Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Revolution 1x18 – Tortúra

2013. november 20. 11:00 - Smokey the bear

Ami késik, lassan jön – tartja az ősi dakota közmondás. Kicsit elmaradtam mostanában a hogyvoltokkal, még a végén szégyenszemre beérem a második évadot az RTL Klubon. Vegyük is fel gyorsan a rettentő fordulatos történet fonalát. A Neville családban szent a béke, Miles és Charlie viszonya is rendeződött. Aaron és Rachel a Torony felé tart, ami nem bánik kesztyűs kézzel a betolakodókkal, ahogy Monroe sem fog Norával, akit az előző rész végén ejtett foglyul. Vele kezdünk. A cellájába egy katona érkezik, ajit hoz. Egy fehér hálóinget kell a nőnek magára vennie, és abban megjelennie az elnök színe előtt. Monroe szépen megterített asztalhoz invitálja a nőt, és a régi szép idők emlékére arra kéri, hogy fedje fel Miles hollétét. Nora inkább egy üveget törne szét Monroe barátunk fején, mintsem elárulja a pasiját. Ha a kedvesség nem jött be, akkor legyen kínzás - adja ki a parancsot Monroe. Rövid jelenetekben be is mutatják, hogyan kínozzák 21 napon keresztül Norát, mire végre megtörik, és mindent elmond. A Tornyot is. Ennek hallatán Rachel volt kollégájának, Sanborn-nak, aki szintén részt vett a kínzásban, egy csöppet elkerekedik a szeme.

kindness.jpg

A hír persze Monroe fülébe jut, aki rögtön rapportra hívja Randall-t, hogy is van az, hogy egy ilyen apróságról elfelejtett szólni a szaki? Ha ez a Torony képes arra, hogy visszakapcsolja az áramot, és elérhetővé tegye mindenki számára, akkor a Köztársaság legnagyobb előnye veszik el a többi állammal szemben. Randall papa szorul, de ügyesen kivágja magát azzal, hogy nem csak áramról van szó, a Torony a Védelmi Minisztérium különleges bázisa volt, olyan dolgokat is műveltek ott, amiről az egykori elnök sem tudott. Ezt, mint lelkes konteó-hívő erősen kétlem, de Monroe beveszi, és az ígért erő és hatalom reményében meghagyja Randall életét. Egyelőre. El is indulnak egy kis tanulmányi kirándulásra. Eközben Sanborn érkezik Norához azzal a megbízatással, hogy megölje. Valami sárga színű löttyöt bele is szúr a nő nyakába. Ajjaj.

trip.jpg

Aaron és Rachel még mindig nem értek a Toronyhoz, de az útjelző tábla alapján már legalább Coloradóban vannak. A lázadók táborára váltunk, ahol Miles és régi cimbije, Jim Hudson veszik számításba a lehetőségeiket. Mit ne mondjak, nem túl rózsás a helyzet, egyetlen reményük a tátott szájú Aaronban és a terminátor üzemmódra kapcsolt Rachelben van. Közben az újdonsült szerelmespár Charlie és Jason enyeleg a menekülő statiszták között. Baltaarcú azt javasolja a csajának, hogy hagyja el a várost, mert az oroszok, azaz Monroe serege már a spájzban van. A nagy aggodalomnak csók a vége, de csak addig, amíg Jason meg nem lát egy fickót a szeme sarkából, és inkább lerázza a csajt.

billings.jpg

Sanbornnak úgy látszik, saját tervei vannak, ugyanis nem ölte meg Norát, csak begyógyszerezte, és kicsempészte a lázadókhoz. Milesnak nem kicsit gyanús, hogy ennyire simán meg tudtak lépni, de Sanborn bedobja a jolly joker „Rachel veszélyben van”- kártyát. Miles ennek hatására ráveszi a fickót, hogy juttassa el őket a Toronyhoz. A küldetésre még Jim-et sem vinné magával, mert ugye neki ott a felesége. Jim viszont remekül vág vissza az érzelgős Milesnak azzal, hogy minekutána a felesége a vérengzős múltjának kiderülte óta rá sem akar nézni, ezért lesz szíves Miles női ruhába bújni, mert már csak ő maradt neki. A lehető legjobb pillanatban érkezik Neville „Hölgyeim!” felkiáltással, és széles vigyorral közli, hogy Foster elnök utasítására ő is részt vesz a küldetésben. Ahogy Jason, Charlie és persze Nora is. Újra együtt a nagy csapat!

ladies.jpg

Monroe és emberei megérkeztek a Toronyhoz Colorado Springsbe, hova máshova. (Nem, nem véletlen. Ugye tudjuk miről, azaz kiről nevezetes ez a város? Érdeklődőknek és ismétlőknek erre, majd emerre tessék.) A Torony elnevezés elég fellengzősnek tűnik így első ránézésre, ugyanis csak egy nagy betonozott bejárat utal rá a hegy lábában. De szar van a palacsintában, hogy ilyen póriasan fogalmazzak, ugyanis Randall hiába pötyögi be a PIN kódot, szezám csak nem tárul. A betolakodókat a biztonsági kamerán át ismeretlen emberek figyelik a mélyben.

watchmen.jpg

Miles és a felmentő sereg szintén úton van a Torony felé, de meg kell állniuk, mert fogytán van az üzemanyag. Egy elhagyatott reptéren szállnak le, és mindenki elindul kerozint gyűjteni a helikopterbe. Sanborn sunyin néz, Jason pedig titkol valamit. Charlie az üzemanyagon kívül mást is talál, a halott pilótát egy konténerben (ha egy konténerből piros cucc folyik ki, akkor nyilván bele kell tapicskolni, biztosan meggylé; az eszem megáll). A gépet is megrongálta valaki. A pilóta nyakán levő vágás alapján a síkság népe lehet a ludas, de én nem vennék erre mérget.

locals.jpg

Rachel és Aaron végre a Toronynál vannak, de a bejutás nem lesz egyszerű. Rachel előáll a nagy tervvel, mert NINCS MÁS VÁLASZTÁSA. Ez lehetne a sorozat alcíme, mert már minden szereplő szájából elhangzott legalább egyszer. Szóval a lényeg, hogy Rachel este belopózik a táborba és megöli Monroe-t. A nagy felfordulást kihasználva, a naplóban lévő semlegesítő kódok felhasználásával Aaron bejut a Toronyba, és bezárja maga mögött az ajtót. Közben a reptéren Milesék Tíz kicsi négereset játszanak, most éppen a csapat georgiai tagja hullott el váratlanul. A gyilkosának nevét már nem tudja elmondani, de annyit még kiszed belőle Miles, hogy nem helyi volt. Megkezdődik egymás gyanúsítgatása, és ráadásul Nora sincs sehol. Miles összegyűjti a fegyvereket, elzárja egy repcsibe, és elmegy megkeresni a nőt. Meg is találja, de nem megy vele sokra. Nora kezét megvágták, mintha fel akarta volna vágni az ereit, és ráadásul semmire sem emlékszik. Neville őrnagy lesz a helyi Poirot, és rögtön nyomozni kezd. Minden jel arra utal, hogy Nora volt az. Saját homályos emlékei szerint, már a Milícia táborában is végzett egy őrrel, ezért volt büntiben, amikor Sanborn bement hozzá.

punished.jpg

Miles nem hisz Nora bűnösségében, és átkutatja a csomagokat, és hoppá, a véres kés Jason kabátjából kerül elő. A fiú azzal védekezik, hogy biztos valaki odacsempészte. Charlie felveti, hogy észrevette, ahogy Jason egy ismeretlen fickóval beszélt a minap. Egy korábbi jelenetből mi azt is tudjuk, hogy a srácot Billingsnek hívják, és a Milícia katonája, illetve, hogy az ominózus találkozáskor egy szívességet kért Baltaarcútól. Most azt is megtudjuk, hogy mit. Arra akarta rávenni Jasont, hogy ölje meg Milest, és akkor véget vethetnek a háborúnak. Jason nemet mondott. Ezt persze senki nem hiszi el neki, főleg Miles nem, aki előrántja a fegyverét, és üldözőbe veszi a fiút. Charlie és Sanborn egyedül marad.

clue.jpg

Nem kell azonban sokáig aggódnunk a lányka életéért, mert Sanborn inkább Miles után megy, hogy elmondja neki, a gyilkos késen található egy jelzés, ami arra utal, hogy Anapolisból való. Na, és ki járt mostanában arrafelé? Válaszul megjelenik Jim Hudson, lelövi Sanborn-t, és Milest kezdi el gyepálni. Megkapjuk persze az ilyenkor szokásos nagymonológot arról, hogy a feleségét túszul ejtette a Milícia, úgyhogy inkább kinyír mindenkit, csak, hogy a nőjét mentse. A háború már elveszett, nincs miért tovább kitartani egykori barátja mellett. A verekedésnek Jason vet véget, aki a legjobb pillanatban érkezik, és lelövi Jimet. Nem nagyon örül neki. Mármint Jason.

trust.jpg

Nora repülőt szerel, és megköszöni az arra járó Milesnak, hogy bízott benne. Ártatlanul felteszi a kérdést, hogy ugyan mivel érdemelte ezt ki, mire Miles, mivel úriember, nem azt válaszolja, hogy jó volt a szex, csak annyit, hogy sok mindennel. Ez most a nők Canossa járásának ideje. Charlie is elnézést kér Jasontől, hogy nem bízott benne. Baltaarcú nem szívja mellre a dolgot, elvégre annyiszor hazudott már a lánynak, hogy igazából nem is várhatja el, hogy higgyen neki. Helikopter megjavítva, irány a torony! Kicsit arrébb Rachel akcióba lendül, és megfojt egy őrszemet, majd a tőle zsákmányolt egyenruhában lazán besétál Monroe sátrába. Ajándékot is hozott, ha már így látogatóba jött. Egy gránátot. Rachel rocks, ezúttal talán szó szerint.

Címkék: Revolution
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása