstel Bock-kal, vagy most már valami töményet tolsz? :)

Pácsó Ármándó 2013.11.26. 22:34:40

@Gabba: Ma tömény rakott kelkáposzta volt, csubival. Elém rakták, de nem azért hívják így.

@aggyistenbiri: Csillagom, én a tömény-telen éveimre való tekintettel már régészhez járok, nem orvoshoz.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.27. 17:31:17

@St. Pácsó Ármándó: de miaza csubi? csemege uborkára tippelek, de azt még sosem láttam rakott kellel házasítva.

Pácsó Ármándó 2013.11.27. 21:29:13

@aggyistenbiri: És csak nőtlenek fogyaszthatják, ezért nem láttad még házasítva.

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.27. 21:41:20

@St. Pácsó Ármándó: Ismerek olyan nőtlent, aki a krumplis tésztát kizárólag gyümölcslevessel eszi, mint a menzán szokás.
(az én vagyok)

Most komolyan, ne offoljuk már Szencsi posztját. Max csak ha engedélyezi.

Pácsó Ármándó 2013.11.27. 21:56:13

@aggyistenbiri: Basszus, azt hittem G Mesternél vagyunk! Elnézést!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.27. 22:16:33

@St. Pácsó Ármándó: A címbéli 'Egg'. Az az oka minden kajás hozzászólásnak. Szencsi, ne hari! (Te vagy a hibás. Máskor ne tegyél bele kaját a címbe) :D

Pácsó Ármándó 2013.11.27. 22:18:52

@aggyistenbiri: Ja, serpenyős tojás! Azt ez lesz belőle!

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.27. 22:26:45

Elhatárolódom.

@St. Pácsó Ármándó: Ugye? De tényleg tök igazunk van! Meg is éheztem. Bundáskenyeret kérek. Intézem.

Pácsó Ármándó 2013.11.27. 22:38:12

@aggyistenbiri: Meg aszongyahogy "írta: Szendvicske" És még Biri a hibás! Nahiszen! Tejfölös lángosod nincs, csibém?

Szencsike 2013.11.28. 11:19:51

Meghoztátok az étvágyamat, de jó h mindjárt ebédelek :) viszont csubit nem szeretem, minden más jöhet :)

Pácsó Ármándó 2013.11.28. 17:05:47

@Szencsike: Az Irisa képek nagyon jók, köszi! További jó étvágyat!

Gabba 2013.11.28. 18:03:12

@Szencsike: az Onedin alatt minden héten eszünk valamit, alkalomadtán nézz majd át :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.28. 18:11:56

@Gabba: Meg a Grimm alatt is mekkora evészetek folytak:D Lábleves, ugye:)

Pácsó Ármándó 2013.11.28. 18:13:39

@aggyistenbiri: Eszem a zúzádat! Deviszontéshát! :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.28. 18:16:04

@St. Pácsó Ármándó: Zúzapörkölt, jó is az. Megenném most.
Régi csapat jól eltűnt, vagy csak én nem látom őket.
süti beállítások módosítása