Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

X-Faktor 4x18 - A legjobb show valaha

2013. november 10. 20:36 - Chat Géza

Ahogy azt a múltkor a hülye fejemmel beígértem, most csupa szépet és jót fogok írni, történjen bármi a mostani X-Faktorban. Hazudni fogok, mint a vízfolyás, de nem biztos, hogy féken tudom tartani a köpködő atitűdömet és nem fog egy-két mondat erejéig elharapódzni a fröcsögő cinizmusom. A gyengébbek kedvéért vastagon kiszedem a kétértelmű gondolataimat. Vagy nem. Múlt héten esett meg az a sajnálatos dolog, hogy a By The Way fiúcsapat szégyen szemre kihullott a versenyből, miután Csordás Ákossal vívott énekpárbajukban kiváló teljesítésük ellenére, a mentorok döntésképtelensége okán - ami ilyen feszült helyzetben persze teljesen indokolt - , a szőrösszívű nézők szavazatai döntöttek, ami szerint rájuk jutott kevesebb feltöltőkártya a heveny sms-szavazás maratonon. DE! Van még remény és hit, hogy 2013-ban igenis érdemes fiúcsapatokban, redizájnolt Picasso Branch-ban gondolkodni, mert fájó hír ez ugyan, de Bozsek Márkra nagyobb szükség van a Barátok köztben, mint az X-Faktorban. Bizakodom - mivel az említett szappanopera, talán minden nagyképűség nélkül mondhatom, hogy legnagyobb rajongója vagyok - , hogy a Rózsa bisztró kerthelyiségében lesz majd egy csodás kis ki mit tud, ahol Márk odacsaphat a húrok közé és megmutathatja, hogy mekkora tehetség ő, majd teljesen spontánul, és kicsit sem átlátszóan, egy gyanúsan Geszti Péternek látszó lemezkiadós muki felfedezi és kibányássza a fiú torkában az aranyat és befuttatja jól, majd Miklós jól megfúrva a világot jelentő bizniszt, módszeresen szétbasz mindent, megint, ahogy illik. De visszatérve a Faktorhoz olyan döntés született, amit maga Márk is csak elcsukló hangon tud közölni a By The Way tagjaival. Ők térnek vissza, mint hamvából feltámadó főnixmadár. Fair play díjat és béke nobelt azonnal Márknak! Addig nem is kezdődhet a show.

1.jpg

Lilu és Bence készülődnek a nagy eseményre, Bence egy magazint olvas – az RTL-nek nem volt töke A Hatalom című könyvet adni a kezébe, pedig AZ vicces lett volna, lásd: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság PC vész című oktatófilmje – Lilu pedig szerelmes levelet ír, majd egy pantomimes fickó, vagy egy pincér átnyújtja neki a kis X-Faktoros kártyákat. Hát, hajrá! A változatosság kedvéért a mentorok már a helyükön ficánkolnak és feszülten várják, hogy hallójárataikat elárasszák a csodás hangú énekespalánták torkaiból kiáradó lágy, de csakis zeneileg tiszta hangok és dallamok. Lilu tipeg lefelé a lépcsőn egy szeméremajkakig felsliccelt kisestélyiben, mellette Bence, aki most a lezser eleganci névjegyében lett felöltöztetve, semmi vékony, fekete nyakkendő, csak egy szürkés zakó, meg egy nyaknál kigombolt fehér ing és persze az atomtámadást is túlélő Taft sércó. Mindjárt sírok, hogy a még be sem forrt sebeket, amiket Márk távozása ejtett, most újra feltépik. Márk, élete legnehezebb döntését hozta meg, amikor szevaszt intett az X-Faktornak. A versenytársak is dobtak egy hátast, de senki sem tartotta vissza Márkot, hogy ugyan maradjon még egy rundó erejéig, énekeljen szarul, oszt essen ki úgy. Nem, Márk megőrizte emberi méltóságát, lemondott a pompáról, mert érezte, hogy ő ide kevés. Az ablakon kiszórt smsekről persze szó nem esik, nyilván sajnálja ő, hogy ennyi embernek csalódást okozott a múlt heti szar produkciójával – ő mondta, nem én, mert szerintem a torkát elhagyó, kiénekelt hangok bármelyikét simán etalonnak és többszörös platinalemezek alapanyagává lehetett volna tenni, de mindegy. Sajnálja, de majd a By The Way mindenkit kárpótolni fog.

Márk felnőtt, de leginkább emberi döntését a Mentorok is díjazzák, ki ki a maga módján, Geszti kicsit bánkódik, de nem tehet semmit azon túl, hogy otthon magzatpózban sírva nyüsszög órákon át a padlót püfölve, Istent ócsárolva. Szikora úgy örült ennek a váratlan fordulatnak, mintha hírtelen jogdíjat kapna a száján kihulló hülyeségekért – amik persze aranyba foglalandó, szépen összeegyeztetett nagy igazságok. Gabika műanyag kebleinek sugárzó szépségével árasztotta el a tévéképernyőt, ezzel is kanti mélységekben kifejezve, hogy mennyire örül a BTW visszatérésének. Alföldi pedig büszke Márkra, mint hollywoodi nyálfilmekben a favágó, bajszos apukák a balett táncot preferáló fiaikra.

Péterffy Lili kezdi a pompás estét, már szól is Cher Welcome to Burlesque című száma. Maradunk a sanzon-revű vonalon, ami kimondottan Lili asztala. Ezzel a kis beépített, kellően faszállítós riszácskával meg még izgalmasabb lett a lány egész egyénisége. Nyerő ez a gusztusos pajkosság, kár, hogy ez után Gabika tuning dudáit kapjuk az arcunkba.

2.jpg

Szabó Ádám szénné gyúrja magát a kisfilmben. Nem izzad, nem büdös, nem csúnya. A fejére aplikált telenoros fejhallgató is kiemeli igéző kék szemeit. Bereczki Zoltán Szállj velem! dalát hallva repülni támad kedvem, de csak úgy, hogy közben Ádám kezét fogom és együtt repülünk a rózsaszín habos felhőket gyengéden átszabva bele a napba, hogy ez legyen az utolsó katartikus élmény az életemben és. Ádám sugárzó tekintete keresi magyar lányok lelki g pontját, amit mostani produkciójával simogathat gyönyörközeli állapotba. És meg is találja, amikor szárnyakat növesztve, az angyalok karát letaszítva a mennyből énekli az utolsó passzusokat, hogy Szállj velem! A mentorok itt beszélhetnek bármit, legyen szó tézisről és antitézisről – bármit is jelentsen – ez maga volt az est fénypontja. Nem is beszélve Lilu szakemberi profizmust kenterbe vágó közbenjárásáról, hogy ő heggesztette le Ádám hátáról a textilszárnyakat.

3.jpg

Az első reklámblokkból visszatérve Bence beszól a tévé előtt tespedő kritikusoknak, hogy nesztek bazmeg, hát így UNALMAS ez a műsor, hogy pikk-pakk lecseréltek egy versenyzőt. Gondolt itt a cserepadról visszarendelt BTW-re. Ez amolyan kertévés bazdmeg volt Sixxnek címezve. Csordás Ákos Lovasi András Csík zenekarral feltupírozott Csillag vagy fecske című számot énekli. A Pál utcai fiúkos sityakban előadott népi sanzon egy az egyben Ákosra volt öntve, szabva. Senkinek egy rossz szava nem lehet, mert ha ezt elhallgatva senki nem akar vidéki vonatvégállomásokon a restikben ülve riherongy nőkről fogatlan alkeszokkal beszélgetni, hogy kicsit, legalább egy kicsit is átérezze azt, amit Ákos a szájával és istentelen jó hangjával előadott, akkor ott bajok vannak. A mentorok se köpni se nyelni nem tudnak.

4.jpg

Batánovics Lili érkezik és Anastacia Left Outside Alone-ja. Budapest Jazz Orchestránál megejtett hétközi próba kicsit bekurblizta a szerényke lányka önbizalmát, aminek hála megállíthatatlanul robban ki Liliből a…, a…, a minden. Egy szál maga áll a színpadon és mégis magába szippantja az egész teret. A ruhaválasztás is kiválóan kiemelte Lili hibátlan énekes tehetségét, aminek összhatásán még a konyhás nénis, hurka lábai és görcsös mozdulatai se tudtak rontani, a dal végén, aláfestő zene nélkül eltolt dacos, szénné hajlított, hosszan kitartott „HEY” áriája pedig igenis kellet még, hogy igazán nagyot üssön az amúgy is hiperfasza produkciója. A Rosszmájú mentorok persze nem így látták, de hát fasz a fülükbe ők nyilván jobban tudják, ugye.

5.jpg

Jön a világ legfaszább Fat Phoenixe, akik legalább annyira dillók, mint amennyire zseniális zenészek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint kisfilmjük, amiben a dobos Borat neonzöld tanga-egyberészes úszódresszébe/bugyogójába öltözve rohangált a Váci utcán. Destiny’s Child Surviver feldolgozásuk is teljesen hibátlan volt, mint ahogy azt eddig megszokhattuk. Pörgős, pattogós, odaszúrogatós dalocska lett ez, amire a mentorok se tudnak mit mondani, legfeljebb Geszti köpködi ki magából a nyakig érő rosszmájúsága által termelt savat, hogy Tomi gyatra szarul énekel. De ettől senki sem fog álmatlan éjszakákat végigizgulva forgolódni, mivel EZ ALJAS HAZUGSÁG. A Fat Phoenix a legjobb zenekar valaha, és nem túlzás olyat mondanom, hogy ők lesznek 2013 Black Sabbath-ja, a formabontó zenekar, aki a 21. századra újraírják a metál fogalmát.

6.jpg

Személyes Kedvencem Danics Dóra következik, aki némi Tally Welly prémium göncöt magára aggatva tölti csajos hétköznapjait újdonsült barátos néivel, Stylst Katával, akinek gagyi atom menő műanyag, aranyozott bikalánc feszít a nyakában JÉZUS és Krasznai Tündével, aki speciel a szponzortelón nyomatja a ruhapróba kínos csendjét megtörő cigánydiszkót. De jó. A produkcióra ráfedezve, Polyák Lilla Itt és most című száma újfent zsenéliásan lett eltolva, minden a helyén volt, a hosszú combok éjszakáján szépen tündököltek a reflektorfénybe tolt lábikók. Minden nagyon kúl és zsír, de annyira, hogy Alföldi is csak annyit mekeg-makog össze nagymonológ és véres ítélet helyett: hogy: "Maga egy szexistennő.” Ezt is megértük.

7.jpg

Sírok. De tényleg.Tündét felkereste ezer éve nem látott keresztapja. És ennél momentál egy cuki cicás poszt se lehet meghatóbb. Bonnie Tyler Total Eclipse of The Heart című számát egyszer és egyvalaki tudta jól feldolgozni, A Sulihuligánok című filmben. Gondoltam addig a pillanatig, amíg Krasznai Tünde neki nem látott saját verziójának, ahol szélnek eresztette hangját és mindenkit letaglózva adta át az utókornak az eredetinél is kifejezőbb szöveget és dallamot, na meg a gesztikulációt, az érzéki szolmizálgatást, meg mindent.

8.jpg

By The Waynek itt a helye ugye és ezt ők is kajak elhiszik és el is hitetik a nézőkkel. A világ összes smsét rájuk tolnám egy az egybe. Visszatérésük alkalmával egy remek kis tábortüzes nótácskát énekelnek, kicsit acapelában, kicsit gitáros alappal, de nyilván hibátlanul, kedvesen és aranyosan. Így kell tolni Bruno Mars Locked Out of Heavenjét, pláne, hogy 24 óra alatt rakták össze ilyen profi szinten ezt a szerény egy helyben toporgós, de végtelenül őszinte performance-ot.

10.jpg

Mivel amúgy is mindenki szupersztár, így teljesen tétnélküli a soron következő négy duett. Batánovics Lili és Szab Ádám nyitják a sort és teszik fel az eddiginél is magasabbra a mércét, természetesen a tökéletesség tetőfokának csücskére. Ezt csak Danics Dóra és Csordás Ákos 2x32 fogat villantó Colgate-mosollyal megtámogatott előadása tudja megfejelni. Bohókás vadnyugati hangulatot kölcsönözve a végtelenül komoly X-Faktor színbe a Fat Phoenix Krasznai Tünde közreműködésével előadja a Nyálon lőtt lány eredetijét (vagy nem), a Summer Wine-t.

Ha van olyan, hogy spagettiwestern, akkor ez gulyáswestern volt. (Szikora Róbert)

És amit szikora mond, az márpedig úgyis van. A vicceskedést hanyagolva Péterffy Lili és a By The way búcsúztatja az estét egy szépséges Jim Morrison nótával. Némi információszivárogtatás után lemegy a "mi volt eddig" szekció, aztán végül a sokadik új énekesnőjével operáló Sugarloaf zenekar húz lágy altatót mindannyiunk fülébe és int búcsút a szombati dömpingnek. 

19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alibi77 2013.11.10. 20:49:49

"Bonnie Tyler Total Eclipse of The Heart című számát egyszer és egyvalaki tudta jól feldolgozni"
igen a Hurra torpedo.
www.youtube.com/watch?v=ysUjYAi0WcQ

ga-ap · http://soundcloud.com/gaap/classic-breaks-vol1 2013.11.10. 21:26:32

Ez a nyálas, negédes csöpögés borzasztó volt, nem is lehetett annyit röhögni rajta, szóval légyszi térj vissza a régi kerékvágásba.;)

verkli 2013.11.10. 22:38:45

Huh

Nem leszek jófej...

Úgy tűnik, hogy ez nagyon nehéz feladat volt számodra. Azt tanácsolom, hogy írd újra az egészet, ez a poszt nagyon rosszul sikerült. A sok helyesírási hibát még el tudom fogadni, ha nem is könnyen, de ami igazán zavaró, hogy tele van olyan kifejezésekkel, amiket nem tudsz helyesen használni. A poszt nem "gusztustalanul ömlengős" hanem inkább olyan mint a maga a műsor.

Brianna 2013.11.10. 22:47:46

Jó volt ez, látszik hogy nem gondoltad komolyan, én végig vigyorogtam olvasás közben. :D

Chat Géza · http://chatgeza.tumblr.com/ 2013.11.11. 07:31:30

@verkli: Csak olyan kifejezéseket használok, amiket magam sem értek.

Megpróbáltam, nehéz volt, még kevésbé élveztem, mint amúgy, szóval a fanyalgóknak annyit, hogy szokják meg, hogy én nem szeretem ezt a műsort, de még egyszer leírom, hogy RENDBEN VAN, MARHA JÓL ÖSSZE VAN RAKVA, MINT SHOW, csak nem én vagyok a célközönség. De ettől még leragadhatok nála és megnézhetem, és írhatok róla, úgy gondolom.

hannamontanna 2013.11.11. 08:35:10

Hát ez nagyon jó volt, az ígéretedet betartottad, de tényleg jobb a másik verzió. Inkább térj vissza a késforgatós cinizmushoz, az viccesebb...:-))))
Szikorának egyre jobb bemondásai vannak, Sz. Ádámnak pl: ez a terpesz, olyan mintha kilőtték volna a lovat alólad..:-) és tényleg!

julie0812 2013.11.11. 09:11:30

Szerintem jól sikerült az ömlengős verzió, főleg a vastagbetűs részekkel együtt, én nagyon jókat mosolyogtam :)

bukott madonna két nagy didivel 2013.11.11. 10:04:08

@Chat Géza: Gézu! ez nekem most nagyon de nagyon tetszett, örülök, hogy kiprovokáltuk. Én nagyon jól szórakoztam míg olvastam. :D Köszönöm!!!!

fofofo 2013.11.11. 10:33:15

jó volt ez, de azért remélem, hogy nem lesz több ilyen :)

én még megemlíteném hogy a műsorvezetők, különösen Lilu, egészen biztosan első díjat nyernének egy Kazinczy szépkiejtési versenyen. úgy tud gyorsan beszélni, hogy minden hang a helyén van, egy szót sem harap el. persze ez el is várható attól, aki ezzel keresi a kenyerét.

nikoo 2013.11.11. 14:42:14

inkább wahaha ... rég hahotáztam már ilyen jót! :D Köszönöm. :)

furmintszaraz 2013.11.11. 16:57:05

James Morrison lesz az, a jó öreg Jim ennél többet tudott...

Pácsó Ármándó 2013.11.11. 17:35:04

Csordás Ákos mindkét produkciója kifejezetten tetszett. A Fatphoenixel kellene megnyeretni az egészet, csak az tart vissza, hogy Istenes Bencét nem szeretném még véletlenül sem hiányos öltözetben látni. Talán ha Lila ajánlotta volna fel :-)

judy7 2013.11.11. 18:06:42

Köszönjük szépen Géza, remek volt. De én kérem szépen vissza a korábbi vitriolos, gonosz posztokat, számomra jobban tükrözik ennek az igazán remek műsornak a lényegét.

Sajnáltam a Batánovics jányt, hogy kiesett, de legalább megúszta a kiskunbödögei falunap, rátótborzasztói tűzoltófesztivál, alsópörsenési kakastökefőző fesztivál haknitúrát, a színvonalas plázakoncertek sorozatával megbolondítva.

Akármi Áron 2013.11.11. 21:20:27

@St. Pácsó Ármándó: +l (Mert Csordás Ákos mindkét produkciója kifejezetten klassz volt.) Hajrá!:)

Pácsó Ármándó 2013.11.11. 21:54:02

@Akármi Áron: És ami még tetszett benne, hogy mind a két különböző hangulatú dalban teljesen benne volt a karakterben.

JOKKA21 2013.11.13. 14:32:43

Lili és Dóra a legjobb, remélem döntőbe jutnak és az egyikük megnyeri.

Akármi Áron 2013.11.13. 15:26:16

@St. Pácsó Ármándó: Igen, örülök, hogy más is így látja. Lehetnék elfogult, mert földim, de a hétköznapi életben is pont ilyen vidám, életteli,természetes földönjáró fiJúcska,:) Remélem alapjaiban sem próbálják "átalakítani".
Nem lenne túlzás, ha az első háromban jegyeznék.

jack o'neill 2013.11.14. 18:12:28

EZ a Péterffy Lili ku*vára össze van ám rakva.....
Nem hoz lázba az X-Traktor, de amíg ez a csaj énekel benne, addig törzsnéző vagyok! :D
Pláne ha ehhez a lila ruhához hasonlókat adnak rá, bár ezen a csajon bármilyen ruhát el tudnék nézni.
süti beállítások módosítása