Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Társas játék 1x08 - Tavaly csak Judit szívott, idén csak ő élvez

2013. november 19. 09:00 - sixx

Antalnak nagy a bánata, mert a menyasszonya, aki egy másik faszival csináltatta fel magát, az őt az oltár előtt konfrontáló egykori szeretőnek nem tudta a szemébe mondani, hogy akkor ennyi vót, Iván, menj innen a picsába, én házasulok. És mindezért, mármint az esküvőnek nevezett álomképért Antal sokat szívott, öltönyt vett, házat, kutyát fogadott örökbe és fogyókúrázott. Szopás.

Screen Shot 2013-11-19 at 5.45.34.png

Az esküvő helyszínén az egyik pincér kikönyörgi Milánból és Lénából, hogy a vendégsereg távoztával legalább ők zabáljanak már, különben a szakács, akinek ez volt az első komoly melója, idegösszeroppanást kap. Lénáék zabálnak, közben házasságról és összeköltözésről beszélgetnek, amikor is Milán sms-t kap Udvaros Dorottyától, és ettől rosszkedvű lesz. Judit és a prof a Duna parton sétálgat a Margit-híd alatt, ha egy kis szerencsénk lenne, összefutnak Antallal, de nincs. A téma, hogy ők akkor mostan mennyire vannak egymásba bonyolódva, hát nagyon. Smárolás közben megszólal valami vállalhatatlanul szar magyar hipszterhimnusz, és indul egy jó hosszú zenei montázs, amiben a követező dolgok történnek:

- Gabi a munkahelyén keresi Antalt, hiába
- Ivánt kibasszák a szállodából, mert nem fizet
- Antal úgy tesz, mint aki öngyilkos akar lenni, de inkább a telefonját fojtja Dunába

A zenés blokk végén a profot látjuk, ahogy otthon ül a lakásban, mellette összepakolt bőröndök, és megjön a család. A két gyerekszínész borzalmas, mint két kis robot, semmi természetesség nincs bennük. Flóra, a prof felesége nagyon hősiesen viseli, hogy a férje az egyik barátnőjét kúrja, és ezt mostanól nagyüzemben akarja tolni, Judit lakásán. Prof balra el. Antal a Margitszigeten(?) ül egy kisvendéglőben, ahol a fél étlapot megrendeli a harcsapaprikástól a túrós csuszán át a körömpörköltig. Mert a) most már teheti, b) bánata van neki.

Screen Shot 2013-11-19 at 5.57.29.png

Flóra csak nem örül annak, hogy a férje már csak papíron az övé, és az ágyán sír magzatpózban, közben egy újabb szomorú magyar sláger dallamai szólnak, jön az újabb zenei montázs.

- A prof megérkezett Judithoz, és szekrényajtót szerel
- Antalra ráoltják a villanyt az étteremben
- Gabi az ágy szélén ül a lassan rárohadó esküvői ruhában
- A prof kúrja Juditot
- Flóra az erkélyen borozgat
- Iván beköltözik az irodájába
- Dávid Lénába szerelmes
- Léna nem tudja, kibe legyen szerelmes
- Milán nem akarja megkúrni Udvarost

Eltelt 12 perc az epizódból, és effektíve SEMMI NEM TÖRTÉNT. Na, mindegy. Judit és a prof posztkoitális nyugalomban kávézik a teraszon, azt hisszük, hogy ennek a jelenetnek van valami jelentősége, de nincs, csak jók a fények, és a magyar produkciókba nagyon kellenek az ilyen jelenetek. Amikhez majd a néző hozzágondolja, amit kell. Másnap reggel Dávidhoz megérkezik az asszisztens, aki hóttszerelmes a főnökébe, és visz neki reggelit. Gabi rájön, hogy Antalt a munkahelyen tuti megtalálja, s lőn, a faszi borostás, büdös és ideges. Nem megyek haza, le vagy szarva Gabi, Mázli kutya marad, mert nem érdemled meg, húzzál innét.

Screen Shot 2013-11-19 at 6.12.24.png

Léna bejelentkezik, hogy jön dolgozni, mire Dávid nagyon elkezdi leszarni a reggelit, csajt, lekvárt, és elküldi a kiscsajt virágért. Léna persze már az ajtóban, kell egy újabb kínos találkozás, ugye, a hímre pályázó szukák az ajtóban tüzelnek egymásra vagy valami ilyesmi. Léna szarik a virágra. Közjáték: Gabi hazaköltözik a másfél szobába, és rettenetesen érzi magát. Dávid igyekszik cseten kedveskedni Lénának meló közben, de az leszarja. Aztán egyszer csak vége a munkanapnak, Léna és a kiscsaj villamosoznak, te kivirultál, mondja Léna, pasi? Az. Oszt ki? Dávid. Ó. Ó hát. (Tipp: Léna Milánnal jön össze, de Milán lebukik Udvarossal, erre mindkét nő otthagyja, Dávid közben megpocsíkolja a kiscsajt részegen, de amikor Léna visszasomfordál hozzá, eldobja, mint egy használt kotont.)

Screen Shot 2013-11-19 at 6.17.26.png

Juditéknál kínos a helyzet, mert anyu a kölyköknek nem mondta el, hogy új apu van, az meg egy szál faszban flangál a lakásban. A gyerekek kibírják röhögés nélkül. Közjáték: Flóra sír, természetesen magzatpózban. Közben budapesti életképeket látunk, nagyon trendi kávézókkal és a szökőkútban szalagokkal ritmikusan sportgimnasztikázó (a víz elől menekülő?) szintén trendi nősténnyel. Prof Judit kölykeinek főz valami puccosat, pedig azoknak a lapos hús is elég lenne, de mindegy most már. Az ebédlőasztalnál Judit fia határozottan jelzi a profnak, hogy a kurva anyját. Közjáték: Ivánhoz megérkeznek a végrehajtók és még a telefonját is elviszik.

Screen Shot 2013-11-19 at 6.22.45.png

Gabi visszaviszi a lakáskulcsot Antalnak, és ezzel hálistennek vége ennek az iszonyatosan unalmas epizódnak.

Minden, amit a sorozatról tudni érdemes, itt elolvasható.

A Társas játék a comment:com-on és az Indexen:

Címkék: társas játék
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karev 2013.11.19. 10:38:37

jókat nevetek mindig, köszi. :)

karev 2013.11.19. 10:39:06

bár nem nézem, csak olvasom. de sok műsorral voltam így.

puhamoha 2013.11.19. 11:13:14

Annyira nagyon szerettem az első évadot, de ez a mostani.... Semmi életszerűség, semmi logika, semmi ésszerűség nincsen benne. Melyik jólszituált anya kezelné így ezt a szituációt mint Judit? Csiribícsiribáhopp, ez itt az új apukátok? Smúzoljunk, turbékoljunk, a gyerekek meg gondoljanak, amit akarnak? Semmi leülök és megbeszélem a gyerekkel? A másik anya is megér egy misét: míg a gyerekek egymást vigasztalva alszanak el, ő kint borozgat és saját magát sajnálja. Egyébként Judit és a Prof miből is jöttek rá, hogy akkor ők most iszonyatosan egymásnak vannak teremtve? Ha jól emlékszem, a két összebújáson meg a vízcsap/taxi/fogorvos/leleplezős vacsora szitukon kívül nem nagyon volt kommunikáció köztük. Hát nem tudom... Kezdenek iszonyatosan zavarni ezek a kínos jelenetek.

Mr.Treeger 2013.11.19. 11:36:59

@puhamoha:
Dramaturgra nem volt pénz. Ez lejön az egész évadból. Egyedül Iván figurája szerethető. Meg jobb a zene.
A forgatókönyv tele van hibákkal logikátlan, és kidolgozatlan.

Peetee 2013.11.19. 13:06:47

Apa, én eddig még nem írtam, de imádom. Hatalmas a duma!
A sorozatok 98%-át nem nézem, de ezek a cikkek mindent megérnek! Toljad a végtelenségig és tovább!

2013.11.19. 13:10:55

@Mr.Treeger: Dramaturgra????? Forgatókönyvíróra sem, elővehettek 10-20 régi Romana-t és Tiffany-t, esetleg megnéztek néhány BK-t, és a stáb sofőrjének felesége összeütött valami történetfélét az első évadban megismert karaktereknek.

Mondjuk a HV-ot én is iszonyatosan élvezem, de az jutott eszembe, hogy mondjuk a BK-ról is ilyen iszonyatos vitriolos HV-k születnek? (azt nem nézem, nem olvasom). Ha igen, akkor pardon, de ha nem, akkor szerintem csak azért, mert az a sorozat sose volt jó, ellentétben ezzel (talán az egyetlen bajom az első évaddal az volt, hogy kicsit rózsaszínebb volt a valóságnál, de pont jó volt, ha az ember kicsit lebegni akart a saját világa felett :-D)

holacsoki 2013.11.19. 14:11:21

Nem értem, Antal miért ennyire goromba/kemény Gabival, nem ő tehetett arról, hogy Iván megjelent a templomban.
Nem érdemelsz meg egy ilyen hűséges állatot???

Oké, hogy most már mindenki tud a dolgokról és ez kínos Tóninak, de ő is tudta, mibe megy bele.

(Jó, arról meg nem tud, h Gabi elment Ivánhoz.)

én már a fény gyermeke vagyok 2013.11.19. 20:18:07

A Léna-kiscsaj-Dávid trió médiatörténeti mélypont. Ezekhez képest a Marslakók bármelyik jelenete akció-vígjáték.

PuffCinq · http://puffcinq.blog.hu/ 2013.11.20. 10:15:54

"...közben egy újabb szomorú magyar sláger dallamai szólnak, jön az újabb zenei montázs." Nekem ez az újabb szomorú magyar sláger tetszett, de ez az egyetlen jó, amit elmondhatok az epizódról. Ha még egy icipicit rosszabb lesz a sorozat, az már tényleg olyan rossz lesz, hogy az már jó...:P

Bogas 2013.11.20. 21:13:16

Nem vagyok rutinos Társas Játék néző, de annyi jót olvastam az első évadokról, hogy muszáj volt elkezdenem nézni a 3. évadot. Tényleg nem a BK színvonala, de konkrétan ebben a részben tényleg nem történt a világon semmi.

Tillike 2013.11.21. 08:48:42

Engem meg mindig az erdekel mikor lesz mar Gabinak pocakja, vagy ilyen laposan megy szulni is?? A borondoket is egyedul cipelte, nem hiszem hogy ez allapotosan olyan jo muri lenne egyebkent.
Szegeny David szerepe lecsokkent par perc szenvedesre reszenkent, nem tul halas feladat.
Olyan sok benne a teljesen logikatlan es eletszerutlen helyzet, ugy sajnalom hogy az elso evad megkedvelt szereploi ennyit benaznak...
De a zenek jok benne, legalabb valami :)

Slano 2013.11.22. 11:44:53

Az első évadot megvették külföldről egy az egyben, de folytatás nem volt, ezt a magyarok hozták össze, ilyen lett, annyira szerintem nem szar, nem is jó, félóra hetente, néha megnézem, nem ugyanaz a színvonal, mint az elsőnél, de ez várható is volt. Mondjuk az tényleg érthetetlen, hogy olyan bakik vannak benne, hogy ehhez nem kell dramaturgnak lenni, hogy észrevedd, hogy nem stimmel a sztori.
süti beállítások módosítása