Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-Faktor 4x20 - Kétórás Fókusz énekkel megzavarva

2013. november 18. 09:00 - Chat Géza

Bevallom őszintén nem néztem a múltkori Döntést. Ilyen káros hatással volt rám, hogy nem írhattam őszintén az X-Faktorról. Mondjuk ettől nem voltak álmatlan éjszakáim, sőt. A lényeg, hogy Batánovics Lili kiesett, ami abból a szempontból azért furcsa, hogy neki aztán tényleg jó hangja volt, csak hát azok a judós vádlik nem illettek a színpadra, plusz túl mimóza volt ahhoz, hogy sztár legyen belőle. Van elég aranyos kiscicás videó a világhálón, nem kell még Batánovics Lilis videóval is kiakasztani a cukiság mérőt. A szombati élő show-t becsülettel összefoglalnám, viszont mellőzném a felesleges sallangokat, mivel egyszer már megírtam a Commentre, hogy miért is volt hulla unalom az egész. És meglepetésemre, sokan osztották a véleményemet, alig akadt egy-két troll szimpatikus úriember, aki beszólt, hogy mi a faszért kellett ezért vasárnap(!) hajnali hatkor(!) felkelnem és ilyen szarul megírnom a SEMMIT.

x-fak.jpg

Na! Elég nagy szánalom, hogy az X-Faktor is odáig süllyedt, hogy a műsort olyan bejátszással indítják útjának, amin azt látjuk, hogy  Lilu és Bence teszi az agyát. Most is Bence színpadiasan szórja ki a fellépő frakkot az öltözőjéből és közbe azt mondja Lilunak, hogy ő nem lesz gyáva, kimegy egymagában a kopasz bohóccal. Peeersze. el is hittem. Ezt követően 10 perc múltidőző semmi következett, majd végre bevonultak a mentorok. Bence sikeresen be is szólt Alföldinek, azaz megdicsérte a kivételesen sima, egyszerű, elegantos zsakettjét, mire Alföldi tusét kiáltva annyit szólt: „Neked is jól áll a ruha, Bence.” Muhaha. Nevettem, mint a Saskabarén mindig.

Erről ennyit. Aztán Bence lányos zavarában bakizik is egy hangyafasznyit, amikor az sms-szavazás hogyan mikéntjeit, azt a borzalmasan nehéz matekot magyarázta, hogy minél többet tetszik szavazni, annál több eséllyel nyerhet Otto Chili hasizomgépet, GECC, akkor azt találta mondani zárásként, hogy: Nincs itt semmi hókusz pók. Igen, a Hupikék törpikék főgonosza nincs ebben a történetben, de hókusz pókusz sincs, amire eredetileg gondolhatott. A kukacoskodó fikázó blogger taktust ezennel le is zárom. Az est tematikája a fény, pompa,csillogás volt. Senki sem értette, hogy mit akar ez jelenteni, mert vagy a választott dalok hangulata, vagy a körítés volt komor, egyszerű, sivár és szimplán szar.

x-fak4.jpg

Zsámó!

Az este főszereplői a hangszerek és a szexualitás voltak. A versenyzőkről, dalokról, mentorokról felesleges is írni. Megint az egyik fiúcsapat kezdett, jelenesetben a By The way. Kismilliószor elmondták, hogy mennyire imádnak a Corvin sétányi kéróban ingyenélősködni, de nem nagyon hittem el, ahogy az előadott dalt (???) sem. Haladjunk is tovább. Péterffy Lili jött, egyenesen Nánási Pál, vagyis a magyar Terry Richardson, zseniális aktfotós háreméből, ahol szépen ki volt kenve, de a hosszú út alatt csak sikerült egy kis cigány leányos outfitet ráerőltetni. Ennél többet nem lehet elmondani az aranyozott felsőről és a bokáig érő, de oldalt felsliccelt, hosszú fekete szoknyáról, meg a hozzá tartozó göndör, kócos hajkölteményről. A dalra meg megint nem emlékszem és nem is érdekel.

x-fak2.jpg

Tegyed a kezedet a képernyőre... most! És megtapintom a g pontodat.

Eztán jött Csordás Ákos, aki friss facér létére, Uri Gellerként kinyúlva képernyőkön akart nőt szerezni magának, minden lélegzetvétel után az előadott Rumor has it című szám alatt. De persze volt stabilba beállított színpadi szárazbaszás is a megfizetett táncos lányokkal. Kell az ilyen, de nagyon. Persze Gabikának tetszett, ő kezelgetné Áki fajbunkóját, de ezt már megénekeltem korábban is. Danics Dórát sem kímélem, hiába futottam össze vele a Corvin Plázában. Szépen elénekelte a mindegy is, hogy mit, ott állt az emelvényen, egy szál maga egy nem is annyira ronda, Swarowski gyémántokkal kivert kis ruciban, de az ö szegmense nem ettől volt érdekes, mivel Az X-Faktornak hála tudott leülni megint egy asztalhoz apa meg anya (meg a fater barátnője, a Klári is, de ez mindegy, hiába rittyentett össze egy kis fasza tenger gyümölcsei spagettit a lakókocsiban). Lófasz a Make a Wish alapítvány fülébe, hol tud ilyet bárki is, he? Nekünk ez a minden, mint San Francisco városának Batkid.

x-fak5.jpg

Walter White kristályt főz a lakókocsiban, Klári meg spagettit. A Pasta. elmehet a búsba.

x-fak3.jpg

"Az Istenes faszát, hát!"

A Fat Phoenix és Istenes Bence fogadásáról inkább beszéljen az alábbi kép, mert én egy betűt nem vagyok hajlandó erről a bulváros fogásról írni. Az előadott dal, megint mindegy, hogy mi volt, mert a köré épített show sokkal jobb volt. És most már meg tudom mondani, hogy mi a baj velük. Mivel csak ketten vannak, ezért nagyon műnek tűnik az egész, ahhoz képest, hogy mennyire jól van hangszerelve. A frontembernek túl sok mindenre kell figyelnie, így egyedül nem tudja elvinni a show-t, ezért kéne nekik egy basszer vagy valaki, aki a színpadon őrültködik. Máris hitelesebb lenne. Így kettecskén nem azok. Ja, és ez nem kereskedelmi tévébe való dolog. De ez már tényleg a szarrágás netovábbja. Bocsánat mindenért!

x-fak6.jpg

Krasznai Tünde ott volt egyáltalán? Ja, persze, megint szénné lihegte/mikrofonon keresztül inhalálta az előadott számát, de a mentorok szerint most is überfasza volt. Szabó Ádám zárta az estet, de nem a zenei produkciójával hagyott mély nyomot a szeretetéért és melkasszőréért áhítozó kislányok tízezreiben, hanem kisfilmjében lepörgetett szép szerelmes jelenetekkel, hogy az exe és közte újra lángra gyúlt a rózsaszín ködös szerelem. Hát ettől ilyen remek ez a műsor.

És akkor a Döntést is összefoglalva: miután Csobot Adél egy ezüstös bodeyban végigtáncolt egy full playback, 2000-es években is közepesen szarnak minősíthető popszámot, na meg a hét döntős is előadott egy kellemesen viselhető közös számot már csak az volt hátra, hogy Lilu elregélje a biztos továbbjutók nevét. Krasznai Tünde és a Fat PHoenix párbajozott végül, ahonnan már a dagadt főix nem tudott hova feltámadni saját poraiból, csinálhattak ezek bármit. Egyedül a mentorok taktikázása mentette volna meg őket, mert egy Fat Phoenix továbbrugdalással sokkal kisebb rizikó lett volna abban Alföldinek és Gabinak, hogy saját mentroáltjaik következő héten maradnak-e vagy nem. De ennyire nem etikátlan ez a verseny, így a kétfős fiúzenekar el is búcsúzott szépen.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vitaygeorgina 2013.11.18. 12:10:47

Géza, köszönjük a munkád, a cc-s írást és ezt is. Egyetértek az értékeléseddel.
Nem tudom, lesz-e külön döntés hv, de arról inkább tudok írni, mint a szombati adásról, ami dögunalom volt.

Az egyik, hogy tavaly rettenetesen fel voltam háborodva, hogy Adél bekerült az élő show-ba. Az se tetszett, hogy Miklós következetesen emlegette, hogy Adél színpadi ember, és hosszú távon is eladható. Adél miatt szoktam rá, hogy a műsort áttekerve nézzem, mert egy hangot nem bírtam elviselni az affektált szövegeléséből.
Ehhez képest a tegnapi produkció után azt gondolom, hogy igazuk volt. Adél énekelni nem tud, a dala minősíthetetlen, és nekem a túlszexualizált produkció sem tetszett, de tényleg eladható, és színpadi ember, annyiban is, hogy ha kell, levetkőzik, és mindent megcsinál szó nélkül, amit betanítanak neki.

A másik dolog, hogy nekem a főnix nem fog hiányozni, és azt meg furcsállom, hogy Tünde párbajra kényszerült. Ki szavaz Lilire meg Ákosra?

ezis? 2013.11.18. 12:12:28

Ki az a transzvesztita a mentorok alatti képen?

vitaygeorgina 2013.11.18. 12:17:15

Ja, még valami. Krasznai produkciói nekem tetszeni szoktak, a párbajdal volt az első, amiben erőlködött. És akkor a meglepő felfedezésre jutottam, hogy Radics Gigi dalait nem tudja bárki csak úgy elénekelni.

mézescsók 2013.11.18. 12:48:01

Azért pokolian nehéz bármit is írni az X-factorról, mert valóban dögunalom az egész. Nincs egy kiemelkedően jó (vagy rossz, akit legalább cikizni lehet) énekes, akinek átütne a személyisége, aki megjegyezhető lenne, stb.
Az a "transzvesztita" a mentorok alatti képen Péterffy Lili, akinek nem igazán állt jól a dal,nem volt alapvetően rossz, de a jó nem ilyen. A ruháját meg mintha egyszer már láttuk volna a Danics-lányon csak átfestették. Vagy valami nagyon hasonlót.
A Byethewayt az induláskor nagyon élveztem, de azt hiszem, hogy ezekben a srácokban ennyi volt. Lehet, hogy az zakkantotta meg őket, hogy egyszer kiestek, de most nagyon úgy érzem, hogy lélekben már nincsenek itt.

Csordás Ákosról nem is tudtam, hogy a Rumor has it c. dalt énekelte, most nagyon úgy rémlik, mintha Adele Someone like you c. dalát hallottam volna alaposan átdolgozva, de ezért nem nézem vissza a műsort. Vagy nem ugyanazt láttam.

Danics Dóra halotthalvány volt, helyenként hamis is. Szerintem.

A Fat Phoenix-szel eddig sem tudtam mit kezdeni. Ha ez underground zene, akkor mit keresnek egy tehetségkutatóban? Az undergroundra nem az a jellemző - többek között -, hogy rétegzene, nem a nem vájtfülü publikum sekélyes közizlését, ennek kapcsán szavazatát akarja megnyerni? Mert, ha de, akkor fogalmam sincs mit keresnek itt. Talán egy másik műsorban helyük lenne, Még megjegyzem, hogy nekem minden adásban ugyanazt hozták, az énekes srác ordítozott, a dobos kb. minden számnál ugyanazt dobolta, stb.

Krasznai Tünde tündibündiskedése az elején kifejezetten idegesítő volt: jaj, mi lesz, ha leejtenek? Arról a fél méterről? És húha: most aztán táncolni kell. Ha ettől a nőtől tombolnak a tesztoszteronok, akkor elhiszem, hogy nedvesednek a bugyik Csordás Ákostól. (Ki volt az a barom, aki ezt bedobta a köztudatba? Soma?)Ezesetben viszont nem vagyok nő. Egyszer korábban már írtam, hogy érthetetlen, mit énekel angolul, mert összemossa a szavakat. Magyarul is.

Szabó Ádámnak tényleg jól áll, ha van vele egy hangszer. Bruno Marsra ugyan rá nem ismertem volna, ha nem mondja Istenes, de mindegy. Szavazatokat meg lehet szerezni egy romantikus történettel. fellángoló érzelmekkel, de jobban szeretném, ha ennyire nem avatnának bele.

Rájöttem, hogy szeretem a távkapcsolót.

mézescsók 2013.11.18. 12:53:58

@vitaygeorgina: Már a múltkor is rettenetes volt, amikor a FP-vel adták elő a Summer Winet. Hogy a srác nem tudta hozni Lee Hazlewoodot, azon nem csodálkozom, mert a pasasnak valami eszméletlenül gyönyörű mély hangja volt, de hogy Krasznai Nancy Sinatrát se? Hogy tudta volna ezek után Radics Gigit, aki nagyságrendekkel jobb énekesnő, mint a Sinatra lány valaha is volt?

julie0812 2013.11.18. 13:18:44

Köszi az az összefoglalókat, én csak a szombati végét láttam, de ezek szerint nem sokról maradtam le.

Szabó Ádám most tetszett, eddig nem nagyon figyeltem fel rá, de ez a zongorás dolog jó volt.

A FP meg jó hogy elhúzott már, ideje volt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.11.18. 13:38:53

"Ja, és ez nem kereskedelmi tévébe való dolog."

Már miért ne lenne az? Meg lehet próbálkozni néha a klisék megváltoztatásával is, nem? ilyenkor mindig egy régi Bonanza idézet jut az eszembe:

"Nem biztos, hogy jót tesz neked,
ha kiszolgálják az ízlésedet"

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.11.18. 13:47:52

@Fedor: Javítom. Való lenne kereskedelmi tévébe, csak ahhoz az egész műsort át kellene pofozni, hogy ne lógjon ki ennyire a sorból. PL. ha híresek lennének simán lehetnének meghívott vendégek a vasárnapi döntésben, vagy a Lottó show-ban. De így "amatőrökként" tehetségkutató műsorban nem passzolnak.

Marcell Varga 2013.11.18. 17:18:06

Kalandvágytól vezérelve és egy jó nagy adag elszántsággal felvértezve kora délután megnéztem a tegnapi "párbajt".Tüncire sikerült megint rácibálni valami olyan nadrágot,ami kiemelte,hogy benne van az x.Sajnos csak a lábában.Most is olyan volt amikor "énekelt",mitha Darth Vader-t hallottam volna telenyálazott légszűrővel.Vessenek rám követ,de bottal se piszkálnám szegényként.Most se sikerült neki énekelni.Nem megy ez,hagynia kéne a fenébe.A két szerencsétlenről az jutott eszembe,hogy valószínűleg azt se tudták,hol vannak.Bencében csalódtam,mert igazán hátba verhette volna őket a kisebbik homárról készített karton képpel-az állig érő bekecset a múltkor megcsodálhatta a jó nép több alkalommal is.A végén azt hittem,a Tünci örömében mindenkit leszop a stúdióban,de Gesztit mindenképp.Nehéz a show biznisz.

Brianna 2013.11.18. 22:19:06

@Chat Géza: Le a kalappal, úgy tűnik más rajtad kívül nem bírja ezt a vackot... a már a comment.com-on is meg itt is te írsz róla. Szoktam rajta gondolkodni, hogy én mit írnék, de sosem jutok sokra. Tegnap elaludtam A Döntés alatt. :P A legvégén, amikor a mentorok azt fejtegették, ki essen ki. A Take That számra és az általános ölelkezésre ébredtem fel. De azért kihámoztam, hogy a Fat P. esett ki.

Rájöttem, hogy a Fat Phoenix dobosának tök jó dolga van. Csak dobolgat meg hülyéskedik, tartja a lelket a haverjában. Senki nem kritizálja, nem mondják, hogyan doboljon jobban vagy másképp...

karev 2013.11.19. 10:51:39

mi csak akkor nézzük, mikor barátoknál vagyunk, háttérzörejnek megy valami, nem olyan hangosan, hogy zavarja a beszélgetést. :) a hv viszont mindig vicces.

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.11.21. 10:37:36

@Brianna: Tééényleg. Mármint, hogy a Fat Phoenix dobosa. Pedig mekkora poén lett volna, ha kritikaként, valamelyik a saját megszólalása alatt felbasz az asztalra egy jó hangosan kattogó metronómon és csak annyit mondana, hogy: "inkább ezt kövesd, mint a hülye haverodat." Muha
@dr. Dorothy, a Vörös Cipellős: köszi, igyekszem, mindig. Bár a mostanit lehet, hogy kihagyom és csak egy igazán szuperizgi DŐNTŐRE fogok visszatérni, de akkor megint élőben. De ezt még meglátom.

umidmerchant 2013.11.22. 14:27:34

@Chat Géza: Neee, Géza, kérlek, hadd tájékozódjam a hogyvoltodból! Nem akarom megnézni a műsort! :-)

ő-szinte 2013.11.22. 23:39:04

@Chat Géza: ezt a rajtam írkálást...khm... :-D :-D
méééér kell engem mindenbe belekeverni? :-DDDDDDD

(amúgy még csak a felénél tartok a posztnak, de tecccik ;-) )

ő-szinte 2013.11.22. 23:47:24

@Marcell Varga: Gesztit kamerán kívül kezelgeti ;-)
(attól már kiégne a film... ;-DDDD )

ő-szinte 2013.11.22. 23:49:52

@Chat Géza: inkább maradj és írj :-)

Lau0825 2013.12.01. 11:05:08

...és az utóbbi két rész? :(
süti beállítások módosítása