Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Falling Skies 2x05 - Love and Other Acts of Courage

2013. november 21. 13:00 - Szencsike

A Fürgékkel kezdünk, egy rituálét látunk, a felkelő napot köszöntik. Vöröske is köztük van, és jön egy díszvendég: Ben, aki szintén átadja magát a rítusnak. Főcím után Maggie-t látjuk, ahogy a folyóparton mereng Richmond városán, de egy kém telepszik le mellé. Hal igyekszik meggyőzni őt, hogy nem kémkedik utána, de tudnia kell, mit csinál a partnere. De hosszú lesz nézni kettejüket, amíg összejönnek… Weavertől új parancsuk van, a kórházakat, gyógyszertárakat kell átnézni, fogyóban vannak a készleteik. A csendes pillanatokat egy robbanás töri meg, felrázva mindenkit a nyugalomból. A táborban azonnali készültség, Tom javaslatára felderítőket küldenek a városba, hátha egy harcos ellenálló csoportot kell megmenteni. Feltűnik Ben hiánya is, ha visszajönne a küldetés alatt, a táborban kell maradnia.

1.png

A felderítők első egységét a Vandálok alkotják, Tomék azzal szembesülhetnek, hogy csupa halott Fürge és Mecha veszi körül őket. A nyomok alapján úgy látszik, hogy emberi beavatkozásnak semmi nyoma, mintha egymást lőtték volna, érdekes helyzet. Hal észrevesz egy halott Fürge alatt fekvő világító csavaros valakit, Ben helyett Fürgeagyú Ricket találják meg. Később Rick az orvosi buszon alszik békésen, Dokinéni ellátta, Morcos csak arra vár, hogy a kölyök felébredjen és jól beolvasson neki, amiért megszökött és felnyomta őket. Dokinéni menti a gyereket, nem kéne rögtön letámadni őt. Morcos inkább távozik, de a parancsnoki elvonulás egy lábgörcs miatt nem lesz túl méltóságteljes, plusz ezzel magára szabadította Dokinénit. Weaver lábát a sorozat idővonala szerint egy hete, vagyis az előző részben megtámadta egy béklyózó csiga, csupa seb a lábszára, erősebb gyógyszerek kellenek. Kint Hal&Maggie visszatértek Ben-keresésből, semmi nyoma a srácnak, viszont Hal kénytelen vallani apunak a villogó csavarokról. Apu nem örül a kései vallomásnak, de inkább átveszi a további keresést, Hal&Maggie két Vandállal mehetnek gyógyszereket felhajtani.

2.png

Rick felébredt, teljesen magánkívül van, de tudja, hol van Ben. Tomnak ennyi elég lenne, hogy kövesse Fürgeagyút, de Weaver visszatartja, nem biztonságos. Sajnos a parancsnok kénytelen belátni, hogy bárki mást le tudna erről beszélni, csak Tomot nem, Ben, jön a felmentő sereg! Rick vezetésével megérkeztek egy elhagyatott ipartelepre, a földön vérnyomok, Apu majd megőrül. Az épületben Ben egy oszlop mögött bujkál, nem érti, hogy kerül ide Rick és a csapat, még bánthatják őt. Mégis kit, de Rick váltig állítja, hogy a csapat segíthet rajta. Ekkor előbújik a rejtekéből a sérült Vöröske, Tom ujjai a ravaszon vészesen megremegnek, hisz Vöröske régi ismerőse az űrhajó túráról. A két gyerek a Fürge elé áll, és a dög Ricken keresztül osztja meg a gondolatait. Fura, de közösek az ellenségeik, és bármennyire nehéz elhinni, a Fürgék is szívesen látnák holtan a Halpofákat. Vöröske sérülése miatt nem beszélhet tovább, elájul ő is, és Rick is. Tom kivételével mindenki kilőné a Fürgét, a töritanár viszont gondolkodik, jó lenne túsznak, hátha a charlestoni vezetés örülne néhány infónak.

3.png

Hal&Maggie, Tector és Crazy Lee kórházakat fosztogatnak, sajnos túl kevés használható anyagot találtak. A két vandál nagyon jól érzi magát, jó bulinak tekintik a küldetést, Hal&Maggie a méltóságukat őrzik inkább. A csapat felé Mechák közelednek, ez a jelenet pontosan arra jó, hogy közel hozzák egymáshoz Hal&Maggie-t a bujkálás közepette. A Mechák vonulnak, Hal&Maggie szoros közelségben védik egymást és sztorizgatnak a régmúltról, a végén megmenekülnek. Nézzünk inkább értelmesebb dolgokat, a táborba visszatértek Tomék, zsákmányuk a Fürge, az emberek kíváncsiskodva szemlélik a dögöt. Dokinéninek sem tetszik, hogy a kevéske ellátmányát a lényre kéne pazarolnia, de ha Tom kéri, megteszi. Tom viszont fiával beszélget, hadd értse meg a Fürgelázadás-elméletet. Kezdetnek kiabálnak egymással, mire volt jó vagy nem volt jó Ben hazudozása. Miután lenyugodtak, képesek normálisan átbeszélni a történteket: Ugye a Fürgéket is megbéklyózták, néhányuk képes ellenállni a béklyóhatásainak. Ők a lázadók, vezetőjük a Vöröske, az elmúlt századokban ő és a társai lázadókat kerestek, akik segíthetnek nekik. Az emberekkel összefogva sikerülhet megdönteni a Feljebbvalók uralmát. Tom nem hisz a mesékben, Vöröske meg akarta őt ölni, sok más embernek okozta a halálát. Ben érve szerint, pont azért, hogy elnyerje a Feljebbvalók bizalmát, máskülönben nem tudna a terveikről, és Tomot életben hagyta. Pont azért, hogy összefoghassanak vele, és a hozzá hasonló lázadó szellemű emberekkel a Földön.

5.png

Hal&Maggie a Mecha-menet végén előbújnak a rejtekükből, Maggie kissé túlzásba vitte a múlt felemlegetését a kocsiban (szóbahozta Karent), bocsánatot kér, a két Vandál észre sem veszi, mi van a másik kettővel, a tudatlanok boldogságával sztorizgatnak. Másnap reggel eljött az idő a Fürge kihallgatására, a dög csak Tommal akar beszélni, a tolmács Rick lesz. Vöröske szívesen mesél neki mindenről, de tudnia kell, hogy őt üldözik, a rohamosztag ebben a pillanatban is közeledik, hogy megtalálják őt és a tábort is elpusztítsák. Gyógyszerkutatóink találtak egy kórházat, ami megmaradt épségben és gazdagságban, hónapokig ellesznek a készleteiből. Pár órát itt lepihennek, utána pakolnak mindent és mennek vissza a táborba. Maggie kint ücsörög, gyűlöli a kórházakat, háromszor műtötték agytumorral, érthető miért nem akar bemenni. A betegsége alatt nem volt semmi oka, hogy kapaszkodjon bármibe. Ezek azok a bizonyos pillanatok, ahol kötelező megcsókolni a másikat, amit kipipálhatunk, viszont Maggie visszakozik jobban.

6.png

A táborban Vöröske beszámolt az ellenállásukról, Tom egyáltalán nincsen meggyőzve arról, hogy hihető a meséje. Végülis Tom szentimentális alak, a Fürge elmeséli, hogy a bolygójuk hasonlított a Földre, békében élt a népe, de Halpofáék megtalálták őket. Gyerekkorukban rakták rájuk a béklyót, pont úgy, ahogy a földi gyerekeknél. Sok-sok éven át küzdöttek Halpofáék ellen, de ők túl erősek voltak, az emberek harcát látva a Fürgék rájöttek, ha együtt harcolnak, akkor sikerül lerázni mindkét népről az igát. Tomnak még ez sem elég, a Fürgék kegyetlenek, semmi megbánást sem mutatnak, csak a kegyetlenkedést látta tőlük, nem a megbánást. Vöröskének épp elég nagy a bűntudata a társai miatt, de az emberek önmagukban nem elegendőek, hogy elpusztítsák a Halpofákat: nem jók a fegyvereik, nem ismerik a taktikájukat, szóval vagy csatlakoznak vagy meghalnak. A kórháznál Maggie kivételével mindenki friss és kipihent, Hal megpróbál egy bocsánatfélét kérni, de Maggie inkább a háromlépés távolságot javasolja, ők társak a harcban, de semmi több és ez így biztonságos, majd elsőként indul hazafelé.

7.png

A hazaúton belefutottak a Vöröske által is emlegetett osztagba, tüzet nyitottak Halékre, a zajok a táborba is eljutottak. Maggie sérülten fekszik pár méterre tőlük, Hal megy érte, nem fogja otthagyni. A táborban Weaverék megunták a fecsegést, nekik a Fürge kell holtan, mert idecsalta a gépeket. Ben és Rick a Fürgét védi, Tom a gyerekét védi, Weaver vért akar látni. Teljes patthelyzet, Vöröske reagál előbb és kitör a ketrecéből, Weaverék célba veszik, de a dög gyorsabb, Rick viszont egy véletlen lövést kap, ahogy a Fürgét védi. Hal visszahozta Maggiet, Dokinéni azonnal kezelésbe veszi, a lány eszméletlen. Weaver indulást vezényel, Hal sofőrködhet az orvosi buszon. Rick az utolsó szavaival Bent kéri arra, hogy állítsa az ügyük mellé az apját és akkor mindenki követni fogja őt. A srác szinte sokkosan indulna Vöröske után, de Tom visszatartja.

8.png

Tábor új helyre költözik, a kórház lesz az ideiglenes otthon. Maggie jól van, kezdetnek kiosztja Halt, miért jött vissza érte, Hal kiosztja őt, amiért nem hisz benne, a társában. Végülis szent a béke közöttük. Morcost Dokinéni kezeli, kap egy altatót, hogy biztosan pihentesse a lábát, Tom néz be hozzá, mielőtt kidőlne. Tom parancsot tagadott meg, de szerencsére ezt egy bocsánatkéréssel el lehet intézni, viszont Ben ügye gázosabb. Veszélyt jelenthet az ezredre, és ha eljön az idő, Tomnak nehéz döntéseket kell meghoznia. Weaver csak annyit kér tőle, hogy ne ő hozza meg ezeket a döntéseket Tom helyett, mert mindketten bánni fogják. Az altató lassan de biztosan hat, Morcos még gyorsan bevallja Tomnak, hogy mennyire utálta a kezdetekkor, de mára tiszteli a harcostársat. Tom részéről is kölcsönös a vonzalom, milyen szép páros. Tom kint Anne-nel beszéli meg az aktuális helyzetet, lesz gyógyír a parancsnok lábára, Ben kezd felnőni, csak a szokásos. Rasztasrác beindította a kórházi generátort, van fény, és Toméknak is jut egy üres szoba, ahová eltűnhetnek egy kis időre, romantikázni. A tetőn Ben üldögél, Matty csatlakozik hozzá. A nagytesó érzi, hogy előbb-utóbb el kell mennie a táborból, mert feladatai vannak.

Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása