Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Star Trek (TOS) S01E02 – Charlie X – Charlie

2013. november 22. 09:00 - Kapitánylány

Csillagidő 1533.6 Az Enterprise randevúzik az Antares teherhajóval, rendkívüli utast szeretnének átadni. Charlie Evans hajótörött, aki teljesen egyedül élt egy kihalt, Thasus nevű bolygón, adatszalagokról tanult meg beszélni. Ramart kapitány kicsit túl lelkesen dicséri a fiút, szeretné ha az Enterprise vinné el a srácot a még élő rokonaihoz. Kirk marasztalná még az Antares főembereit, de azok olyan gyorsan távoznak, mint a patkányok a süllyedő hajóról, nyakunkon hagyva a szemtelen fiút. Jim Janice Rand segédtisztre bízza Charliet, aki teljesen ledöbben a lány láttán, hiszen még sose látott nőt.

01.jpg

McCoy kivizsgálás közben kérdezgeti a fiút, kiderül, hogy miután elfogyott a tartalék, akkor gyűjtögetett, így élte túl az elmúlt 14 évet. Charlie elmeséli, hogy a másik hajón nem szerették, pedig ő nagyon igyekezett. A srác a vizsgálat után elindul felfedezni a hajót, ekkor fut össze a segédtiszttel, rögtön meg is ajándékozza a semmiből egy drága, ritka parfümmel. Megbeszélnek egy találkozót a szabadidőközpontban, majd búcsúzóul Charlie fenéken üti Janicet. A lány kioktatja a fiút, majd elküldi a fiúkhoz, ők megmagyarázzák miért volt ez rossz dolog.

02.jpg

A kapitány kiadja a feladatokat, Spock földtörténeti adatokat szedjen össze, McCoy pedig világosítsa fel a srácot a serdülőkori dolgokról. Doki passzolná Jimnek a dolgot, ezt inkább egy erős apafigurának kellene megtennie. Spock nem érti, hogy élhette túl egyedül a fiú, szerinte igenis segítették, annak ellenére, hogy a bolygó rég kihalt. Leonard ellenkezik, Jim állítja le a vitát.

03.jpg

A szabadidőközpontban Spock éppen a hangszerét hangolja be, Uhura pedig a segédtiszttel kártyázik. Nyotat megihleti a pengetés, énekelni kezd a vulkániról, Spock meglehetősen jól bírja. Ekkor érkezik meg Charlie, aki rosszul tűri, hogy nincs a középpontban, de akkor borul ki leginkább, amikor Uhura róla kezd el énekelni. Meg is bosszulja, elnémítja a duónkat, majd különböző kártyatrükkökkel kápráztatja el Janicet és a többieket.

04.jpg

Kirk a Hálaadásra készül, kéri, hogy a pulyka legalább most nézzen ki, mintha az is lenne, nem pedig valami szintetikus szörnyűség. Charlie robban be, Jim magyarázza már el neki, hogy miért volt rossz Janicet fenéken ütni. Kirk olyan zavarban van, mintha fel kellene világosítania a fiút a méhecskékről és a beporzásról. Befut egy hívás, az Antares kapitánya szeretne beszélni Kirkkel, indulás a hídra. Rossz a vonal, de így is halljuk, hogy Ramart figyelmeztetni akarja az Enterpriset, azonban a hang hirtelen elnémul. Charlie elszólja magát, a kapitány gyanúsnak találja a kijelentést a gyenge hajóról, Spockot kéri a terület átvizsgálásra. Az első tisztnek nincsenek jó hírei, az Antares törmelékei vannak a kérdéses helyen.

05.jpg

Kirk háromdimenziós sakkot játszik Spockkal, közben az első tiszt aggodalmát fejezi ki a fiúval kapcsolatban, aki pont meg is jelenik. Jim mattot ad a vulkáninak, majd átadja a srácnak a helyet. Spock pár lépésben megveri, majd ott hagyja a dühöngő fiút. Charlie rohan a folyosón, amikor Janice állítja meg, hogy bemutasson neki egy lányt, de az rá se hederít, csak a segédtiszttel akar beszélni. A nő újra kioktatja a fiút, de az szerelmet vall neki.

06.jpg

A segédtiszt elmeséli az esetet a kapitánynak, a segítségét kéri. Kirk a szobájába hívatja a fiút, először a megolvasztott sakkfigurákra kérdez rá, de Charlie tagad. A srác menne, de Jim rátér a Janice ügyre, próbálja a fiút lebeszélni a nőről, de az csak makacskodik. A kapitány végül elviszi a fiút az edzőterembe, hátha azzal le tudja vezetni majd a felesleges energiáit. Az edzés nem megy túl simán, Charlienak nem tetszik, hisztizik mint egy durcás gyerek. Kirk bemutat pár dobást az egyik legénységi taggal, majd ráveszi a fiút, hogy ő is próbálja ki. A fiú le akarja teríteni Jimet, de végül ő kerül a földre, amit a tiszt ki is nevet. Charlie újra felhúzza magát és eltűnteti az őt kinevető férfit. Kirk próbálja kideríteni, hogy mi lett a tisztjével, de a fiú nem hajlandó elárulni. A kapitány biztonságiakat kér, akik majd elkísérik a srácot a szállására. A belépő férfiakra rátámad Charlie, majd eltűnteti a fegyvereiket. Kirk ekkor szemkaratéba (védve AaannnaaA által) kezd a fiúval, aki meghunyászkodik és elmegy a szállására. Uhura közli, hogy az egész hajón eltűntek a fegyverek, Kirk az eligazítóba kéreti Spockot és McCoyt.

07.jpg

A vulkáni szerint a kihalt bolygó őslakosainak voltak ilyen eltüntető képességeik, de a doki állítja, hogy Charlie ember, aki olyan mint egy tini, csak plusz képességei vannak. Spock szerint a srác okozta az Antares pusztulását is. A tanácskozás végén megállapítják, hogy a kapitánynak kell beszélnie a fiúval, mert őt még tiszteli. Megérkezik Charlie is, Kirk egyenesen neki szegezi a kérdést, te semmisítetted meg az Antarest? A srác simán bevallja, úgy is elpusztult volna a hajó, ő csak előrébb hozta ezt az eseményt, az Enterprise sorsáról még nem döntött.

08.jpg

A hídon Kirk kapcsolatot kér az Alpha 5-tel, de a konzol meghibásodik, Uhura pedig megsérül. A navigáció is közli, hogy nem tudnak pályát módosítani, nem reagál a kormányszerkezet. Spock próbálna jelenteni, de a belépő Charlie verselésre kényszeríti a vulkánit. Kirk újra szemkaratézni (védve AaannnaaA által) kezd a fiúval, még most megfutamodásra kényszeríti, de Spock szerint nem sokáig tudják megzabolázni. Charlie dühösen megy végig a folyosókon, végül a segédtisztnél köt ki. A nő elutasítja, a fiú dühösen rátámad, a kapitányék hiába érnek oda, a srác a falhoz vágja őket. Janice ijedtében megüti, Charlie pedig válaszul eltűnteti. Kezd kijönni a sodrából, a kapitánynak csak az a szerencséje, hogy nem tudja egyedül irányítani a hajót, ezért életben maradhat. Kirk még megpróbálja a fiút mágneses mezővel védett szobába zárni, de azt Charlie egy szempillantás alatt eltünteti, miközben a főtiszteket lebénítja. A fiút ez az eset már annyira feldühíti, hogy menetelés közben mindenkit átváltoztat, akivel találkozik.

09.jpg

A hídon vagyunk újra, Charlie rögzítette az útvonalat, majd távozik. A kapitánynak kezd elege lenni, a doki lebeszélné, hogy jobban felhergelje a srácot, sőt Spock se helyesli. Kirknek ekkor esik le, amióta átvette a fiú az irányítást senkit sem tüntetett el, talán már nem tud, ha tovább terhelnék, akkor lehet, hogy el tudnák kábítani. Végszóra Charlie is beesik, beindul a terv, mindent felkapcsolnak, a fiú pedig kezdi elveszíteni a hatalmát a hajó felett. Jim ekkor támad a srácra, de annak még van annyi ereje, hogy visszatámadjon.

10.jpg

Uhura közli, hogy újra van adás, egy thasusi hajó közeledik feléjük. Megjelenik Janice a semmiből a hídon, a képernyőn pedig az idegen hajó. Charlie ideges, nem akar velük menni, könyörög, hogy maradhasson. Thasusi lény hologramja jelenik meg, aki nagyon sajnálja, hogy nem vették időben észre a fiú szökését, így az első hajón nem tudtak segíteni, de az Enterprise-on mindent helyre tesznek. Charlie tovább könyörög, Kirk szíve megesik rajta, azonban az idegen közli, hogy nem tudják visszavenni az erejét, így ha itt marad, akkor vagy az emberek ölik meg őt, vagy a fiú mindenki mást. Szóval nincs választás, Charliet átsugározzák az idegen hajóra, visszaviszik a Thasusra, és ezt mindenki szomorúan veszi tudomásul.

Címkék: star trek tos
33 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2013.11.22. 09:42:59

A felvilágosítás során azért remélhetőleg elmondták a fiúnak, hogy méhekkel szexelni veszélyes :)

Spock húros hangszere pöpec

AaannnaaA 2013.11.22. 10:28:20

Köszi a hogyvótot, nagyon jó kis rész volt ez. (Bár azt hiszem ezt a mondatot elég sokszor le fogom még írni).
A kedvencem amikor Spock és Uhura együtt zenélnek, nagyon cukik.
Meg hát az a sakk állvány...
A képek meg... ööö.... egy szavam sem lehet. Alulról a harmadik a kedvencem, de a fölötte lévővel is jól elvagyok :) Meg a zenélőssel. Meg.... Na hagyjuk, inkább újra megköszönöm!!!

Gabba 2013.11.22. 12:07:42

@AaannnaaA: azért Janice hajkoronája is ultrabrutál....

Kapitánylány 2013.11.22. 12:28:05

@AaannnaaA: hát a képek nagy része csak neked készült! :) (kivétel, ami nekem készült)
de elolvadtad-e egyáltalán az írást? mert hát észre se veszed mit írtam bele két helyre is? :D

@Gabba: nem tudom meddig tartott a parókát feltenni, de viselni se lehetett kutya :)

AaannnaaA 2013.11.22. 12:47:48

@Kapitánylány: Persze, hogy olvastam, de ez a Te hogyvótod, minden kommentem nem szólhat magamról.
Tudom, hogy a képekkel nekem kedveskedsz (pusszantás érte, millió!!), és köszönöm, hogy levédted a kifejezésemet (még egy csók), de ha már szerepelnem kell, akkor inkább erőt gyűjtők arra a részre, ahol majd kommentben felteszem a nagy költői kérdést (tudod, amiért meg fogsz nyúzni :)))

Kapitánylány 2013.11.22. 13:02:26

@AaannnaaA: ejnye! :) kedveskedni akartam, erre egy szó se róla, inkább a képekről, kapsz majd érte! :D

arra se emlékszem melyik résznél volt ez! :D még a végén elijeszted @Gabba: kollégát, bár kellene majd akkor egy független 3. vélemény is! :D

AaannnaaA 2013.11.22. 13:08:44

@Kapitánylány: Nincs szerencséd, én emlékszem melyiknél volt :) Szerintem Gabba is beszáll majd a vitába, kétlem, hogy ilyennel el lehet ijeszteni. Lesz független 3. vélemény is, mert amikor felmerült a téma, privátban kitárgyaltam Segna-val. Majd szólok neki, hogy jöjjön ide is megtárgyalni.

Nem is akarod a nyakamat szegni, hogy fel fogom dobni a témát??? Vagy abban bízol, hogy befosós vagyok hozzá? Vagy addig kinyiffantasz, és akkor meg mindegy? :)

Kapitánylány 2013.11.22. 13:16:46

@AaannnaaA: ki fognak minket majd moderálni! :D szép, hívjunk ide majd mindenkit! :) figyi, ugye jól emlékszem, hogy Spock-kal kapcsolatos? :D ennyire vagyok csak feledékeny... (tudni szeretném, hogy fel tudjak rá készülni!)

Gabba 2013.11.22. 13:17:26

@Kapitánylány: @AaannnaaA: catfight, yeah!

én tuti jövök, nem hagyom magam elijeszteni :)

AaannnaaA 2013.11.22. 13:21:05

@Gabba: Nincs itt kérem semmi látnivaló :))

@Kapitánylány: Aham, jól emlékszel!! És nem, nem fognak kimoderálni. Az a titka, hogy a komment első pár szavába ne kerüljön bele a téma tárgya, és akkor nem látszik az oldalsávon, így nem szúrja ki senki szemét :)

Kapitánylány 2013.11.22. 13:26:27

@AaannnaaA: jajj de kis rafkós vagy! :) szóval áruld el melyik résznél volt! :D hogy mindenki tudja, mikor kell majd jönni! :D

@Gabba: majd legközelebb, nyáron sár is lesz hozzá és nem fázunk meg! :)

AaannnaaA 2013.11.22. 13:30:15

@Kapitánylány: Fejből nem tudom, de ha a hogyvótot meglátom, tudni fogom. Sorry :(

Gabba 2013.11.22. 13:38:07

@Kapitánylány: @AaannnaaA: már a múltkor is megkérdeztem, most hátha kapok választ: Alfa holdbázis megvan?

Kapitánylány 2013.11.22. 13:52:09

@Gabba: azt hittem káromkodsz! :D ezt se ismerem, úgy látszik sok mindenből kimaradtam! :) úgy tűnik hiába születtem i.e. pár évvel! :D

Gabba 2013.11.22. 14:53:11

@Kapitánylány: Space 1999, kb 10 évvel a TOS után készült, brit, és a 80-as évek elején leadta a magyar tévé (a TOS-t viszont nem)

AaannnaaA 2013.11.22. 19:09:53

@Gabba: Sajna nincs. Gyerekként TOS-t és Onedint néztem, ezekre emlékeszem is, meg még pár sorit, ami eszembe is jutna, ha valaki említené (magamtól már nem nagyon, hiába, a kor...), de Alfa holdbázist tutira nem :(

Kapitánylány 2013.11.22. 19:19:36

@AaannnaaA: én megy olyan fiatal vagyok, hogy nem is emlékszem! :-P

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.22. 19:54:33

@Kapitánylány: Kor mögé bújni, és azzal takarózni nem ér :) a Tüskevárnál sem éltünk még, és mégis ismerjük :)
(Alfa holdbázis nekem sem rémlik, csitri vagyok yesss! :DDDD )

Gabba 2013.11.22. 20:33:13

@AaannnaaA: Gyökerek? A simlis és a szende?
Onedint meg mintha szombatonként hogyvótoznák itt...

@aggyistenbiri: csitri de cserfes:)

AaannnaaA 2013.11.22. 20:52:39

@Gabba: Igen, a Simlis... megvan, na azt pölö láttam. Sőt, Miami Vice, Knight Rider, Mission: Impossible... Te jó ég, mennyi retro cucc. Azért csak eszembe jut pár, ha már megtornáztattam a buksim :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.22. 21:28:23

@Gabba: Nem is! Mostanában olyan visszafogott vagyok.
@AaannnaaA: Hasszelhoff! Anyukámat ki lehet kergetni vele a világból, nem is néztük soha. Kitt mondjuk időnként jól jönne, rosszabb napokon szarul megy a parkolás (meg másnap a kiállás). Az vigasztal, hogy a neten még nem láttam viszont magam.

Pácsó Ármándó 2013.11.23. 08:54:53

@aggyistenbiri: KITTeszem a netre, ha akarod!

@Gabba: McGájver, Sztárszki és Háccs, Kszé(ni)a?

Kapitánylány 2013.11.23. 09:09:29

@St. Pácsó Ármándó: @aggyistenbiri: @Gabba: @AaannnaaA: A szupercsapat!!! Örök kedvenc! :) Jó, mégse vagyok olyan fiatal! :P

Pácsó Ármándó 2013.11.23. 09:45:48

@Kapitánylány: Annyi retro ismétlő csatorna van már, hogy nyugodtan lehetsz még fiatal :-)

@Gabba: Csak neked: A San Francisco utcáin című sorozat, amikor a táblacsoki alakú civil rendőrautókkal ugrattak a dombokról lefelé és ha sürgős bejelentés érkezett, mindig meg kellett fordulni csikorgó gumikkal az utcán.

AaannnaaA 2013.11.23. 11:50:51

@St. Pácsó Ármándó: Arrgggghhh, a San Francisco utcáin mekkora jóság volt már! Persze gyerek fejjel, mert most lehet a falnak mennék tőle. Kéne belőle hogyvót.

Gabba 2013.11.23. 11:56:04

@St. Pácsó Ármándó: na ja :)

és Kojak? meg a golyó alakú csokis nyalókája?

amúgy az igazi retro vonal az Angyalnál kezdődik :P

Pácsó Ármándó 2013.11.23. 13:05:00

@AaannnaaA: Rajta! :-)

@Gabba: És az NSZK bűnüldözésének élő táskareklámja?

Gabba 2013.11.23. 13:09:44

@St. Pácsó Ármándó: ő már persona non grata :(

viszont a Tetthely? Tatort!

Pácsó Ármándó 2013.11.23. 13:12:14

@Gabba: Ja, mert sziszegett fiatalkorában.

Tatort! Amikor rajzolták a csigavonalat hiába menekült a bűnös! :-)

AaannnaaA 2013.11.23. 13:12:55

@St. Pácsó Ármándó: Kizárt, hogy még egy sorozatot bevállaljak. Így is itt a nyakamon egy félbemaradt, épp egy erőltetett menet közepén vagyok a Célszeméllyel (időre írni sokat, hogy beérjem a kinti vetítést), és két kedvenc is tervben van (bár sokáig ott is marad szerintem). Gabba a kitűnő retró író, és itt most annyi sorit feldobtunk, hátha valamire ráharap :))

Azt észrevettétek, hogy amit felemlegettünk, majdnem mindegyik nyomozós sorozat? Akkoriban tényleg csak ilyeneket adtak, vagy csak mi szelektáltunk ilyesmikre?

AaannnaaA 2013.11.23. 13:14:36

@St. Pácsó Ármándó: "Sziszegett fiatalkorában". Na ezt a kifejezést sem hallottam még soha. Azt értem, hogy mire mondod, de így kifejezni még nem hallottam.

Pácsó Ármándó 2013.11.23. 13:21:47

@AaannnaaA: Ezt most gyártottam.

Szerintem 90%-ban krimit vettek át a nyugati oldalról. Na jó, volt egy kis Birkaman professzor is a fiatalabb nővérkével esetleg egy kis csehszlovák űrkislány ezüstben. Meg Lolek i Bolek lengyelből.

Gabba 2013.11.23. 13:40:57

@St. Pácsó Ármándó: csehszlovák megasiker: Nők a pult mögött.

Abban nem volt nyomozás, csak a cucilista valóság

@AaannnaaA: az Angyalon régóta gondolkodom...
süti beállítások módosítása