Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu Atlantisz 04x03 - Találkozás

2013. november 21. 11:00 - Segna

A részt a Hawaii Five-0 kitartó rajongóinak – mindenki a kettőnek – ajánlom, ők tudni fogják miért! Ma főnököt cserélünk, többször megveretjük magunkat, és pocsékba vágunk egy lidérc labort, szóval megpróbálunk visszatérni a dolgos mindennapokhoz.

001.jpg

 A két harcias helybéli látogatásával indulunk egy idilli kisvárosban, ahol menten megkérik Teyla kezét. Helyes, ránk fér már némi derű. Mondjuk a kishapsi valamit szívhatott mielőtt megtette ajánlatát Teylának, hisz Ronon is ott toronylik a Város kisebbik királynője mellett, ergo fogalmam sincs miből gondolta, hogy az, az épp most zajló leányvásárra érkezett. Mindegy is, legalább elmondhatjuk, mit keresünk itt. Lidércvadászokat. Úgy látszik, nem szeretnénk teljes egészében a repikre bízni a félbogarak irtogatását. Kettéválunk, irány a kies városka két kocsmahivatala. Teyla menten összefut a keresett lidérc-ritkítóval, aki a pultnál iddogál, talpig bőben és Wo Fat-es mosolyban.

01.jpg

A szépfiú nem vesztegeti az idejét, rögtön bele is köt Teylába. Szó se róla, tenyérbe mászóan negédes tud lenni a nő mosolya, megértem az ipsét. Mondjuk, az már némileg durvának tűnik, hogy egyből nevelőcélzatú verést, vagy még rosszabbat helyez kilátásba, majd menten el is dörren az első pofon.

03.jpg

Több se kell Teylának, és máris egy jó ízű adok-kapok közepette találjuk magunkat. Hiába mindenki máshogy teszi a szépet. A szebbik helybélinek drukkolok – nem tehetek róla. Azok az íves körrúgások, és parasztlengők! Nyami! Mondjuk a másik két talpig bőrös messziről jött beavatkozása nem fair, de üsse kő, legalább Teyla is edzésben marad. Amikor már a halefek is előkerülnek, felbukkan végre Ronon, és a nagy puskijával némileg átrendezi az erőviszonyokat. Sajnos mire összedörzsölhetnénk a markunkat a kibontakozó balhé láttán, kiderül, ezek nem véletlenül öltöztek Rononnal hasonlóan, földik! Vagyis, hogy Satedaiak. Összeborulás.

02.jpg

Mielőtt a helyzet végképp nyálba fulladna, ugrunk. Épp Rodney újságolja Zelenlának, hogy megvan az új főnök! Az őstechnológia és a replikátorok legnagyobb szakértője lesz az! Rodney tündököl, és önelégült vigyorral mutogat magára, ráutalásként. A kis cseh próbálja sugallni, hogy mások ezzel a megfogalmazással nem biztos, hogy épp őrá gondoltak, de hasztalan. McKay a főnökség felelősségéről beszél és arról, hogy ő készen áll. Zelenka hüledezik. A toronyban épp Sheppard jelent videó konferencián Sam Carternek. McKay nem bírja ki, hogy ne dicsekedjen épp régi szerelmének, így diadalittasan jegyzi meg, hogy a Bizottság nem dönthetett volna jobban! Carter pedig megköszöni. Szó se róla nagy egójú kanadai barátunknak vág az esze, és ennyiből menten rájön, mekkorát is téved. … és Főcím!

05.jpg

Míg a satedaiak iddogálnak, nagyokat mondanak egymásnak, mi Carter földi készülődésébe pillantunk bele. Épp T’ealc-től búcsúzik, O’neill mellett megedződve, fapofával hallgatja a másik nagyszabású külvilági olyatén bölcsességét, hogy „meríts a múltadból, de ne az merítsen belőled!” – maradjunk annyiban, hogy T’ealc-t sem az eszéért tartja O’neill az SG-1 –ben…, de elnézzük neki, mert őszintén mondja, mint ahogy azt is, hogy „betöretlen hátasok sem tarthatják vissza” a látogatástól Atlantiszra. Hát ez megható volt. VALÓBAN.

04.jpg

A pillanat azonban elmúlt, irány az Úszó Város! Szorongva várjuk az új főnököt, mitagadás. Carter ragyog, és gyors beszédet mond, és bár Rodney rögtön szembe dicséri érte, Carternek van annyi önkritikája, hogy megjegyezze, esküvőket és keresztelőket is vállal. Na, nem véletlenül O’neill lieblingje a nő! Míg Sheppard körbevezeti az új főnököt, mi visszatérünk a satedaiak szórakozásaihoz. Épp tetkó készül Rononnak. Úgy látom Nagyszabású barátunk egykori világán, minden menő volt, ami fájdalmas, de ne általánosítsunk, abban a katonai brancsban volt menő, ahol Ronon egykor szolgált. Majd rájövünk miért is emlékeztetnek bennünket ennyire arra, hogy milyen tökös kemény világ volt a Sateda. A kiscsapat mindenesetre mintha segítséget kérne.

Míg ezen tűnődünk, Carter berendezkedik. McKay idétlenkedik nála, hogy a régi szerelem már ne zavarja a főnököt, már van valakije, így a köztük feszülő perzselő vágy, nem lesz akadály. Carterrel együtt megkönnyebbülten halljuk. Mi nyugodtan röhögjük, csak Cartert kötelezi a rangja és a beosztása.

Ó te jó ég! (Sőt angolszászosan OMG!) Kapjunk nyugodtan a szívünkhöz, mert míg McKay bénázott, a mi szemünk pedig unottan pásztázott a szobában, félre figyelmünkben majdnem elsiklottunk egy hosszú évek óta jól őrzött titok felett! Az alábbi képet látva, van még valakinek kérdése és kételye?!

06.jpg

(Nem, a legkevéssé sem tartom valószínűnek, hogy csak a kedvenc volt főnöke képét hozta magával. Pláne nem a személyes holmijai közt, nem a hivatalos, iroda-felszereléses dobozban. Nem, akkor T’ealc-é és Danielé is ott lenne. Ja, Mitchell meg a képernyővédője mi? Azok után, hogy a nagy titokos jelszava a horgász, nem hinném, hogy kételyeknek a továbbiakban bármi helye lenne.)

Na, elég a romantikából, Ronon csobban be és kér a barátainak bebocsátást a Városba. Carter nem engedi, a Bizottság új direktívája ugye. Hogy ez milyen kényelmes! Weir megbízna bennem! Súlyos csend lesz. Hát, igen, erről van szó, a bizalomról, és Weir hiányáról. Nem irigyeljük Cartert, nehéz egy összeszokott csapatban új főnöknek lenni, még akkor is, ha esetleg utálták az elődöt… és itt ugye nem ez a helyzet.

07.jpg

Míg ezen borongunk, Ronon visszatér a satedai barátaihoz a rossz hírrel. Wo Fat Arakai rezignáltan fogadja, és vigasztalja, hogy Atlantisz titkát jól kell őrizni. Ronon egy pillanatra gyanút fog, hogy honnan ilyen jól értesült ez a széllel bélelt csavargó, de az a régi barátságukra hivatkozik, és terel. Sulykolja, hogy a földiek csak szövetségesek, ők az igazi barátai Rononnak, és tartson velük.

A teraszon folytatjuk. Azon a teraszon. Carter megpróbálja felmérni, hogy Sheppard esetleg mennyire sértett, hogy nem ő lett a főnök. Na, ettől nyugodtan alhat, kedvenc alezredesünk úgy irtózik a főnökségtől és a vele járó politikától és adminisztrációtól, mint ördög a szenteltvíztől. Látta mit tett Elizabeth-tel a politika. Hmmm… csak így, Elizabeth? Carter is megakad egy pillanatra, és ezt kihasználva, Sheppard egyből rákéretőzik a valódi okra, amiért erre a teraszra hívta ki Cartert. Vissza kell menni Vezérasszonyunkért! Már rég kellett volna, de eddig a Bizottság… Most reméli, hogy zöld utat kapunk.

08.jpg

És beveti híres „rimánkodó kiskutya” pillantását. Carter azonban nem Weir, és rá úgy tűnik nem hat ezeknek a szép kelta szemeknek a könyörgése, így hamar lelombozza. Nem küld senkit a biztos halálba, míg minimális esélyét nem látja a sikernek. Carter nem is tudja, miket kavarhat fel ezekkel a szavakkal, katonai helyettesében. Érkezésünkkor Sheppard már állt ezen a teraszon az új főnökkel, és kérte, hogy engedje el az elfogott emberekért, és Weir szinte szóról szóra ezt mondta neki. Nem enged senkit a halálba míg… Carter kissé értetlenül nézi, hogy miért üti ez a racionális döntés ennyire szíven a helyettesét, aki szólni sem tud, és csendben ott is hagyja azonmód.

09.jpg

Aztán Carter egy kicsit eltűnődik, és talán eszébe jut, hogy ő sem viselte túl jól, amikor O’neill veszett el azon a holdon Maybornnal, és neki sem engedték, hogy tovább keresse.

Ennyi feszültség után kell egy kis stressz oldás, így az edzőterembe látogatunk. Ronon dühös. Nagyon dühös, így az edzőpartnere nem lehet más csak Teyla. Sheppardet féltené ma. Persze, ha tudná, hogy annak is milyen fekete kedve van, lehet, hogy őt választotta volna, de jobb ez így, Teyla legalább egy kicsit lehiggasztja. Remélhetőleg. Ronon néhány súlyos pofon után vall, el akar menni. Teyla tartóztatná, mondván nem kell választania a satedaiaik és a közöttünk.

10.jpg

Sheppard folytatja a meggyőzést úgy, hogy nem győz meg. Mindenesetre örömmel látjuk, hogy a túlélőművészek bár fájdalmas őrültségeket művelnek nap, mint nap, de legalább egészségesen étkeznek. Muffin és zöldfűszeres szendvics, almával.

Na, haladjunk! A satedaiak elővezetik, hogy tényleg segítség kell nekik egy lidérc labor ellen. Tkp. csak szállítónak kellenénk. A támadási tervet is ismertetik. Szkeptikusok vagyunk, de aztán elhúzzák a mézes madzagot, a repik lidérc-támadási protokollját akarják kikapcsolni abban a laborban. Hoppá! Megyünk, döntjük el. Sheppardnek mindazonáltal bűzlik valamiért a dolog, Rononnal osztaná meg az aggályait, de az bejelenti, hogy lelép. Elmegy. Visszamegy a barátaihoz. Na, puff neki! Morcosak vagyunk.

11.jpg

Még egy kör Carterral, aki vissza akarja tartani Ronont, aztán máris úton vagyunk. Az együttműködés zökkenősnek ígérkezik. Már az ugróban marjuk egymást. Ronon közvetít. Haha. A bolygón ködös erdő és nyálkás labor fogad bennünket. Az alsó szint problémamentes, jövünk, lövünk, new game! Irány a lift.

12.jpg

Most végre megtudhatjuk, hogy hogyan működik. Inkább transzporter mint lift, és inkább sugártechnológia, mint gyűrű. Az antrénk a második szintre látványos, jó pár lidérc bánja. Szétválunk. Mi hamarost belefutunk egy jókora lidérc csapatba, épp mikor Sheppard fanyalogni kezd, hogy túl csendes a küldetés. Teyla az első akit elkapnak kábítóval, és végre megtudjuk, hogy mire való a golyóálló mellényen az a jókora akasztó nyaktájt. Ennél fogva lehet kihúzgálni a bajtársunkat a tűzvonalból. Rodneynak ennyi elég is, máris a liftnél terem, hogy kinyissa, de most valamiért nem megy olyan pikk-pakk, mint a satedainak. Sajnos mire megoldja, Sheppard is találatot kap. Ronon pedig nem ér el idejében minket. Rodney elmenekül, és szerencsésen megtalálja a satedai csapatot, akik ukk-mukk-fukk lelövik! Mi van?! Ráadásul egy lidérc is van velük. Ez gáz!

Közben kiderül, hogy miért nem ért oda Ronon. Hazament. Úgy értem Atlantiszra. Na, a nagyfiú okosabb, mint gondoltuk, rájött, hogy valami nagyon nagy baj van, és hazament erősítésért. Reméljük Carter nem fog akadékoskodni. Az új főnök méltó a bizalomra, félszavakból értik egymást, és a lovasság máris úton van. Közben Az alfa csapat – mínusz Ronon ugye – magához kókad a börtönben. McKay tájékoztat bennünket, hogy a satedaiak lőtték le. Mit ne mondjak, nem vagyunk boldogok. A kedvünk tovább romlik, amikor Rodneyért jönnek. Szóval ez egy csapda, és McKay kellett nekik, hogy kikapcsolja a repik támadó protokollját. Most. Rodney húzná az időt, de a lidérceknek hathatós érveik vannak, kinyírják a csapatot, ha nem siet. Uhhh…

Carternek szerencsére nem ez az első küldetése, még csak nem is a századik, így holmi kezdő lidérc labortudós nem ellenfél neki. Ronon most Zelenkát pesztrálja, dettó nagy rutinnal. Kilövik a vezérlőt, kiszabadítanak minket, és Ronon máris a barátait keresi. Hamarosan megleli őket, de nincs benne köszönet. Ezek átálltak! Ronon rosszul fogadja az árulást. A régi barátok finomítanának Ronon értelmezésén. Ők nem lidérchívők, ők megjutalmazottak, az örök élettel. Hogy is volt, amikor Sheppardet élesztette újjá Tod? Ájtatos híveinknek jár az örök élet? Szóval lehet hosszabbítani is az emberi élettartamot, nem csak elvenni. Ronon köszöni, nem kér belőle, talán a lidérc enzimtől függés nem tetszik neki, talán csak nagyon utálja a bogárpofájúkat. A baráti meggyőzés így eléggé elfajul.

14.jpg

Hamarosan ketten maradnak, és mivel Ronon jó másfél fejjel magasabb satedai exbarátjánál, gyakran megcsodálhatjuk Wo Fat fejmagas lábrúgásait. Csollány Szilveszter tanulhatna lábtartást tőle! Elegancia ide vagy oda, az újfiú vesztésre áll.

16.jpg15.jpg17.jpg

A két barát nem bírja a vereséget, és beavatkozik. Fegyverrel. Két halott a végeredmény és egy menj a pokolba a túlélő exbarátnak!

Mi viszont visszakapjuk Ronont, érjük be ma ennyivel.

Címkék: atlantisz
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2013.11.21. 11:21:07

Egyetlen egy árva Wo Fat fénykép, és helló??
Szájszél legörbül, megremeg, és... na jó, ennek is örülök ám :)))
Kössz az ajánlást!

Segna 2013.11.21. 12:07:28

@AaannnaaA: kedves Hawaii Five-0 rajongó! (úgy is mint 1eske!) SZEMÜVEG! az UTOLSÓ 4 KÉP!!!! MIND WO FAT-es ;-) lehet, hogy egy kicsit sötét, de azért a lábtartás eltéveszthetetlen! OFF én beszéltem!

AaannnaaA 2013.11.21. 12:16:52

@Segna: Látom, Drága jó hogyvótíró, hogyne látnám, plusz a figyelmet is felhívod rá az írásban, hogy ő rúg a képen, de az nem premier plános Wo Fat arckifejezés. Szép a lábtartása, de az arca azért még szebb, helló! :)))
/Tököm a követelőző olvasókba, mi???/

nautilus64 2013.11.21. 14:04:44

jé! Carter és az ő kis pakkja, ezt nem is tudtam! :)

régebben néztem a sorozatot, de időközben elmaradt, lehet el kellene kezdeni újra, na majd AaannnaaA rávesz! :D

AaannnaaA 2013.11.21. 14:41:12

@nautilus64: Öööö, én itt Five-O nézőként vagyok jelen, Atlantiszt sajna nem nézek. Még. Úgyhogy max. Te veszel rá engem :)

nautilus64 2013.11.21. 15:40:54

@AaannnaaA: akkor egymást segélyezőklubba tömörülünk :D

Segna 2013.11.21. 16:19:27

@nautilus64: he-he-he... lesz még egy rész, amikor visszatér ez a kérdés, amikor itt "üzennek" a nagy sorozat 1-2 kérdésére választ. (ott is a Carter-O'neill kérdés kerül terítékre - mi más?) ill. van lesz két crossover is, amikor Daniel Jackson ill Vala valamint Teal'c vendégszerepel.

Segna 2013.11.21. 17:29:34

@nautilus64: semmi rosszat, csak légterelőztem ;-)
ha kell belső infó, kép stb. szólj ;-)

higeona 2013.11.22. 16:21:33

@nautilus64: @AaannnaaA: jövök én is! ;)
@Segna: szuper a hv, köszi! NEKEM tetszenek a képek (ugye most engem szeretsz jobban?) :D
Drága Bélám, a Célszemély hv-t ínségesebb időkre tarogatom, azért nem írtam még oda.

higeona 2013.11.22. 20:27:25

@AaannnaaA: Bocsi, az előbbi miatt, csak a rendkívüli intelligenciával bíró kommunikációs eszközöm nem volt képes kétszer egymás után beidézni ide a neved. :)
süti beállítások módosítása