Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Barátok közt - Visszatérés a Mátyás Király térre

2013. november 08. 17:00 - julie0812

Rengeteg minden történt a legutóbbi HV óta a Barátok Közt háza táján, úgyhogy most egy áttekintő Hogyvolt következik, amelyben megpróbálom összefoglalni a Mátyás Király tér lakóinak fordulatos, szerelemben, cselszövésben, örömben és szomorúságban gazdag hétköznapjait. Szóval csapjunk is bele a lecsóba.

0.jpg

A nyári szünetben végig azon izgulhattunk, vajon túléli-e a négy fiatal a csobbanást a Trabival. Jelentem Hanna, Linda és Peti is partra vetődött, csak szegény Balázs nem került elő és jó darabig mindenki halottnak hiszi. De mi nézők azért sejthettük, hogy a kis Berényi kihasználta a helyzetet és lelépett a szerencsétlenül járt Roxi védelmező testvérei elől. Hanna és Miklós nem adták fel a reményt, hogy Balázs előkerülhet, sőt Hanna (aki előlépett bármilyen eseményből óriási sztorit kerekítő első számú újságíróvá) még nyomozást is indított a Fészbúkon, akarom mondani Konnektoron a Balázs után, de néhány hamis szemtanútól eltekintve nem sok sikerrel járt. Ezek után annyira igyekezett saját magát jobb kedvre deríteni, hogy Petikével részben, Jónással (a főszerkesztővel) pedig teljes egészében sikerült megvigasztalódnia. Ide még visszakanyarodunk.

1.jpg

Tehát egy szereplőt átmenetileg elvesztettünk, helyette viszont visszakaptunk egy régit, vagyis KicsiSzabi egy hatalmas Limóval visszatért Japánból és kiderült róla hogy mégsem lett akkora sztár, mert a karriernél fontosabb volt neki, hogy közelebbről megismerkedjen a főnöke lányával, szóval nem ehet több szusit, irány haza. Mindenki nagyon örült az elveszett báránynak, Alízka rögtön randit is szervezett az öcsikének Enikővel, aki sajnos még mindig a Mátyás Király téren rontja a levegőt és színészi képességei azóta sem sokat javultak. Az Enikő-Szabi párosból végül nem lett semmi, mert Enikő és New Bartha továbbra sem tudják kezelni az egymás iránti érzelmeiket és azóta is egymást húzzák, jaj de unalmas már, lépjünk is.

A hazaért énekespacsirtának persze lakást is kellett találni, mert így túl sokan lettek a lakásban (ahol eddig egyébként simán elfértek), így KicsiSzabi leköltözött Vilibához, aki inkább Bözsikét preferálta volna lakótársnak, ezért mindent meg is tesz, hogy Szabikát lecserélje. Egy véletlen folytán átmenetileg sikerül is maradásra bírni Bözsi mamát, mert szegénynek az udvaron megsérül a bokája és így legalább nem kell lépcsőznie. Ráérő idejében pedig úgy dönt, keres egy kis pénzt egy jó kis online pókerrel.

2.jpg

Miklós továbbra is a jófiú szerepet alakítja, hozzá kell tennem egész hihetően és már azt gondolhatnánk, hogy Zsófival ők most egy boldog pár, de utóbbiról megtudtuk, hogy szeretné ha Bartha osztana még neki néhány pofont, mert most ők ketten (!) a Miklós ellen szövetkeznek úgy, hogy Zsófi meghódítja Miklóst majd kidobja (?). Zsófi mindent bevet hogy Miklós csak az övé legyen, így megpróbálja elüldözni Nóráékat azzal, hogy ágyi poloskákat telepít a lakásukba – ami azért elég vicces, kíváncsi lennék rá hogy tényleg be lehet-e ilyesmit szerezni és lehet-e csak úgy a retikülben tárolni, majd szabadjára engedni a matracon. Bár egy női táskában bármi előfordulhat, így akár poloska is.

Eredmény: Nóráék maradnak, csak éppen lakást cserélnek Miklóssal, így Zsófi rögtön kis is próbálhatja az azóta már poloskátlanított ex-hitvesi ágyat Nóra lakásában. Végül Zsófi arra jutott, hogy Miklósnak úgy tudják a legnagyobb fájdalmat okozni ha megszerzik tőle a céget, és erre a hivatalos eljegyzés után egyre nagyobb az esély.

3.jpg

Balázs eltűnése jóvoltából további szereplőkkel gazdagodhattunk, visszatért Tamara és magával hozta anyucit is, vagyis Miklós régi szerelmét, akit anno felcsinált, majd jól otthagyott, de ugye azóta nagyon megváltozott és így közösen nosztalgiáznak egy sort, ami felettébb tetszik Claudiának, de legkevésbé sem Zsófinak, mivel úgy tűnik, egy újabb vetélytársat kell likvidálnia. Kíváncsi vagyok milyen módszerhez fog folyamodni, netán újabb rovarok után néz vagy kitanulja hogyan lehet pillantással ölni.

9.jpg

Alíz annyira elkeseredett, hogy neki egy pasival sem jön össze, hogy gondolta, a főnökét is kipróbálja, hátha. De Bartha világossá tette, hogy csak egyetlen numera volt és hogy senki nem tudhatja meg. Persze ahogy azt barátok közt illik, már mindenki tudja, Zsófi azonnal számon is kérte Barthán, hogy amíg ő szenved Miklóssal (csak meg nem sajnáljam) addig Zsolt miért szórakozhat Alízzal, de a pofonosztó gyorsan leépítette és megy tovább Miklós kicsinálása. Szegény.

4..jpg

Mindezek után Alíz még Gáborral, a pincérrel is megpróbálkozott (szerintem ez már legalja és nincs tovább), de sajnos vele sem jött össze, mert Gábor kedves mamája megálljt parancsolt kisfia ébredező libidójának. A mama úgy gondolta, inkább ő néz körül jobban a lakók között és ki is szemelte magának Vilibát, de persze ezt Bözsikéék nem nézik szótlanul sem tétlenül. A mama pedig bosszúból feljelenti őket, hogy lakáséttermet működtetnek és persze számlát nem adnak. Ebből kerekedik egy jó kis büntetés, aminek a kifizetéshez az unokák is megpróbálnak hozzájárulni a maguk módján (Alíz egy kis pult alatti sumákolással, Szabi pedig természetesen egy kis utcai kornyikálással) de sajnos internet rejtelmeit újonnan felfedező Bözsi mama minderre rátesz egy lapáttal és elkártyázza a nehezen megszerzett pénzt.

6.jpg

Juliéknál zajlik a családi élet, már elhatározták, hogy Atikámmal összeházasodnak (hurrá), de eddig még mindig közbejött valami, ami hátráltatja a dolgot (a kedvencem az volt, amikor Juli lisztet szórt szét a nappaliban, hátha sikerült tetten érni András szellemét, amint fényképeket burogat), de azért folyik a nagyon szerényre tervezett lagzi szervezése. A főszervező persze a vén szipirtyó, akiről most kiderült, hogy milliókat fektetett egy cégbe, amely egészségkárosító gyermekjátékot árul. Persze Hanna ezt is rögtön meg fogja írni.

Atikám is bebizonyította, hogy András nyomdokaiba léphet, mert kiderült, hogy András évek óta fizette az árvaház volt igazgatónőjének rezsiszámláit, és miután sikerült felgöngyölíteni a szálakat, Atikám bevállalta hogy a továbbiakban ő fedezi a nem túl kedves néni kiadásait.

5.jpg

Old Bartha, aki családi étteremmé alakította a Rózsát, szorgalmasan jár a Szentfazék Linda által javasolt indulatkezelő foglalkozásra, de indulatait azért egy kis bokszolással is megpróbálja levezetni, legutóbb például Novák Lacival került összetűzésbe és kihívta egy kis bunyóra, aki nagyon is elszántan és szorgalmasan készült az összecsapásra. Szerencsére volt is egy kis sírva röhögés, persze az edzés mit sem ért, Gizike villantása viszont hatásos volt, Zsolt annyira megrökönyödött hogy Laci kiütéssel győzött. Hát igen, sajnos ez a korral jár, nem mindenkinek van pénze mellplasztikára.

7.jpg

Pedig Gizi ismét kirabolta a kisboltot és ezt még jól rá is akarta kenni egy ártatlan sárgadzsekisre (ejnye) de Hanna jóvoltából rekord idő alatt sikerült kideríteni az igazságot, Gizike mindent bevallott töredelmesen, így aztán ügyvédre is szüksége lesz, persze Nóra személyében és úgy tűnik visszaeső bűnözőként már nem kerülheti el a börtönt a biztosítási csalás miatt. A pénztelenség miatt Laci pedig Nóra unszolására kénytelen aláírni egy franchise szerződést egy Merkado nevű üzletlánccal ahol ki is adják az ukázt hogy mostantól hogyan is kell kolbászt eladni. A legjobb jelenet a több tálca tojás összetörése, amit a Laci busszal (!) hozott a boltba, ugyanis eladta az autóját, hogy Nórát kivásárolhassa. És pont a kapu előtt fellöki őt és a neki segítő KicsiSzabit egy fazon aki szerintem most tényleg kirabolta a boltot és elvitte az autóért kapott pénzt ami csak úgy egy borítékban hevert a pulton. Na ja, szegény embert az ág is húzza.

8.jpg

És végül a slusszpoén: Balázs feltámadt halottaiból. Először a saját temetésén bukkant fel, ami kissé morbid és őszintén szólva keveseknek adatik meg. Szerencsére a sztárfotós Nonstop Ádi addig kattogtatta a fényképezőgépét, míg sikerült lekapnia a Balázst a bokrok között és miután Petivel játszottak egy kis zoomdetektíveset, már biztosak voltak benne, hogy a kis Berényi él és virul. Ezek után egy kis konnektoros ál-hírveréssel hazacsalogatták, majd Balázs előlépett első számú megmentővé és kiszabadította Hannát az egyre több pszichés jelet mutató Jónás lakásából. Miután Hanna magához tért az anyagozás után (Jónás kevert egy kis bódítót az italába), nem volt túl hálás azért, hogy a Balázs mégis él és minden idők pofonját keverte le amolyan „jaj de jó hogy újra látlak" gyanánt. De Jónás feljelentéséhez szüksége lesz a kis Berényi vallomására úgyhogy szerintem azért nemsokára számíthatunk majd egy kis összeborulásra.

10.jpg

Balázs most már újra része a történetnek, ugyanis ő lett a sztárvendég Zsófiék eljegyzésén és most végre mindenkitől megkaphatja a jól megérdemelt vállonveregetést, így kell ezt fiam by Berényi Miklós. Linda pedig betartja a templomban tett ígéretét és zárdába vonul. Halleluja.

Innen folytatjuk.

Címkék: barátok közt
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marcell Varga 2013.11.10. 13:00:25

A helyzet fokozódik...Már a Márk is kilépett az x-factumból,hogy teljes mellszélességben hozzájáruljon a sorozat sikeréhez.A sorozat indulása óta se színvonal se semmi.Anno a kilencvenes években,amikor indult,se néztem és azóta se.Lehet,hogy vámpír vagyok?Mellékesen azért írtam ide,mert csak.

hannamontanna 2013.11.10. 19:57:40

Hát ez tökéletes volt, köszi!
..és szia Marcell! Anno se nézted mikor indult és azóta se, ... hogy állapítottad meg, hogy se színvonal, se semmi? Ja tudom, onnan, hogy mi se nézzük! De tényleg, nagyon rossz! Én se nézem! :-DDDDDDDD

Johnny336 2013.11.11. 12:08:53

Senki nem nézi, de mindenki tudja, hogy mi volt az előző részben.
Legalább vállalnák az emberek a gyarlóságaikat. Nem kell három általánost végzett fogatlan gyökér lenni, hogy valaki nézzen egy ilyen sorozatot.
süti beállítások módosítása