Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Búra alatt - 1x01

2013. november 11. 09:00 - Rimi

A helyszín az egyesült államokbeli Chester’s Mill, a kezdés meglehetősen „in medias res”, Barbie egy hullát ás el, akiről nem tudjuk miért halott, miért Ő ássa el, mindenesetre Barbie elég sportos, lévén, hogy a középkorú férfit úgy dobálja, mint más otthon a plüssmackóját. Ezután éles váltással a rendőrkapitányságon találjuk magunkat, ahol Duke parancsnok éppen egy cellában hesszel, kedvenc cowboy kalapjában. Vagy, ahogy Ő mondja, a fogadót teszteli. Társával elindulnak körülnézni, hogy a sok pihengetés mellett egy kis munkát végezzenek, és ki tudja, talán útközben még egy fánk is belefér.

vlcsnap-2013-11-07-19h43m32s176.jpg

Rennie-t ismerhetjük meg a városi tanács tagját, aki a helyi késdobálóban Churchillt olvas és megtudhatjuk róla, hogy ő egy francia pirítóssal is beéri. De ha éppen szavazatot kell vásárolni, mint a politikusok nagy többsége, Ő sem riad vissza. Hiszen elmondása szerint „Együtt vívjuk a harcot.” Ahogy a következő jelentből kiderül Angie és Rennie Jr. is együtt vívják a harcot, hiszen egy kis kufirc után úgy zihálnak, mintha a Tróját ostromló görög seregben harcolták volna végig a vérzivatart. Meglehetősen érdekes, hogy Angie-nek úgy sikerült ezt az eksztatikus állapotot előidézni a srácnál, hogy még csak rajta sem ült és le sem öltözött, vagy ha igen, 3 mp alatt sikerült bugyit és melltartót is húznia magára. Nőtársak figyelem! Otthon lehet próbálkozni. Egy biztos, igazi lepedőakrobata a kiscsaj. Van még mit tanulnunk, hölgyeim és uraim! Az már itt kiderül, hogy Juniornál nincs valami rendben, hiszen meglehetősen erőszakosan viselkedik azzal, akit pár perccel korábban még döngetett.

vlcsnap-2013-11-07-21h06m58s57.jpg

Ezután megismerhetjük Chester’s Mill helyi pletykafészkét, aki éppen a twilight vámpírjának, a helyi lap üdvöskéjének meséli, hogy ő 2 kamionból Bin Ladent vizionálja a városba. A terrortámadástól tartó kisnyugdíjas mindenestre igyekszik névtelenségét megtartani. Tőle tudhatjuk meg azt is, hogy Duke hangja ideges volt a kamionok láttán, pedig ő sose az. Örök nyugodtságát jól mutatja, hogy pacemakerrel rendelkezik.Barbie, Kimi Räikkönent megszégyenítően rallyzik át az erdőn, még jó, hogy nincs speed limit arrafelé. Ahogy láthatjuk, a szemöldökét megvágta valami, de elfedi egy napszemüveggel. És még lazává is teszi megjelenését. Az éles szemű kopók rögtön kiszúrják a rendszám nélküli verdát, ám jó rendőrhöz méltóan azért nem indulnak utána. Linda eközben azt is beismeri kollégájának, hogy csupán a Casco miatt választotta párjaként egy éppen arra haladó tűzlovagot.

vlcsnap-2013-11-07-21h10m18s238.jpg

Ekkor jön az igazi terror. Tehenek az úton. Barbiet lekényszerítik a helyes haladási irányból, az epizód ezen percében jutott eszembe Palik László egy örökbecsű mondata: „EMBER A PÁLYÁN!”Égzengés földindulás, vagyis földrengés szélfújás. Nem tudni, hogy ezt a döngető, Bin Laden-féle kamionok idézik-e elő, de mindenesetre Barbie HD-ban nézi végig, ahogy a modernkori vágóhidakat is megszégyenítő módon vág ketté az addig ismeretlen elektromos töltetű mező egy arra éppen békésen legelésző tehenet. Ne kérdezze senki, mert nem tudni mi készteti Barbiet arra, - talán az éhség, talán az útról való lekényszerítés miatt érzett bosszúvágy, - hogy megtapogassa a szétvágott állatot. Ekkor döbben rá, hogy valami ismeretlen erőforrás zárta el a várost a külvilágtól. Hősünk azonban a legkevesebb meglepettséget se mutatja. Ásott Ő ma már hullát, látott már úton tehenet, mit neki egy kis paranormális jelenség.

vlcsnap-2013-11-07-20h49m15s163.jpg

Ekkor jelenik meg a helyi okos tojás Joe. Angie kisöccse, aki úgy elegyedik beszélgetésbe az ismeretlennel, mintha csak minden nap együtt innának a helyi lebújban. Ezután most már ketten nézik real time-ban végig, ahogy egy arra szálló repülőgép roncsolódik szét a várost ölelő Búrán. Úgy érzem ez az a pont, amikor a kisnyugdíjas beigazolódni látja félelmeit. Duke-nak egy kicsit szarul esett ez a búra dolog, nehezen viseli a történteket. Linda tanúbizonyságot tesz éleslátásáról, amikor a pillanatnyi földrengést egy tornádónak tulajdonítja. Linda, egy jó tanács, ne menj időjósnak. Barbie-nak ma már sokadszor, Joe-nak vélhetően először van szerencséje, ugyanis nem kell a kisboltba elmenniük húsért. Tehenek vágódnak ketté maguktól és madarak potyognak az égből. Ez után ne mondja nekem senki, hogy ne várjam a sült galambot.De azért ha már arra járnak és galambokat szedegetnek, mégiscsak utánajárnak, hogy Mrs. Sanders végtagjai és repülőgépe zuhant le az imént, aki a mini liga szponzora. Volt.

vlcsnap-2013-11-07-21h13m22s89.jpg

Joe előszedi kisfiús összeesküvés elméletét és a kormányra gyanakszik. Ám Barbie egy vagány félmondattal lekezeli a kissrácot, mondván, ez nem lehet a kormány műve, mivel működik. Ez talán az epizód egyetlen ütős poénja. A repülőgép oltására helyszínre érkező tűzoltókat Barbie az útra állva próbálja megállásra késztetni és láss csodát a lánglovagok pontosan a fal előtt egy 72 cm-re állnak meg. Ránézésre. Közben a helyszínre érnek a rend helyi őrei is, Linda és párja Ben, a falon keresztül amúgy „ghostosan” érintik össze tenyerüket. Ez olyan romantikus. Ennek hatására Linda újra jó helyzetfelismerő képességéről tesz tanúbizonyságot, hiszen rádöbben, hogy a fal elzárja az utakat.

Rendőreink lefoglalják a helyszínre érkező Twilight vámpír autóját. Így Mrs Shumway azt mondja Barbie -nak: Nem sétálunk egyet itt a fal mentén? – De. – közli Barbie, egy gyors bemutatkozás után. – Viszont nem tartja magát nagy durranásnak, azért mégis hevesen stíröli az asszony hátsó felét. Vajon milyen kapcsolat lesz e két karakter között? Izgalmas.

vlcsnap-2013-11-07-20h42m15s242.jpg

Benzinkút. Ahogy kiderül arrafelé nem 440 HUF a benzin, mert a táborozni készülő család izomból televágja a tankot. Az is nyilvánvaló, hogy Norrie -nak nem nagyon adja ez a tábor-buli, melyet úgy definiál, mint vastag szülők balfék gyerekeinek felmagasztalt börtönét. Szó mi szó, ez sem volt rossz poén, van fantázia a kislányban.Barbie és Mrs. Shumway megtalálják a kertben a leszakadt kezű nénit. De semmi vész, a nő is jól kezeli a vér látványát, megszokhatta már a Twilightban, vagy pedig azért mert ebben a szériában a férje orvos. Volt. Egészen ma reggelig. De nem akarom lelőni a poént. Rennie betör a monopolhelyzetbe került rádióhoz. Ahol Phill, a rádiós, egy szemernyit sem aggódik a kialakult helyzeten, sőt élvezi a hirtelen jött népszerűséget. A városi tanácsnok mindenki megnyugtatása végett megállást parancsol az úton lévő autóknak, kár, hogy ezt a táborozó lány és szüleivel szembejövő kamionos nem hallhatja. Ugyanis úgy kenődik fel a búrára, mint anno Dzsudzsák Lamborghinije az autópálya szalagkorlátjára. Látva a szembejövő teherautó tragédiáját nekik is sikerül 42,5 cm-rel a fal előtt lefékezniük, ám ez sem mentheti meg Norrie -t, attól, hogy epilepsziás rohama közben a híres amerikai énekesnő (P!nk) hullócsillagáról zagyváljon.

vlcsnap-2013-11-07-19h57m21s243.jpg

A leszakadt karú hölgyet a kórházban ellátják, Julia Shumwayt pedig azzal az információval, hogy férje már hetek óta a vasárnapjait kórházon kívül tölti. Vajon hová mehet ilyenkor?Angie is itt van, rendkívül bájos kisegítő ápolóként és a sok sérülttel akkora munkában, hogy van ideje a parkolóban cigit tarhálni Barbietól. Miközben elszívják a cigarettát azt a lényeges információt is megtudhatjuk tőle, hogy voltak halai és az egyik megette a másik beteg halat. Dráma a köbön. Kedves Angie! Nem szabad piranhát az aranyhallal összezárni! Szegény ezt a sokkot elmesélve, még le sem mászott Rennie Jr.-ról máris igyekszik Barbie alá feküdni. Mindezzel nem is lenne gond, ha nem nézné végig 20 méterről a jelenetet az amúgy is kattant barátja. Megérkezik a hadsereg is a helyszínre, maszkosak, pisztolyosak, van itt minden, mint a búcsúban. Dukeról is Rennie tanácsosról kiderül, miközben a rendőrhiányról beszélgetnek, hogy a helyi olajmaffia két vezéralakja. Renni jószándékkal érkezett, hogy emlékeztesse Duke-ot a vidék törvényére. Björkös hangzású alienek által, és Dodie közbenjárásával megtudjuk, hogy a búra első ránézésre saccperkábé 6km magas.

vlcsnap-2013-11-07-21h16m54s140.jpg

A mostanra totál szefós Rennie Jr. megfenyegeti az önjelölt temetkezési vállalkozó Barbiet, aki persze nem marad adósa a srácnak, megy a szájkarate, amíg Mrs Shumway meg nem érkezik. Aki csak azért jött, hogy a lakásába invitálja Barbiet, mi lesz még itt? Még a végén egy normális szex-jelenetet is látunk? De nem. Csak hallotta, hogy megmentette Joe életét. Joe közben, mint egy szorgos méhecske keresi a fal energiaforrását, és aztán ő is Pink-rohamot kap. Kevéssé volt stresszes ez a nap, úgyhogy Rennie Jr. a saját barátnőjének torkához kést tartva rabolja el őt, hogy aztán az apja által épített óvóhelyre vigye. Fura udvarlási szokásai vannak. Meg is jelenik Apuci, miután bezárta a lányt, akivel oly nagy a szeretet, hogy a hatalmas pánik ellenére, egész nap nem is keresték egymást. 

vlcsnap-2013-11-07-22h42m19s170.jpg

Julia Shumway önvallomása következik, miszerint Ő „egy újságíró, aki nem lát az orráig se” Szomorkodik egy sort, hogy a város ezt gondolja róla, de a sorozat nézői biztosan, mert a férjét elhantoló Barbiet próbálja ágyába invitálni lassacskán. Pedig férje akár Szikora Robi imitátornak is elmehetett volna. Mindenesetre ez a sorozat bővelkedik a szebbnél szebb szerelmi szálakban. Zárásként aztán megszabadulunk szegény Duke parancsnoktól, akinek pacemakere ismeretlen okokból kiszakad testéből, amint a falhoz ér a kezével. Linda biológiai tudását jól mutatja, hogy a kiszakadt szívű férfit is próbálja élesztgetni. Megható.

vlcsnap-2013-11-07-20h04m07s197.jpg

Ahogy távolodik a kamera, felvilágosítanak minket arról, hogy ez az esemény példátlan az emberiség történelmében. Ki gondolta volna, hogy nem minden nap zuhannak ismeretlen erőterek városok köré? Bár a városból való kijutás lehetetlenségének érzése ismerős lehet a Budapestet munka után elhagyni kívánók számára a Hungária körúton.

Összességében kezdésként nem rossz, de a jó se ilyen. Bízzunk közösen a jobb folytatásban.

Címkék: búra alatt
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brianna 2013.11.11. 23:08:01

Jó a hogyvolt! :D
Még nem tudom, a sorozatot akarom-e nézni. Először csak olvasom.
süti beállítások módosítása