Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Doctor Who (Ki vagy, Doki?) NS01E08 – Father’s Day – Apák napja

2013. november 19. 13:00 - Kapitánylány

Közeledünk a Doctor Who 50. évfordulójához, folytatjuk az új széria hogyvoltját ott ahol abbamaradt, fogadjátok sok szeretettel az első évad 8. részét!

Visszaemlékezéssel kezdünk, Rose beszél az elhunyt apjáról, amikor is egy emlékbe csöppenünk, Jackie hívja be a kicsi Rose-t, hogy meséljen neki Pete-ről. A jelenben Rose megkéri a Doktort, hogy az időutazás segítségével láthassa az apját, a férfinak kétségei vannak, de azért teljesíti a lány kívánságát.

01.jpg

Az első alkalommal rögtön a Tyler esküvőn kötünk ki, Pete elrontja a neje nevét, Rose pedig csalódott, mert magasabbnak hitte az apját. Visszaugrunk az első emlékbe, amikor is Jackie elmeséli, hogy a férjét elütötték, egyedül halt meg az utcán, azt kívánja, bárcsak lett volna valaki Pete mellett, amikor az haldoklott. A felnőtt Rose szeretne az apja mellett lenni, hogy ne egyedül haljon meg. A Doktor ezt a kérését is teljesíti, elmennek arra az időpontra, de amikor megtörténik a baleset, Rose lefagy, nem megy oda az apjához. Később a lány újra át szeretné élni, de ígéri, hogy most tényleg oda megy. Újra a baleset helyszínén vagyunk, óvatosnak kell lenniük, mert egyszerre vannak egy helyen a korábbi önmagukkal, meg kell várni, amíg elmennek. Rose újra bepánikol, kiugrik a fedezék mögül és elrántja az apját a kocsi elől. A korábbi énjeik eltűnnek, az apa életben marad, a Doktor pedig mérgesen néz.

02.jpg

Piros szemszögből látjuk a várost, valami közeledik. Pete hazaviszi Rose-ékat a lakására, majd egyedül hagyja a párosunkat. A lány lelkesen mesél apjáról, de a Doktor továbbra is csak mérgesen néz rá, majd közli, hogy Rose ezt előre eltervezte, mert amikor hívta, hogy utazzon vele, csak akkor mondott igent, amikor kiderült, hogy az időben is tudnak közlekedni. Rose tagad, csak hirtelen felindulásból mentette meg az apját. Doktor szerint megint egy ostoba majmot sikerült kiválasztania, az emberek mind önzőek, nem érdekli őket az Univerzum, hanem inkább az, hogy mit tehet értük az Univerzum. Rose replikázik, az miért van rendben, ha Doktor ment meg másokat, azért Rose, mert az Idő Lord tudja mit csinál. A Doktor attól fél, hogy nagy zűr lesz abból, hogy két példányban voltak jelen egy helyen. Tovább folytatják a vitájukat, Rose végül a férfi fejéhez vágja, hogy biztos az a baja, hogy most nem ő volt a legfontosabb pasi. Doktor dühében elkéri a TARDIS kulcsát, majd ott hagyja a lányt, boldoguljon maga, ha már ilyen okosnak képzeli magát.

03.jpg

Újra pirosban látjuk a világot, ismeretlen lények ragadják el az embereket az utcákról. Rose végre elindul az esküvőre az apja társaságában. A templomban a vőlegény azon aggódik, hogy sok vendég hiányzik, az apja szerint ez egy jel, most kellene lelépnie a fiának. Közben a Doktor visszaér a TARDIS-hoz, amely időközben átváltozott sima rendőrségi fülkévé, a férfi ijedten szalad megkeresni az útitársát. Rose beszélget az apjával, kiderül, hogy az anyja igen sok dolgot megszépített az elmúlt időben. Az autó rádiója hirtelen olyan számot kezd el játszani, ami még meg sem jelent, majd amikor Rose lehallgatja a hangpostáját csak annyit hall, hogy Sherlock Watson-t hívja magához. Mindeközben a visszapillantó tükörben megjelenik a gázoló autó, majd el is tűnik a semmiben.

04.jpg

A templomnál vagyunk újra, végre megérkezik a menyasszony is Rose anyjával együtt. Pete ekkor ér oda, de majdnem összeütköznek a gázoló autóval, szerencsére Rose még időben szól „Apa!" felkiáltással. Kiszállva az autóból Pete rögtön megkérdezi, hogy miért szólította így, de választ nem kap, mert Jackie támad rájuk. Rose tökéletes apaképe ekkor omlik össze teljesen, kiderül, hogy az apja félrelép, nagyon kinéz itt egy válás is. Már majdnem sikerül kimagyaráznia magát Pete-nek, amikor a Doktor jelenik meg, mindenkit a templomba küld, de későn, megjelennek a lények és sorban viszik el az esküvő vendégeit.

05.jpg

A Doktor ellenőrzi, hogy be vannak-e zárva az ajtók, Jackie támadja le, hogy mi a fene folyik itt. A férfi végre leordíthatja, kicsit túlságosan is élvezi. Elmondja mindenkinek mi történik: az időn seb esett, és ezek a lények azért vannak itt, hogy azt fertőtlenítsék, mindenkit bekapnak, aki odabent van. Rose szarul érzi magát, Pete kérdezi is, hogy miért lenne ő a hibás. Azt sem érti, hogy miért bízik meg a lányban már az ismertségük eleje óta, de végül összeáll benne a kép, Rose az ő felnőtt lánya. Kérdezgeti a jövőről, magáról, hogy ősz vagy kopasz lesz, de a lány nem válaszol, a férfi kezdi sejteni, hogy nem áll előtte fényes jövő.

06.jpg

Közben a Doktor szuggerálja a kicsi Rose-t, hogy ne csináljon világvégét, a felnőtt meg azután érdeklődik, hogy mit tegyenek most. Az Idő Lord tanácstalan, a lényeket semmivel sem lehet megállítani, sőt rosszabb lesz, ha Rose megérinti a babát, mert akkor paradoxont teremt. A lány nagyon sajnálja, végre kibékülnek, jöhet az ölelés is. Rose turkálni kezd a Doktor zsebében, mert valami forrót érez, majd eldobja az izzó TARDIS kulcsát. Megmenekülhetnek, ha újra vissza tudják hozni a hajó belsejét, csak egy kis energia kell.

07.jpg

Pete újra kérdezgeti Rose-t, miért pont itt kötöttek ki, lány nem vallja be az igazat, sőt elkezd lódítani a nem létező jövőről, kicsit túl rózsaszínre sikeredett, még maga Pete se akarja elhinni. A Doktornak sikerült beindítani a folyamatot, a TARDIS elkezdett megjelenni a templomban. Mindenki figyeli a hajót, Rose érdeklődik, hogy mi fog történni, a Doktor megnyugtatja, senki se fog emlékezni, és minden marad úgy, ahogy a lány szeretné. Pete benyögi, hogy ha jól gondolja, akkor ez azt jelenti, hogy ő életben marad. Jackie meghallja, hogy Pete Rose apja, kombinálni kezd, a férfi próbálja elmagyarázni, hogy kicsoda is a lány, majd a babát a felnőtt Rose kezébe adja, ami paradoxon helyzetet teremt, a lények bejutnak a templomba. A Doktor mindenkit maga mögé utasít, majd feláldozza az életét, a szörny ezután pedig neki megy a TARDIS-nak, együtt tűnnek el a semmiben, csak a hideg kulcs marad.

08.jpg

Pete észreveszi a felbukkanó majd eltűnő gázoló autót, most már tudja mit kell tennie. Elbúcsúzik a családjától, örül, hogy ez a pár óra még megadatott nekik. Kilépve a templomból az autó elé veti magát, a szörnyek eltűntek, a Doktor is felbukkan végre, Rose-t a haldokló apjához küldi. Jackie újra elmeséli Pete történetét, de most nem cserbenhagyásos volt a baleset, és a férfi nem egyedül halt meg, nem tudják ki volt az, de fogta a férfi kezét. Rose és a Doktor kézen fogva indul el a TARDIS felé.

09.jpg

Címkék: doctor who
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AaannnaaA 2013.11.19. 13:22:20

Na helló! De termékenyek lettünk hirtelen :))) Star Trek hogyvót azért lesz pénteken? Ugyeugyeugye?
Ha igen, akkor az azt jelenti, jó sok szabadidőd van. Irigykedem, de nagyon :)

Kapitánylány 2013.11.19. 13:35:20

@AaannnaaA: persze, hogy lesz! :)

nincs több időm, de ezt a sorozatot is szerettem volna hogyvoltozni :)

AaannnaaA 2013.11.19. 13:39:24

@Kapitánylány: Oké, én meg a Célszemély mellett szeretném folytatni a Ray Donovan hogyvótját, meg írni még vagy két sorozatét, ehhez képest csütörtöki Célszemély hogyvót sem lesz. Úgyhogy csakis a szabadidő lehet a különbség kettőnk között. Vagy én dolgozom túl lassan :))

Is 2013.11.19. 16:44:26

Hej, de jó kis rész volt ez is?
Jó olvasni a folytatást. Köszönöm!

Kapitánylány 2013.11.19. 17:17:58

@AaannnaaA: másképp osztjuk el a szabadidőnket, vagy nekem több van! :)

@Is: nincs mit! nekem is tetszett a rész, de a következő se lesz elhanyagolható! :D

Is 2013.11.20. 09:09:01

@AaannnaaA: Nem lesz? Óóóóó... :(

@Kapitánylány: Én már a pénteki szombati részt várom nagyon :)

Kapitánylány 2013.11.20. 10:07:54

@Is: jujj, azt már én is, számolom vissza a napokat! :)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.20. 20:55:00

Kedvencem! Olvasni fogom!! Nagyon köszi!!!
És hogy érezd a lelkesedésem: !!!!!!!!!!!

Kapitánylány 2013.11.20. 21:47:06

@aggyistenbiri: már azt hittem, hogy nem is jössz, pedig tudom, hogy szereted a DW-t :-)

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.20. 21:58:45

@Kapitánylány: Ne már?! Számon vagyok tartva? Meghatódtam (és de komolyan!) Ezek után már hogy' a viharba' ne jönnék olvasgatni?! Puszi

Kapitánylány 2013.11.24. 16:45:21

@foxglove (éppen NEM törölt): hát most már csak az internetboltban :)
ismerősömmel a BBC One csatornáján néztük, néha szaggatott, de jó volt, igaz nem tudok angolul, így csak a látvány maradt :)

foxglove (éppen NEM törölt) (törölt) 2013.11.24. 17:30:20

@Kapitánylány: én is megnéztem, bár a hallás utáni angolom förtelem, de értettem nagyjából (azért még megnézem angol felirattal még)
Tetszett akkor?
S*P*O*I*L*E*R*S (,sweetie)
Nekem még el kell döntenem, Tennant-t nagyon vártam, de nem is tudom...
Imádom őt, de Matt Smith most kicsit jobb volt nekem... biztos mert ő ebben most benne van, DT meg kiesett "kicsit" ugye...
És nem tudom megbocsátani, hogy Rose és a 10-es nem kapott egy normális közös jelenetet, erre nem lesz több alkalom

foxglove (éppen NEM törölt) (törölt) 2013.11.24. 17:32:07

@foxglove (éppen NEM törölt): és a 9-est is jó lett volna látni (you never forget your first doctor), de nem akarok ennyire telhetetlennek tűnni:)

Kapitánylány 2013.11.24. 19:42:33

@foxglove (éppen NEM törölt): igen, nagyon hiányzott a Kilences, szerintem nem lettünk volna telhetetlenek... :) csak rá kellett volna venni, vagy megállapodni, megbékélni, stb.

SPOILER
tetszett, majd várom a magyar feliratot, mert akkor már meg is fogok érteni sok mindent... :) kicsit hagyott hiányérzetet, kicsivel többet vártam volna, de lehet, hogy csak az ártott, hogy értettem mindent... :)

nekem nagy kedvencem David (nem sokára elérjük a hogyvoltból), de tényleg nem volt Tizes fílingem, nem rázódott vissza... :) Rose-t nem kedvelem annyira, én inkább Donna-t vártam volna vissza, de hát ez van, nem lehet mindenkinek a kedvére tenni sajnos... :(

foxglove (éppen NEM törölt) (törölt) 2013.11.24. 20:11:00

@Kapitánylány: azért ha valaki azt mondja nekem pár évvel ezelőtt, hogy egyszer azt fogom mondani h MS jobban uralta a doki-szerepet egy közös részben, mint DT, hát lefejelem:DDDD

Kapitánylány 2013.11.24. 20:13:47

@foxglove (éppen NEM törölt): ebben teljesen egyetértek, én se gondoltam volna! :)
süti beállítások módosítása