Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Castle 6x08 – A Murder Is Forever

2013. november 20. 09:00 - Zenóbia

Alice Clark is megírta a maga párkapcsolati tanácsadó könyvét, miután gorillákat tanulmányozott egy évig, és levonta a következtetéseit. Valaki megfogadta a tanácsait, és szabadjára engedte állati ösztöneit, emiatt Alice nem jelenik meg a könyv promóján, helyette a kocsijában ücsörög holtan. Mellette bőrkesztyűs faszi, késsel a kezében. Beckett reggele sem indul jól, mert Linus, a plakátoroszlán éhesen bámulja, úgyhogy felveti Castle-nak, hogy mi lenne ha áttelepítené a dolgozószobájába. Hmm. Aztán azt veti fel, hogy ha nem telepíti át, akkor majd ő sem telepíti át magát Castle hálószobájába, hanem alszik inkább otthon. Az összeköltözés apró buktatói. Alice-t lelőtték, Castle persze felismeri névről, de hogyne ismerné a gazdagok és híresek párkapcsolati guruját, mikor ő is gazdag és híres. A kocsit szétbarmolták a késsel, valamit nagyon keresett az ember, de mit. Alice mobilja még mindig emlékeztet, ez kicsit morbid így jobban belegondolva, de az asszisztense sem tudja, hogy mire, meg azt sem, hogy miért mondatta le a nő az összes megbeszélését előző nap, meg azt sem, hogy miért forgatták fel a lakását is, a kocsija után. Vagy előtt.

6x08_castle1.jpg

Semmit sem vittek el, viszont átnyálazták a híres ügyfelek aktáit, és az is megvan, hogy ki, mert a felvételeken látszik a késes faszi, csak nekik nem mutatja az arcát, mint nekünk. Itt is van Alice barátja, Matt, akitől kurvára nem tudunk meg semmit, a szokásos dehátolyanjóembervoltkiakartavolnamegölni-n kívül. Na jó, egyik nap Alice felhívta egy ideges ügyfele. Ennyi. Nem több. Castle viszont belemerült a gorillákon alapuló tanácsadó könyvbe, és abból próbál erőt meríteni Linus megmentéséhez, de attól tartok, ebben a csatában ő fog veszíteni. Ettől ő is tart. Ujjlenyomat nincs, a fickó vélhetően profi bérgyilkos volt, de mit tudhatott meg Alice, amiért ki kellett nyírni. Castle-nak lennének ötletei persze, de jön Ryan a valósággal. Az emlékeztető egy magánrepülőgép járatszámát jelezte, amit a nő bérelt ki, ismeretlen úti cél, ötvenezerért cserébe, a gép készenlétben várta, hogy megérkezzen. Meg akart lépni, a látszólag tökéletes életéből, ami ezek szerint nem is volt olyan tökéletes. Espo és a csini technikus lány találtak egy felvételt a kék furgonról, amivel elhajtott a késes fickó Alice lakásáról.

6x08_castle2.jpg

Hamar megvan a cím is, Espo és Ryan már fogják is rá a mordályt a pasira, aki épp távozni készülne, de mielőtt elkapják, még épp van ideje a furgon rakterében kinyomtatni egy képet Alice-ról, majd ledarálni, mert az is van a csomagtartóban, daráló. A pasi Barrett Hawke, az eltakarító. A híresek és gazdagok szappanopera résztvevői szokták felbérelni, hogy tüntesse el utánuk a mocskot. Jelen esetben Alice-t. Soha nem tudtak rábizonyítani semmit, de majd most, mondja Beckett. Nehéz lesz, mert törölt mindent a furgonban levő gépről, és még Alice-t is ledarálta, ezt mondjuk nem annyira értem, hogy minek kellett kinyomtatnia egyáltalán, de mindegy. Ezek után meg simán tagadja, hogy egyáltalán valaha is látta a nőt. Bizonyíték nincs, úgyhogy muszáj elengedni, marad az, hogy megtalálják, ki bérelte fel, ehhez rá kéne jönni, hogy mit keresett Barrett. Egy darab akta hiányzik csak Alice lakásából, a Spencer házaspáré. Andrew Spencer hotel és ingatlanmágnás, erős érdeke fűződött az akta eltűnéséhez, mivel épp válni készülnek az asszonnyal.

6x08_castle3.jpg

Amikor rájött, hogy Alice nem hivatásos terapeuta, tehát ha felszólítják, át kell adnia az anyagait a bíróságnak, kiborult, mint a szar, és perrel fenyegetőzött, de aztán lehet, hogy az egyszerűbb megoldást választotta. De mégsem, mert a gyilkosság szótól megijed annyira, hogy már nem hasonlítja Espo-ékat patkánysegghez, hanem elregéli, hogy Alice simán odaadta az aktát nekik magától, cserébe egy apró szívességért. Egy szobáért Spencer egyik szállodájában, ahol névtelenül eltűnhet pár napra. Be is jelentkezett a halála reggelén, valószínűleg tudta, hogy Barrett a nyomában van, és így akarta összezavarni. Nos, ez nem sikerült neki annyira jól, de annyira mégis, hogy el tudta rejteni a szoba széfjében azt, ami miatt szétszabdalták a kocsiját. Az pedig nem más, mint egy baszott nagy gyémánt. Biztosan egy gorillatojásban találta. A Vaslady-nek is tetszik, de senki sem jelentette az FBI-nak, hogy figyusztok, ellopták a húsz dekás gyémántomat, nézzetek már utána. Castle-nak vannak elméletei, hogy miért nem, és honnan származik a gyémánt, de a Vaslady úgy három után megunja.

6x08_castle4.jpg

Mivel az ekkora gyémántoknak tuti van háttérsztorija, így kell, hogy legyen a városban valami szakértő, aki már hallott erről a darabról itt. Ryanék kapják a nemes feladatot. Szakértő van, de hallani nem hallott még erről a gyémántról, pedig amiről ő nem hallott, az nem is létezik. Mármint elvileg. Mindenesetre teljesen el van kápráztatva, mert ez egy tiszta gyémánt, ami úgy 60 millió dollárt ér. Ó. Valahonnan valaki becsempészte, és a ragasztónyomokból ítélve, ez egy ékszergyűjtemény darabja volt. Kurva gyorsan vissza kellene vele érni az őrsre, és aztán jól elzárni hét lakat meg még ennyi fegyveres őr alá. A fiúk még nem döntötték el, hogy meglépnek-e most azonnal és vesznek-e egy szigetet maguknak, pontosabban Espo, mert Ryan egyszerűen csak enne egy hamburgert, mert hogy éhes. Hát, nem egy idegbeteg típus, azt meg kell hagyni. Ez jól jön már csak azért is, mert oldalról beléjük rohan egy furgon, amiből bohócálarcos, gépfegyveres faszik ugranak elő és lövik szét a kocsijukat, meg benne őket.

6x08_castle5.jpg

Sikerül kimenekíteniük magukat, a furgonosok kénytelenek a gyémánt nélkül távozni. Még mindig Alice ügyfelei között kutakodnak valaki után, aki kapcsolatba hozható egy gyémántkitermelő országgal, az senkinek nem jut eszébe, hogy ő volt gorillák között kurva sokat tíz éve, gondolom egy gyémántbánya mellett közvetlenül. Castle nem adja fel, piszkos eszközökkel is kész küzdeni Linusért, most épp Beckett elefántjait próbálja elpaterolni az asztaláról, de Beckett kész búcsút inteni nekik, ha Castle-t zavarják. Ez nem jött be, és valójában nem is zavarják. Szegény kis elefántok, teljesen összezavarodnak még itt a végén. Castle végre felfedezi az összefüggést a között, hogy Alice Ruandában a gyémántvadászok véres földjén tengette életének egy részét, és a között, hogy most meg akarták ölni egy kurva nagy gyémánt miatt. Mindketten meglepődnek az elmélete valószerűségén, miszerint Alice ellopott ott a helyi gyémántmaffiától egy követ, majd mikor rájött, hogy nem tudja eladni, elrejtette. Aztán híres lett, és a gyémántmaffia felfedezte az arcképét az egyik könyve hátulján, mert hogy még nekik is vannak párkapcsolati problémáik, ugye. Ezért akart Alice felszívódni.

6x08_castle6.jpg

Beckettnek van egy másik, kár, mert ez tetszett volna. Steve Warner műszaki vállalkozó, és a felesége, szintén Alice ügyfelei voltak. Mellesleg van egy jótékonysági szervezetük, ami Afrikába szállít gyógyszereket. Még inkább mellesleg a feleségnek egy pont akkora és pont olyan gyémánt szikrázik a dekoltázsában egy rendezvényen, mint amit Alice eldugott. Tagadnak, mert szerintük az csak egy kristály, de valamiért az ékszert már nem annyira akarják megmutatni. Nem baj, mert a portás emlékszik, hogy felengedte hozzájuk Barrettet, úgyhogy az eltakarító kénytelen vallani, ha menteni akarja a seggét. Warrenék valóban felbérelték, de nem a lány megölésére, hanem arra, hogy találja meg a gyémántot. Mire ő odaért, Alice már halott volt. Tehát, Warrenékat kirabolták, két nappal Alice halála előtt, vélhetően maga Alice szervezte meg, de nem ő hajtotta végre, mivel a tolvaj maszkot viselt, és egyértelműen férfi volt. Ebben ma már senki nem lehet elég biztos. Alice-nak volt egy társa. Közben megvan a bohócos furgon, de nem sokra megyünk vele, mert felgyújtották.

6x08_castle7.jpg

A csini technikus lány, aki Tory, csak nekem nem jutott eszembe a neve eddig, de gondolom már megszoktátok, hogy soha nem emlékszem semmire. Szóval Tory talált egy felvételt, amiből kiderül, hogy a tolvaj, miután letépte a nyakláncot Mrs. Warren nyakáról, pár utcával odébb kirohant egy autó elé, ami elütötte, de annyira azért nem, hogy ne rohanjon tovább. A gázolós nő kocsiján ott a kézlenyomata, szuper. A gyémántszakértők közben rájöttek, hogy ez már annyira tiszta gyémánt, hogy az már gyanús, ergo ezt nem is bányászták, hanem ipari gyémánt. Innentől viszont az értéke gyakorlatilag megfizethetetlen, mert ilyen gyémántot szinte lehetetlen előállítani, valakinek mégis sikerült. Castle szerint a gyémántipar esett pánikba, hogy mi lesz velük, ha elárasztják a világot a laborban előállított gyémántok. Tory aki biztosan nagyon ügyes és nagyon csinos, én mégsem szeretem különösebben egyelőre, talált ujjlenyomatot a gázolós nő autóján. Leo Wyngaard, börtönviselt, főleg Afrikában, és főleg ő volt Alice Matt nevű barátja.

6x08_castle8.jpg

Az utolsó pillanatban csípik el a reptéren, és a fiúk hallgatják ki, mert Ryan be akar mosni neki egy párat a bohócos dolog miatt. De csak virtuálisan, kár. Meg hiábavaló is lenne, mert Leo tényleg szerette Alice-t, még Ruandában ismerkedtek meg, és együtt tipitapizták a gorillákat, amikor is tanúi voltak, ahogy a Kartell lemészárol egy egész falut. Akkor Leonak kéreg nőtt a szíve köré, és megfogadta, hogy életét a vérengző Kartellek ellen fordítja. Tudta, hogy ezzel Alice-t is veszélybe sodorná, így kilépett az életéből, de továbbra is szerette. Két éve elkezdtek megjelenni a piacon ilyen makulátlan ékkövek, és ők egy ásványkutató haverjával rájöttek, hogy ezeket mesterségesen állítják elő, úgyhogy Leo elkezdte visszakövetni a nyomokat a forrásig. Amik Alice segítségével eljuttatták őket Steve Warnerhez. Aki persze mindent tagadott. Leo boldog lenne, ha felfedné a technológiát, mert a gyémántipar megszűnésével a Kartellek is megszűnnének. Gondolom találnának maguknak máshol gyilkolnivalót, de ettől most tekintsünk el nagyvonalúan. Leo kénytelen volt tehát maga ellopni a gyémántot, hogy megvizsgálhassák egy magánlaborban. Ki is bérelték a repülőt, de Alice nem ért oda, ugye.

6x08_castle9.jpg

Warnerék már megint az őrsön, és most Steve bevallja, hogy felbérelte az eltakarítót, hogy találja meg a gyémántot, mert rettegett, hogy Vonroenn, a Kartell feje, rájön, hogy ő itt miben mesterkedik. Ugyanis még egyetemista korában rájött, hogyan kell előállítani a köveket, de még csak kicsiket volt képes legyártani, amik nem értek semmit. A technológiát akkor eladta, és nem más vette meg, mint Vonroenn, hogy védje a Kartell érdekeit. Pár évvel később Steve meg akarta lepni a feleségét egy saját készítésű gyémánttal, és rájött, hogy képes most már nem csak mákszemnyi nagyságúakat gyártani, hanem akkorákat is, mint egy dinnye. Egy kisebb dinnye, na. Öröm és boldogság, és mikor pénzszűkébe kerültek, úgy döntöttek, eladnak egy pár dinnyét. Csak hát a technológia az már a Kartellé, és ha rájönnek, hogy ő mit művel, fellógatják, felgyújtják és elfogyasztják apró harapásokkal. De ettől még nem uszította rájuk a bohócokat, és nem ölte meg Alice-t. Ő nem is, de a felesége igen. A gyémánt mikre ráviszi az embert. Meg a szerelem is, Castle-t például arra, hogy lecserélje Linust, egy kagylókból álló izére, amiket együtt gyűjtöttek Kate-tel. Így már van közös történet is a hálószobában, ami szuper, meg Castle új csengőhangja is, ami mi más lenne, mint egy roppant éhes oroszlán morgása.

6x08_castle10.jpg

Címkék: castle
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása