Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Egyszer volt 02x12 - In the Name of the Brother

2013. november 18. 13:00 - mysisterstheslayer

Izgalmasan a múlt heti jelentet közepén folytatjuk: mindenki lekuglizva, Barnabella valóságosan mindent elfelejtett, Gold pedig a szokásos lila kézmozdulattal begyógyítja a lőtt sebet. A város sherif-családja benínózik a képbe, Emma helyszínel és diagnosztizál, Hook pedig megint megpróbálja magát ledaráltatni a „Krokodilja" által. Családilag visszafogják persze, és berosálok, ahogy Herecegh megkérdezi „WhatWouldJesusDo", mármint Barnabella mit óhajtana látni, ez esetben, Gold elengedi a Kampóst. Egyelőre. A karambolt okozó járműben egy darab ájult férfit találnak- bizony a külvilág belóg Storybrooke-ba. És szerintem jó jel, hogy monokróm főcímbe pirosan táncol be Rumpelt.

vlcsnap-2013-11-14-21h37m04s204.png

A kórház egyik raktár jellegű szobájában a város egyetlen és mindenható orvosa emelgeti a viszkispoharat. Bizony hiába hangosbemondózzák folyamatosan, elhomályosodó tekintete a múltba réved, ahol pezsgővel koccintgatott egy fess fiatal tiszt és egy díszes vén trotty társaságában a karácsonyfa alatt. Íme, a Frankenstein klán: Viktor, Gepárd és Papi. Ajándékosztás van. Hamar lejön, hogy Gepárd a kedvenc gyerek, ő kapja meg anyu óráját, kedves doktorunk pedig egy lőtéri felcser kinevezést. Gepárd szerethető állatnak bizonyul a szememben, tök szerényen hordja a kitüntetését, és az órától is szabadkozik, sőt még a testvére kutatásait is próbálja védeni Papi előtt. Papit nem hatja meg az örök élet kutatásának lehetősége, rossz fej bácsi.

vlcsnap-2013-11-14-21h44m24s240.png

Vészhelyzet a kórházavárosszélénben. A baleseti helyszínelés váratlanul gyors bekövetkezése után ismét ámulhatunk, hogy micsoda nyüzsgés van a mai epizódban! Cuki, ahogy Emma Hookra mutat, hogy gyorsan dugják el valami távoli szobába, mint első számú életmentő lépés Gold ellen. Jogos. Mindenki futkos, pánikol, mikor végre megjelenik dr Randipajti is, aki mostanra vér nyugodtra itta magát és lazán lecsillapítja a tömeget, mint egy szupermen.

Fekete-fehér-országban Gepárd, a jó fehér lélek Viktor után szalad az esőben, és neki akarja adni anyu óráját, mivel az eleve az idősebb tesónak volt szánva. Viktordoktor kemény, mint a száraz kiflivég, majd talál más megoldást, mondja, és elhúz. A bokrokból már elő is bukkan a másik megoldás, vörösköpenyes Rumpi személyében.

Kórház, Gold az alvó Barnabella ágyánál. Igen, megint egy retinaégető ciki jelenet: az igaz szerelem csókja sem véd a felejtős átok ellen, a beteg sikoltozni kezd.

Kórház, Emma az alvó Hook ágyánál. Igen, megint a fájó kekszuális-játékos poénok. Bár, most pont vicces is, néha egész bejövős a kapitány. De semmit nem tud Coráról, és marad bilincsben.

vlcsnap-2013-11-16-19h15m54s107.png

A váróban Storybrooke krémje és kompetenciája. Khm. Épp telefont próbálnak feltörni. Csodálom, hogy nem csákánnyal. Bár ötletnek felmerül az is. Emma sitty-sutty kioldja ám, hasznos egy ilyen serif a háznál. Már majdnem megállapítják, hogy egy meglehetősen átlagos Greg érkezett a városba és el is húz hamar, amikor megjelenik a Doki és a közli, hogy életveszélyben van a beteg. Érdekes, hogy egyből Goldhoz fut oda, hogy mentse meg a pacienst. Goldnak nincs jókedve és elég határozottan nemet mond, megindokolva azzal, hogy senkinek nem tartozik szívességgel, valamint a csávó látta őt varázslatot használni, és ha túlélné, valószínűleg városnéző turista-busszal fog visszatérni a városba. Ez rendesen elgondolkodtatja a városlakókat, Doki fel is ajánlja, hogy meg tudja nyuvasztani a látogatót. Egészen ésszerű, hogy ezen heves viták folynak, de győz a mindenáron jóság, a városvezetés elrendeli a műtétet, dr Randipajti kitántorog bemosakodni. Füles hívja fel a köz figyelmét felháborodva, hogy a szike-mester csatak részeg. Hogy a szürrealitás fokozódjon, ekkor megcsörren a látogató mobilja... a sztárvárszos csengőhang mindent visz, a hívó pedig „a Nő".

Viktordoktor dobozolja a tudományát, mikor Rumpi megjelenik fullcolorban és bemutatkozik. A jó barátság jegyében rögtön kinyilatkoztatja, hogy semmi esetre sem szeretné a halottait visszahozni, hehe, ezt elhiszem. És a még jobb barátság érdekében szó szerint egy halom aranyat csenget ki Viktordoktor ámulóra sminkelt szemei előtt, és mindössze szeretné eltanulni a srác heggesztő-tudományát. Nagy az öröm, kell egy új test. Elsőre azt gondoltam Igor lesz a donor. Hahah!

vlcsnap-2013-11-17-00h20m26s84.png

A bótban Gold a boldogtalan cserepet rendezgeti megint, amikor váratlan vendége jön: Cora. A kölcsönös bizalom szinte tapintható, főként hogy a látogató egy dobozzal érkezik. Tudjuk, ilyen dobozokba kígyóktól írógépig minden lehet, de még ismeretlen sokkoló dolog is, amitől emberek mindent elhisznek meseországról, és grrr, most jut eszembe, hogy még mindig nem tudjuk mit mutatott Mackófejnek a Fafiú. Na de maradjunk a két ős-varázshatalom kis csevegésénél. Gyerekcsere a tét, Cora Reginát akarja Rumpi fiáért. Bár nem látom pontosan, hogy Gold mit tehet Regina felől, de nagyon örül a földgömbnek, ami a dobozban van. És még egy csók is? Cora, téged ezernyi Barnabella rajongó fog apró darabokra szétrágcsálni, csak szólok.

vlcsnap-2013-11-16-21h41m47s130.png

Kórház, dr. Randipajti egy törött órát delejez, és mikor Herecegh megkérdi miért nincs még bemosakodva, rögtön rávágja, hogy ő nem is részeg. Hah, pont így kell lebukni. Vajon mi bántja.

Váltunk a német feliratú temetőbe, ahol az orosz keresztnevű hullarablók szorgoskodnak éppen. Gepárd zavarja meg a munkát őszinte döbbenettel konstatálva a tudományos kutatómunka eme szennyes oldalát. Ekkor egy random katona is nagyon megzavarja őket, konkrétan menekülés közben Gepárdot zsebórán-lövik.

A kórházban Füles a kezeit rágja, a „a Nő" pedig ismét csörgeti a mobilt. Mindenki pánikol, de akkor fokozódik igazán magasra a feszültség, mikor kiderül, hogy dr. Randipajti nincs a műtőben, és a pittyegője is ledobva hever. Emmának az apja elbeszéléséből leesik, hogy Frankenstein doktor a város főorvosa, és nem hiszem, hogy ennek örül. Mindenesetre Piroskát küldi el szimatolni a férfi után.

Fekete-Fehér Országban Viktor tudása legjavával próbálja meg visszahozni a kistestvérét, de a defibrillátor eme korai változata sajnos sült hússá változtatja az alany szívét. Ha ekkora csapás nem lenne elég, betoppan Papi, a hullarablás vádját számon kérni. Nem örül a fia holttestének sem. Idegesítő látni, ahogy ignorálja szegény Viktort, és hisztizve közli, hogy most már egy fia sincs.

Cora Regina lakásában terepszemlézik. Henri a temetőben! Mit fog csinálni ez a fiú megint? Áh, bölcsen bemegy a kriptába, és ott kezd Regina után kiabálni. Ez jó gondolat volt, mert a királynő tényleg ott bújt el, tükrök mögött figyeli a látogatót. Szegény Reginával nagyon együtt érzek, mikor szomorúan megöleli a fiát. Óh, csakhogy ez nem Henri, hanem Cora... Regina kiakad.

vlcsnap-2013-11-16-22h01m42s23.png

Viktordoktor lázasan dolgozik a kísérleten. Rumpi ismét megjelenik mentorkodni, és felajánl egy mindent kibíró szívet az ő világából, ha a tudós bevállal egy kis színjátékot egy kalapos úriemberrel. Az átverendő személy persze Regina, emlékszem, az jó kis epizód volt.

Regina ismét az átvert nő szerepében, ezúttal az anyjától kéri számon, hogy miért teszi tönkre az életét. Könnyes bocsánatkéréseket láthatunk, bűnökért a szeretet nevében. Regina átlát a manipulatív anyján, és szeretné nyilvánosan tisztázni magát. Meglepetésemre Cora beleegyezik.

A kikötőben dr.Randipajti vízbe dobja a karórát, és készül utána ugrani. Piroska utolsó percben elkapja a grabancát.

Fekete-Fehér Országban a kísérlet sikerült, a kutató a varázsszív felhasználásával életre kelti a testet. Viktordoktor gyorsan be is mutatja az apjának. Gepárd nem néz ki túl jól, konkrétan mintha valami zombi lenne, nyilván. Papi nincs megelégedve, szerinte Gepárd egy szörnyeteg, és ismét kitagadja a fiát. Gepárd a hiszti hatására ráveti magát az apjukra és gyakorlatilag agyonveri, a háttérben megfigyelő bátyja szeme előtt. Mintha Viktordoktor ösztönlénye kelt volna életre az eredetileg magasröptű testvérben.

vlcsnap-2013-11-16-22h53m29s133.png

Piroska és Randipajti, mint szörnyetegek egymás közt, megbeszélik az élet és halál nagy kérdéseit. A Doki azon sajnálkozik, hogy életet adó tudósként szeretett volna híres lenni, de csak halál jár a nyomában, és hogy az apját talán helyrehozhatta volna a felesége visszahozásával. Piroska gyorsan elvágja a fölösleges múltba révedés fonalát azzal, hogy a műtőben várakozó beteget talán pont nagyon várják haza a szerettei, és hogy tudna jót tenni és életet adni, ha most rögtön összeszedi magát.

vlcsnap-2013-11-16-22h57m25s192.png

A kocsiban Cora folytatja a manipulatív játszadozást. Először teljesen blőd módon tagadja, hogy járt volna a lánya házában, aztán lazán arra terel, hogy mégiscsak fölösleges ez a szembesítés, hiszen a többi családtag soha nem fogja megengedni, hogy Regina valóban fiának tekinthesse Henrit. Regina a folyamatos körmönfont érvelésre megtörik, és az anyja nyakába borul, rábízza Henri visszaszerzését.

vlcsnap-2013-11-16-23h09m47s193.png

Dr Randipajti munkához lát a kórházban.

Viktordoktor a cellába zárt testvérénél tesz látogatást. Fegyverrel. Jól teszi, mert Zombigepárd azonnal megtámadja, de felismeri a tettét és a sarokba vonul összetörten. És a fejéhez szorítja a fegyvert, könyörögve Viktordoktornak a halálért. Sajnos a kutatóban felülkerekedik a vágy a sikeres megoldásra, és magára hagyja az öccsét a cellában.

Kórház, váróterem. A műtét sikerült. Randipajti boldog, a beteg pár hét múlva elhagyhatja a kórházat. Emma bölcsen elmagyarázza a családjának, hogy egyedül fog elbeszélgetni a muksóval, elvégre ők nem csoportos seriff-állást tartanak fenn, ugye.

Újabb ciki Goldibella pillanat: a varázslatos kisköcsög is bekerül a kórházba. A lány érthető módon most már nagyon hamar elveszti a türelmét, és falhoz vágja a csorba kiscsészét. Gold vigasztalhatatlan.

vlcsnap-2013-11-16-23h18m40s150.png

Emma megteszi hivatalos látogatását a kórházi ágynál. Bizonyára zavaró számára, hogy a doktorháusz egy epizódjában is lehetnénk; ritka béna és átlátszó, amit művel, és végül egy figyelmeztetést oszt ki a vezetés közbeni SMSezésért, amely a balesetet okozta. Mindenki örül a jó hírnek, hogy Hetibeteg nem látott semmit.

Gold előveszi a földgömböt és összevérezi. Persze ez mind csak azért van, hogy ezzel előhívja a varázslatot, és megtalálja a földrajzi pontot, ahol a fiát kell keresnie. Ki gondolná, hogy ez pont Észak Amerikában van, pedig már reménykedtem, hogy Drakula várkastélyát is útba ejtjük az évadban.

Az unalom otthonában mindenki reggelizni kezd az egész éjszakás nagyműszak lezárásául. Ehhez társul be Henri, aki ugyan boldog, hogy végre kiderült a doktor bácsi mese-személyisége, de nem érti, hogyan lehet ez, hiszen nincsen benne a meséskönyvben. Noha nem ő az egyetlen nem-Grimm karakter, erre jól rá is pörgeti magát, hiszen, ki tudja ki mindenki lehet még a városban. Ebben a pillanatban kopognak az ajtón, de nem Orwell egy szereplője érkezik, hanem Gold bácsi, aki pont most szeretné behajtani Emma egyszeri szívességre tett ígéretét. Gold kicsit visszatér Rumpi-önmagához, kiosztja a parancsokat: Indulás még délben, mert minden perc, amit itt töltenek Hook életben maradási esélyeit rontja. Ja, és ha bármi baja lesz Barnabellának a távolléte alatt, személyesen nyírja ki a famíliát.

vlcsnap-2013-11-17-00h21m17s36.png

Eközben a kórházban... Hetibeteg reszketve tárcsáz és belesúgja a telefonba: „drágám, nem fogod elhinni mit láttam..."

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.11.18. 17:48:42

Na végre a kedvenc hogyvoltom! :D
Milyen érdekes hogy ez a sorozat tele van szülőként totál inkompetens és/vagy gonosz, elnyomó apafigurákkal...

mocskosmacska 2013.11.18. 22:09:02

@Hüpna: Igazából anyából is csak egy normális van, Regina. Meg Cora is eléggé elnyomó szülőfigura.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.11.19. 18:53:26

@mocskosmacska: Cora nem csak hogy elnyomó, hanem tipikus control-freak O.o
Az a fajta aki a saját belső bizonytalanságával nem mer és nem tud szembenézni és abban látja ereje egyetlen igaz mutatóját, hogy MINDENT irányítani akar, maximálisan lex@rva mindenki mást, aki körülötte van. És persze kit a legkönnyebb egy szülőnek a befolyása (hatalma) alá vonni és ezáltal kiélni rajta a komplexusait? A gyereke...tovább könnyíti a dolgát hogy nyugodtan magyarázhatja az ilyen azt, hogy ő a gyereke érdekében teszi amit tesz...tovább fényezve magát önmaga szemében

mocskosmacska 2013.11.19. 19:33:48

@Hüpna: Mondjuk szerintem Emma is ilyen. Legalábbis erre utal, hogy fel sem merül benne, hogy annak a nőnek, aki Henryt 10 éves koráig nevelte, miközben ő nem tudom mit tett, de hogy szart Henryre az biztos, semmi köze Henryhez és táguljon a fiú közelében, mert Emmának az kényelmes.

Hüpna · http://almosblog.blog.hu/ 2013.11.19. 20:27:26

@mocskosmacska: Emma egész egyszerűen "csak" önző és elvakult (amúgy Hófehérke és Herecegh genetikai anyagával csodálkozunk?) ő döntött valamit (Regina rossz, fujj fujj) és ezen véleménye megváltoztathatatlan...
azért mennyi gyakorló hippokrita szociopatát hordtak ide össze jézus smárja...

aggyistenbrittudós (törölt) 2013.11.20. 23:05:35

Nem találok szavakat. Leborulok előtted. Minden mondatod Piros Ász, nincs kedved másról is írni? Imádlak.

Szakyster 2017.02.14. 20:47:06

Hát, azért nagyon remélem, hogy Hook nagyon csúnya halált hal... Kétszer szivatta meg Rumpit és még neki áll feljebb... És van olyan gyanum, hogy jó pár férj rúgnálam tökön, teljes joggal.
süti beállítások módosítása